hirdetés
aruhaz-kereskedelem-fizetes-bolti-dolgozo.jpg

Jövőre bruttó 220-250 ezres kezdő fizetés alatt nem lesz bolti dolgozó a szakszervezet szerint

Gyors bértárgyalásokban bíznak a kiskereskedelmi dolgozók – írta a Világgazdaság, szakszervezeti vezetőket szólaltatva meg.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 16.


hirdetés

Gyors bértárgyalásokban bíznak a kiskereskedelmi dolgozók – írta a Világgazdaság abban a cikkében, amelyekben szakszervezeti vezetőket szólaltatott meg.

Az érdekképviseletek vezetői legkésőbb december elejéig szeretnének megegyezni az áruházláncokkal a jövő évi béremelés mértékéről.

A folyamatot gyorsítja, hogy már ismert a bérminimum jövő évi szintje, és a tárgyalásokon már a megemelt, 210 600 forintos minimum lesz a kiindulópont.

"Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének és Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke egyetért abban, hogy jövőre bruttó 220-250 ezer forintos kezdő bér alatt már biztosan nem lehet dolgozót találni"

- írja a 24.hu.

hirdetés

A lap azt is írja, hogy reális lehet a legalább 10-12 százalékos béremelés is az ágazatban, de a bértárgyalásoknak az lesz a minimális céljuk, hogy a láncok megőrizzék a 13-15 ezer forintos bérelőnyt a garantált bérminimummal szemben.

Via: 24.hu


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
varga-judit.jpg

Varga: megszűnik a veszélyhelyzet Magyarországon június 20-án

Az igazságügy-miniszter jelentette be, hogy a védekezés második szakaszába lépünk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

Ma benyújtják az Országgyűléshez a rendkívüli jogrend megszüntetésére vonatkozó törvényjavaslatot, amellyel az Országgyűlés felhívja a kormányt, hogy szüntesse meg veszélyhelyzetet. A törvény elfogadásával, számtalan európai országnál jóval előbb, várhatóan június 20-án a veszélyhelyzet megszűnik Magyarországon

- írja Facebook-oldalán Varga Judit.

Az igazságügyminiszter szerint ezzel „megint bebizonyosodott, hogy a hazai és a brüsszeli baloldal alaptalanul, politikai alapon vádolta a magyar kormányt az elmúlt hónapokban.”

Varga bejegyzésében arra is kitér, hogy a veszélyhelyzet megszüntetése után

„a védekezés második szakaszába lépünk, amelyben a hangsúlyt a munkahelyek megtartására, új munkahelyek teremtésére és a gazdaság újraindítására kell fektetnünk”.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
koronavirus-ovodai-bolcsodei-dolgozok-tesztelese-budaors.png

Óvodai és bölcsődei dolgozókat teszteltek Budaörsön, öt koronavírus-fertőzöttet találtak

Az önkormányzat 215 óvodai és bölcsődei dolgozónál végeztette el a tesztet az intézmények újranyitása előtt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

Valamennyi óvodai és bölcsődei dolgozónál, azaz 215 főnél végeztették el a koronavírus-tesztet Budaörsön az intézmények május 25-i nyitása előtt - erről az önkormányzat honlapján számoltak be.

"Öt, egyébként tünetmentes, munkatársunknál lett pozitív a teszt. Ők 2 hétig karanténban lesznek, s ezt követően akkor állhatnak munkába, ha a megismételt teszt negatív eredményt mutat"

- írják.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere azt is hozzátette, hogy az intézmények helyiségeit, felszereléseit és a játékokat is alaposan fertőtleníttették.

Azokat a szülőket, akik viszik a gyermekeiket valamelyik intézménybe, arra kérik, hogy fokozottan tartsák be az elsősorban a gyermekek érkezéséhez és elviteléhez kapcsolódó biztonsági intézkedéseket.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
karacsony-gergely-koltsegvetes-2021-fovaros-onkormanyzatok.jpg

Karácsony Gergely: A kormány szándékosan teszi tönkre az önkormányzatokat

A főpolgármester beszélt arról is, hogy a fővárosnak nemcsak a kiadásai nőnek, de ezzel együtt a bevételek is csökkennek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

Április elején a kormány bejelentette, hogy a kiskereskedelmi szektorra és a bankokra extra adót vetnek ki a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként. Emellett pedig a gépjárműadó eddig önkormányzatokat megillető részét magához vonja. Akkor arról volt szó, hogy erre csak ebben az évben lesz szükség.

Ugyanakkor a kormány által benyújtott 2021-es költségvetésből kiderült, hogy ez nem így lesz - írja a 24.hu. A települések ugyanis lemondhatnak a gépjárműadóról. A teljes összeg jövőre is az államé lesz. "Ezzel pedig elsősorban a nagyobb városoknak – amelyek egy része ellenzéki vezetésű lett tavaly ősszel – csap oda a kormányzat" - írja a portál.

Karácsony Gergely keddi sajtótájékoztatóján kommentálta a 2021-es költségvetést.

"A járvány nyomán kialakuló társadalmi, gazdasági válságot arra használják föl, hogy a magyar közélet egyetlen hatalmi ellensúlyát, az önkormányzati szektort tönkretegyék"

- fogalmazott a főpolgármester.

hirdetés

Karácsony Gergely szerint "a gépjárműadó elvételén túl egy másik súlyos elvonás is érinti az önkormányzatokat: a szolidaritási hozzájárulásnak nevezett tételt a négyszeresére növeli a kormány".

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
cummings-1000x519.png

Gyűrűzik a Cummings-botrány, nagy a nyomás Boris Johnsonon

Hiába tartott Dominic Cummings rendhagyó sajtótájékoztatót a Downing street 10 kertjében, a lemondását követelik. Egy államtitkár már lemondott, mert nem tudta vállalni a helyzetet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

Továbbra is áll a bál Nagy-Britanniában Boris Johnson főtanácsosa miatt. Dominic Cummings tegnap ugyan kiállt az újságírók elé, azonban nem kért bocsánatot azért, hogy többször súlyosan megszegte a kijárási korlátozásokat. Angliában hatalmas felháborodást keltett az ügy, az emberek a lemondását követelik, ám Boris Johnson miniszterelnök egyelőre kiáll főtanácsosa mellett. Cummings nem ajánlotta fel lemondását, a miniszterelnökre bízza, hogy rendelkezzen sorsáról.

A brit politikai élet képviselői sorra szólalnak fel az ügyben, Paul Maynard parlamenti képviselő szerint védhetetlen Cummings pozíciója és azonnal mennie kell, egy másik képviselő, Scott Benton viszont azt nyilatkozta, hogy Cummings tette ésszerű volt.

Michael Gove miniszter szerint Cummings "vallomása" kimerítő, részletes és ellenőrizhető volt, ennek segítségével mindenki döntse el maga, mit gondol az esetről.

"A legtöbb ember meg fogja érteni, hogy Cummings nyomás alatt volt, felesége és fia egészségét helyezte az első helyre, és bebiztosította, hogy családként ne veszélyeztessék más emberek egészségét."

hirdetés

Laure Kuenssberg, a BBC politikai elemzője arról értekezett, hogy bár Cummings "rózsakertes" beszámolója nagyon részletes volt azzal kapcsolatban, miért is szegett törvényt,

a legégetőbb kérdés nem került megválaszolásra: mivel egyelőre szó sincs a lemondásáról, jelenléte segít vagy árt Boris Johnsonnak?

Robert West, a kormány hivatalos tanácsadó testületének vezető tudósa szerint "vákuum keletkezett a kormány szívében." A professzor a Guardiannek beszélt arról, hogy

a Cummings-botrány miatt az állampolgárok bizalma jelentősen megrendült a kormányzat irányába, és a közvélekedés jelenleg az, hogy nem lehet a kormányban megbízni.

West úgy gondolja, hogy a helyi és a regionális önkormányzatoknak szorosan összedolgozva kell majd mindezt orvosolniuk.

Cummings sajtótájékoztatója jócskán beárnyékolta Boris Johnson nagy bejelentését hétfőn, miszerint június 15-től az összes üzlet kinyithat Angliában.

Kedden a kormány egyik tagja, a Skóciáért felelős államtitkár Douglas Ross lemondott, és a következőképp indokolta:

Olyan emberek is élnek a választókerületemben, akiknek nem adatott meg, hogy elbúcsúzzanak a szeretteiktől, olyan családok, amelyek nem gyászolhattak közösen, emberek, akik nem látogatták meg beteg rokonaikat, mert betartották az állami előírásokat. Nem tudom azt mondani a választóimnak jóhiszeműen, hogy ők rosszul csinálták, a kormánytanácsadó pedig jól.”

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!