KAPCSOLAT

16 év házasság után kezdtek nyitott kapcsolatba, most azt állítják, boldogabbak, mint valaha

Az angol házaspár mellett egy fiatal nő is mesélt arról, miért vált be neki a nyitott kapcsolat.


Sokan hisznek a nyitott kapcsolatban, sokan pedig el sem tudják képzelni, hogy így éljenek. Egy angol házaspár előbbiek közé tartozik, a Sunnak pedig el is mesélték, hogy miért vált be nekik ez a kapcsolati forma.

Rae Michaelson és férje, Josh már 20 éve házasok, van két felnőtt gyerekük, és bár nagyon szeretik egymást, néhány éve eljött az a pont, amikor úgy érezték, hogy változásra van szükségük, hogy megmentsék a kapcsolatukat. 2017-ben döntöttek úgy, hogy nyitott házasságban élnek tovább, hogy ne veszítsék el egymást, de mással is lehessen szexuális kapcsolatuk.

„Mindig hűségesek voltunk egymáshoz, de 16 év házasság után úgy éreztük, a kapcsolatunk már nem az igazi. Voltak olyan szituációk, amikor megtetszett nekünk egy másik ember, de ennél több nem történt. Nem akartuk, hogy vége legyen a házasságunknak, de tudtuk, hogy ennél többre van szükségünk.

Végül bekerültünk egy olyan társaságba, ahol mindenki a többszerelműségben (poliamoria) hisz, és elmagyarázták nekünk, hogy az érzéseink normálisak. Ekkor jöttünk rá, hogy van egy másik, kevésbé hagyományos kapcsolati forma. 2017-ben aztán úgy döntöttünk, belevágunk, ekkor kezdtem el más férfiakkal is ismerkedni Josh beleegyezésével” – mesélt a kezdetekről a 42 éves feleség.

Pár hónappal később az 51 éves férj is találkozott egy nővel, ezt a szituációt pedig annyira élvezték, hogy továbbra is folytatni akarták az ismerkedést. Most már leginkább édeshármasban szeretkeznek, de emellett továbbra is csinálják kettesben is, mint régen. A legfontosabb szabály Rae szerint az, hogy nyitottnak kell lenni a másik szükségleteire, kommunikálni kell egymással, és mindent csak úgy szabad csinálni, hogy az mindegyik félnek jó legyen.

Amíg mindketten tisztelik egymást, addig nincsenek féltékenységi problémák. Tudom azt, hogy én vagyok Josh fő partnere, ő pedig az enyém

- magyarázta.

Elmondása szerint ebben az életformában az a legnehezebb, amikor a barátaiknak beszélnek erről. Sok barátot el is veszítettek, miután nyitott házasságra léptek, mert sokan nem értik meg őket. Rae reméli, hogy idővel a többszerelmű kapcsolatok is ugyanolyan elfogadottak lesznek mint a monogám kapcsolat.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
A Rovatból
Így vallotta be Alföldi Róbert, hogy a férfiakhoz vonzódik
A színész-rendező tíz éve coming outolt. Nem ő volt akkoriban az egyetlen hazai sztár, aki bevallotta másságát.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. március 19.Tíz évvel ezelőtt beszélt először nyíltan melegségéről Alföldi Róbert, írja az rtl.hu.

„Melegként lemenni az edzőterembe, az megint egy plusz szorongás”

– mondta 2014 márciusában a színész-rendező, aki fél évvel korábban Csáki Judit Alföldi színháza – Öt nemzeti év című könyvében törte meg először a csendet. Alföldi akkor a Nyitottak vagyunk kampányhoz csatlakozott, amiben az elfogadásra hívták fel az emberek figyelmét.

Nem ő volt az egyetlen, aki akkoriban felvállalta szexualitását. Kulka János mellett Gallusz Niki is őszintén beszélt boldogságáról a Fókusznak:

„Mitől érzi egy nő magát igazán nőnek? Én ettől, hogy számításba vagyok véve, és úgy, hogy tudom, követi a gondolataimat. Velem van. És ettől érzem magamat úgy, mint egy hagyományos kapcsolatban” – mondta a színésznő.

A hírességek tíz évvel ezelőtti coming outjait ebben a videóban lehet megnézni:

Kvíz ajánló: Mennyire emlékszel Szécsi Pál dalaira?


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KAPCSOLAT
A Rovatból
Ezért nem szabad háromnál többször kitörölni a fenekünket – hallgass a szakértőre!
Fontos kérdésre kaptunk választ egy Tiktokon posztoló fizioterapeutától.
K. A., fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. március 25.Fontos kérdésre adott választ egy Tiktokra posztoló fizioterapeuta. A George néven futó szakértő ugyanis arról beszélt egy videóban, hogy hányszor érdemes kitörölni a fenekünket kakilás után.

A válasz az, hogy legfeljebb háromszor, mivel a túlzásba vitt törölgetés aranyeret okozhat.

„Amikor kettőnél vagy háromnál többször törlöd meg, azt székletkenésnek hívják. Lényegében arról van szó, amikor túl sok széklet marad a végbélnyílás bejáratánál még azután is, hogy befejezted a kakilást”

- fejtette ki George.

Szerinte az egyik technika, amivel csökkenthetjük a törlések számát az, hogy vízesésszerűen összeszorítjuk a medencefenekünket.

„Tehát kezdd azzal, hogy 20 százalékkal, majd 50 százalékkal, 80 százalékkal és 100 százalékkal összenyomod a végbélnyílást, így a kakilás végére ez négyszer is megtörténik. Ez segíthet lezárni a végbélnyílás záróizmát – ha kis székletdarabok lógnak ki a bejáraton, az általában a külső záróizom gyengeségéből adódik.”

Ha pedig ez sem működik, akkor George szerint érdemes orvoshoz fordulni.

via 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
A Rovatból
Anyaszült meztelenül edz egy olasz pár, mert szerintük így sokkal egészségesebb
Te kipróbálnád? Tudományosan nem igazolt az állítás, de az olasz influenszerpár esküszik a módszerre.


A Blikk oszlatta el kétségeinket afelől, hogy igaz-e a hír, miszerint a 31 éves Bella Mantovani és férje, a 34 éves Vagner O Fera, olasz influenszerek (ki nem hallott róluk?), kitalálták, hogy meztelenül edzenek. Azt mondják, az egészséges, és több kilót is képesek leadni.

Hogy mondandójuknak nyomatékot adjanak, fotósorozattal is előrukkoltak.

Az, hogy valóban egészségesebb és hatásosabb-e a meztelen edzés, nem tudni. Annyi bizonyos, hogy Bella és Vagner jól keres a fotósorozattal, és saját állításuk szerint rengeteg előnye van a meztelen edzésnek. „Így több kalóriát égetünk el” – állítják, bár meggyőző bizonyíték egyelőre nincs a dologra. Bella azt mondja, ő már négy kilót dobott le ezzel a módszerrel. Hozzáteszik azt is, a ruházat hiánya által biztosított szabadság növeli a motivációt, de a testet is intenzívebb munkára ösztönzi.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
Szeretjük egymást, de nem szexelünk – túlélhet-e egy házasság testiség nélkül?
Egy 48 éves nő kért tanácsot miután észrevette: bár szeretik egymást a férjével, de már nincs köztük testiség. A szakértő rövid válasza az, hogy túlélheti a házasságuk, de a helyzet nem feltétlenül egyszerű.


Egy 48 éves nő kért tanácsot Coleen Nolan-től, a Mirror tanácsadó rovatában: az olvasói levél szerzője arról írt, hogy bár ő és a férje szeretik egymást és jó barátok, az elmúlt években valami megváltozott közöttük.

„Azt mondanám, hogy lelki társak vagyunk, ragyogó barátok, és nagyon szeretjük egymást. Azonban az elmúlt néhány évben fokozatosan belecsúsztunk ebbe a mintába, hogy nem szexelünk”

– áll a levélben. Az olvasó arra kíváncsi: van-e jövője a házasságuknak akkor, ha nincsen közöttük szexuális kapcsolat. Coleen határozott igennel válaszolt:

„Nos, a válasz igen, egy házasság túlélhető szex nélkül is, ha mindkét partner 100%-ban benne van.”

A tanácsadó szerint minden kapcsolat keresztül megy különféle fázisokon, ami teljesen normális. Hangsúlyozza azonban, hogy „ha az egyik fél szexet akar, a másik pedig nem”, az bizony probléma. Azt javasolja, hogy beszéljenek nyíltan a helyzetről, hogy tudják, mit szeretne a másik. Emellett azt tanácsolja, hogy próbáljanak „mélyebb szinten újra kapcsolódni egymáshoz”.


Link másolása
KÖVESS MINKET: