hirdetés
kaks.jpg

Kakasa ölt meg egy idős nőt Ausztráliában

Számos olyan eset fordul elő, amikor a háziállatok okoznak halált.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 02.


hirdetés

A The Sun számolt be egy nem mindennapi házikedvenc-támadás történetéről, aminek a vége az lett, hogy a megtámadott idős nő belehalt sérüléseibe.

A lap azt írja: a nő a tojásokat szedte össze hátsó kertjében a baromfiudvarból, amikor rátámadt az agresszív kakas. A szárnyas a csőrével éppen egy vénát talált el, így a nő segítség híján rövid idő alatt elvérzett.

Roger Byard, az Adelaide-i Egyetem orvosprofesszora, aki tanulmányozta az esetet, az alkalmat megragadva figyelmeztette az embereket, hogy vigyázzanak a háziállatokkal.Kiemelte: elvérzésből fakadó halálozásokat nemcsak a háziállatok támadása okozhat, végeztek ugyanis olyan kutatásokat, amelyek azt mutatták, hogy idős emberek a saját házukban is gyakran megütik magukat, és a trauma vagy a vénás sérülések következtében elvéreznek.

A szakértő hozzátette: számos olyan eset fordul elő, amikor az állatok okoznak halált. Felidézett egy hasonló esetet, amiben egy macska karmolta meg úgy gazdáját, hogy az végül elvérzett.

"Nem is gondolnánk, de a macskák például elég kockázatosak az idősek számára. Ugyanis szeretnek nekidörgölőzni az ember bokájának és lábának vagy leülni az ember mögött, ami sokszor ahhoz vezet, hogy az idősek megbotlanak és megsérülnek"

– magyarázta Byard.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
kina.png

Laza: a biciklis visszadobta a milliós luxusautóba a sofőr által kidobott szemetet

A fiatal srác néhány másodperc alatt döntött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 02.A Twitteren már majdnem 28 ezren osztották meg a rövid videót a zöld mozgalmak egyik hétköznapi hőséről. A biciklis nem tett mást, csak lazán visszadobta a luxusautóba a szemetet, amit a sofőr kihajított.

A videón jól látszik, amint a méretes szemét kipattan a kocsiból, mire egy mini, kosaras biciklivel felbukkan a srác, aki visszaadja az "elvesztett" csomagot.

Több, mint menő:


KÖVESS MINKET:hirdetés
air-canada-311517_960_720.jpg

Milliós kártérítést fizethet az Air Canada egy párnak, mert francia nyelvű felirataik kisebbek az angolnál

A bíróság is egyetértett az érveléssel, hogy a légitársaság szisztematikusan megsérti a francia anyanyelvű kanadaiak jogait.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 01.Hamarosan milliomos lesz egy kanadai pár, akik az egyik légitársaság felirataiban találtak hibát. Nem kizárólag észrevették a hiányosságot, de magukra nézve sértőnek érezték, ezért indítottak pert a légitársaság ellen. A CNN oldalán megjelent történet szerint a páros frankofón, vagyis Kanadában élnek, de franciául beszélnek. Kanada hivatalosan kétnyelvű és multikulturális állam, az angol és a francia is hivatalos nyelv, ám a légitársaság a páros szerint ezt nem vette figyelembe, ezzel bántotta meg őket.

Ezen a héten a Szövetségi Bíróság az Air Canada-t

több mint 15.000 kanadai dollár (több mint 3,6 millió forint) megfizetésére kötelezte, ami mellett hivatalosan is bocsánatot kell kérniük a párostól a felirataik miatt.

Michel és Lynda Thibodeau 2016-ban perelte be a légitársaságot azért, mert a „lift” szó angolul szerepelt a biztonsági öveken, ám franciául nem, ami szerintük bántó a franciául beszélő helyi közösség számára.

Azt is állították, hogy a "kilépés" és a "figyelem" szavak francia fordításai szerepeltek ugyan a kívánt helyeken,

ám kisebb betűvel készültek, mint az angol szavak.

Mindezeken túl azt is sérelmezték, hogy a repülőtéren a francia nyelvű beszállásra vonatkozó tájékoztatás kevésbé volt részletes, mint az angol.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
pulte.png

Egy milliomos most tényleg szétosztja a vagyonát – Twitteren várja a jelentkezőket

A 31 éves Bill Pulte nem csak pénzt adományoz szívesen: korábban egy Teslával lepte meg egyik követőjét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 01.Időről időre felbukkan a közösségi oldalakon egy-egy kamuhír arról, hogy a világ milliomosai éppen osztgatják a vagyonukat, amiért csak jelentkeznünk kell. A The Sun cikkéből kiderül, hogy most valóban megtörtént a dolog: egy Bill Pulte nevű férfi olyan jelentkezőket vár, akik elfogadnának a pénzéből.

A 31 éves Bill Pulte kijelentette, hogy 1 millió dollárt fog szétosztani év végéig, ha meglesz az egymillió követője.

A férfi komolyan is gondolja a jótékonykodást: csak ezen a héten 4000 dollárt osztott szét, például arra, hogy segítsen egy anyának kilépni bántalmazó kapcsolatából, másik 890 dollárral pedig segített egy szegény családnak élelmiszereket vásárolni. 675 dollárral segített egy rákos beteget számláinak kifizetésében, és további 20 dollárt adott valakinek arra, hogy az illető tankolni tudjon és ez csak néhány a segítő akicói közül.

Pulte a Pulte Capital magántőke-társaság vezérigazgatója és William Pulte unokája, aki szintén milliárdos, és aki 1956-ban alapította a PulteGroupot. Amikor a nagyapja tavaly meghalt, Bill hatalmas pénzösszeget örökölt.

Július óta több ezer dollárt költött hasznos célokra, amelyek között szerepelt a 9 éves Emma Hernandez temetési költségeinek segítése is, akit három pitbull támadott meg biciklizés közben.

Pulte a napokban ezt írta Twitterén:

„Sokan félnek adni. De azt hiszem, hogy az élet örömének kulcsa az adás. Ha nem adunk, akkor az öröm is elkerül minket egész életünk során."

Még Donald Trump is megosztotta azt a bejegyzését, amiben kijelentette, hogy 30 ezer dollárt ad egy veteránnak, ha az Egyesült Államok elnöke megosztja a posztot.

Egy interjúban így fogalmazott:

„Manapság rengeteg gyűlölet és vitriol létezik a közösségi médiában, és arra gondoltam, vajon miért nem használjuk jól ezt a technológiát."

Pulte egy ideje rendszeresen nagy összegeket ad azoknak a felhasználóknak, akik retweetelik őt, és elmondják, mire kell nekik a segítség. Nem csak pénzt adományoz szívesen, korábban egy Teslával lepte meg egyik követőjét.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
piro.png

Meghalt egy énekesnő a felrobbanó pirotechnikai eszköz miatt Spanyolországban

Azonnal próbáltak segíteni rajta, de már nem lehetett megmenteni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 02.Joana Sainz Garcia spanyol popsztár meghalt, miután Madrid közelében, Las Berlanasban több mint 1000 nézőnek adott koncertet a Super Hollywood Orchestrával, és egy színpadi pirotechnikai kellék felrobbant - írja a BBC.

A portál úgy tudja:

a 30 éves nő a robbanástól eszméletét vesztette, és bár a helyszínen egy orvos és egy ápoló is igyekezett a segítségére, de már nem lehetett megmenteni.

Úgy tűnik, technikai meghibásodás okozta a tragédiát.

A Facebookon kiadott nyilatkozatban együttese így emlékezett meg az énekesnőről:

"Az egész Prones család, partnerek, művészek, barátok, együttműködők mindannyian szomorúak és megrendültek vagyunk társunk és barátunk, Joana Sainz elvesztése miatt. Viselkedése, személyisége mindig példaértékű volt, mellette a személyes és a művészi hozzáállása egyaránt. Mindenkinek nagyon nehéz lesz leküzdeni a hiányát. Mindig emlékezni fogunk rád, Joana. Nyugodj békében" - írták oldalukon.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x