News here
hirdetés

KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés

„Az igazi párkapcsolati próba: 65 órát töltöttünk a hóviharban egy sátorba zárva”

Egy pár az Andokban rekedt, amikor az elmúlt 20 év legkeményebb hóvihara tombolt. Szerencsére volt náluk társasjáték és néhány élelmiszer. Vécépapír azonban nem.

Link másolása

hirdetés

"Az én téli szerelmi sztorim" címmel jelent meg egy írás a Guardianen, amelyben egy férfi elmeséli, milyen váratlan és embert próbáló közös élményben volt része a párjával, amikor hegyet másztak Argentínában.

Rhymer Rigby és barátnője, Jane 10 hónapon keresztül utazgattak akkoriban, 2003 januárjában pedig az Andok argentínai részén kirándultak. Úgy döntöttek, hogy megmásszák az Aconcagua-hegyet, amely 6962 méteres magasságával az Andok legmagasabb csúcsa. A férfi elmondása szerint ehhez nem kell különleges hegymászó készségre, de azért ez egy komoly hegy, ahol már több mint 100 hegymászó halt meg. Bár a pár elég fitt volt a mászáshoz, a 10 hónapos utazás azért meglátszott rajtuk, a férfi szokásos 73 kilós súlya 57 kilóra fogyatkozott.

Már 3600 méternél jártak, ekkor még 17 fok, napsütéses idő volt. Minden hideg időjárásra való készletüket egy öszvér vitte a 4370 méteres magasságban lévő alaptáborba. Izgatottan várták a kb. hatórás utat a Plaza de Mulasra, ám az időjárás alaposan áthúzta a tervüket. Néhány órával később 100 km/h-s szél süvített, majd havazni is kezdett. Mivel a látási viszonyok is romlottak, a pár úgy döntött, hogy nem mennek tovább, majd másnap folytatják az útjukat. Ekkor még nem tudták, hogy az elmúlt 20 év legrosszabb hóviharába csöppentek bele. Nem tehettek mást, felállították a sátrukat, amelyet arra terveztek, hogy a kemény viharokat is kibírja, és vártak.

"Az emberek azt szokták kérdezni, hogy nem volt romantikus? Nos, összecipzároztuk a hálózsákjainkat, és összebújtunk, hogy melegítsük egymást, de itt véget ér minden romantika"

- írta.

Másnap reggel, amikor a férfi kikukkantott a sátorból, már minden fehérbe borult. Ez nagyon bosszantotta őket, mert az alaptábor csupán másfél órányi sétára volt tőlük, de pontosan tudták, hogy azok halnak meg hóviharban, akik elhagyják a sátrukat. Így hát maradtak a sátorban és utazó Scrabble-lel játszottak, hogy elüssék az időt. Akkoriban még nem volt okostelefon, ez a társasjáték pedig nagyon jól jött nekik az utazásaik során akkor, amikor hosszabb ideig várakozniuk kellett. Volt példa arra is, hogy egyhuzamban 8 órán át játszottak vele.

hirdetés
Rhymer szerint bár ezek a dolgok önmagukban nem romantikusak, de ha minden napot ugyanazzal az emberrel kell töltened úgy, hogy nem nagyon tudsz mást csinálni, az egy remek teszt arra, hogy kiderüljön, le tudod-e élni vele az egész életedet. Főleg, ha két köbméternél kisebb helyen ragadtatok.

A második nap délutánjára már annyira megéheztek, hogy megnézték, mi mindenük van, amiből ételt tudnak készíteni. Tejpor, két vöröshagyma és fűszerek álltak a rendelkezésükre, és hiába volt gáztűzhelyük, nem volt elég gáz a hóolvasztáshoz. A folyó ugyan öt perc sétára volt tőlük, de olyan rosszak voltak a látási viszonyok, hogy csak úgy lehetett visszatalálni a sátorhoz, ha odafelé megjegyezték az úton lévő tereptárgyakat és azokat követték visszafelé. Szerencsére a férfi sikerrel vette ezt a próbát, így barátnője tudott főzni hagymalevest, és 30 óra után végre ehettek valamit.

Másnap reggel, amikor felébredtek, ismét azzal szembesültek, hogy még mindig minden hóval van borítva. Miközben nyugtatgatták egymást, hogy nem lesz semmi baj, kibírják, ameddig kell, újabb problémába ütköztek.

"A természet hívott, és nem pisilnem kellett. Ránéztem Jane-re, aki azt mondta, hogy a vécépapír az öszvérnél hagyott csomagunkban van. Így hát egy piramis alakú szikla mögé guggoltam, és vécépapír híján körbenéztem, hogy mit használhatnék. A megoldás puha volt és fehér: hógolyókat kell csinálni és addig törölgetni, amíg tisztának nem látod őket. Amikor visszaértem a sátorba, Jane megkérdezte, milyen volt. Azt feleltem rá, hogy nem olyan rossz, mint gondolnád, de azért nagyon rossz."

A férfi ezután ismét lement a folyóhoz, a visszaúton pedig egy másik férfivel találkozott, akinek szakálla és ősz bajusza volt, és egy két jégpáncélba borult öszvért vezetett. "Úgy nézett ki, mint valami horrorfilmben egy sarkvidéki felfedező percekkel a halála előtt. Sok szerencsét kívántunk egymásnak, és amikor eltűnt a fehérségben, azon tűnődtem, vajon tényleg ott volt-e."

Amikor visszaért a sátorba, barátnőjével megették az utolsó adagot a hagymalevesből, és amikor nem Scrabble-lel játszottak, arról beszélgettek, hogy milyen jó lesz megszállni egy ötcsillagos hotelben, jó borokat inni, steaket enni és puha párnákon aludni. De szóba került a jövő, a házvásárlás, a házasság, a gyerekek, gyakorlatilag mindenről beszélgettek, ami csak eszükbe jutott.

A harmadik sátorban töltött estéjükkor már 50 órája voltak a hóviharban. Mivel korábban a Himalájában is jártak már, megtanulták, hogy éjszaka nem sok mindent tud tenni az ember, ezért akár 12 órát is lehet aludni. Amikor nem társasjátékoztak és beszélgettek, ők is aludtak, így gyorsabban telt az idő.

Amikor a harmadik éjszaka után felébredtek, még mindig minden fehér volt, de egy órával később kitisztult az ég, így végre útnak indulhattak. Két órával később pedig már marhahúst és babot ettek az alaptáborban.

Végül nem jutottak fel a csúcsra: Jane 6000 méternél fáradt el, Rhymer pedig 6700 méternél adta fel, ami már igen közelinek tűnt, de mégsem volt az. "Ebben a magasságban néhány tucat lépés olyan, mint a sztálingrádi csata, ráadásul kezdtem érezni a magassági betegség tüneteit".

Visszaérve a hotelbe olyan hegymászókkal találkoztak, akiket náluk sokkal nagyobb magasságban kapott el a hóvihar. Sokaknak úgy megfagytak a végtagjait, hogy be kellett kötözni őket, ez pedig egészen más megvilágításba helyezte Rhymer számára azt, hogy végül nem sikerült elérniük a csúcsot.

"Ez 18 éve volt, és mindig mindig együtt vagyunk, van két lányunk is. Ez egy kevésbé romantikus párkapcsolati próba volt, de ha el tudsz tölteni 65 órát valakivel mosdatlanul, egy apró sátorban, Scrabble-t játszva, akkor hosszú távon is jók lesztek. Mondanom sem kell, hogy a három Rigby hölgy egyhangúan megvétózza, amikor időnként felajánlom, hogy menjünk el kirándulni az Andokba"

- zárta történetét a szerző.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KAPCSOLAT
Durva szabályokat állított fel a párjának egy 22 éves lány: a fiúnak el kell tartania és heti két randi is kötelező
Leaha a randik alkalmával tüzetesen figyeli szerelme viselkedését is, például, hogy ad-e borravalót a pincérnek, kommentálja-e az árakat és megfelelő öltözetben jelenik-e meg.

Link másolása

hirdetés

Leaha Ureel mindent megtesz azért, hogy életben tartsa a lovagiasságot, ezért pedig egy egész listányi szabályrendszert is felállított, amit szerelmének kötelezően be kell tartania – írja a The Sun.

A fiatal lány ugyanis a hagyományos családmodell híve: miután elvégezte a főiskolát és pincérként dolgozott egy étteremben, eldöntötte, hogy nem akarja többé a munkának szentelni az életét, ezért otthon marad.

Alan így kénytelen eltartani szerelmét, aki egyébként azt is elvárja, hogy férje legalább hetente kétszer pazar randevúkra vigye, minden alkalommal kihúzza és betolja a székét, töltse ki a bort, sőt még a számlát is ő fizesse.

Leaha tüzetesen figyeli szerelme viselkedését is a randevúkon, például azt, hogy ad-e borravalót a pincérnek, kommentálja-e az árakat és megfelelő öltözetben jelenik-e meg.

„Szeretem, ha ő kezdeményez, asztalt foglal egy étteremben, vagy megtervezi, hogy mit csinálunk” – mondja Leaha.

A fiatal feleség háztartásbeli, ezért partnere gondoskodik róla. Szeret főzni és magára fordítani az otthon töltött időt, sokat sétál a kutyákkal.

hirdetés
„Imádok háziasszony lenni, és szeretném, ha mások is tisztában lennének azzal, hogy normális, ha erre az életstílusra vágyunk. Olyan, mint háztartásbeli anyának lenni, csak gyerekek nélkül"

– vallja Leaha.

A szerelmesek még nagyon fiatalon jöttek össze, majd rövid időre szakítottak is, mert Alan korábban nem tudta a nőt eltartani. Végül visszaszerezte a lányt és még abba is beleegyezett, hogy betartja a rá vonatkozó szabályokat.

Alan nagyon elkötelezett, teljes mértékben támogatja Leahát, és azért dolgozik, hogy olyan életstílust biztosítson neki, amire már nagyon régóta vágyott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés
11 hetes volt a babájuk, amikor először elutaztak kettesben – Háromhavonta nyaralni megy a pár, hogy megőrizzék a szerelmüket
Az amerikai feleség úgy véli, ha egy pár nem helyezi előre a kapcsolatát, az szép lassan elkezd széthullani.

Link másolása

hirdetés

Amikor az ember szülővé válik, sok mindenről le kell (ideiglenesen) mondania, vagy legalábbis kevesebb jut belőle, mint a gyerek születése előtt. A szülőknek pedig sokszor nehézséget okoz az, hogy kicsi gyerekük mellett is meg tudják őrizni a kapcsolatukban a tüzet. Egy amerikai házaspár most elmondta, ők hogyan tudják életben tartani a házasságukat, miközben gyereket nevelnek.

Aubree Paige egyik szenvedélye az utazás, és ezzel azután sem akart felhagyni, hogy anya lett. Férjével, Aaronnal úgy gondolják, a romantikus nyaralások kellenek ahhoz, hogy ne csak szülőkként, hanem szerelmespárként is éljenek. Ezért úgy döntöttek, hogy minden harmadik hónapban elutaznak több napra valahová két gyerekük nélkül.

„Az első utazásunkat akkor ejtettük meg, amikor a babánk még csak 11 hetes volt. És tudjátok mit? Tökéletesen jól elvolt, amíg mi nyaraltunk. Mi pedig ez idő alatt újra tudtunk kapcsolódni egymáshoz, és emlékeztettük magunkat arra, kik is vagyunk”

– írta a Kidspot oldalán.

Szerinte ha egy pár nem helyezi előre a kapcsolatát, az szép lassan repedezni kezd. Ezért ők elsősorban házastársakként és nem szülőtársként tekintenek egymásra, és ennek megfelelően próbálnak élni.

„Egy nap a gyerekeink el fognak hagyni minket: ki fognak repülni és élik a saját életüket. Ekkor pedig, ha nem helyezzük előre a kapcsolatunkat, semmink nem marad már”

– véli.

hirdetés

Ennek elkerülésére találtak ki egy rendszert arra, hogy a gyereknevelés mellett legyen elég idejük magukra is.

Hetente egy este randiznak, havi egyszer csak kettesben töltenek egy éjszakát, és háromhavonta 3-4 éjszakára kiruccannak.

Mint írta, pontosan tudja, hogy sokan nem értenek ezzel egyet, és ez rendben is van, de számukra ez jól működik, így tudnak párként is jól élni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT
A Rovatból
hirdetés
Ha 20 évesen még szingli egy roma lány, kortársai szerint már örökre vénlány marad
A brit vándorcigányok között akinek ennyi idős korában még nincs párja, azzal valami nem stimmel.

Link másolása

hirdetés

A TikTokon árulta el egy fiatal lány, hogy milyen érzés 20 évesen még mindig szinglinek lenni a vándorcigány közösség tagjaként, írja a The Sun. Az Egyesült Királyságban élő nőt a rövid videó alapján minden ismerőse arról faggatja, hogy miért nem talált még párt magának.

Vannak, akik azt hozzák fel példaként, hogy ők már 13 éves korukban megismerkedtek a férjükkel, és épp annyi idősek voltak, mint most Tina, amikor feleségül mentek hozzá. Másvalaki azon értetlenkedett, hogy miért nincs még mindig barátja, miközben nagyon jól néz ki.

Néhány anyuka egészen odáig ment, hogy felajánlotta: bemutatja a fiának, csak hogy végre párt találjon. A vele egyidős lányok szerint pedig ő már örökre vénlány marad, ha eddig nem kelt el.

Tina a videó alatti kommentek között eközben azzal viccelt, hogy olyan érzése van, mintha a húszas éveibe lépve hirtelen vége lenne az egész életének.

Az angol nyelvű videót itt lehet megnézni:

@tinamariedoherty I love being 20 in this lifestyle ?✨ #fyp #gypsy ♬ Miami, My Amy - Keith Whitley

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KAPCSOLAT
A felesége mellett hét barátnője is van a brazil férfinek, boldogan élnek együtt
Arthur felesége szerint a barátnők megjelenése csak erősítette a kapcsolatukat.

Link másolása

hirdetés

Elképesztő történetet közölt a The Sun egy brazil férfiról. Arthur boldogan él a feleségével, Luanával - ebben egyelőre persze semmi különös nincs. A kapcsolatuk azonban úgy is boldog, hogy

a férfinek a feleségén kívül még hét barátnője van.

A pár azt mesélte, hogy mikor megismerkedtek együtt kezdtek el járni az edzőterembe. A korábban kissé túlsúlyos Arthur gyors eredményeket ért el, ami az önbizalmát is meghozta. Olyannyira, hogy megkérdezte Luanát, mit szólna hozzá, ha más nőket is behozna a kapcsolatba. A nő azt mondta, a házasságukban az a célja, hogy Arthur boldog legyen, amíg a férfi boldog, addig pedig ő is az.

Luana szereti a többi lányt is,

szerinte a barátnők megjelenésével csak erősödött a kapcsolatuk és jobban bíznak egymásban.

A hét barátnőre – név szerint Taniara, Lorenára, Kyarára, Melina, Emlly-re, Cyntiára és Thayanne-re – Arthur igyekszik ugyanannyi időt fordítani. A féltékenység ugyanis csak akkor kerül elő, ha Arthur az egyik lánnyal több időt tölt, mint a többivel.

hirdetés

A nők mindegyike rajong Arthurért, aki szerintük intelligens, vonzó és kedves.

A népes csapatot nemrég Arthur nagymamájának is bemutatták, aki vallásossága miatt nem tudja támogatni ezt a sok kapcsolatot, de megérti az unokáját.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: