hirdetés

KAPCSOLAT

Hányadik randi után jöhet a szex?

Sokunkban felmerült már évek során ez a kérdés, de nem igazán létezik rá konkrét válasz. Carrie Bradshaw és barátnői a Szex és New Yorkban népszerűsítették a "három randi szabályát", azaz, hogy új párok esetén a szex a harmadik randi után "kell", hogy megtörténjen.
Forrás: Life Advisor, Címkép: Free-Photos képe a Pixabay -en. - szmo.hu
2021. augusztus 19.


Link másolása

hirdetés
A Life Advisor célja, hogy minél több embert segítsen és inspiráljon az élet szeretetére, az álmai elérésre és hogy megvalósítsák a bennük rejlő lehetőségeket.

A "három randi szabályának" célja az, hogy esélyt adj arra magadnak, hogy értékeld a másikat, mielőtt ágyba bújsz vele. Ezenkívül kikerülhető, hogy túl sokat várj a szexre, mert mi van, ha kiderül, hogy nem működik kettőtök között az együttlét.

Persze rögtön nyilvánvaló, hogy ez a szabály nem tökéletes. A társadalmunk ugyan belénk próbálja beszélni, hogy az első randin szexelni felér egy világmegváltó bűnnel és ez a fajta cselekedet csak és kizárólag rossz fényt vethet ránk.

Valójában nem kellene túl sok időt várni, hiszen senki nem szeretne túl sok időt fektetni egy kapcsolatba, majd később szembesülni azzal, hogy szexuálisan nem voltak kompatibilisek a partnerükkel. Ráadásul, ha folyamatosan halogatod a szexet, fennáll annak a veszélye, hogy a szexuális vonzalom alábbhagy és platonikus barátság területére léptek.

A három randi szabály valójában arról szól, hogy kitaláljuk a szex idejét, amikor "pont megfelel". Van ennek az elképzelésnek tudományos háttere? És tényleg a harmadik randi az, amikor a legtöbb ember úgyis szexelni kezd?

Akár hiszed, akár nem, a társadalomkutatók még nem állapították meg, hogy az emberek hányadik randi után szeretkeznek először egymással, részben azért, mert a "randevú" elég ködös kifejezés. Mi számít randinak? Az, amikor csak kettesben töltötök időt egymással vagy számíthat randinak az is, ha baráti társasággal mentek el valahova? Továbbá, miben különbözik a "randizás" a valakivel való "beszélgetéstől" vagy "bulizástól"?

Ha sikerülne is megállapodni a randi definíciójában, az ideális randevú számát akkor sem tudnánk megkapni, mert az emberek nagyon eltérő módon randiznak.

Vannak, akik ugyanazon a héten többször is elmennek randira, míg mások hetente vagy havonta találkoznak csak. Más szóval, a harmadik randi meglehet már az első héten, de akár egy hónap után, ami azt jelenti, hogy az egyik pár sokkal hosszabb ideje ismerte már egymást, mint a másik.

hirdetés

Annak érdekében, hogy megkerüljék ezeket a kérdéseket, a témát tanulmányozó kutatók inkább arra összpontosítottak, hogy az emberek milyen hosszú ideje ismerik egymást, nem pedig arra, hogy hány randin vannak már túl.

A Journal of Sex Research című folyóiratban megjelent tanulmány közel 11.000 komoly vagy állandó kapcsolatban élő felnőttet kérdezett arról, hogy mikor kezdtek el szexelni a partnerükkel. A legtöbb résztvevő (76%) több, mint egy éve volt már együtt az akkori párjával és szinte mindegyikük (93%) arról számolt be, hogy szexelt a partnerével.

Csekély többség (51%) mondta azt, hogy néhány hetet vártak az első szexuális kapcsolattal, míg alig több, mint egyharmaduk (38%) szexelt már az első randin vagy az első héten. A fennmaradó 11%-ék már az első randi előtt is szexelt a párjával.

Számított a szex időzítése abból a szempontból, hogy az emberek hogyan vélekednek a kapcsolatukról? Nem igazán. Csak kisebb különbségek voltak kimutathatók. Azok, akik korábban szexeltek, kevésbé voltak elégedettek, ám átlagosan mindenki nagyon elégedettnek jellemezte a kapcsolatát.

Az a tény, hogy azok, akik korábban szexeltek, valamivel kevésbé voltak boldogok, olyan kutatásokat támasztanak alá, miszerint a szexuális szenvedély és izgalom hajlamos csökkenni egy kapcsolat során.

Tehát, ha hamarabb elkezded a szexet, akkor a szenvedély egy kicsit gyorsabban elmúlik, hacsak nem teszel lépéseket ennek fenntartása érdekében.

Sokkal fontosabb, hogyan gondolkodsz a szexről, mint az, mikor szexelsz

Van valami, ami sokkal fontosabb annál, hogy mikor kezded el a szexet.

Mindenki vélekedik valahogy arról, hogy a szex és az érzelmek mennyire fonódnak össze vagy épp mennyire különállók.

Azok az emberek, akik úgy gondolják, hogy ez a kettő együtt jár, hajlamosak olyan kijelentéseket tenni, mint például : "Nem akarok szexelni egy személlyel addig, amíg nem vagyok biztos abban, hogy hosszútávú, komoly kapcsolatunk lesz."

Ezzel szemben azok az emberek, akik úgy gondolják, hogy a szex és az érzelmek szétválaszthatók, hajlamosak olyan kijelentéseket tenni, mint például : "Az érzelmek nélküli szex rendben van." Ők azok az emberek, akiknek az alkalmi szexuális kapcsolatok is kielégítők és hajlamosak arra, hogy nagyobb szexuális vágyról és több szexpartnerről számoljanak be életük során.

Egyik típus sem jobb vagy rosszabb, mint a másik. A lényeg inkább az, hogy te magad tisztában legyél azzal, hogy melyik csoportba tartozol. Ha ismered magát a két csoportot és azt, hogy te melyikbe tartozol, akkor ez segíthet megérteni azt is, hogy miért van olyan sok pár, aki nem ért egyet azzal, hogy mikor van itt a "megfelelő" ideje a szexuális együttlétnek és, hogy mennyit kell szexelniük. Ha két különböző felfogású ember találkozik, akkor kicsit nehézkesebb összeegyeztetni a dolgokat és közös nevezőre jutni.

Mit tehetsz, ha te és a párod kedvelitek egymást, de teljesen másképp gondolkodtok arról, hogy mennyit kell várnotok a szexre?

A szexszel kapcsolatos döntés azon ritka helyzetek egyik, amelyek nem követelnek kompromisszumot. Ha egy személy nem érzi jól magát, vagy nem áll készen, akkor nem lesz szex.

Ha olyan személyről van szó, akivel nem komoly a kapcsolat, akkor valószínűleg nem fogsz választ kapni arra, hogy miért nem akar szexelni és inkább ne is erőltesd ezt a kérdést.

Ha már hosszútávú a dolog, dolgozz a bizalom kialakításán, amíg a párod nem érzi magát biztonságban ahhoz, hogy elmondja, miért nem akarja még a szexet. Lehet, hogy fájdalmat tapasztal szexuális együttlét közben. Lehet, hogy múltbéli trauma miatt megy nehezebben. Ha világosság teszed, hogy az érzéseid az irányába nem a szexen múlnak, sokat segíthetsz azon, hogy mélyebb bizalom alakuljon ki kettőtök között.

Szóval, mire jutottunk? Mennyi ideig kell várni a szexre?

A fentiek szellemében elmondhatjuk, hogy a randevúzásnak nincsenek szabályai. Különböző dolgok működnek, különböző emberek számára személyiségüktől függően, ezért találd ki, hogy neked hol van a komfortzónád, hol van a partnered komfortzónája ezen a területen, ahelyett, hogy valami önkényes és hülye szabályt követnél.

Akiknek joguk van eldönteni, hogy mikor van itt a megfelelő ideje a szexnek, azok az emberek, akik le akarnak feküdni egymással. A szex két ember közösen létrehozott élménye, ezért ebbe a döntésbe és élménybe se a társadalom, se egy tévé sorozat szabálya, se semmi más nem szólhat bele.

Tehát az, hogy szexelsz-e vagy sem, a te döntésed. A lényeg, hogy te és a partnered is beleegyezzetek és mindketten készen álljatok.

Ha tetszett, amit olvastál, keresd a Life Advisor blogot hasonló cikkekért!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés

Milliókat fizet egy sugar mommy egy 15 évvel fiatalabb férfinak, aki cserébe mindent megtesz neki, amit csak kér

Sokan a fiának nézik a párját, de a 44 éves nőt egyáltalán nem zavarja a köztük lévő korkülönbség, sőt.

Link másolása

hirdetés

Büszkén vállalja egy középkorú nő, hogy fizet egy nála jóval fiatalabb férfinak azért, hogy vele legyen és bármit megtegyen neki - számolt be róla a Daily Star.

A 44 éves Julie sugar mamaként és pumaként hivatkozik magára. Utóbbit azokra a nőkre szokták mondani, aki fiatalabb férfiakkal szeret randizni, előbbit pedig azokra, akik fizetnek is a fiatal férfiaknak azért, hogy elkísérjék őket-ide oda, és intim kapcsolatot kezdjenek velük.

Julie gyakran oszt meg képeket és videókat Instagram- és TikTok-oldalán, amiken egy fiatalabb férfivel látható. A kommentelők rá is kérdeztek, hogy ki ő, sokan azt hitték, a fia. A nő azonban büszkén elmondta, hogy

a nála 15 évvel fiatalabb srác a pasija, akinek havonta 15 ezer fontot (6,3 millió forint) fizet azért, hogy vele legyen. Viccelődve azt is hozzátette, hogy ennél több volt a fiú "fizetése", most azért "csak" ennyi, mert múlt hónapban elfelejtette kitakarítani a medencét. Julie azt is hozzátette, hogy barátja mindent megkaphat tőle, amit csak akar, ha cserébe mindent megtesz neki, amit csak kér tőle.

Ezekről egy TikTok-videóban beszélt, amit már több mint 2,8 milliószor néztek meg.

Állítása szerint egyébként azért szereti jobban a fiatal férfiakat, mert szerinte ők jobban elbírnak vele. A jelenlegi partnerét pedig nem a szeretőjének, hanem a párjának tartja, a videói alapján úgy élnek, mint egy átlagos pár.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
A Rovatból
hirdetés

„A barátom lefeküdt az anyámmal, miközben én a kórházban szültem a gyerekünket” – fakadt ki egy 21 éves nő a TikTokon

Miután 2020 novemberében tudomást szerzett a barátja és saját anyja viszonyáról, azonnal meghozta a döntést, hogy mindkettejükkel megszakítja a kapcsolatot.

Link másolása

hirdetés

Már több mint 12 millióan nézték meg azt a videót a TikTokon, amelyben Alyssa, egy kétgyermekes anyuka elárulta, hogy éppen a kórházban szülte gyermeküket, miközben barátja anyjával szexelt, írja az Mirror.

"A kapcsolatunk kezdete nagyszerű volt Ryan-el. Romantikus volt, és nem bírtuk ki, hogy külön legyünk. De aztán mérgezővé vált. Többször is megcsalt, én pedig hülye módon mindig megbocsátottam neki, és hittem benne, hogy meg fog változni" - mesélte a lapnak.

2018 februárjában, mikor terhesen bevitték a kórházba, hiába hívta a barátját, csak sokadjára vette fel. "Azt mondta, hogy valami közbejött, és ezért nem fog odaérni a szülésre. Később, aznap este meglátogatott engem és a babát a kórházban" - folytatta a történetet.

"Ekkor még nem vettem észre semmi furcsát. Hazamentünk, és egy darabig normális életet éltünk. Csak két évvel később jöttem rá, mi történt. A szomszédok mutatták meg nekem kamerafelvételeken, ahogy anyám folyamatosan ki-be járkált a lakásunkban, amikor nem voltam otthon" - mondta.

A nő ezután megtalálta az anyja és a barátja közötti üzenetváltásokat, meztelen fotókat, amelyekből kiderült, hogy éppen akkor is együtt voltak, amikor szült. Később, mikor szembesítette vele, az anyja is bevallotta a viszonyukat.

"Összetört a szívem, elárulva, kudarcot vallva éreztem magam. Hónapokig magamat hibáztattam" - mondta.

hirdetés

Miután 2020 novemberében tudomást szerzett a barátja és saját anyja viszonyáról, azonnal meghozta a döntést, hogy mindkettejükkel megszakítja a kapcsolatot.

Amint megtudtam, összepakoltam Ryan cuccait, és kidobtam az erkélyről, és megmondtam neki, hogy menjen el. Soha nem néztem vissza, és úgy érzem, ez a legjobb dolog, amit valaha tettem. Az anyámmal sem beszélek már, mióta kiderült.

- emlékezett vissza.

Alyssa azóta továbblépett az életében, 2022-ben újabb babát vár, a történetét elmondása szerint azért osztotta meg, hogy segítsen másoknak, akik hasonló helyzeten mennek át.

"Tudom, hogy szereted, és nehezen tudod elengedni őket, de hidd el nekem, hogy soha nem fognak megváltozni, és addig fogod magadat bántani, amíg nem tudsz már megbirkózni vele. Kérlek, tedd magadat az első helyre, ismerd fel a saját értékeidet, és soha ne érd be kevesebbel" - tanácsolta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT

Elképesztően alapos nyomozással derítette ki egy lány, hogy a párja megcsalja őt

Nem csalt a megérzése, sikerült rajtakapnia a férfit.

Link másolása

hirdetés

Sokszor hallhatjuk azt, hogy a nők néha olyanok, mint az FBI nyomozói, hiszen mindent ki tudnak deríteni. Egy fiatal nő nem is titkolja, hogy őt simán alkalmazhatná az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda vagy a brit MI5 hírszerző ügynökség is, olyan alaposan tud nyomozni.

Chloe Powell a TikTokon mesélte el egy videóban, hogyan jött rá, hogy a párja megcsalja őt. Mivel már gyanakodott a hűtlenségére, amikor a férfi egyik este elment otthonról, úgy döntött, lenyomozza őt az Instagramon keresztül.

Megkereste azt a helyet, ahová a párja ment, majd végignézte az összes lány profilját, akik szintén akkor megjelölték azt a helyet egy posztban vagy Instagram-sztoriban, és alaposan megfigyelt minden egyes képet és videót, hátha kiszúrja valamelyiken a barátját a háttérben. Sikerrel is járt,

bár a részleteket nem mesélte el, de büszkén kürtölte ezt világgá a TikTokon. Videóját alig pár nap alatt több mint 920 ezerszer nézték meg.

Sokan elismerésüket fejezték ki a kommentekben, sőt egy olyan lány is írt neki, aki állítása szerint pontosan ugyanezt csinálta, amikor azt sejtette, hogy a párja félrelép.

"Ő nem pszichopata, egyszerűen csak okos" - írta egy kommentelő, miután többen is pszichopatának nevezték a nőt.

hirdetés

"Érezte, hogy megcsalja őt és rajta is kapta. A kis sunyi nem is gondolta, hogy egyszer lebukik, ez volt az egyetlen pszichopata dolog ebben. Ez fair play volt, drága" - dicsérte egy másik lány.

Forrás: Indy100


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Kiakadt egy férfi a feleségére, miután megtudta, hogy az ő bankkártyájáról vett neki Rolexet születésnapjára

A kommentelők közül többen is óva intették a férfit, hogy meglehetősen aggasztó jel a kapcsolatuk jövőjére nézve a feleség viselkedése.

Link másolása

hirdetés

Kiakadt egy férfi a feleségére, amiért az ő pénzén vett neki egy Rolexet a születésnapjára, írja az Indy100.

Van egy közös bankszámlánk a számlák kifizetésére, és vannak saját hitelkártyáink is a személyes kiadásokra. A hitelkártyámon ő a meghatalmazott felhasználó, de csak akkor használja, ha megkérem, hogy vegyen nekem valamit, például munkaruhát.

- kezdte a férfi a Redditen, ahol beszámolt a történtekről.

Leírta, hogy a felesége ezúttal egy Rolex órát vett neki születésnapjára, ő pedig rosszul is érezte magát, és azt mondta neki, hogy nem kellett volna megvennie, mert amit ő a felesége születésnapjára adott, az közel sem volt olyan drága.

A férfit nem hagyta nyugodni, hogy hogyan engedhette meg magának a felesége, hogy megvásárolja a luxus óra.

"Azt mondta, hogy valami szépet szeretett volna adni nekem, és tudta, hogy tetszik nekem ez az óra. Egy nap aztán megpróbáltam kávét venni, mielőtt munkába indultam volna, és a kártyámat elutasították."

- folytatta.

hirdetés

Mint kiderült, a bank letiltotta a hitelkártyát, mert szokatlan költésnek tekintették a drága órát. Ezután a férfi úgy döntött, hogy beszél a feleségével, aki állítása szerint azt hitte, a közös számlájukat használja a vásárláshoz.

A férfi próbálta rávenni a feleségét, hogy vigye vissza az órát, hiszen "felesleges kiadás", de a nő közölte vele, hogy tartsa meg, mert megengedheti magának, és amúgy is akart egyet.

"Kérlek, értékeld, hogy valami szépet akartam venni neked" - mondta neki a felesége.

A kommentelők közül többen is óva intették a férfit, hogy meglehetősen aggasztó jel a kapcsolatuk jövőjére nézve a feleség viselkedése.

"Ez lopás, és nem oké. Az, hogy megpróbálja elbagatellizálni a dolgot és lebeszélni téged a visszaváltásról, arra enged következtetni, hogy ez szándékos lehetett" - jegyezte meg az egyik kommentelő.

"Akár a saját számládról költött anélkül, hogy szólt volna neked, akár a hitelkártyádat használta, ez egy komoly probléma, amit meg kell beszélni. Ha a közös, a számlák kifizetésére használt kártyát nullázta volna le, anélkül, hogy szól, az pedig még rosszabb."

- írta egy másik.

A férfi egyetértett a reakciókkal, és hozzátette: Felesége azóta a "szexet is arra használja, hogy kárpótoljon, hogy ne azon agyaljak, visszaváltsam-e az órát". A nő verzióját sajnos nem ismerjük, pedig könnyen lehet, hogy ő valamelyest másképp mesélné el a történetet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: