Vár a Tiszavölgy Kalandtúra
Ingyen vehettek részt a Tiszavölgy Kalandtúra jövő hétvégi programján, amelyen Záhonytól Tokajig juthattok el kerékpáron, és emellett még kalandos programok is várnak rátok. Csak a bicikliteket kell magatokkal vinni.
Szeretlek Magyarország
2012. július 01.

Ingyen vehettek részt a Tiszavölgy Kalandtúra jövő hétvégi programján, amelyen Záhonytól Tokajig juthattok el kerékpáron, és emellett még kalandos programok is várnak rátok. Csak a bicikliteket kell magatokkal vinni.

Az 5 hétvégéből álló rendezvénysorozat első hétvégéjén Tiszabecs és Tiszamogyorós között bicikliztek a résztvevők, most pedig tovább folytatódik a Tiszavölgy Kalandtúra július 6-8 között, amikor a Záhony és Tokaj közötti szakaszt lehet bebarangolni és eljutni a Bodrogig.

Ha szeretnétek egy szebb, tisztább, zöldebb településen élni, ahol minél többen bringáznak, ha fontos számotokra, hogy az uzsonnátok ne utazzon 1000 kilométert, ha jó lenne, ha nem szemétgyűjtéssel kezdődne a strandolás, ha szeretnétek sportolva megismerni Tiszavölgy minden zeg-zugát, akkor csakugyan a Tiszavölgy Kalandtúrán van a helyetek, amit idén a fenntarthatóság jegyében szerveznek.

Épp ezért A Tiszavölgy Kalandtúrán minden csapatot polifoam-al, takarókkal, poharakkal, saját névre szóló pólóval látnak el és a szervezők még az étkezést is biztosítják, megérkezéstől egészen a vasárnap kora délutáni elutazásig (reggeli, napközben frissítő az állomásokon, gyümölcs, étel, csapvíz, bográcsos vacsora), és két éjszakai szállást is kaptok sátortáborban, természetesen a sátorral együtt. Biztosítják továbbá a feladatokhoz szükséges és biztonsági felszerelést, kenukat, személyzetet, egészségügyi felügyeletet.

A Tiszavölgy Kalandtúra a táj adottságait kihasználó, természeti sportok tárházát – kenuzás, vízibicikli, tutaj, úszás, kerékpár, futás, gyalogtúra, kötéltechnikák – felvonultató, kimondottan amatőröket célzó program, ahol kb. 40-60 kilométert tehettek meg kerékpárral azokig az ellenőrző pontokig, ahol feladatokat kell teljesítenetek.

Ezek a feladatok lehetnek sportosak (úszás, kenuzás, vízibicikli, futás, kalandpálya), de kapcsolódhatnak a látnivalókhoz (természeti értékek, emlékhelyek, templomok), a fenntartható viselkedésmintákhoz (a felesleges hulladék termelődésének megakadályozása), illetve a helyi- és tájjellegű termékekhez (gyümölcsök, lekvárok, pálinka, borok, kézműves termékek) is.


A szervezők a Tiszát és annak gátjait nem versenypályaként használják, hanem megpróbálnak minél több természeti és épített örökséget bemutatni.

Minden hétvégi program pénteken 10 órakor indul, és vasárnaponként ünnepélyes díjátadással 15 órakor zárul. A kalandtúrán 18 év alattiak csak szülői beleegyezéssel és felnőtt kísérettel vehetnek részt. A csapatoknak legalább 50 százalékban 18 év feletti résztvevőkből kell állnia. A részvételnek felső korhatára nincs.

A csapatok önállóan gondoskodnak az indulási helyre érkezésről, és onnan a hazautazásról, valamint saját kerékpárról. A rendezvényen ingyenesen vehettek részt. További infókért katt IDE.

A Tiszavölgy Kalandtúra 5 hétvégi rendezvényből áll:

1. hétvége: Tiszabecs – Záhony, 2012. június 8-10.

2. hétvége: Záhony – Tokaj, 2012. július 6-8.

3. hétvége: Tokaj – Tiszafüred, 2012. július 27-29.

4. hétvége: Tiszafüred – Szolnok, 2012. augusztus 24-26.

5. hétvége: Szolnok – Szeged, 2012. szeptember 7-9.

Ha szívesen részt vennél a kalandtúrán, nyomj egy lájkot! :)

Reklámvideó, KATT:

Tetszett? Nézd meg a többi új cikkünket is! :)

www.szeretlekmagyarorszag.hu - Értékek és élmények
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!