hirdetés
kamion-1.jpg

Kamionosok gyűjtenek a Heim Pál Gyermekkórháznak: lázmérőt, vérnyomásmérőt, tisztálkodási szereket is kértek tőlük

A kórház alapítványának kuratóriumi elnöke elmondta, hogy sokszor az orvosi műszerek megvásárlása is az ő feladatuk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Kamionosok gyűjtenek a Heim Pál Gyermekkórház javára.

A pénzből – a kórház alapítványának kérésére – például lázmérőt, vérnyomásmérőt, tisztálkodási szereket és kanapéágyakat vesznek, utóbbiakat a szülők számára.

Az egyik ötletgazda kamionos, Generál Lajos az RTL Híradónak elmondta, hogy megkeresték a kórházat, hogy mire lenne szükségük, és megdöbbentek a válaszon. Szerinte a felsorolt cikkeknek alapvető dolgoknak kellene lenniük egy kórházban.

A Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Kemény János elmondta, hogy sokszor az orvosi műszerek megvásárlása is az ő feladatuk. A mindennapi munkához pedig szükségük van az "apró dolgokra" is.

hirdetés

A gyűjtés december 15-ig tart, ezután megveszik a szükséges eszközöket, melyeket még karácsony előtt átadnak a gyermekkórháznak.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
haldoklo_nagypapa_korhaz_sorozes.png

A haldokló nagypapa utolsó sörözéséről készült fotó az egész interneten végigsöpört

A 87 éves bácsi utolsó kívánsága milliókhoz jutott el, pedig nem is ez volt a cél.
Fotó: Twitter/Adam Schemm - szmo.hu
2019. november 27.


hirdetés

Már csak órái voltak hátra az egyik wisconsini kórházban haldokló Norbert Schemmnek. A 87 éves férfinek még egy kívánsága volt: szeretett volna a családtagjaival egy utolsót sörözni, ami végül össze is jött, majd az idős bácsi végül másnap elhunyt.

A keserédes családi pillanatról fotó is készült, amit később az unokája feltöltött a Twitterre, és azóta milliókat ért el a szívfacsaró történet. Ráadásul kiderült, hogy elég sokan fordulnak a családtagjaikhoz hasonló kéréssel – olvasható a Mirror cikkében.

hirdetés

A képhez a férfi unokája annyit írt:

"A nagyapám ma elhunyt. Tegnap este csak annyit akart, hogy még egy sört megihasson a fiaival."

Az intim családi pillanatról készült kép már néhány óra múlva önálló életre kelt, azóta több mint 300 ezren kedvelték, és 30 ezer retweet felett jár. A fotó a Twitter mellett a legtöbb közösségi platformon is nagy iramban terjed, de azon felül, hogy sokan osztják meg a megható pillanatot, rengetegen kapaszkodnak is a Schemm család történetébe, és osztják meg hasonló élményeiket.

Az egyik kommentelő a nagymamájáról mesélt el hasonló történetet, csak a nagyi sör helyett Bailey's ivott a családtagjaival.

Egy másik férfi pedig azt a fotót töltötte fel, ami még májusban készült, hasonló körülmények között: az apjával sörözve nézte a New York Yankees baseball csapat meccsét:

Az eredeti képet posztoló Adam Schemm a lap kérdésére azt mondta, hogy valószínűleg azért lett ilyen népszerű a fotó, mert sokaknak nyújt kapaszkodót, akik voltak már hasonló helyzetben valamikor. Ráadásul mint kiderült, rengeteg haldoklónak jut eszébe még egy utolsó italozás a szerettei körében.

A férfi hozzátette, az végképp nem fordult meg a fejében, amikor kitette a képet, hogy pár nap múlva a saját nagyapja lesz a Twitter egyik legjobban pörgő témája.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
kutya_sir_temeto.png

Majdnem kiásta halott gazdáját a sírból a hűséges kutya

A 12 éves német juhász alig akart hazamenni a temetőből.
Kép forrása: Pearl Video - szmo.hu
2019. november 27.


hirdetés

Alig akart hazamenni a temetőből egy németjuhász, miután elvitték a gazdája sírjához – írja a Daily Mail. A hűséges kutya több mint tíz évig élt együtt idős gazdájával, aki nemrég hunyt el. A 12 éves kutya az idős férfi családtagjai szerint három napig nem evett és nem is ivott, mikor Wu nagypapa meghalt.

