KAPCSOLAT

5 veszély, ami a kisgyermekes párok kapcsolatát fenyegeti

A szülőség szerepköre háttérbe szoríthatja a férfi és a nő kapcsolatát, hiszen a közös figyelem most az utódgondozásra irányul.

Link másolása

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből.

A kisgyermekes párok mindennapjait számos olyan kihívás érheti, amelyek veszélyeztethetik a párkapcsolatot. A szülőség szerepköre háttérbe szoríthatja a férfi és a nő kapcsolatát, hiszen a közös figyelem most az utódgondozásra irányul.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden kisgyermekes családban párkapcsolati problémák ütik fel a fejüket, azonban érdemes résen lenni, és tudatosan elkerülni az eltávolodást okozó viselkedést. Nem egyszer hallottam már a tanácsadáson anyáktól és apáktól, hogy bárcsak hamarabb tudtuk volna, hogy mire kell figyelnünk…

460273 képe a Pixabay -en.

Néhány gyakori veszély, amellyel kisgyermekes párok szembesülhetnek

1. Időhiány és fáradtság

A gyermeknevelés rengeteg időt, figyelmet és energiát igényel. A szülők gyakran túlhajszoltak és fáradtak lesznek, és nincs sem idejük, sem energiájuk a kettesben töltött minőségi időtöltésre. Érdemes igénybe venni a családi, baráti segítséget, hogy minden héten legyen idő, amit kettesben töltötök, és nem csak a kettesben töltött idő számít, de az az én-idő is, amivel egyénileg is fel tudtok töltődni.

2. Kommunikációs nehézségek

A kisgyermekes évek során a párok gyakran kevesebb időt és lehetőséget kapnak a mélyebb kommunikációra. A 24 órás gondoskodás, a feladatok és a stressz miatt a párkapcsolat fontos kommunikációs pillérei gyengülhetnek, és felszínesebb, funkcionális beszélgetésekre korlátozódhatnak. Mennyit evett a gyerek? Mikor, hova kell vinni különórára? Ki a soros a fürdetésnél… stb. Előfordul, hogy a babával otthon lévő szülő érdeklődési köre beszűkül a szülői feladatkörre, és féltékeny lesz a dolgozó szülő színesebb mindennapjaira, mégha az csak a munkahelyi környezetet jelenti is, így nehezebben hallgatja a munkatörténeteket, ami felbonthatja a kapcsolati egyensúlyt.

3. Elvárások és szerepek

A gyermeknevelési felelősséggel járó elvárások és szerepek néha megoszthatják a párokat. Az eltérő nézetek és elvárások a gyermeknevelésről, a munkamegosztásról vagy a pénzügyekről konfliktusokhoz vezethetnek, és megterhelhetik a párkapcsolatot. Érdemes a család saját működési szabályzatát elkészíteni, és bár biztosan kompromisszumokat kell kötni, de a későbbi sértődések és konfliktusok elkerülése érdekében hasznos lesz majd.

4. Intimitás hiánya

A kisgyermekes évek során az intim pillanatok és a romantikus kapcsolat ápolása gyakran háttérbe szorul. Az állandó gyermekközpontúság és a szexuális élet megváltozása a pár intimitását és így a kötődést is befolyásolhatja. Nem csak a testi érintés, hanem a lelki közelség is rendkívül fontos az intimitás megtartásához. Elmélyülni egymás tekintetében, érdeklődni a másik felet foglalkoztató témáról bármennyire kis dolognak tűnik, annál sokkal fontosabb a kiegyensúlyozott párkapcsolat megtartása érdekében.

5. Társaságkerülés

A kisgyermekes szülők gyakran kevésbé tudnak időt szánni barátokra, társasági eseményekre vagy közösségi tevékenységekre. Ez a szociális izoláció és a társas támogatás hiánya negatív hatást gyakorolhat a párkapcsolatra és a felek mentális egészségére. Gyakran hallom, hogy a feleség és a férj egymás legjobb barátja és minden tevékenységet együtt végeznek, azonban ez idővel visszaüt, hiszen annyira feloldódnak egymásban, hogy elveszítik önmagukat a kapcsolatban. Az optimális arányra tudatosan kell figyelni.

Mi a megoldás?

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár ezek a veszélyek jelen lehetnek a kisgyermekes párok életében, az erős és egészséges párkapcsolat kialakítása és fenntartása lehetséges. A nyitott kommunikáció, az együttműködés, a rugalmasság és az időszakos pihenés és támogatás kulcsfontosságúak a kihívások kezelésében. Ha a problémák tartósak vagy jelentős stresszt okoznak, érdemes lehet párkapcsolati tanácsadást keresni a segítségért és támogatásért, amíg késő nem lesz. Ha szeretnéd, hogy együtt dolgozzunk a kapcsolatotok és boldogságérzeted érdekében, itt tudsz olvasni a tanácsadás menetéről.

Ma vagy hátralévő életedben a legfiatalabb! Kezdj el élni! Segítő könyvek, módszerek, technikák a blogon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
Így vallotta be Alföldi Róbert, hogy a férfiakhoz vonzódik
A színész-rendező tíz éve coming outolt. Nem ő volt akkoriban az egyetlen hazai sztár, aki bevallotta másságát.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. március 19.


Link másolása

Tíz évvel ezelőtt beszélt először nyíltan melegségéről Alföldi Róbert, írja az rtl.hu.

„Melegként lemenni az edzőterembe, az megint egy plusz szorongás”

– mondta 2014 márciusában a színész-rendező, aki fél évvel korábban Csáki Judit Alföldi színháza – Öt nemzeti év című könyvében törte meg először a csendet. Alföldi akkor a Nyitottak vagyunk kampányhoz csatlakozott, amiben az elfogadásra hívták fel az emberek figyelmét.

Nem ő volt az egyetlen, aki akkoriban felvállalta szexualitását. Kulka János mellett Gallusz Niki is őszintén beszélt boldogságáról a Fókusznak:

„Mitől érzi egy nő magát igazán nőnek? Én ettől, hogy számításba vagyok véve, és úgy, hogy tudom, követi a gondolataimat. Velem van. És ettől érzem magamat úgy, mint egy hagyományos kapcsolatban” – mondta a színésznő.

A hírességek tíz évvel ezelőtti coming outjait ebben a videóban lehet megnézni:

Kvíz ajánló: Mennyire emlékszel Szécsi Pál dalaira?


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KAPCSOLAT
A Rovatból
Ezért nem szabad háromnál többször kitörölni a fenekünket – hallgass a szakértőre!
Fontos kérdésre kaptunk választ egy Tiktokon posztoló fizioterapeutától.
K. A., fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. március 25.


Link másolása

Fontos kérdésre adott választ egy Tiktokra posztoló fizioterapeuta. A George néven futó szakértő ugyanis arról beszélt egy videóban, hogy hányszor érdemes kitörölni a fenekünket kakilás után.

A válasz az, hogy legfeljebb háromszor, mivel a túlzásba vitt törölgetés aranyeret okozhat.

„Amikor kettőnél vagy háromnál többször törlöd meg, azt székletkenésnek hívják. Lényegében arról van szó, amikor túl sok széklet marad a végbélnyílás bejáratánál még azután is, hogy befejezted a kakilást”

- fejtette ki George.

Szerinte az egyik technika, amivel csökkenthetjük a törlések számát az, hogy vízesésszerűen összeszorítjuk a medencefenekünket.

„Tehát kezdd azzal, hogy 20 százalékkal, majd 50 százalékkal, 80 százalékkal és 100 százalékkal összenyomod a végbélnyílást, így a kakilás végére ez négyszer is megtörténik. Ez segíthet lezárni a végbélnyílás záróizmát – ha kis székletdarabok lógnak ki a bejáraton, az általában a külső záróizom gyengeségéből adódik.”

Ha pedig ez sem működik, akkor George szerint érdemes orvoshoz fordulni.

via 24.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
A Rovatból
Anyaszült meztelenül edz egy olasz pár, mert szerintük így sokkal egészségesebb
Te kipróbálnád? Tudományosan nem igazolt az állítás, de az olasz influenszerpár esküszik a módszerre.

Link másolása

A Blikk oszlatta el kétségeinket afelől, hogy igaz-e a hír, miszerint a 31 éves Bella Mantovani és férje, a 34 éves Vagner O Fera, olasz influenszerek (ki nem hallott róluk?), kitalálták, hogy meztelenül edzenek. Azt mondják, az egészséges, és több kilót is képesek leadni.

Hogy mondandójuknak nyomatékot adjanak, fotósorozattal is előrukkoltak.

Az, hogy valóban egészségesebb és hatásosabb-e a meztelen edzés, nem tudni. Annyi bizonyos, hogy Bella és Vagner jól keres a fotósorozattal, és saját állításuk szerint rengeteg előnye van a meztelen edzésnek. „Így több kalóriát égetünk el” – állítják, bár meggyőző bizonyíték egyelőre nincs a dologra. Bella azt mondja, ő már négy kilót dobott le ezzel a módszerrel. Hozzáteszik azt is, a ruházat hiánya által biztosított szabadság növeli a motivációt, de a testet is intenzívebb munkára ösztönzi.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
Megvető pillantásokat kap mellmérete miatt az édesanya – állítja, hogy hátrány is éri, amiért nem hord melltartót
Melltartó nélkül hordja azokat, ezért is jár a rosszallás. Mérete miatt kényelmetlen lenne neki a melltartó.

Link másolása

A kanadai Torontóból származó Lyla King gyermekei iskolájának környékén sok kellemetlen élményben részesül azért, mert nem képes melltartóban hordani minden képzeletet felülmúló melleit. A 27 éves nő szerint

gyakran kap megvető pillantásokat más szülőktől és tanároktól is.

Ezektől olyan érzése támad, mintha a többi anya féltékeny lenne rá, esetleg attól tartanának, hogy el akarja csábítani a férjeiket. A Daily Mailnek ezt mondta erről: „Nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem a partnereik után vágyom. Ha ennyire zavarom őket, rejtsék el a férjüket. Ha annyira bántja őket, hogy nem viselek melltartót, az az ő problémájuk, nem az enyém."

Hosszasan beszélt arról, mennyi problémát okozott neki, hogy elfogadja különleges méreteit. „Hetedikes koromban az év végére A-kosrából nagy C-be kerültem. Gyerekként ez volt az utolsó dolog, amit akartam. Boldogabb lettem volna, ha kicsik maradnak.

Az emberek mindig zaklattak, mert azt hitték, hogy kitömöm a melltartómat, főleg a lányok."

Így folytatta: „Kilencedik osztályban középiskolába járva E-kosaras lett a méretem. Nem tudtam olyan melltartót vagy ruhát viselni, amilyet szerettem volna. Ráadásul a melltartók is nagyon drágák voltak. nehezen találtam divatos ruhákat, amelyek jól illeszkedtek az alkatomhoz. Tinédzser lányként kicsi volt a derekam, de nagyobb mellkassal nagyobb méretet kellett vennem. Nagyot vagy extra nagyot vettem. Ez ártott az önbecsülésemnek."

Lyla elmagyarázta: „Az évek során, ahogy a melleim nagyobbak lettek, olyan tüneteket kezdtem kapni, amelyek kényelmetlenebbé tettek. Fiatalabb koromban fontolgattam a kisebbítést. 18 éves koromban elmentem egy plasztikai sebészhez. Nyolc-tizenkét kilót kellett leadnom, hogy megcsinálhassa. Megtettem, de soha nem mentem vissza, mert a műtét gondolata megrémisztett."

Az elmúlt néhány évben Lyla megtanulta szeretni magát olyannak, amilyen. Most pénzt keres a OnlyFans-en keresztül, és boldog kapcsolatban él.

„A párom támogatja azt, amit csinálok, nagy rajongója a melleimnek" – zárta le.


Link másolása
KÖVESS MINKET: