hirdetés
bogi.png

Kapás Bogi is segített a négygyermekes, egyedülálló anyuka lakásának felújításában

Az úszó a Habitat for Humanity Magyarország kezdeményezéséhez csatlakozott, aminek keretében a családnak otthont teremtenek Újpesten. A lakhatási szegénységre is felhívják a figyelmet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 25.


hirdetés

Gyermeknaphoz kapcsolódva állt a Habitat for Humanity Magyarország kezdeményezése mellé Kapás Boglárka, olimpiai bronzérmes és hatszoros Európa bajnok úszónő.

Bogi egy négygyermekes, egyedülálló anyuka jövendőbeli otthonát segített önkéntesekkel és a beköltözőkkel közösen felújítani Újpesten,

ezzel is felhívva a figyelmet a gyermekek lakhatási helyzetére. A nagyvállalati, civil és önkormányzati összefogással felújított lakásba a rászoruló család év végén költözhet majd be.

Ma Magyarországon ugyanis minden harmadik 18 év alatti fiatal gyermek érintett a szegénység és kirekesztődés kockázata miatt, 56 ezerre tehető azoknak a gyerekeknek a száma, akik komfort, sokszor víz és villany nélküli otthonokban élnek.

Ezen felül 122 ezer családot fenyeget lakhatásának elvesztése. A gyermekes családok esetében az a kockázat is megjelenik, hogy az otthonvesztéssel a családok szétszakadnak: a gyerekek állami gondozásba, a szülők pedig utcára kerülhetnek. A lakásvesztési krízisekre létrejött családok átmeneti otthonai jelenleg a felmérések szerint 3-5-szörös túljelentkezéssel működnek hazánkban. A 161 Családok Átmeneti Otthona összesen körülbelül 4000 férőhellyel rendelkezik és az ott lakók fele gyermek.

“Háromgyermekes apaként különösen érzékenyen érint minden olyan eset, amelyben családi-, lakhatási- vagy anyagi okokból gyermekek kerülnek hátrányos, esetenként kritikus helyzetbe. A Habitat for Humanity a Gyermeknap kapcsán össztársadalmi és politikai összefogást sürget azért, hogy megteremtsük Magyarországon annak feltételeit, hogy minden gyermek a családjával, otthonában, egészséges és biztonságos környezetben élhessen. Terepi és szakpolitikai tevékenységeinkben olyan modellprogramokat és javaslatokat készítünk, amelyek ezt célt is szolgálják, illetve támogatják” - mondta el a program kapcsán Szegfalvi Zsolt, a Habitat ügyvezető igazgatója.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
diplomaoszto-migrans-bevandorlo-paradicsom.jpg

Azon az ültetvényen fotózkodott a diplomázó lány a szüleivel, ahol azok egész életükben dolgoztak

Erica Alfaro így köszönte meg anyjának és apjának, hogy egy jobb életért átvitték őt Mexikóból Amerikába, és taníttatták.
CNN. Fotó: Instagram - szmo.hu
2019. május 27.Az egész világot meghatotta a kaliforniai San Diego egyetemén diplomázó, fiatal lány, Erica Alfaro közös fotója kétkezi munkás, bevándorló szüleivel. A szülők, az 51 éves Teresa Herrera, és az 50 esztendős Claudio Alfaro fiatal korukban, külön-külön vándoroltak át Mexikóból Amerikába, és ott szerettek egymásba. Összeházasodtak, született három gyerekük - köztük Erica -, aztán az egész család visszaköltözött a mexikói-amerikai határon, de már Mexikóban lévő Tijuanába, mert az anya még nem kapta meg az amerikai állampolgárságot.

Erica 13 éves volt, amikor ismét visszatérhettek Kaliforniába. A lány elmondása szerint a szülei egész életükben a földeken dolgoztak, Kaliforniában gyümölcsöt termesztettek. A gyerekeiket is befogták, és amikor Erica egy nap panaszkodott anyjának, mennyire fáradt, az édesanyja azt válaszolta: "Tudod, kislányom, csak annak nem kell végigmennie ezen, aki tanult ember."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
margit-hid-virag-mecses-mervai-mark-cimkep-1-1000x667.jpg

Virágok és mécsesek lepték el a Margit hidat a hajótragédia áldozatainak emlékére

A Margit hídnál egyre csak sokasodnak a virágok és a gyertyák, sőt már a pesti rakparton és a híd közelében is elhelyeztek egy-egy virágcsokrot és néhány mécsest.
Fotók: Mervai Márk - szmo.hu
2019. május 30.Virágokkal és mécsesekkel emlékeznek a szerda esti dunai hajóbaleset halálos áldozataira Budapesten.

A Margit hídnál egyre csak sokasodnak a virágok és a gyertyák, sőt már a pesti rakparton és a híd közelében is elhelyeztek egy-egy virágcsokrot és néhány mécsest.

Fotósunk képei a Margit hídról és környékéről:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
niki-lauda-temetese-1000x597.jpg

„Hiszem, hogy Niki nem ment el” – Arnold Schwarzenegger megható szavakkal búcsúzott Niki Laudától

Az osztrák Forma-1-es legenda búcsúztatásán számos híresség vett részt, többen beszédet is mondtak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 29.Szerdán helyezték végső nyugalomra Niki Laudát. A háromszoros Forma-1-es világbajnok múlt héten hunyt el otthonában. Búcsúztatását a bécsi Szent István-székesegyházban tartották.

A legendás pilótát versenyzői overalljában fektették be a koporsójába, amelyre Birgit Lauda, az özvegy férje ikonikus piros bukósisakját is rátette. A zárt koporsó mellett egy Laudáról készült kép is helyett kapott.

Délelőtt a rajongóknak lehetőséget biztosítottak arra, hogy búcsút vehessenek a versenyzőtől. A hüvős esős időben rengetegen látogattak el a székesegyházba, hogy leróják a tiszteletüket Lauda előtt. Az Index tudósítása szerint akkora volt a tömeg, hogy a tervezettnél fél órával tovább tartották nyitva a templom ajtaját, hogy mindenki bejuthasson.

A rajongók búcsúzását az M1 Híradó élő videóban közvetítette a YouTube-on:

Kora délután már a hírességek is megérkeztek a székesegyházba. Számos korábbi és jelenlegi Forma-1-es versenyző és csapattag tiszteletét tette a búcsúztatáson, többen beszédet is mondtak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
9gyerekescsalad-1000x643.jpg

Megvehette új otthonát a 9 gyerekes család, akiket néhány hete még a kilakoltatás fenyegetett

Hatalmas az örömük, hiszen a Szalai Kriszta színésznő által elindított gyűjtés sikeres volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 29.Négy hét alatt nagyot fordult a világ azzal a 9 gyerekes családdal, akikről korábban mi is írtunk. Április 30-án lejárt a téli hónapokra szóló kilakoltatási moratórium, így elkezdődhettek az eljárások. Ennek eredményeként a család lakhatása is veszélybe került.

Krisztina, a gyermekek édesanyja korábban a Házon kívül című műsor riporterének mesélte el, hogy négy évvel ezelőtt 8 gyermekével menekült el egy bántalmazó kapcsolatból, és hol a nagyszülőknél, hol egy albérletben húzták meg magukat. Azóta viszont újra rátalált a szerelem, jelenlegi férjének pedig állandó munkahelye van, így visszaköltözhettek egykori zsámboki házukba és egy közös gyerekük is született. Ám dacára annak, hogy 11-en osztoznak az otthonon, a lepusztult házat el akarták árverezni a fejük felől.

A helyzetet tovább súlyosbította, hogy az előző férj a rossz állapotú épülettel együtt egy körülbelül 20 millió forintos adósságot is hátrahagyott.

Az asszony elkezdett leveleket írni, végső elkeseredésében Orbán Viktor miniszterelnöknek is küldött egyet. A levélre két hónap után érkezett válasz a Levelezési Osztálytól. Ebben az állt, nem tudnak segíteni az asszonyon és a családon, de "helyzetüket átérezve, a Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót" kívántak nekik.

Az ügyben végül Szalai Kriszta színűvész állt a család mellé, aki maga is felajánlott 300 ezer forintot majd gyűjtést indított a Facebook-oldalán. Később Szél Bernadett is felkarolta az ügyet, ő szintén Orbán Viktorhoz fordult írásbeli választ igénylő kérdésével.

A gyűjtésnek hála pedig 13 millió forint gyűlt össze, Szalai Kriszta pedig megtalálta a család számára alkalmas, háromszobás házat. A Házon kívül riportere most elkísérte az anyát és legnagyobb fiát, hogy megnézzék új otthonukat, amit végül sikerült is megvenni.

És mivel még pénz is maradt, egy másik családot is támogatni fognak. A megmaradt összeg a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültjének családjához kerül, a fiú ugyanis nemrég mehetett haza a kórházból.

A 9 gyermekes család nagyon örült az új otthonuknak, az édesanya könnyes szemmel ölelte át a színésznőt, akinek köszönhetően most rendeződött az életük.

A Házon kívül riportja:


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x