hirdetés
bator3.jpg

Jótékonyság harckocsikkal

A Bátor Tábor megható rövidfilmje azokra a gyerekekre irányítja a figyelmet, akik még mindig harcban állnak súlyos betegségükkel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. április 17.


hirdetés

Országosan elismert színművészek – többek között Blaskó Péter, Elek Ferenc, Kis Bernadett – szerepelnek Paczolay Béla Bátrak című megindító rövidfilmjében. A most bemutatott, kis költségvetésből, viszont annál szélesebb összefogásból, jó szívvel forgatott alkotás azért készült, hogy a figyelmet azokra a gyerekekre irányítsa, akik még mindig harcban állnak súlyos betegségükkel. Az alkotás a daganatos és krónikusan beteg gyerekek élményterápiás kezelésével foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány felkérésére készült, és az 1%-os adománygyűjtési akciójuk részeként debütál.

A filmről:

A nemzetközi hátterű, Magyarországon 2001 óta kiemelt transzparenciával működő Bátor Tábor hatvani székhelyén már több mint ötezer beteg gyerek és családtagjaik fordultak meg 2001 óta. „Az elmúlt tizenhárom évben ámulatból ámulatba estünk a táborba látogató gyerekektől. Hihetetlen az a bátorság, amit általuk, a küzdelmükön keresztül megtapasztalunk. Ez a film egyfajta tisztelgés előttük is.” – mondta el Molnár Attila, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezetője, hozzátéve, hogy a stáb és a támogatók nélkül nem valósulhatott volna meg a produkció. A Bátor Tábor képviselője hangsúlyozta, hogy az 1% felajánlása egy olyan módja a jótékonykodásnak, ami egy fillérbe sem kerül.

A forgatáshoz külön felkérésre a Honvédelmi Minisztérium jóvoltából a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár biztosított járműveket, így nagy szerepük volt a film sikeres megvalósításában. Kun Szabó István dandártábornok, a dandár parancsnoka, aki a forgatáson is jelen volt, elmondta: „Ez a film jó példája a haditechnika legbékésebb célú felhasználásának. Nagyon örülök, hogy részt vehettünk a projektben és egy kiemelten jó ügyet segíthettünk.”

A Bátor Tábor Alapítvány filmjének ötlete az ACG Reklámügynökségtől származik, ugyancsak ők vállalták a produkció lebonyolítását. Paczolay Béla Bátrak című filmje itt megtekinthető. Tevékenységük megismeréséért és a filmmel kapcsolatos háttéranyagokért pedig érdemes felkeresni a www.batortabor.hu és a www.facebook.com/batortabor oldalakat.

hirdetés

Blaskó Péter Kossuth-díjas színművész a forgatást követően úgy nyilatkozott: „A Bátor Táboros gyermekek példaképek, akiktől mi felnőttek is sokat tanulhatunk. Most, hogy kicsit jobban megismertem sorsukat, őket magukat, mint csodálatos személyiségeket, minden nap gondolok rájuk.”

A Kalandorok című filmjéről ismert Paczolay Béla rendező karrierje egyik legnagyobb kihívásának nevezte a forgatást. „Mindannyian átéreztük a film jelentőségét és megértettünk, hogy szeretettel, lelkesedéssel kell kipótolnunk a rendelkezésünkre álló, inkább csak jelképes költségvetést. Nagyon gyorsan, nagyon nagy odafigyeléssel kellett dolgoznunk, mivel tudtuk, hogy nem élhetünk vissza a szabadidejükben, szívességből dolgozó stáb és a szereplők jóindulatával. Ezúton is szeretném megköszönni mindenki áldozatos munkáját, többek között egyetemi tanítványaimét, akik az operatőri teendőket látták el.”

A Bátor Tábor Alapítvány és az élményterápia

A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint hemofíliával kezelt gyermekek és családjaik részére. Nyáron gyerektáborok, ősszel és tavasszal hétvégi Családi, Testvér és Lélekmadár Táborok formájában szerveznek számukra ingyenes programokat.

Turnusaikban évente több mint ezer táborozónak nyílik lehetősége olyan programok kipróbálására, amelyeken betegségükből kifolyólag máshol nemigen vehetnek részt. Legyen szó evezésről, lovaglásról, íjászatról, kézművességről, táncról, zenélésről, sportról, színjátszásról vagy magas-kötélpályás foglalkozásról, minden program lényege, hogy a táborozók számára sikerélményt nyújtson. Mindez jótékony hatással van önbizalmukra és ezáltal gyógyulásukra. Az elmúlt 13 évben több mint 5000 táborozó járt már a táborban a kórházak együttműködésének köszönhetően.

Idén márciusban a Bátor Tábor Alapítványnak ítélték oda az egészségügyi szakma legrangosabb elismerésének számító Astellas különdíjat a nagybeteg gyermekek és családjaik részére szervezett élményterápiás munkájáért. A díj alapítói a kivételes hazai egészségügyi kezdeményezések elismerésére hívták életre a különdíjat, melyet a hazai orvosi szakma kiválóságaiból álló szakmai zsűri ítélt oda a Bátor Tábornak.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
auto.jpg

Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr

Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 02.


hirdetés

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
calidora.jpg

Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette

Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 04.


hirdetés

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szalai-anett.png

Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz

Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 03.


hirdetés

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
an-1.png

VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal

Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 03.


hirdetés

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!