KAPCSOLAT
A Rovatból

5 veszély, ami a kisgyermekes párok kapcsolatát fenyegeti

A szülőség szerepköre háttérbe szoríthatja a férfi és a nő kapcsolatát, hiszen a közös figyelem most az utódgondozásra irányul.

Link másolása

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből.

A kisgyermekes párok mindennapjait számos olyan kihívás érheti, amelyek veszélyeztethetik a párkapcsolatot. A szülőség szerepköre háttérbe szoríthatja a férfi és a nő kapcsolatát, hiszen a közös figyelem most az utódgondozásra irányul.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden kisgyermekes családban párkapcsolati problémák ütik fel a fejüket, azonban érdemes résen lenni, és tudatosan elkerülni az eltávolodást okozó viselkedést. Nem egyszer hallottam már a tanácsadáson anyáktól és apáktól, hogy bárcsak hamarabb tudtuk volna, hogy mire kell figyelnünk…

460273 képe a Pixabay -en.

Néhány gyakori veszély, amellyel kisgyermekes párok szembesülhetnek

1. Időhiány és fáradtság

A gyermeknevelés rengeteg időt, figyelmet és energiát igényel. A szülők gyakran túlhajszoltak és fáradtak lesznek, és nincs sem idejük, sem energiájuk a kettesben töltött minőségi időtöltésre. Érdemes igénybe venni a családi, baráti segítséget, hogy minden héten legyen idő, amit kettesben töltötök, és nem csak a kettesben töltött idő számít, de az az én-idő is, amivel egyénileg is fel tudtok töltődni.

2. Kommunikációs nehézségek

A kisgyermekes évek során a párok gyakran kevesebb időt és lehetőséget kapnak a mélyebb kommunikációra. A 24 órás gondoskodás, a feladatok és a stressz miatt a párkapcsolat fontos kommunikációs pillérei gyengülhetnek, és felszínesebb, funkcionális beszélgetésekre korlátozódhatnak. Mennyit evett a gyerek? Mikor, hova kell vinni különórára? Ki a soros a fürdetésnél… stb. Előfordul, hogy a babával otthon lévő szülő érdeklődési köre beszűkül a szülői feladatkörre, és féltékeny lesz a dolgozó szülő színesebb mindennapjaira, mégha az csak a munkahelyi környezetet jelenti is, így nehezebben hallgatja a munkatörténeteket, ami felbonthatja a kapcsolati egyensúlyt.

3. Elvárások és szerepek

A gyermeknevelési felelősséggel járó elvárások és szerepek néha megoszthatják a párokat. Az eltérő nézetek és elvárások a gyermeknevelésről, a munkamegosztásról vagy a pénzügyekről konfliktusokhoz vezethetnek, és megterhelhetik a párkapcsolatot. Érdemes a család saját működési szabályzatát elkészíteni, és bár biztosan kompromisszumokat kell kötni, de a későbbi sértődések és konfliktusok elkerülése érdekében hasznos lesz majd.

4. Intimitás hiánya

A kisgyermekes évek során az intim pillanatok és a romantikus kapcsolat ápolása gyakran háttérbe szorul. Az állandó gyermekközpontúság és a szexuális élet megváltozása a pár intimitását és így a kötődést is befolyásolhatja. Nem csak a testi érintés, hanem a lelki közelség is rendkívül fontos az intimitás megtartásához. Elmélyülni egymás tekintetében, érdeklődni a másik felet foglalkoztató témáról bármennyire kis dolognak tűnik, annál sokkal fontosabb a kiegyensúlyozott párkapcsolat megtartása érdekében.

5. Társaságkerülés

A kisgyermekes szülők gyakran kevésbé tudnak időt szánni barátokra, társasági eseményekre vagy közösségi tevékenységekre. Ez a szociális izoláció és a társas támogatás hiánya negatív hatást gyakorolhat a párkapcsolatra és a felek mentális egészségére. Gyakran hallom, hogy a feleség és a férj egymás legjobb barátja és minden tevékenységet együtt végeznek, azonban ez idővel visszaüt, hiszen annyira feloldódnak egymásban, hogy elveszítik önmagukat a kapcsolatban. Az optimális arányra tudatosan kell figyelni.

Mi a megoldás?

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár ezek a veszélyek jelen lehetnek a kisgyermekes párok életében, az erős és egészséges párkapcsolat kialakítása és fenntartása lehetséges. A nyitott kommunikáció, az együttműködés, a rugalmasság és az időszakos pihenés és támogatás kulcsfontosságúak a kihívások kezelésében. Ha a problémák tartósak vagy jelentős stresszt okoznak, érdemes lehet párkapcsolati tanácsadást keresni a segítségért és támogatásért, amíg késő nem lesz. Ha szeretnéd, hogy együtt dolgozzunk a kapcsolatotok és boldogságérzeted érdekében, itt tudsz olvasni a tanácsadás menetéről.

Ma vagy hátralévő életedben a legfiatalabb! Kezdj el élni! Segítő könyvek, módszerek, technikák a blogon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
A Rovatból
Esküvőjük előtt még lefeküdtek egy barátnőjükkel, aki később döbbenetes hírrel kereste meg őket
A párnak egy édeshármas volt a titkos fantáziája, amit még szerettek volna a házasság előtt kipróbálni. Nem úgy sültek el azonban a dolgok, ahogyan azt elképzelték.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2023. november 23.


Link másolása

A Life Uncut című podcastben olvasott fel az egyik műsorvezető egy nem mindennapi történetet egy névtelenséget kérő hallgatójuktól - írja a 24.hu.

A hat éve együtt levő pár már a házasságra készült, azonban a nagy nap előtt a nő kezdeményezésére megegyeztek abban, hogy megvalósítják egy titkos fantáziájukat. Felkértek az egyik barátnőjüket, hogy csatlakozzon hozzájuk egy alkalom erejéig az ágyban.

A nő ebbe bele is egyezett, az egyéjszakás kaland előtt mindent átbeszéltek, hogy mielőtt eljutnak odáig, mindenki azt kapja, amire számít. A légyott előtt azonban túl sok alkoholt fogyasztottak, ezért kicsit homályosan emlékeztek csak rá, hogy mi is történt.

A harmadiknak felkért barátnő nem sokkal később felhívta a nőt egy döbbenetes hírrel: állapotos és az ő vőlegénye az apa.

A nő azonnal felhívta a vőlegényét, aki szerint kilyukadhatott az óvszer, de ezt nem tudta biztosra mondani, mert túl részeg volt az édeshármas alatt.

A műsorből ráadásul az is kiderült, hogy a barátnő úgy döntött, megtartja a babát, amitől a mennyasszony teljesen kiborult.

"Fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Hogyan dolgozzam ezt fel? Akartunk mi is gyereket vállalni a vőlegényemmel, de rosszul vagyok tőle, hogy egy másik nőtől lesz gyereke. Hogyan magyarázzuk el ezt a családtagoknak és a barátoknak?"

- tette fel a kérdést a nő levele végén.

@lifeuncutpodcast

This could be the biggest dilemma we’ve ever been sent. Such a hard situation to navigate. What are your thoughts? You can listen to ours in today’s episode - search “life uncut” wherever you get your podcasts ♬ original sound - Life Uncut Podcast


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KAPCSOLAT
„Durvább perverzió kielégítésére alkalmanként is áldoznak 10-12 milliót” – mondta egy szexmunkás a dubajozásról
Az örömlány elmondta, hogy havonta nagyjából egy-két partnert vállal, amiből annyi pénzt keres, hogy luxuskörülmények között éljen.
Fotó: Getty Images - szmo.hu
2023. november 09.


Link másolása

Görög Zita Telexnek adott interjúja után megszólalt egy újabb szexmunkás.

A Blikknek nyilatkozó lány elmondta, hogy ügynökségen keresztül is lehet dolgozni, de őt az egyik barátnője szervezte be.

Havonta nagyjából egy-két partnert vállalok, amiből keresek annyi pénzt, hogy luxuskörülmények között éljek. A bevétel nagyban függ attól, mit vállal be az ember.

A sejkek gyakran több hétre bérelnek ki egy lányt, amiért akár 12 millió forintnyi összeget fizetnek. Ám egy durvább perverzió kielégítésére alkalmanként is áldoznak 10-12 milliót. Nem feltétlenül készpénzben fizetnek, sokszor ékszert, gyémántot, Rolex órát ajándékoznak, mivel ezekkel feltűnésmentesen át tudunk jutni a határon.

"Az egyik ismert celebről például tudom, hogy havi hétmillió forintért lehet kibérelni, és az ilyen alkalmakkor természetesen végig kint is tartózkodik Dubajban. Tudomásom szerint az is előfordult vele, hogy két-három napért közel négymillió forintot kapott"

– magyarázta a nő, aki azt állítja, a megrendelők nem csak arab sejkek, ugyanis orosz és amerikai üzletemberek is gyakran a lányok miatt utaznak ki Dubajba.

További részletek a Blikk cikkében!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
Meztelen takarítónőként dolgozik, néha az ügyfeleiről is lekerül a ruha
Lottie Rae szerint olyanok is vannak, akik a takarításban is segítenek neki. Volt azonban olyan kliense is, aki azonnal pornót rakott be, amikor takarítani kezdett.
Fotó: Unsplash - szmo.hu
2023. november 09.


Link másolása

A 32 éves Lottie Rae már hat éve, 2017 óta dolgozik meztelen takarítóként, és így elég szép mellékest megkeres - írta meg a 24.hu.

A meztelenül dolgozó takarítónő ugyanis óránként 50 fontot, azaz úgy 20 ezer forintot kér el.

Lottie azt mondja, nem csinálná, ha a pénz nem ösztönözné, de önbizalmat is nyert a munkájával.

"Egyértelmű, hogy én csak takarítani vagyok ott"

- árulta el Lottie a munkájáról.

A sajátos módszerrel dolgozó nő elmondta, hogy előfordult már olyan is, hogy egy férfi pornót rakott be, mikor takarítani kezdett. Lottie ott is hagyta őt, hiszen nála a nudizmus a lényeg, nem a szex.

"Van egy állandó ügyfelem, akinél hat éve dolgozom, nudista, szóval neki ez a természetes. Már meztelen, mikor odaérek, iszunk egy kávét, játszom kicsit a kutyájával, aztán nekiállok dolgozni"

- mondta a takarítónő, aki arról is mesélt, hogy néhány kliense egy idő után leveszi a ruháit anélkül, hogy nála bármivel is próbálkoznának. Sőt, vannak olyanok is, akik beállnak segíteni neki.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
Tudod mi a DINK életforma? Ez a pár bátran vállalja, kapnak is érte hideget-meleget
Sokan azt hiszik, a DINK-ek a mai világ termékei, de az életmód már 1987-ben megjelent. Lilly Anne és Evan bátran vállalják, hogy így boldogok.

Link másolása

Népszerű fogalom párok körében a DINK mint életforma. Sokan gondolják, hogy ez is egy divatos mozaikszó a 21. századi jólét világában, de valójában a "mozgalom" már a nyolcvanas években felütötte a fejét.

Lilly Anne és a férje, Evan is tudatosan választották a DINK-életet, és a TikTokon meg is mutatják, milyen előnyökkel jár ez – írja a LADBible alapján a 24.hu.

A DINK egy angol mozaikszóból származik: Double (vagy Dual) Income No Kids – azaz dupla jövedelem, gyerek nélkül.

A kifejezést 1987-ben, a Los Angeles Times egyik cikkében használták előszőr, vagyis idén már 36 éves. Akkor a lapban olyan párokat mutattak be, ahol mindketten jövedelemmel rendelkeznek, de tudatosan nem vállalnak gyereket. Akkor sokan olyan ok miatt döntöttek a gyerektelen család mellett, amik ma is megállják a helyüket: magas infláció, alacsony bérek.

Lilly Anne és Evan néhány pontban összeszedték, milyen előnyökkel jár a DINK:

  • soha nem kell semmiben a szüleik segítségét kérniük,
  • ha akarnak, munka után minden nap beülhetnek valahová, vagy elmehetnek vacsorázni,
  • bevásárláskor azt vehetik meg, amit szeretnének,
  • és mindig marad egy kis pénzük, amit magukra költhetnek,
  • Evan pedig hozzáteszi: ő bármelyik hétvégén dönthet úgy, hogy kimegy egy meccsre, vagy elmegy golfozni.

A párra olyan gyűlöletcunami zúdult a közösségi médiában, amilyet sokan megkaptak az 1987-es cikk után is. Ők azonban egyáltalán nem törődnek a gyűlölködőkkel, sokkal inkább örülnek a függetlenségüknek.

@lillyanne_ Living the best life, the D.I.N.K life ? #dink #nokids #couple #fyp ♬ original sound - Lilly


Link másolása
KÖVESS MINKET: