KAPCSOLAT

„Végre valaki megért és támogat” – Mire jó a szeretői viszony?

Nem csak a testiség megélésével lehet beletekeredni egy szeretői viszonyba, többféle módon működtetett szeretői viszonyokról beszélhetünk. Van-e kiút? És ha igen, merre?
Laskai Nelli cikke a Boldognak lenni blogon, Fotók: Pixabay - szmo.hu
2022. augusztus 25.


Link másolása

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből.

Napjainkban már mindenkinek van legalább egy olyan ember a környezetében, akinek a kapcsolatában megjelenik egy harmadik ember, vagy szereplő lesz mások párkapcsolatában. Egyre könnyebb ismerkedni – a digitális világnak köszönhetően –, és egyre könnyebb egyalkalmas kalandokat találni. Azonban nem csak a testiség megélésével lehet beletekeredni egy szeretői viszonyba, többféle módon működtetett szeretői viszonyokról beszélhetünk.

  • Kati esetében a lelki támogatás az, amit a szeretői viszonyban megtalált. Péterrel egy cégnél dolgoznak, és a közös kávézások alkalmával azon kapták magukat, hogy egyre többet mesélnek magukról, tanácsokat adnak, és vigasztalják egymást. A testi kontaktus egyelőre apró érintésekben jelenik meg, viszont nincs olyan nap, hogy ne találkoznának szándékosan a teakonyhában. Mindketten várják a lehetőséget, és titokban tartják a párjuk előtt ezt a kötődést. Egyre többször előfordul, hogy az érzéseiket egymással osztják meg, és nem a társukkal.

    Kati: "Végre valaki megért és támogat."

  • Béla viszonya "telefonos viszony". Egy kiránduláson ismerkedett össze Pankával, aki többszáz kilométerre lakik tőle. Bejelölték egymást a Facebookon és az írogatások egy idő után hívásokba fordultak. Ahogy Béla mondja, a nap fénypontja, amikor beszélhetnek és megoszthatják egymással a problémájukat. Kölcsönösen dicsérik egymást, és feltöltődik ebből a kapcsolódásból. Otthon egyre élesebbé válik a kontraszt, amit a szürke hétköznapokban kap a feleségétől, és amit Panka ad neki a telefon másik végéről. Béla egyre többször gondol Pankára, milyen jó lenne, ha titokban találkoznának is. A felesége mit sem tud erről a kapcsolattartásról, és Béla mindaddig titkolni szeretné, míg nem látja tisztán, hogy esetleg Panka opció-e számára, hogy az unalmas és sérelmektől hemzsegő házasságából átlépjen Panka mellé.

    Béla: "Soha nem kaptam ennyi dicséretet otthon, mint amennyit egy nap kapok Pankától telefonon."

  • Petra és Gábor csak szex alapon találkozgatnak. Alig lelkiznek, ha mégis mesélnek magukról valamit, akkor az pár percbe belefér, és inkább a testi kényeztetésre fordítják a rendelkezésükre álló kis időtartamot. Petra számára ünnepnap, amikor készülődhet, szép ruhába bújhat és az anyaszerepet a melegítővel együtt ledobhatja és otthon hagyhatja. Egyikőjük sem szeretne együtt élni a másikkal, de nem akarnak lemondani a testi örömökről, amit a tilosban járás, a felfedezésre váró ismeretlen csak fokoz.

    Petra: "Tudom, hogy hülyeség tartani a kapcsolatot Gáborral, de otthon alig van szex és az sem szenvedélyes, inkább rutinszerű. Most mondjak le erről a kis örömforrásról, amit Gábornál megkapok? Már annyi mindent beáldoztam a családért, legalább ennyi maradjon."

A fent említett történetekben minimum egy dolog azonos. A szereplők szeretve akarják érezni magukat. Fontosnak, okosnak, ügyesnek, vonzónak, akiért tesz valaki, akiért utánanyúlnak, hiszen a szerető nélküli életükben mindezt nem találják, vagy nem kapják meg.

Azonban a szeretői viszonyoknak vannak buktatói is. Nem egy valós párkapcsolati környezetet mutat, így nem a teljes képet kapják a szeretők egymásról. Nem látszik a fáradt, hétköznapi problémákkal küzdő ember, az, akinek nincs ereje a társát megtartani akkor, amikor ugyanúgy nem kap viszonzásul elismerő szavakat, vagy kellő figyelmet. És van egy másik probléma pedig is, mégpedig, hogy a szeretői viszonyban egyre sokasodó hazugságok és káosz felőrli az embert egy idő után.

Előjöhet a bűntudat, az önértékelés csökkenés, a hazugságra épülő otthoni légkör egyre nyomasztóbb lesz. A megcsalt fél általában megérzi az eltávolodást és az ettől való szorongása konfliktusokat generálhat, ami méginkább megerősíti a hűtlen felet, hogy "jár neki" a nyugalom szigete, mégha tudja is, hogy ezzel fájdalmat okoz a társának (ha kiderül).

Ahogy a klienseim említik, a szeretői viszony egy oxigénmaszk, amit a levegőtlen otthon kiegyensúlyozására használnak. A kérdés csak az, hogy vajon mit érdemesebb megteremteni: egy olyan párkapcsolati formát, ahol nem levegőtlen a tér, vagy maradni a légszomjban és kiugrálni egy-egy kis időre oxigénért.

Ha szeretnéd lezárni a szeretői viszonyt, de nincs elég erőd hozzá, vagy jó lenne már eldönteni a dilemmádat, hogy kilépj-e a párkapcsolatodból, itt írd be magad a naptáramba, és segítek, hogy nyugodt, tiszta élethelyzetet teremts magad körül. A tanácsadáson ráláthatsz arra is, hogy milyen stratégiával tehetitek boldoggá újra a párkapcsolatotokat.

Ma vagy hátralévő életedben a legfiatalabb! Kezdj el élni! Segítő könyvek, módszerek, technikák a blogon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
Így vallotta be Alföldi Róbert, hogy a férfiakhoz vonzódik
A színész-rendező tíz éve coming outolt. Nem ő volt akkoriban az egyetlen hazai sztár, aki bevallotta másságát.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. március 19.


Link másolása

Tíz évvel ezelőtt beszélt először nyíltan melegségéről Alföldi Róbert, írja az rtl.hu.

„Melegként lemenni az edzőterembe, az megint egy plusz szorongás”

– mondta 2014 márciusában a színész-rendező, aki fél évvel korábban Csáki Judit Alföldi színháza – Öt nemzeti év című könyvében törte meg először a csendet. Alföldi akkor a Nyitottak vagyunk kampányhoz csatlakozott, amiben az elfogadásra hívták fel az emberek figyelmét.

Nem ő volt az egyetlen, aki akkoriban felvállalta szexualitását. Kulka János mellett Gallusz Niki is őszintén beszélt boldogságáról a Fókusznak:

„Mitől érzi egy nő magát igazán nőnek? Én ettől, hogy számításba vagyok véve, és úgy, hogy tudom, követi a gondolataimat. Velem van. És ettől érzem magamat úgy, mint egy hagyományos kapcsolatban” – mondta a színésznő.

A hírességek tíz évvel ezelőtti coming outjait ebben a videóban lehet megnézni:

Kvíz ajánló: Mennyire emlékszel Szécsi Pál dalaira?


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KAPCSOLAT
A Rovatból
Ezért nem szabad háromnál többször kitörölni a fenekünket – hallgass a szakértőre!
Fontos kérdésre kaptunk választ egy Tiktokon posztoló fizioterapeutától.
K. A., fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. március 25.


Link másolása

Fontos kérdésre adott választ egy Tiktokra posztoló fizioterapeuta. A George néven futó szakértő ugyanis arról beszélt egy videóban, hogy hányszor érdemes kitörölni a fenekünket kakilás után.

A válasz az, hogy legfeljebb háromszor, mivel a túlzásba vitt törölgetés aranyeret okozhat.

„Amikor kettőnél vagy háromnál többször törlöd meg, azt székletkenésnek hívják. Lényegében arról van szó, amikor túl sok széklet marad a végbélnyílás bejáratánál még azután is, hogy befejezted a kakilást”

- fejtette ki George.

Szerinte az egyik technika, amivel csökkenthetjük a törlések számát az, hogy vízesésszerűen összeszorítjuk a medencefenekünket.

„Tehát kezdd azzal, hogy 20 százalékkal, majd 50 százalékkal, 80 százalékkal és 100 százalékkal összenyomod a végbélnyílást, így a kakilás végére ez négyszer is megtörténik. Ez segíthet lezárni a végbélnyílás záróizmát – ha kis székletdarabok lógnak ki a bejáraton, az általában a külső záróizom gyengeségéből adódik.”

Ha pedig ez sem működik, akkor George szerint érdemes orvoshoz fordulni.

via 24.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
A Rovatból
Anyaszült meztelenül edz egy olasz pár, mert szerintük így sokkal egészségesebb
Te kipróbálnád? Tudományosan nem igazolt az állítás, de az olasz influenszerpár esküszik a módszerre.

Link másolása

A Blikk oszlatta el kétségeinket afelől, hogy igaz-e a hír, miszerint a 31 éves Bella Mantovani és férje, a 34 éves Vagner O Fera, olasz influenszerek (ki nem hallott róluk?), kitalálták, hogy meztelenül edzenek. Azt mondják, az egészséges, és több kilót is képesek leadni.

Hogy mondandójuknak nyomatékot adjanak, fotósorozattal is előrukkoltak.

Az, hogy valóban egészségesebb és hatásosabb-e a meztelen edzés, nem tudni. Annyi bizonyos, hogy Bella és Vagner jól keres a fotósorozattal, és saját állításuk szerint rengeteg előnye van a meztelen edzésnek. „Így több kalóriát égetünk el” – állítják, bár meggyőző bizonyíték egyelőre nincs a dologra. Bella azt mondja, ő már négy kilót dobott le ezzel a módszerrel. Hozzáteszik azt is, a ruházat hiánya által biztosított szabadság növeli a motivációt, de a testet is intenzívebb munkára ösztönzi.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
Megvető pillantásokat kap mellmérete miatt az édesanya – állítja, hogy hátrány is éri, amiért nem hord melltartót
Melltartó nélkül hordja azokat, ezért is jár a rosszallás. Mérete miatt kényelmetlen lenne neki a melltartó.

Link másolása

A kanadai Torontóból származó Lyla King gyermekei iskolájának környékén sok kellemetlen élményben részesül azért, mert nem képes melltartóban hordani minden képzeletet felülmúló melleit. A 27 éves nő szerint

gyakran kap megvető pillantásokat más szülőktől és tanároktól is.

Ezektől olyan érzése támad, mintha a többi anya féltékeny lenne rá, esetleg attól tartanának, hogy el akarja csábítani a férjeiket. A Daily Mailnek ezt mondta erről: „Nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem a partnereik után vágyom. Ha ennyire zavarom őket, rejtsék el a férjüket. Ha annyira bántja őket, hogy nem viselek melltartót, az az ő problémájuk, nem az enyém."

Hosszasan beszélt arról, mennyi problémát okozott neki, hogy elfogadja különleges méreteit. „Hetedikes koromban az év végére A-kosrából nagy C-be kerültem. Gyerekként ez volt az utolsó dolog, amit akartam. Boldogabb lettem volna, ha kicsik maradnak.

Az emberek mindig zaklattak, mert azt hitték, hogy kitömöm a melltartómat, főleg a lányok."

Így folytatta: „Kilencedik osztályban középiskolába járva E-kosaras lett a méretem. Nem tudtam olyan melltartót vagy ruhát viselni, amilyet szerettem volna. Ráadásul a melltartók is nagyon drágák voltak. nehezen találtam divatos ruhákat, amelyek jól illeszkedtek az alkatomhoz. Tinédzser lányként kicsi volt a derekam, de nagyobb mellkassal nagyobb méretet kellett vennem. Nagyot vagy extra nagyot vettem. Ez ártott az önbecsülésemnek."

Lyla elmagyarázta: „Az évek során, ahogy a melleim nagyobbak lettek, olyan tüneteket kezdtem kapni, amelyek kényelmetlenebbé tettek. Fiatalabb koromban fontolgattam a kisebbítést. 18 éves koromban elmentem egy plasztikai sebészhez. Nyolc-tizenkét kilót kellett leadnom, hogy megcsinálhassa. Megtettem, de soha nem mentem vissza, mert a műtét gondolata megrémisztett."

Az elmúlt néhány évben Lyla megtanulta szeretni magát olyannak, amilyen. Most pénzt keres a OnlyFans-en keresztül, és boldog kapcsolatban él.

„A párom támogatja azt, amit csinálok, nagy rajongója a melleimnek" – zárta le.


Link másolása
KÖVESS MINKET: