News here
hirdetés

KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés

Nem igaz, hogy nem lehettek barátok az exeddel – Szakértő tisztázza a szakítás utáni legnagyobb tévhiteket

Például egyáltalán nem kell pár héten belül túllenned a szakításon, és az sem igaz, hogy nem tartozol semmivel az exednek.

Link másolása

hirdetés

Maga a szakítás is nagyon megterhelő érzelmileg, hát még az utána következő időszak. Ráadásul nem elég, hogy meg kell birkóznunk a fájdalommal, a kapcsolatunk gyászolásával és a párunk elengedésével, de hallgatnunk kell a család, a barátok vagy az ismerősök kéretlen tanácsait, és a társadalmi elvárások is nyomasztanak. Sarah Woodward válási coach a Sun cikkében tisztázza, hogy mik azok a "szabályok", amiket sokak szerint követni kell szakítás után, és ezek közül melyek tévhitek és melyeket érdemes tényleg betartani.

1. Pár héten belül túl kell lenned a szakításon - NEM IGAZ

Bárki is vetett véget a kapcsolatnak, a szakítás mindkét számára nehéz lehet. Ilyenkor nemcsak a múltatokat, hanem a közös jövőtöket is gyászolod, hiszen valószínűleg te sem úgy mentél bele ebbe a kapcsolatba, hogy úgysem fog sokáig tartani. A szakítás utáni hetek, hónapok érzelmileg megterhelőek lesznek, és még ha úgy is érzed olykor, hogy már továbbléptél, bármikor történhet valami, amitől visszaesel. Például ha megtudod, hogy a volt párod már mással randizik. Ezt a visszaesést nem szabad úgy értékelni, mintha még lennének érzéseid az exed iránt.

Normális ilyenkor, hogy az érzelmi hullámvasút különböző szakaszain mész keresztül.

Emlékeztesd magad arra, miért szakítottatok, miért nem működött a kapcsolatotok. Amikor pedig rossz kedved van, tervezz programot és legyél olyan emberekkel, akikkel jól érzed magad.

2. Emlékezz a szép időkre! - NEM IGAZ

A coach azt ajánlja, írj egy listát arról, miért nem voltál boldog az exeddel. Például mert nem bánt jól a pénzzel, nem segített a gyerekek körüli teendőkben, stb. Írd le azt is, mit hiányoltál a kapcsolatotokban, és rendszeresen térj vissza ehhez a listához. Ezzel tudatosíthatod magadban, hogy mit szeretnél egy új kapcsolatodban.

3. Nem tartozol neki semmivel - NEM IGAZ

A család és a barátok sokszor azt mondogatják, hogy nem tartozol semmivel a volt párodnak. De ez nem igaz:

hirdetés
ha hosszú ideig együtt voltatok, tisztelettel tartozol neki.

Ha a szakítás után jóban, vagy legalább beszélő viszonyban maradtok, jobb, ha te mondod el neki, ha új párod van, megházasodsz vagy babát vársz. Ha ugyanis mástól tudja meg, megharagudhat és neheztelhet rád. A legjobb, ha személyesen beszélsz vele, és csak szigorúan a tényekre szorítkozol. Kíméld meg attól, hogy arról áradozol, milyen boldog vagy, mert lehet, hogy ő még mindig nincs teljesen túl a szakításotokon.

Mielőtt azonban belevágsz egy új kapcsolatba, legyél biztos abban, hogy már túl vagy az exeden és egyedül is boldog vagy.

Ne azért járj valakivel, hogy ezt a volt párod arcába dörgölhesd, esetleg féltékennyé akard tenni.

4. Ne kövesd őt a közösségi oldalakon! - IGAZ

Ez viszont egy olyan dolog, amit tényleg érdemes betartani a coach szerint. Az ugyanis fájdalmas lehet, hogy a Facebook vagy az Instagram folyamatosan mutatja neked az exed posztjait.

Ilyenkor bölcs döntés, ha legalább egy kis időre gondoskodsz arról, hogy ne láthasd őt ezeken az oldalakon.

Már csak azért is, mert ha azt látod, hogy milyen jól érzi magát nélküled, még mélyebbre süllyedhetsz érzelmileg, pedig mint tudjuk, a közösségi médiában sokszor nem a valós képet látjuk.

5. Nem lehettek barátok az exeddel - NEM IGAZ

Sokak számára elképzelhetetlen, hogy a szakítás után jóban maradjanak az exükkel - de nem lehetetlen. Attól, hogy párként nem működtetek jól együtt, még lehet köztetek egy jó barátság. Ha nincsenek gyerekeitek, hagyhattok magatoknak egy kis időt külön, aztán ha úgy érzitek, kapcsolatba léphettek egymással. Először beszélhettek üzenetben, aztán telefonon, és ha van igényetek a kapcsolattartásra, találkozhattok is néha.

A jó, baráti kapcsolathoz viszont az is kell, hogy mindketten túl legyetek a szakításon, hogy a baráti közeledés egyikőtöknek se legyen fájdalmas.

Ha sokáig voltatok együtt, jól ismeritek egymást, így a későbbiekben is támasza lehettek a másiknak a nehéz időkben, vagy együtt örülhettek egymás sikerének.

6. El fogod felejteni őt, ha már boldog vagy - NEM IGAZ

Ha jó kapcsolatotok volt, mindig emlékezni fogsz a közös pillanatokra, ez teljesen normális.

Attól, hogy már lezárult a történetetek, még nem kell kitörölnöd őt a múltadból, hiszen ő is a múltad része. Ugyanakkor egészséges szinten el kell engedned, hogy tovább tudj lépni,

és új fejezetet nyithass az életedben. Élhetsz boldog életet úgy is, hogy jó szívvel gondolsz vissza a közös emlékekre.

7. A gyerekeknek kell állniuk az első helyen - IGAZ

Mindig a gyerekek jólétét kell szem előtt tartanotok - hangsúlyozza a coach. A szakítás után létfontosságú, hogy amint lehet, tisztázzátok a gyerekekkel, hogy mi történik, hol fog lakni a másik szülő, stb. A gyerekek szeretik, ha van egy rutin, amihez igazodhatnak, ez segít nekik ebben a nehéz időszakban megküzdeni a szorongással.

Az a legjobb, ha akkor beszéltek velük, amikor már tisztáztátok, hogy mi lesz ezután.

Ha békésen tudjátok lezárni a kapcsolatotokat, fontoljátok meg, hogy különleges alkalmakkor, például a családi ünnepeken együtt lesztek, hogy a gyerekek ne érezzék úgy, hogy ketté kell szakadniuk.

8. El kell mondani az igazat a gyerekeknek - NEM IGAZ

A gyerekeknek nem kell mindent tudniuk arról, miért szakítotok, különösen ha még kicsik - mondja a szakértő. Ha mindenképpen szeretnétek beavatni őket a részletekbe, tegyétek fel magatoknak a kérdést, hogy mit akartok ezzel elérni. A gyerekek ugyanis nagyon figyelmesek, érzékelik a feszültséget, ezért nem mindegy, mit, mennyit és hogyan adjuk át nekik a mondanivalónkat.

Előre egyezzetek meg abban, milyen okot mondtok a szakításra, és a lehető legegyszerűbben magyarázzátok el,

a gyerekek korának megfelelő nyelvezettel, csúnya szóval pedig ne illessétek egymást a gyerekek előtt.

9. A szakítás mindig zűrös - NEM IGAZ

Egy kapcsolat lezárása nem kell, hogy zűrös legyen, ez csak rajtatok múlik.

A békés elválás kulcsa a tisztelet és a tapintatosság - mondja a coach.

Új életet kezdeni sok együtt töltött év után nehéz lehet, különösen ha még mindig küzdesz az érzelmeiddel. Beszéljétek meg, mi legyen a közös bankszámlátok, előfizetéseitek, egyéb kiadásaitok sorsa, mit mondjatok le, ki fizeti tovább, stb. Ha készítesz egy táblázatot a kiadásaidról és a bevételeidről, az segít a döntéshozatalban.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KAPCSOLAT
11 hetes volt a babájuk, amikor először elutaztak kettesben – Háromhavonta nyaralni megy a pár, hogy megőrizzék a szerelmüket
Az amerikai feleség úgy véli, ha egy pár nem helyezi előre a kapcsolatát, az szép lassan elkezd széthullani.

Link másolása

hirdetés

Amikor az ember szülővé válik, sok mindenről le kell (ideiglenesen) mondania, vagy legalábbis kevesebb jut belőle, mint a gyerek születése előtt. A szülőknek pedig sokszor nehézséget okoz az, hogy kicsi gyerekük mellett is meg tudják őrizni a kapcsolatukban a tüzet. Egy amerikai házaspár most elmondta, ők hogyan tudják életben tartani a házasságukat, miközben gyereket nevelnek.

Aubree Paige egyik szenvedélye az utazás, és ezzel azután sem akart felhagyni, hogy anya lett. Férjével, Aaronnal úgy gondolják, a romantikus nyaralások kellenek ahhoz, hogy ne csak szülőkként, hanem szerelmespárként is éljenek. Ezért úgy döntöttek, hogy minden harmadik hónapban elutaznak több napra valahová két gyerekük nélkül.

„Az első utazásunkat akkor ejtettük meg, amikor a babánk még csak 11 hetes volt. És tudjátok mit? Tökéletesen jól elvolt, amíg mi nyaraltunk. Mi pedig ez idő alatt újra tudtunk kapcsolódni egymáshoz, és emlékeztettük magunkat arra, kik is vagyunk”

– írta a Kidspot oldalán.

Szerinte ha egy pár nem helyezi előre a kapcsolatát, az szép lassan repedezni kezd. Ezért ők elsősorban házastársakként és nem szülőtársként tekintenek egymásra, és ennek megfelelően próbálnak élni.

„Egy nap a gyerekeink el fognak hagyni minket: ki fognak repülni és élik a saját életüket. Ekkor pedig, ha nem helyezzük előre a kapcsolatunkat, semmink nem marad már”

– véli.

hirdetés

Ennek elkerülésére találtak ki egy rendszert arra, hogy a gyereknevelés mellett legyen elég idejük magukra is.

Hetente egy este randiznak, havi egyszer csak kettesben töltenek egy éjszakát, és háromhavonta 3-4 éjszakára kiruccannak.

Mint írta, pontosan tudja, hogy sokan nem értenek ezzel egyet, és ez rendben is van, de számukra ez jól működik, így tudnak párként is jól élni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés
Durva szabályokat állított fel a párjának egy 22 éves lány: a fiúnak el kell tartania és heti két randi is kötelező
Leaha a randik alkalmával tüzetesen figyeli szerelme viselkedését is, például, hogy ad-e borravalót a pincérnek, kommentálja-e az árakat és megfelelő öltözetben jelenik-e meg.

Link másolása

hirdetés

Leaha Ureel mindent megtesz azért, hogy életben tartsa a lovagiasságot, ezért pedig egy egész listányi szabályrendszert is felállított, amit szerelmének kötelezően be kell tartania – írja a The Sun.

A fiatal lány ugyanis a hagyományos családmodell híve: miután elvégezte a főiskolát és pincérként dolgozott egy étteremben, eldöntötte, hogy nem akarja többé a munkának szentelni az életét, ezért otthon marad.

Alan így kénytelen eltartani szerelmét, aki egyébként azt is elvárja, hogy férje legalább hetente kétszer pazar randevúkra vigye, minden alkalommal kihúzza és betolja a székét, töltse ki a bort, sőt még a számlát is ő fizesse.

Leaha tüzetesen figyeli szerelme viselkedését is a randevúkon, például azt, hogy ad-e borravalót a pincérnek, kommentálja-e az árakat és megfelelő öltözetben jelenik-e meg.

„Szeretem, ha ő kezdeményez, asztalt foglal egy étteremben, vagy megtervezi, hogy mit csinálunk” – mondja Leaha.

A fiatal feleség háztartásbeli, ezért partnere gondoskodik róla. Szeret főzni és magára fordítani az otthon töltött időt, sokat sétál a kutyákkal.

hirdetés
„Imádok háziasszony lenni, és szeretném, ha mások is tisztában lennének azzal, hogy normális, ha erre az életstílusra vágyunk. Olyan, mint háztartásbeli anyának lenni, csak gyerekek nélkül"

– vallja Leaha.

A szerelmesek még nagyon fiatalon jöttek össze, majd rövid időre szakítottak is, mert Alan korábban nem tudta a nőt eltartani. Végül visszaszerezte a lányt és még abba is beleegyezett, hogy betartja a rá vonatkozó szabályokat.

Alan nagyon elkötelezett, teljes mértékben támogatja Leahát, és azért dolgozik, hogy olyan életstílust biztosítson neki, amire már nagyon régóta vágyott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés
Ha 20 évesen még szingli egy roma lány, kortársai szerint már örökre vénlány marad
A brit vándorcigányok között akinek ennyi idős korában még nincs párja, azzal valami nem stimmel.

Link másolása

hirdetés

A TikTokon árulta el egy fiatal lány, hogy milyen érzés 20 évesen még mindig szinglinek lenni a vándorcigány közösség tagjaként, írja a The Sun. Az Egyesült Királyságban élő nőt a rövid videó alapján minden ismerőse arról faggatja, hogy miért nem talált még párt magának.

Vannak, akik azt hozzák fel példaként, hogy ők már 13 éves korukban megismerkedtek a férjükkel, és épp annyi idősek voltak, mint most Tina, amikor feleségül mentek hozzá. Másvalaki azon értetlenkedett, hogy miért nincs még mindig barátja, miközben nagyon jól néz ki.

Néhány anyuka egészen odáig ment, hogy felajánlotta: bemutatja a fiának, csak hogy végre párt találjon. A vele egyidős lányok szerint pedig ő már örökre vénlány marad, ha eddig nem kelt el.

Tina a videó alatti kommentek között eközben azzal viccelt, hogy olyan érzése van, mintha a húszas éveibe lépve hirtelen vége lenne az egész életének.

Az angol nyelvű videót itt lehet megnézni:

@tinamariedoherty I love being 20 in this lifestyle ?✨ #fyp #gypsy ♬ Miami, My Amy - Keith Whitley

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT
A felesége mellett hét barátnője is van a brazil férfinek, boldogan élnek együtt
Arthur felesége szerint a barátnők megjelenése csak erősítette a kapcsolatukat.

Link másolása

hirdetés

Elképesztő történetet közölt a The Sun egy brazil férfiról. Arthur boldogan él a feleségével, Luanával - ebben egyelőre persze semmi különös nincs. A kapcsolatuk azonban úgy is boldog, hogy

a férfinek a feleségén kívül még hét barátnője van.

A pár azt mesélte, hogy mikor megismerkedtek együtt kezdtek el járni az edzőterembe. A korábban kissé túlsúlyos Arthur gyors eredményeket ért el, ami az önbizalmát is meghozta. Olyannyira, hogy megkérdezte Luanát, mit szólna hozzá, ha más nőket is behozna a kapcsolatba. A nő azt mondta, a házasságukban az a célja, hogy Arthur boldog legyen, amíg a férfi boldog, addig pedig ő is az.

Luana szereti a többi lányt is,

szerinte a barátnők megjelenésével csak erősödött a kapcsolatuk és jobban bíznak egymásban.

A hét barátnőre – név szerint Taniara, Lorenára, Kyarára, Melina, Emlly-re, Cyntiára és Thayanne-re – Arthur igyekszik ugyanannyi időt fordítani. A féltékenység ugyanis csak akkor kerül elő, ha Arthur az egyik lánnyal több időt tölt, mint a többivel.

hirdetés

A nők mindegyike rajong Arthurért, aki szerintük intelligens, vonzó és kedves.

A népes csapatot nemrég Arthur nagymamájának is bemutatták, aki vallásossága miatt nem tudja támogatni ezt a sok kapcsolatot, de megérti az unokáját.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: