hirdetés
nyito-9.jpg

Jótékony Csodabogarak teljesítik a beteg gyerekek kívánságait

A Csodalámpa Alapítvánnyal közösen több kis beteg álma is valóra válik nemsokára. Az alapítvány az elmúlt 16 évben 3700 egyéni kívánságot teljesített.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 29.


hirdetés

Több fővárosi cég és magánsportoló futott Csodabogár-pólóban a hétvégi 34. SPAR Maraton Fesztiválon, hogy indulásukhoz kapcsolódóan barátaik és ismerőseik figyelmét felhívják a súlyos beteg gyerekek kívánságát

már 16 éve teljesítő Csodalámpa Alapítvány tevékenységére és közös összefogásra szólítva

kifejezzék segítőkészségüket és odafigyelésüket.

A csodabogarak.com oldalon regisztrált

jótékony futók a közelgő hetekben több gyermek kívánságát is valóra váltják, hogy megkönnyítsék számukra a kórházi kezelések elviselését és eltereljék a figyelmüket a fájdalmas kezelésekről.

A sportoló Csodabogarak így egy beülős autóval lepnek majd meg egy 4 éves kisfiút, aki már alig várja, hogy a kertjükben kipróbálhassa a csodajárgányt. A futó Csodabogarak ezután egy kamaszfiú álmát fogják megvalósítani, amikor megajándékozzák egy okos-telefonnal, hogy annak segítségével elérhesse a barátait akkor is, amikor nem lehet köztük az iskolában.

A Csodalámpa Alapítvány és támogatói a sokszor elérhetetlennek tűnő kívánságok teljesülésével biztatást, reményt adnak a beteg gyerekeknek, így az álmaik megvalósulásakor olyan élményben lehet részük, mely megerősíti az önmagukba és a gyógyulásukba vetett hitüket.

Az alapítvány eddig több mint 3700 egyéni kívánságot teljesített, melyekről fényképes beszámoló olvasható aCsodalámpa oldalon.

Fotók forrása: Csodalámpa Alapítvány Facebook-oldala


KÖVESS MINKET:

hirdetés
penzt-talalt-visszaadta-a-szegedi-kisfiu-1000x568.jpg

Visszaadta a talált 100 ezer forintot a szegedi kisfiú, a bank megjutalmazta becsületességéért

Dávid látta, ahogy valaki a buszra sietve a bankautomatánál hagyta a felvett pénzét. Nagypapája adta le egy bankfiókban, így az összeg visszakerülhetett jogos tulajdonosához.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 27.Dicséretben és jutalomban is részesült az a becsületes kisfiú, aki százezer forintot talált egy bankautomatánál, de később visszaszolgáltatta az összeget a tulajdonosának.

Dávid nagypapájával tartott Szegedre a balatoni nyaralásukból még augusztusban, amikor észrevette, hogy a veszprémi buszpályaudvaron valaki a bankautomatában hagyta a pénzét.

A fiú az RTL Híradónak elmondta,

látta, ahogy egy férfi pénzt akart felvenni, de már indult a busza, ezért nagy sietségében az automatánál felejtette az összeget.

Dávid már nem tudott utánamenni, mert addigra elment a busz, de eltette a pénzt, majd a nagypapájával megbeszélték, hogyan juttassák vissza azt a jogos tulajdonosának.

"Nagyon örülök, hogy az unokám hozta fel azt, hogy ez nem az ő pénze, le kell adni"

- mondta a nagypapa, aki még aznap elvitte Szegeden az OTP Bankba a talált százezer forintot.

Mint elmondta, az ügyintéző nagyon meglepődött a becsületességén, az idős férfi számára viszont ez természetes volt.

Időközben a pénz gazdája jelezte a banknak, hogy hogy járt, így könnyen kiderítették, kié a százezer forint. A megtaláló és az ügyfél viszont bankbiztonsági és adatvédelmi okokból nem találkozhattak.

Az OTP Bank megjutalmazta a becsületes kisfiút, és az egész iskolája előtt meg is dicsérték. Dávid nagyon örült, szinte el sem hitte, hogy a szokásos hónap végi pénteki iskolagyűlésen kap majd elismerést. Az igazgatónő is többször gratulált neki, tettét pedig példaként hozta fel.

A kisdiák egy hatalmas ajándékcsomaggal gazdagodott, és mozijegyeket is kapott, amelyekből az egész családját elviheti egy filmre.

Az RTL Híradó riportja:

KÖVESS MINKET:hirdetés
36020098_1564501313558914_r.jpeg

„Végső stádiumú rákom van, de nem hiszem, hogy meghalok – ezért vissza is mentem az egyetemre”

Egy 19 éves lány inspiráló története, akinél kiderült, hogy a feltételezett influenza valójában 8 agytumor, de ő egy pillanatig sem adta fel a harcot.
Címkép: Nicola Nuttall/GoFundMe - szmo.hu
2019. szeptember 25.Laura Nuttall számára a legszörnyűbb hírekkel szolgálhattak az orvosok. Azt mondták neki, hogy diagnózisát követően nem élhet túl sokáig - ez több mint 12 hónappal korábban történt, ő pedig eldöntötte, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a maradék időből, bármennyi is legyen az.

Egy évig tartó fájdalmas kezelés után a 19 éves lány úgy döntött, hogy megvalósítja az álmait és ismét egyetemre fog járni.

Múlt szeptemberben - néhány héttel azután, hogy megkezdte tanulmányait a londoni King’s College nemzetközi kapcsolatok szakán - Laura fejfájástól és hányingertől szenvedett.

A tüneteket kezdetben influenzaként kezelték, ám októberben egy rutin szemvizsgálat feltárta a sokkoló igazságot.

Az orvosok glioblastómát diagnosztizáltak, amely a felnőtteket érintő agyrák legagresszívebb formája.

További vizsgálatok azt mutatták, hogy nyolc gyógyíthatatlan daganata van és az ifjú diáklányt arra kérték, hogy hagyja ott az egyetemet és költözzön haza.

De most mégis a manchesteri egyetemre jár, politikát, filozófiát és közgazdaságtant tanul.

"Amikor először diagnosztizáltak, az onkológusom nem gondolta, hogy valaha visszamegyek az egyetemre"

- mesélte Laura a brit Mirrornak.

"Mármint, 6-12 hónapot jósolt nekem. Ha egy orvos ilyesmit mond neked, nem túl sok jóra számíthatsz.

De én továbbra is arra gondolok, hogy csak egyféleképpen végződhet a dolog, és hogy le fogom győzni.

Semmi értelme arra gondolni, hogy belehalhatok. Mi értelme lenne ilyesmin filózni? Nincs időm erre."

Laura tehát belevetette magát az egyetembe, miközben a németországi kölni immunterápia mellett fárasztó orális kemoterápiában is részt vesz.

Eltökélt szándéka, hogy iskolai munkásságán és jegyein ne látszódjék meg másik, életéért folytatott küzdelme.

Szerinte, ami eddig segítette, az a rengeteg vitamin és táplálékkiegészítő, illetve a pozitív hozzáállás.

"Arra gondolok, hogy túl leszek ezen is, ez csak egy dudor az életem ösvényén.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
zente-1.jpg

„Egész életünkben hálásak leszünk az embereknek a gyermekünk életéért” – Zente apukája alig hiszi el, hogy összegyűlt az életmentő összeg

Györök Attila szerint csak álmaikban mertek arra gondolni, hogy a 700 millió forint összegyűlhet - egy ország összefogása bebizonyította, hogy nincs lehetetlen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 26.Egy ország izgult, majd könnyebbült meg tegnap, amikor kiderült, hogy a súlyos betegséggel küzdő Zente számára összegyűlt a szükséges 700 millió forint.

