KAPCSOLAT

5 megdöbbentő dolog, ami szakításhoz vezet

Nem árt ha tudjuk, mi teszi tönkre a legtöbb házasságot, mi vezet váláshoz, hogy mi ne essünk bele ezekbe a csapdákba. Van néhány egészen abszurd válóok is.
Molnár Szilvia írása a Pár perc az egészségért blogon, Fotók: Pixabay, Pexels - szmo.hu
2023. február 24.


Link másolása

A Pár perc az egészségért egy interaktív blog, ahol egészségügyi témákról és lelki problémákról olvashatsz, ahol közérthető nyelven írja le a szerző a betegségeket, illetve a lehetséges kiegészítő kezelések útmutatóként szolgálnak. A cél a betegség kialakulásnak megelőzése, ennek érdekében Szilvia az egészségre fókuszál, hogy ne akkor kezdj vele foglalkozni, amikor már baj van!

1. Egyes munkakörökben gyakoribb a válás, a tiétek köztük van?

Szoros összefüggés van a munkakör és a válásra való hajlam között. Bizonyos szakmák nagyobb eséllyel idézik elő a válást. Évekkel ezelőtt a sok utazás miatt a légiutaskísérők vezették a listát, de ma már egyéb meglepő, népszerű szakmák kerültek az első helyre. Nem is biztos, hogy kitalálnánk melyik szektorban bomlanak leginkább fel a párkapcsolatok.

A vendéglátásban és a szolgáltatóiparban dolgozóknál a legmagasabb a válások aránya. Jó hír az optikusoknak, nekik kell a válás miatt a legkevésbé aggódniuk.

Szakmák, melyekben a leggyakoribb a hűtlenség: sport, egészségügy, pénzügy, üzleti élet.

2.Bizony a horkolás is lehet válook

Sok pár életét megkeseríti a horkolás, de nem is gondolnánk, hogy ez a nem kis zajjal járó tevékenység fel tud bontani egy házasságot is. A horkolás nem ritkán ahhoz vezet, hogy a másik fél kiköltözik a hálószobából.

Statisztikai adatok szerint a párok 23%-a külön hálószobában alszik társuk horkolása miatt.

Nem egy esetben a folyamat itt nem áll meg, először az ágytól, aztán az asztaltól és végül egymástól is elválnak. A horkolásnak nem csak az egészségromboló hatása ismert, de a kapcsolatot is veszélyeztetheti. Ha egy kapcsolatban már elviselhetetlenül sok konfliktust okoz a horkolás, akkor a családi béke helyreállítása érdekében érdemes szakemberhez fordulni.

3. A túlsúly is lehet a ludas

Érdekes kutatás látott napvilágot, miszerint a házasságban élők mintegy 5 kilóval nehezebbek, mint a szingli társaik. Ezt a szakértők azzal magyarázzák, hogy a házasság ad egyfajta biztonságérzetet, a párok könnyebben elengedik magukat, szemben az egyedülálló társaiknál.

A jelentős súlyfelesleg szexuális problémákhoz vezethet, illetve önbizalomhiányhoz, végül testi és érzelmi elhidegüléshez. Főleg akkor okoz ez gondot, ha a házaspárnak csak az egyik tagja lesz túlsúlyos,

ilyenkor kevésbé van esély a házasság egyben tartására, mint akkor, ha mindketten hasonló súlyúak. Érdemes együtt belekezdeni az életmódváltásba, fogyni is könnyebb együtt, ha osztozunk valakivel az egészségesebb életmódért vívott küzdelemben. Nemsokára jön a jó idő, pattanjunk biciklire, de addig is iktassunk be minden este egy kellemes esti sétát. Nemcsak az alakunknak, de a kapcsolatunknak is jót fog tenni!

4. Túl sok ingázás

Talán ez a legfurcsább válóok, de mégis létező indok.

Azok, akik egy óránál többet utaznak a munkahelyükre, nagyobb eséllyel válnak el.

Itt feltételezhetően nem magával a házassággal vagy a másik féllel van a gond, hanem a stresszel, amit a mindennapi ingázás kivált. Talán egyszerűbb megoldás lenne ilyen esetben munkahelyet váltani, mint a válókeresetet beadni.

5. Azok a bizonyos rigolyák

A legtöbb házasságban megtörténik, hogy a másik félben elkezdenek idegesíteni a rigolyák, szokások. Nem egy esetben pont azok kezdenek el zavarni, amik miatt beleszerettünk a párunkba.

Meglepő rigolyák szerepelnek a listán: a sport iránti imádat, népszerűség a barátai körében, tisztaságmánia.

Azért azt nem árt észben tartani, hogy mindannyiunknak vannak bosszantó szokásai, azonban érdekes módon saját magunkat nem tartjuk idegesítőnek.

+1

Tudtad? A közösségi média az egyik leggyakoribb oka a válásoknak. Sokan függővé válnak, több időt töltenek el a közösségi oldalak böngészésével, mint a párjukkal.

Ha fontos számodra, hogy egészségesen élj és fokozott figyelmet fordítasz a megelőzésre, keresd a Pár perc az egészségért blogot a Facebookon is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
A Rovatból
„Több mint 720 emberrel feküdtem le a 18 évvel ezelőtti válásom óta, szeretem a jó szexet”
Heti 3-5 új emberrel bújt ágyba a brazil nagyi. Az utóbbi három évben kicsit lassult a tempó, mert összejött valakivel.

Link másolása

Több száz egyéjszakás kalandja volt egy Londonban élő brazil nagymamának a válása óta, írja a Daily Star. A biszexuális Andréa Sunshine úgy számolja, hogy az azóta eltelt 18 év alatt összesen 720 férfi és női szexpartnere lehetett.

Az 54 éves influenszer nehezen tartja észben a számokat, de úgy saccolja, hogy heti átlagban 3-5 emberrel randizott, mióta szingli lett. Némileg lassult a tempó az utóbbi három évben, mert a fitt nagyi azóta nyitott kapcsolatban él, ahol a szex is kielégítő számára.

Andréa elmondása szerint az olyan partnereket kedveli, akik dominálni tudják őt. Szereti, ha egyszerűen a falhoz préselik, a nyakát harapdálják és a szexben átveszik az irányítást. De a leginkább azok tudják levenni a lábáról, akik kiválóan csókolóznak.

A brazil nő nemrég azzal került a hírekbe, hogy az OnlyFans-en tervezett pornós karriert. Ehhez pedig az interneten keresett állandó partnert maga mellé:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KAPCSOLAT
Öt jel, ami arra utal, hogy a kapcsolatod a végéhez közeledik
Érdemes időben felfigyelni az intő jelekre és megelőzni a bajt.
Sassy.hu, Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay - szmo.hu
2023. április 22.


Link másolása

Vannak olyan jelek, amelyek már akár évekkel korábban jelzék, hogy a kapcsolat nem tart örrökké, és szakítás lesz a vége. Érdemes tahát figyelni és időben reagálni rájuk.

A viták

Az egyik figyelmeztető jel a viták és az ezekre való reagálás. Ha nem tudod a partnered szemével nézni a dolgokat, az súlyosbíthat néhány kapcsolati problémát, melyek csak még inkább kiéleződnek a viták során.

Ha egy vita állóháborúvá válik, a 30 perces szabályt alkalmazd: hagyjátok félbe a beszélgetést, és 30 perccel később folytassátok. Addigra mindenki lehiggad, és sokkal nagyobb esély lesz arra, hogy belássátok, ha esetleg a másiknak van igaza és nem nektek. Ha képes vagy uralkodni magadon, azzal azt üzened a partnerednek, hogy figyelsz rá, és egy csapatban játszotok.

A kíváncsiság

Már nem kérdezősködsz, és nem érdeklődsz az álmairól vagy reményeiről - mert azt hiszed, hogy olyan régóta együtt vagytok, hogy mindent tudsz róla.

Őrült nagy meglepetések érik ilyenkor az embert.

Amikor elkezdünk randizni, rengeteget kérdezünk a másiktól, érdeklődünk iránta, de idővel elmaradnak ezek a beszélgetések. Fontos, hogy te továbbra is kérdezz: hogy érzi magát? Mire gondol? Mik a hosszú távú céljai? Ha úgy érzed, hogy a válaszok laposak, és inkább csak rutinszerűek, vedd észre, hogy baj van.

Felelősségvállalás

Gyakran megtörténik, hogy az egyik fél teljesen kilép a kapcsolat építéséből, és úgy csinál, mintha neki nem lenne szerepe a dolgok jóra vagy rosszra fordulásában.

Csak azt ismételgeti, hogy ha a partner megváltozna vagy másképp csinálna ezt-azt, akkor minden rendben lenne.

Sokkal könnyebb ujjal mutogatni a másikra, mint felelősséget vállalni a tetteinkért, gondolatainkért..

Amit teszel, az hatással van a partneredre, aki aztán hatással lesz rád - ilyen egyszerű ez. A viselkedésmódok sajnos erősítik egymást.

Bizalom

Az utolsó előtti jel az, amikor a szavaid és a tetteid nem fedik egymást, így

a partnered nem tud megbízni abban, hogy akármit is ígérsz, az összhangban lesz azzal, amit végül teszel.

Ezen nincs mit magyarázni: ha hazudós vagy, hűtlen, link, akkor az a kapcsolat megy a kukába.

Támogatás

Az utolsó jel az, amikor nem állsz a partnered mellett - vagy épp ő nem áll melléd az életed nagy és nehéz megpróbáltatásaiban.

Nem állsz ki érte, nem támogatod, magára hagyod, bármilyen szituációról legyen is szó.

Amikor már egymással harcoltok, és nem együtt, a világ ellen - ott a vége.

Ha időben reagálsz, ám süket fülekre találsz, még így is előfordulhat, hogy végül nem tudjátok elkerülni a szakítást, de legalább néhány vakon töltött évet megspórolhatsz így magadnak, amiért később nagyon hálás leszel. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy egy új esély mikor érkezik az életedbe. Gyerekekkel és tönkrement házassággal a hátad mögött, vagy még mindezek előtt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KAPCSOLAT
A Rovatból
Elárulta egy válóperes ügyvéd, hogy miért megy tönkre a legtöbb házasság
A nők túlvállalják magukat, majd kipurcannak, a férjek eközben belekényelmesednek a helyzetbe.

Link másolása

Már több mint 4,5 millióan nézték meg a TikTokon azt a videót, amiben egy New York-i válóperes ügyvéd elárulja, miért megy tönkre a legtöbb házasság napjainkban. Dennis R Vetrano szerint a nők egyszerűen túlvállalják magukat, a férfiak pedig belekényelmesednek a helyzetbe, emiatt romlik meg a házaspárok többségének viszonya egymással, írja az Independent.

Az ügyvéd szerint a feleségek gondoskodnak a gyerekekről, bevásárolnak, mosnak, főznek, dolgoznak, intézik a házimunkát, és az is előfordul, hogy ők a fő pénzkeresők a családban, emiatt a hitelek törlesztése is rájuk hárul. A férfiak pedig hajlamosak belekényelmesedni a helyzetbe, eljárnak otthonról, a barátaikkal lógnak, végül pedig a feleségek egyszerűen belefáradnak az egészbe.

A kommentelők között több elvált nő egyetértett Vetrano megfigyelésével. Egyikük azt írta a volt férjére utalva, hogy a válása után „egy gyerekkel kevesebb volt, akiről gondoskodni kellett”. Egy másik elvált asszonyt megvádolta a férje azzal, hogy megcsalta. A nő szerint valójában annyi ideje sem volt soha, hogy leüljön a kanapéra, nemhogy randevúkra járjon. Egy harmadik hozzászóló pedig úgy fogalmazott, hogy kétgyerekes elvált anyukaként több szabadideje van, mint kétgyerekes házas nőként volt.

A válóperes ügyvéd angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@drvlaw The major theme I’ve been seeing? Women are TIRED #divorce #divorced #divorceparty #divorcedlife #divorcedmom #divorcesucks #divorcecoach #divorcedparents #divorceattorney #divorcesupport #divorceparties #divorcehelp #divorcerecovery #DivorceForce #divorcecourt #divorcecommunity #divorcedonedifferently #divorceddad #divorcechaos #divorceproceedings #divorcedmoms #divorcee #divorcecoaching #divorcees #divorcecake #divorcelawyer #divorceeducation #divorcesurvivor ♬ original sound - Dennis R. Vetrano, Jr.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
„Naponta ötszáz férfi kattan rám, mégis szingli vagyok”
A Kylie Jennerre hasonlító brazil modell már azt is megfigyelte, hogy a kevésbé vonzó nők könnyebben találnak párt, mint ő.

Link másolása

Napi többszáz férfi húzza jobbra az egyik online társkeresőkben Julia Medeirost, a brazil modell mégsem talált párt magának, írja a Daily Star. A 22 éves szépség szerint a pasik túl dögösnek tartják, és egyszerűen inukba száll a bátorságuk, amikor szóba kerül a személyes találkozás.

A Kylie Jennerre megszólalásig hasonlító nő havonta 100 ezer dollárt (34,5 millió forint) keres többek között az OnlyFans-en, de Instagram oldalát is százezres tömeg követi. Medeiros már azt is megfigyelte, hogy a nála kevésbé vonzó nőkhöz több férfi lép oda a klubokban, ami szerinte szintén a feltűnő külsejének köszönhető.

„Szerintem a férfiak félnek az elutasítástól” – vonta le a következtetést a Miamiban élő modell, akit mindenki megbámul a szórakozóhelyeken, mégsem mer odamenni hozzá senki.

Julia Medeiros már annyira kétségbe van esve, hogy a kutyasétáltatásban látja az ismerkedés zálogát. Úgy gondolja, hogy kedvencei sétáltatása közben nagyobb eséllyel botlik majd valakibe, akivel párkapcsolatot alakíthat ki. A trükköt a volt főnöke tanította neki, aki szerint a pasiknak ürügyként szolgál a kutya, hogy leszólítsanak egy vadidegent az utcán.

Pedig állítása szerint nincsenek túlzó elvárásai: a 167 centiméter magas nő csak annyit szeretne, hogy a partnere mellett nyugodtan viselhessen magassarkú cipőt.


Link másolása
KÖVESS MINKET: