hirdetés
LAB5779.jpg

Kafka sírva kéri a receptet – megnéztük az Álarcos énekest

Könnyű kikapcsolódást és vidám pillanatokat ígér az RTL klub új formátuma, ezt hozza is, de azért akadnak benne szürreális momentumok.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2020. február 10.


hirdetés

Amikor a csilivili unikornis épp a Nessun Dormát énekelte a képernyőn, 7 éves kisfiam igen jó érzékkel megkérdezte:

- Apa, ez művészet?

Erre a kérdésre magabiztos nemmel feleltem. De ezt leszámítva nehéz eldönteni, mit is gondoljak erről a műsorról.

Volt itt Szomorú szamurájt énekelő panda, Hegedűs a háztetőnt megidéző Páva. Kafka sírva kéri a receptet, és a díler nevét.

Kicsit olyan az egész, mintha befüvezett, Dreamwork és Pixar rajzfilmeken felnőtt huszonévesek találták volna ki a formátumot Dél-Koreában, ahonnan a műsor származik.

hirdetés

Maga a játék egyszerű: adott 12 híresség – lehetnek köztük énekesek, színészek, sportolók, netes sztárok, újságírók, állítólag még politikusok is –, akik énekelnek. Nem feltétlenül tudnak, de énekelnek. Mindezt azonban jelmezben teszik, hogy ne lehessen felismerni őket.

A zsűri itt nem is zsűri, hanem ők „nyomozók”, akiknek az a dolga, hogy megpróbáljanak rájönni, ki lapul az adott jelmez alatt. Ehhez a versenyzők mindenféle nyomokat rejtettek el a bevezető kisfilmjeikben.

Párosával járnak, párbajoznak, és a stúdió közönsége szavaz. Aki nyer, az automatikusan továbbjut, aki nem, az veszélybe kerül. A műsor végén a párbajvesztesek közül kiválaszt egyet a zsűri, aki leveszi a maszkját.

Ezt leszámítva a nyomozóknak egyetlen szerepe van: hogy megcsinálják a műsort, mert ha véletlenül el is találnák, ki rejtőzik mondjuk a Nyuszi jelmez alatt, ezt nem tudjuk meg.

Ennek megfelelően az első perctől megy az egymás savazása, és az első adás alapján azt kell mondanom, jól válogatták össze a szereplőket, jó a kémia.

A műsorvezető Istenes Bence. Akinek amellett, hogy tehetséges műsorvezető, van még egy előnye: képernyőképes a felesége, Csobot Adél, akit rögtön be is ültettek a nyomozók közé. Erre természetesen alaposan rá is játszanak.

"Mondta, hogy elkísér a munkahelyemre, azt nem mondta, hogy be is ül."

A további nyomozók Sebestyén Balázs, Gáspár Laci, illetve Dancsó Péter. Utóbbiról életemben nem hallottam, a 19 éves nagy fiam viszont azonnal felismerte.

Ebből már ki lehet találni, hogy internetes celebről van szó.

A youtube-on lehet megtalálni nagyon népszerű videóit. Sajnos én azok közé tartozok, akik értetlenül nézik, de nyilván bennem van a hiba.

Dancsó szereplése attól nyer némi pikantériát, hogy – mint azt megtudhattuk – néhány éve valami olyasmit mondott: ha egy internetes sztár elmegy a tévébe szerepelni, az olyan, mintha felszállna egy süllyedő hajóra. Pétert nem vonta vissza kijelentését, és megerősítette az egyetlen következtetést, amit mindebből levonhatunk: felszállt a szerinte "süllyedő" hajóra.

Az első adásban az alábbi jelmezesek léptek színre:

Unikornis, Szörnyecske (nyilván generációs dolog, de a szörnyecske bejelentése után én egy gremlinre számítottam, nem egy marslakóra), Panda, Nyuszi, Páva és Robot.

A végén a Panda esett ki. A zsűri azért őt választotta, mert tesztelni akarták, mennyire okoskodtak jól. Spoiler: sehogy. A tippek között elhangzott Kozsó, Zoltán Erika, Mc Ducky, Falsi Mariann és Keleti Andrea neve is. Azok kedvéért, akik nem látták, de szívesen kipróbálnák, íme a produkció. Csak a videó után lövöm le a poént.

Tehát valójában Csepregi Éva bukkant elő a macifej alól.

Tőle tehát búcsúztunk, a másik 5 fellépő később még szerepelni fog, de jövő vasárnap újabb 6 versenyző érkezik. Akkor az izgalmat növeli majd az is, hogy elindul a TV2 hasonló műsorformátuma, a Nicsak, ki vagyok.

Ott Majka, Hajós András és Judy csap össze Kajdi Csaba, Ábel Anita és Ganxsta Zolee hármasával, hogy lerántsák a maszkot a hazai hírességekről. Ami annyiból érdekes, hogy az a 6 ember egészen biztosan nem rejtőzik az RTL klub álarcai mögött.

Ahhoz, hogy az Álarcos énekest zenés műsornak nevezzük, nagyon tágan kell értelmezni a zene fogalmát, de persze a kereskedelmi televíziózásban láttunk már ennél nagyobb csodát is.

Celeb show-val van dolgunk, aminek a lényege az ökörködés. Katartikus zenei élményeket tehát hiába várunk, és akiknek a humor szigorúan a Monty Pythonnál kezdődik, azok hagyjanak fel minden reménnyel.

Aki viszont nem veszi mindig olyan szörnyen komolyan magát, tud értékelni egy kis sekélyes marhulást, vagy szívesen tippelget, annak jó kikapcsolódás lehet ez a másfél óra vasárnap esténként.hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
antrum.jpg

56 embert ölt meg Budapesten a világ leghalálosabb horrorfilmje - vagy mégsem?

Az Antrum besorolása szerint mockumentary, vagyis áldokumentumfilm.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 15.


hirdetés

Hosszú évtizedek hányattatása után Japánban mutatják be először a "a világ leghalálosabb filmjét", írja a Daily Star. Az Antrumot 1979-ben forgatták, de még nem akadt olyan mozi, ami műsorra tűzte volna - eddig. A horror ugyanis megöli a saját nézőit: az eddigi, többnyire zárt körű vetítések alatt 86 ember halt bele a félelembe a film nézése közben, a legtöbben éppen Budapesten, ahol egy 1988-as filmfesztiválon kigyulladt a terem, és 56-an lelték halálukat a lángoló épületben.

A kérdés csak az, hogy ezek után kinek van bátorsága beülni az Antrumra, amit végül úgy tűnik, hogy világszerte bemutatnak?

Valószínűleg mindenkinek, ha eláruljuk, hogy a film valójában egy mockumentary, vagyis áldokumentumfilm, és sem a budapesti, sem a többi halállal végződő vetítésről szóló hírek nem igazak, csupán a film körüli kamumítosz kialakulásának célját szolgálják.

Aki látta az Ideglelés (Blair Witch Project) című filmet, annak nem idegen a valósághűen ábrázolt dokuhorror, az Antrum: The Deadliest Movie Ever Made (magyarul: Antrum: A leghalálosabb film, ami valaha készült) pedig ennek egy újabb képviselője.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
alarcos-enekes-1.jpg

Többen nézték az Álarcos énekest vasárnap, mint a Nicsak, ki vagyok?-ot

Az RTL Klub műsorát 420 ezren nézték a 18-49 évesek körében, míg a TV2 hasonló produkcióját 315 ezren.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 17.


hirdetés

Az RTL Klub műsorát többen nézték, mint a TV2 hasonló alapötletből készülő showműsorát, a Nicsak, ki vagyok?-ot - számolt be a 24.hu. Az RTL Klub maszkos műsora már a második adásánál tartott február 16án, míg a TV2 műsora ekkor startolt.

A két műsor a vasárnap esti műsorsávban fut, egymás ellen indította a két rivális csatorna. A kommentelők is azonnal elkezdték egymáshoz hasonlítani a két műsort, de az Álarcos énekes egyik nyomozója, Sebestyén Balázs is beszállt. Igaz, ő cikizős fotóval poénkodott a Facebookon, amin a két műsor polip jelmezeit hasonlította össze.

A 24.hu most nézettség alapján hasonlította össze a két műsort.

Az Álarcos énekes a kereskedelmileg fontos célcsoportban, a 18-49 évesek között 23,5 % közönségarányt hozott, míg a Nicsak, ki vagyok? abban az idősávban, amikor együtt futott a két műsor, 14,9 %-os közönségaránnyal került adásba.

hirdetés

Az RTL Klub műsorát 420 ezren nézték a 18-49 évesek körében, ez valamennyivel kevesebb, mint az első adás nézettsége. A Nicsak, ki vagyok?-ra pedig 315 ezren voltak kíváncsiak.

A számok a teljes lakosságot nézve: 1.070 000 illetve 855 ezer. A lap szerint a számokból az látszik, hogy a TV2 új műsora el tudott vinni nézőket az RTL Klubtól, de nem nézték annyival többen a Nicsak, ki vagyok?-ot, hogy azzal veszélyeztették volna az Álarcos énekes fölényét.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
705183.w.jpg

Majka hamarosan női ruhát ölt - megnéztük a Nicsak, ki vagyok első adását

A TV2 álarcos celeb showja kevésbé frusztráló, mint az Álarcos énekes, de utóbbiban jobbak a jelmezek - Kajdi Csaba viszont bevált, mint zsűritag.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2020. február 17.


hirdetés

Kíváncsi lennék, más országokban is jellemző, hogy a konkurens csatornák rendre egy azon időben jelentkeznek egyforma műsorokkal, vagy ez magyar sajátosság. Big Brother/Való világ, Megasztár/X-Faktor, és még sorolhatnánk a példákat.

Ezúttal a maszkos éneklős celebshow formátummal történt ugyanez.

Alig, hogy az RTL klub bejelentette a koreai eredetű Álarcos énekes elindulását, a TV2 előállt a Nicsak ki vagyok? – A rejtélyek színpada című műsorral, amely a román fejlesztésű Mysteries In The Spotlight licencén alapul.

A lényege azonban ugyanaz: amerikai futballmeccsek kabalafiguráit idéző jelmezekbe bújt hírességek énekelnek, és ki kell találni, ki rejtőzik a maszk mögött.

A szabályok persze azért különböznek:

hirdetés

Az RTL-en felvételről megy a műsor, egy „nyomozóknak” nevezett zsűri találgat, és a stúdió közönsége szavaz arról, a 6 versenyző közül végül ki vegye le a maszkját.

A Nicsak, ki vagyokban két csapat verseng. Az egyikben Kajdi Csaba „Cyla” divat-atyaúristen, Ábel Anita és Ganxta Zolee foglalt helyet.

Döglégy alighanem maga is érzi, hogy a celebshow annyira nem illik a gengszter imázshoz, végig rendkívül feszengett a celebmiliőben.

A legnagyobb poén, amit ki bírt préselni magából, hogy Demjén Ferenc nevét elrontva azt mondta, „Demjén Rózsef”, illetve vagy háromszor elsütötte a „Rákérdezhetek? Ki az?” poént. Igaz, volt a stúdióban ülő kollégák között, akinek új volt ez a már harminc éve is ezerévesnek számító vicc.

Ábel Anita a magyar showműsorok biztonsági tartaléka: nem hallunk tőle egetverő sziporkákat, de megbízhatóan tud hozni egy szintet, és amíg él, ő lesz Julcsi a szomszédokból.

Ki ne lenne büszke, ha a szomszéd lányát látja a tévében – még akkor is, ha csak virtuális szomszédról van szó?

Kajdi Csaba abszolút jól működik, mint zsűritag, szórakoztató beszólásai vannak, viszont az első perctől kialakult körülötte a nemi identitásával kapcsolatos viccelődés. Lehet rajta vitázni, hogy ez mennyire ízléses és/vagy szép dolog, mindenesetre, ő magát úgy tűnik, nem zavarja, sőt beleáll, finoman még flörtölt is Majkával.

Mindenesetre ügyes húzás a szerepeltetése a TV2-től, így ha a hírműsoraikban gyakran felmerülő elfogadhatatlan, uszító tartalmak miatt kritika éri őket, nyugodtan mondhatják: Miről beszéltek? Hiszen még a showműsorunkban is szerepel egy meleg zsűritag!

A másik csapat tagjai Judy és Majka és Hajós András.

Utóbbi úgy látszik, rendezte viszonyát és lelkiismeretét a TV2-vel kapcsolatban.

A műsorvezető Tilla, aki az első Big Brother ugyanazt az egyenletes teljesítményt nyújtja, alighanem ő a csatorna legrégebbi arca, aki kitart, bármerről is fúj a médiaszél. Kis képzavarral úgy is mondhatnánk, hogy ő a TV2 Sopronja.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
banksy-bristol-falfestmeny-vandalok.jpg

Már össze is fújkálták Banksy Valentin-napi falfestményét

Nem tartott sokáig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 15.


hirdetés

Valentin-napra új munkával jelentkezett Banksy, a titokzatos művész (vagy a név mögött rejtőző csoport/entitás).

Bristolban az egyik falra festett egy "virágszirmokat" csúzlizó kislányt, és a falon növekvő növény mintázata olyan, mintha a vér fröccsenne szét.

VIDEÓ: Az alkotásról

A Barton Hill negyedben álló ház tulajdonosának lánya, Kelly Woodruff azt mondta a BBC-nek, hogy mivel Valentin-nap van, különösen örülnek az alkotásnak, amit igyekeznek jó állapotban megőrizni. A bristoli városi tanács javaslatára fel is vették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!