A bácsi lánya videóra vette, amikor kivitték a Huzi nevű kutyát gazdája sírjához. A német juhász először tett néhány kört a sír körül, aztán nagy lendülettel elkezdett ásni, majd lefeküdt a földkupac tetejére, és meg sem mozdult. Amikor végül úgy döntöttek, hogy hazaindulnak, a kutya láthatóan alig bírt elszakadni az öreg Wu sírjától.

hirdetés

Az elhunyt gazdi lánya elmondta, hogy apja és a kutya nagyon közel álltak egymáshoz. Attól tartottak, hogy röviddel az idő férfi halála után elveszítik a kutyát is, de szerencsére végül Huzi erőre kapott.

A kutyák közismerten hűségesek gazdáikhoz még akkor is, ha már az emberek meghaltak. Néhány hónapja egy Fülöp-szigeteki gyászoló eb szívszorító napjairól számoltunk be ebben a cikkben:


KÖVESS MINKET:


hirdetés
zente-sma-hazamehet-zolgensma.jpg

Jó hír érkezett a kis Zentéről: végre hazamehetett családjával

A karanténnak viszont a kisfiú egészsége érdekében még nincs vége.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy óriási összefogásnak köszönhetően összegyűlt a gerincvelői sorvadásban, SMA-ban szenvedő kisfiú, Zente számára a Zolgensma nevű készítményre a 700 millió forint.

Arról is beszámoltunk, hogy beadták Zentének a világ legdrágább gyógyszerét, és a kezelés után jó ideig nem mehetett az anyukájával közösségbe, és hozzájuk sem mehettek látogatók.

A kisfiú anyukája gyakran közzéteszi a Facebook-oldalukon, hogy mi történik éppen velük, hol tartanak. Nemrég arról számolt be, hogy Zente a bébikompjával már egészen komoly mozgásra képes.

hirdetés

Az édesanya most azt írta Facebookon:

"Zente ma lett 21 hónapos. Rohan az idő, hiszen ezzel párhuzamosan letelt az első 30 nap is (pontosabban ma van a 32.)

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
levente-sma-levi-zolgensma-kezeles.jpg

Így telt a nagy nap, amikor beadták Levinek a 700 milliós gyógyszert – édesanyja mesélte el

Már előző reggel beköltöztek a Bethesda gyermekkórházba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy hatalmas összefogással sikerült összegyűjteni a szükséges 700 millió forintot az SMA 2 típusú betegségben szenvedő Leventének a speciális kezelésre.

Ő a második gyerek, akinek összegyűlt ez az összeg, korábban egy Zente nevű kisfúnak gyűjtötték össze a pénzt magyar és külföldi adományozók segítségével.

A gerincvelői izomsorvadásban szenvedő Leventén is csak a Zolgensma nevű készítmény segíthet - ez ma a világ legdrágább gyógyszere.

hirdetés

Levente anyukája nemrég a Facebookon jelentette be, hogy a kisfiú megkapta a gyógyszert, és most egy részletesebb bejegyzésben számolt be a történtekről.

"Nagyon vártuk ezt a napot, izgultunk, féltünk is" -írta az édesanya.

"25-én reggel 8-kor kellett beköltöznünk a Bethesda Gyermekkórházba. Levit Gergely Anita Doktor néni már az ajtóban várta. Előkészítették Levit a kezeléshez. A Doktor néni megvizsgálta és ezt követően kettő vénát szúrtak neki, és megkapta az első szteroidos kezelését. Ezután szabad foglalkozás volt, de szigorúan csak a kórteremben.

Másnap reggel 6-kor keltünk. Levi sem sokat aludt éjszaka, biztos érezte, hogy anya ideges. Reggelizni sem volt hajlandó, korán is volt, izgultunk is. Közben megérkezett apa, akit Levi nagyon várt már."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!