hirdetés
LAB5779.jpg

Kafka sírva kéri a receptet – megnéztük az Álarcos énekest

Könnyű kikapcsolódást és vidám pillanatokat ígér az RTL klub új formátuma, ezt hozza is, de azért akadnak benne szürreális momentumok.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2020. február 10.


hirdetés

Amikor a csilivili unikornis épp a Nessun Dormát énekelte a képernyőn, 7 éves kisfiam igen jó érzékkel megkérdezte:

- Apa, ez művészet?

Erre a kérdésre magabiztos nemmel feleltem. De ezt leszámítva nehéz eldönteni, mit is gondoljak erről a műsorról.

Volt itt Szomorú szamurájt énekelő panda, Hegedűs a háztetőnt megidéző Páva. Kafka sírva kéri a receptet, és a díler nevét.

Kicsit olyan az egész, mintha befüvezett, Dreamwork és Pixar rajzfilmeken felnőtt huszonévesek találták volna ki a formátumot Dél-Koreában, ahonnan a műsor származik.

hirdetés

Maga a játék egyszerű: adott 12 híresség – lehetnek köztük énekesek, színészek, sportolók, netes sztárok, újságírók, állítólag még politikusok is –, akik énekelnek. Nem feltétlenül tudnak, de énekelnek. Mindezt azonban jelmezben teszik, hogy ne lehessen felismerni őket.

A zsűri itt nem is zsűri, hanem ők „nyomozók”, akiknek az a dolga, hogy megpróbáljanak rájönni, ki lapul az adott jelmez alatt. Ehhez a versenyzők mindenféle nyomokat rejtettek el a bevezető kisfilmjeikben.

Párosával járnak, párbajoznak, és a stúdió közönsége szavaz. Aki nyer, az automatikusan továbbjut, aki nem, az veszélybe kerül. A műsor végén a párbajvesztesek közül kiválaszt egyet a zsűri, aki leveszi a maszkját.

Ezt leszámítva a nyomozóknak egyetlen szerepe van: hogy megcsinálják a műsort, mert ha véletlenül el is találnák, ki rejtőzik mondjuk a Nyuszi jelmez alatt, ezt nem tudjuk meg.

Ennek megfelelően az első perctől megy az egymás savazása, és az első adás alapján azt kell mondanom, jól válogatták össze a szereplőket, jó a kémia.

A műsorvezető Istenes Bence. Akinek amellett, hogy tehetséges műsorvezető, van még egy előnye: képernyőképes a felesége, Csobot Adél, akit rögtön be is ültettek a nyomozók közé. Erre természetesen alaposan rá is játszanak.

"Mondta, hogy elkísér a munkahelyemre, azt nem mondta, hogy be is ül."

A további nyomozók Sebestyén Balázs, Gáspár Laci, illetve Dancsó Péter. Utóbbiról életemben nem hallottam, a 19 éves nagy fiam viszont azonnal felismerte.

Ebből már ki lehet találni, hogy internetes celebről van szó.

A youtube-on lehet megtalálni nagyon népszerű videóit. Sajnos én azok közé tartozok, akik értetlenül nézik, de nyilván bennem van a hiba.

Dancsó szereplése attól nyer némi pikantériát, hogy – mint azt megtudhattuk – néhány éve valami olyasmit mondott: ha egy internetes sztár elmegy a tévébe szerepelni, az olyan, mintha felszállna egy süllyedő hajóra. Pétert nem vonta vissza kijelentését, és megerősítette az egyetlen következtetést, amit mindebből levonhatunk: felszállt a szerinte "süllyedő" hajóra.

Az első adásban az alábbi jelmezesek léptek színre:

Unikornis, Szörnyecske (nyilván generációs dolog, de a szörnyecske bejelentése után én egy gremlinre számítottam, nem egy marslakóra), Panda, Nyuszi, Páva és Robot.

A végén a Panda esett ki. A zsűri azért őt választotta, mert tesztelni akarták, mennyire okoskodtak jól. Spoiler: sehogy. A tippek között elhangzott Kozsó, Zoltán Erika, Mc Ducky, Falsi Mariann és Keleti Andrea neve is. Azok kedvéért, akik nem látták, de szívesen kipróbálnák, íme a produkció. Csak a videó után lövöm le a poént.

Tehát valójában Csepregi Éva bukkant elő a macifej alól.

Tőle tehát búcsúztunk, a másik 5 fellépő később még szerepelni fog, de jövő vasárnap újabb 6 versenyző érkezik. Akkor az izgalmat növeli majd az is, hogy elindul a TV2 hasonló műsorformátuma, a Nicsak, ki vagyok.

Ott Majka, Hajós András és Judy csap össze Kajdi Csaba, Ábel Anita és Ganxsta Zolee hármasával, hogy lerántsák a maszkot a hazai hírességekről. Ami annyiból érdekes, hogy az a 6 ember egészen biztosan nem rejtőzik az RTL klub álarcai mögött.

Ahhoz, hogy az Álarcos énekest zenés műsornak nevezzük, nagyon tágan kell értelmezni a zene fogalmát, de persze a kereskedelmi televíziózásban láttunk már ennél nagyobb csodát is.

Celeb show-val van dolgunk, aminek a lényege az ökörködés. Katartikus zenei élményeket tehát hiába várunk, és akiknek a humor szigorúan a Monty Pythonnál kezdődik, azok hagyjanak fel minden reménnyel.

Aki viszont nem veszi mindig olyan szörnyen komolyan magát, tud értékelni egy kis sekélyes marhulást, vagy szívesen tippelget, annak jó kikapcsolódás lehet ez a másfél óra vasárnap esténként.hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
1-19.jpg

A 10 kedvenc Jóbarátok-jelenetünk, és közben jöttünk rá, hogy van még legalább ugyanennyi

Ugye, megvan, amikor Ross négyszeresen szoláriumozta le az egyik felét, vagy amikor Rachel kitörte egy fogát egy pasi miatt?
Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube - szmo.hu
2020. február 24.


hirdetés

Nem véletlen, hogy nemcsak a kilencvenes években tévézők, hanem a mai streamingelő-tévéző közönség is odavan minden idők  egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sitcomjáért, melynek pusztán záróepizódját 52 millióan nézték Amerikában. A méltán kultikussá vált sorozat legmókásabb jeleneteiből válogattunk.

1. Amikor Joey franciául tanul

A széria finoman szólva is legkevésbé intelligens, de nagyon szerethető figurája, Joey az egyik epizódban egy szerep kedvéért franciául tanulna. Phoebe úgy dönt, megtanítja. Hát nem sikerül. Bár Joey azt hiszi, igen.

2. Amikor Ross megpróbálja felvinni a kanapét az emeletre

Az épp egyedülálló Ross kanapét vásárol, hátha majd az jobban csábítja a csajokat, ám a lépcsőházban kiderül, hogy a bútor nem fér el a kanyarban. Ross ezt másképp gondolja.

hirdetés

3. Amikor Ross lebarnul

Hiába, David Schwimmer a helyzetkomikumok királya volt a sorozatban. Egy barnítószalonban próbálkozott ebben a jelenetben, de a végeredmény tragikus lett.

4. Amikor nem jön a baba

Ez egy jelenetsor, de nagyon szeretjük, mert szuperül felépítették dramaturgiailag az írók, milyen feszültség van egy anyában, ha nem akkor szül, amikorra ki v írva. Ross és Rachel gyermeke végül egy majdnem szex miatt indul el a külvilág felé.

5. Amikor Chandler lepisilte Monicát

Egy medúzacsípés miatt. A jelenet báját és külön humorát az adja, hogy a szereplők úgy adják elő a történetet utólag, mintha egy brutális trauma érte volna őket, amire sosem akarnának visszaemlékezni.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
karacsonygergely.jpg

Nem ad át egy színházat sem Karácsony Gergely – a kormány belengette, hogy nem finanszírozza tovább a működést

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, ha nem Bán Teodóra lesz a Szabad-Tér Színház vezetője, az állam felfüggeszti a színházak finanszírozásáról szóló tárgyalást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 25.


hirdetés

Holnap tárgyal a Fővárosi Közgyűlés Budapest idei költégvetéséről, Karácsony Gergely Facebook-oldalán most a színházak finanszírozásának problémájáról írt.

Mint bejegyzésében közli, decemberben a színházi törvény elleni tüntetésen ígéretet tett rá, hogy megvédi a színházakat, amelyeknek egy rossz és káros törvény veszélyezteti a művészi szabadságát. Kiemeli ugyanakkor, hogy a színházak finanszírozására tett vállalásuk nem veszélyeztetheti a város működését.

Azt a főpolgármester leszögezi: semmiképp nem adnak át egyetlen színházat sem a kormánynak, az összes intézmény fenntartói joga a városnál marad.

„A művészi szabadságukban veszélyeztetett színházakat tisztán önkormányzati finanszírozásba vonjuk, vagyis nem lesz az államnak beleszólása a Katona József Színház, az Örkény Színház, a Radnóti Színház és a Trafó művészeti munkájába.”

- teszi hozzá Karácsony.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
city-rocks-hungary-dunaujvaros-2020.jpg

Alig várjuk, hogy leessen a hajunk: egyszerre zenélnek majd több százan Dunaújvárosban

Magyarország legnagyobb rock flashmobja idén nyáron folytatódik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 24.


hirdetés

Dunaújvárosban rendezik meg Magyarország legnagyobb rock flashmobját, a CityRocks Produkciót.

Csakúgy, mint a 2018-as szegedi és a 2019-es kecskeméti nagykoncerten, ezúttal is több százan fognak élőben együtt zenélni.

"Magyarország legnagyobb rockzenekara" július 25-én lép fel a Szalki-szigeten.

A koncertre az ország minden tájáról, a határon túlról és külföldről is érkeznek majd zenészek, akik egyszerre fogják eljátszani és elénekelni az előre kiválasztott dalokat.

A nagyszabású eseményt a Music Television magyar szerkesztősége is támogatja, így a programot MTV CityRocks 2020 - Dunaújváros néven rendezik.

hirdetés

MTV CITYROCKS 2020 - DUNAÚJVÁROS

Ha szeretsz énekelni, gitározni, dobolni, zongorázni, akkor itt a helyed! Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobja #mtvhungary #cityocksdunaujvaros...

VIDEÓ: Tavaly Kecskeméten egyszerre 500-an játszották az Enter Sandmant a Metallicától:

Gajda Ferenc főszervező az eddigi két rendezvényről elmondta: mind országosan, mind pedig nemzetközi szinten óriási sikert arattak.

A helyszíneken 5-10 ezer néző előtt játszott a több száz zenészből álló zenekar, a koncertekről készül kisfilmeket pedig világszerte 50 milliónál is többen látták világszerte.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
1-2.png

Westworld, The Walking Dead, Witherspoon új adaptációban - ezeket a sorozatokat várjuk tavasszal

Sok várós széria jön az elkövetkező időszakban, érdemes felkötni a gatyánkat, hogy ne maradjunk le a legjobbakról.
Szajki-Vörös Adél, fotó: AMC - szmo.hu
2020. február 25.


hirdetés

Fotelokat hátradönteni, indul a tavaszi szezon.

The Walking Dead - február 23.

A sorozat hihetetlen sikere még mindig tart, annak ellenére, hogy az eredeti főszereplő, Andrew Lincoln már elhagyta a hajót, ugyanis elmondása szerint belefáradt a tíz év alatt a karaktere eljátszásába. Bár a széria már korántsem ugyanazt a nézőszámot hozza, mint a csúcsán, a hatodik évad körül, de még mindig nagy sikerről beszélhetünk, így nem csoda, hogy már be is rendelték a 11. évadot is. A zombis utópiák közül messze ez a legigényesebb alkotás, és akik kitartottak eddig a sorozat mellett, valószínűleg az ő elvárásaikat az új évad is kielégíti. Annyit tudni kell, hogy a szezon első felét tavaly már leadták, most az évad második felét lehet nézni. Nálunk az RTL Spike-on követhető a zombiapokalipszis, február 25-én is ismétlik az első részt.

Better Call Saul – ötödik éved – február 23.

Ez a Breaking Bad testvérsorozata, ami a sorozatban megismert Saul Goodman történetét dolgozza fel külön szériában. Végignézhetjük, ahogy a Jimmy McGill névű ügyvéd szépen eljut odáig, hogy Saul Goodman néven a már ismert simlis ügyvéddé változzon. Aki szerette az eredeti sorozatot, annak ez is tetszeni fog, ugyanaz a humor és furcsa világ jelenik meg itt is. Bár nem olyan szuggesztív és drámai a sorozat, mint a nagytestvére, hiszen abban egy haldokló ember kálváriáját ismerhettük meg, ebben pedig egy alapjában humoros karakter történetét nézhetjük végig. Az új évad magyar felirattal pont cikkünk megjelenésekor kerül fel a Netflixre, akár a hétvégén ki is végezheti, akinek még nem volt meg.

hirdetés

Ez így nem OK – február 26

Ez a széria több okból is várós sorozatnak számít, sokat lehet róla olvasni, hiszen a Netflix nagysikerű sorozatának, a A ki***tt világ vége eredeti képregényírójának az újabb képregényét dolgozza fel, vagyis egy hasonló hangulatú furcsa sorozatra számíthatunk. A másik, hogy az Az című Stephen King-feldolgozásból világhíressé vált Sophia Lillis játssza a főszerepet: a vörös hajú, tehetséges lány, emlékezetesen szép és egyedi arcával (engem egyébként kísértetiesen emlékeztet a kis Jane Fondára). Ez önmagában egy ok, hogy belenézzünk a sorozatba. A Netflixen indul február 26-án.

Westworld március 15.

Amikor a Westworld elindult az HBO-n, sokan furcsállották már magát a sorozat sztorileírását is, de az előzetes aztán tényleg furcsa volt. Lehetett tudni, hogy vagy nagy bukta lesz, vagy nagy siker - az utóbbi lett -, ami azóta már kultsorozatnak számít nagy rajongótáborral. Mert igen furcsán hangzik egy olyan sorozat meghatározása, ami egyszerre sci-fi, western és thriller. A történet egy fiktív világban játszódik, egy Westworld nevű vidámparkban, amit csúcstechnológiával üzemeltetnek és androidok lakják, azaz elég bizarrul hangzik. Ami különlegessé teszi az új évadot, az az, hogy a Breaking Badből ismert Aron Paul lesz benne az egyik főszereplő: az előzetese már be is járta a világhálót, és nagy várakozás előzi meg.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!