cm
Kacsafutam: gumikacsa-invázió a Dunán
Millió sárga gumikacsa borította be a víztükröt vasárnap - a fotósok és a nézelődök nagy örömére.
Szeretlek Magyarország
2014. augusztus 31.

Nagy Szabolcs fotói - Szöveg: MTI

Sárga gumikacsák árasztották el vasárnap a Dunát: a budai felső rakparton, a Margit híd és a Batthyányi tér közötti szakaszon rendezték meg az első magyarországi Kacsafutamot, ahonnan fotósunk sem hiányozhatott.

A gumikacsák versenye a kilencvenes évek óta tartja lázban a világot, többek között Ausztráliában, Nagy-Britanniában és Szingapúrban is megrendezik. A kacsák vízre bocsátásához kapcsolódó jótékonysági eseménysorozat célja a segítségnyújtás: a hazai futam az UNICEF-et, az ENSZ Gyermekalapját támogatja.

Munkatársunk videóján láthatjátok, hogy került a kismillió sárga gumikacsa a vízbe:

Alkéri Ádám, SZM

És itt egy másik videónk is:

A Kacsafutam nemcsak jótékonysági és családi esemény, hanem verseny is: az elmúlt hónapokban bárki vásárolhatott sorszámozott gumikacsát, amely részt vesz a versenyben. Az első száz célba érő kacsa tulajdonosa ajándékokat vihet haza. Voltak, akiket annyira elragadott a sárga műanyag "vízimadarak" tömegének látványa - ahogy ezt képeinken is látjátok -, hogy még a víz felszínén lebegő törmelékhalomra is lemásztak, hátha ki tudnak halászni egy kacsát. A vízirendőrök persze ezt nem nézték jó szemmel, és rövid úton kitessékelték a folyómederből a renitens kacsavadászokat.

_DSC4874_DSC4882_DSC4885
_DSC4891_DSC4892

Csákvári Péter képei:

CPP_4784

CPP_4788

CPP_4790

CPP_4795

CPP_4798

CPP_4800

CPP_4801

CPP_4802

CPP_4803

Ha tetszett a Kacsafutam, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!