A szívmelengető összefogás körülbelül egy hét alatt közelebb hozta az SMA legsúlyosabb fajtájával élő kisfiú gyógyulásának esélyét.

Zentének egy csak Amerikában elérhető, 700 millió forintba kerülő gyógyszerre van szüksége, viszont versenyt fut az idővel, mivel a készítményt csak kétéves korig kaphatják meg a beteg gyerekek.

Édesanyja közösségi oldalán folyamatosan tudósított a gyűjtés állásáról, a számok pedig csak úgy pörögtek: múlt péntekre 130 millió forint gyűlt össze, keddre már 450 millió.

A civilek mellett sztárok és különböző szervezetek is beálltak az ügy mögé, a legkisebbektől kezdve: gyerekek ajánlották fel zsebpénzüket, egy 9 éves, szintén betegséggel küzdő kisfiú pedig elektromos játékautóját bocsátotta licitre, hogy segítsen Zentének.

Mága Zoltán hegedűművész egymillió forintot ajánlott fel, majd a közösségi oldalán kérte a 100 leggazdagabb magyart, hogy kövessék a példáját.

Szerda reggelre aztán egy, a neve elhallgatását kérő embertől befutott az utolsó százmillió forint, így összegyűlt az összeg.

Az édesanya este külön bejegyzésben mondott köszönetet, melyben kiemeli Mészáros Lőrincet, illetve családját, miszerint ők is nagylelkűen hozzájárultak Zente gyógyulásához - persze rögtön elindultak a találgatások, hogy vajon a Mészáros Lőrinc volt-e az adakozó.

Aztán az apuka is megszólalt az ügyben.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
nyito-6.jpg

Mészáros Lőrincnek mondott köszönetet Zente édesanyja a nagylelkű támogatásért

Mága Zoltán is sokat segített. Zente anyukája most más, hasonló betegséggel küzdő gyerekek támogatására buzdít.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 25.Miután összegyűlt a másfél éves Zente gyógyításához a szükséges 700 millió forint, a szülők - akik nagyon hálásak a hatalmas összefogásért - most arra kérik az adakozni szándékozókat, hogy más, hasonlóan beteg gyerekek javára küldjék a pénzt.

A kisfiú családja végtelenül hálás a feléjük áradó szeretetet érezve, és boldogok, hogy sikerült a csoda, és összejött a világ legdrágább gyógyszerének az ára. Ez segíthet majd Zente gyógyulásában, mert a kicsi SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenved, aminek a kezeléséhez a Zolgensma nevű készítményre van szüksége.

A szülők a kisfiúk támogatására létrehozott Facebook-oldalon írtak most magukról is:

"Nem vagyunk híres vagy gazdag emberek. Átlagosak vagyunk különleges gyermekkel, egy félig felújított kis parasztházban élünk, egy autón osztoztunk, akinek nem jut az vonatozik, tudom sokaknak még ennyi sincs, de nekünk jó így imádunk itt élni, falu végén, csendesen.

Nincsenek befolyásos barátaink, de vannak igazi barátaink akik most is mellettünk álltak és végig küzdötték az elmúlt napokat velem! Szó szerint írom. Ennyi levelet szerintem a Pápa nem kapott az elmúlt héten!" - írta az édesanya.

Bíztak abban, hogy sikerülhet összeszedni a pénzt, és most, hogy megvan az összeg, hálásak minden adományért.

"Mindenkinek egyenként nem tudok köszönetet mondani. Két embernek fogom megköszönni név szerint. Egyikük a csupaszív Mága Zoltán, aki tényleg minden követ megmozgatott Zentéért, a másik nagylelkű adakozó pedig Mészáros Lőrinc és családja volt. Hálásan köszönjük, hogy beálltak a több ezer jószívű ember közé, közétek és így együtt összefogásban sikerült!

Természetesen én még izgulok, várom a pillanatot amikor lezajlik a kezelés. Megnyugodni addig nem tudok."

A szülők azt ígérik, hogy a jövőben is mesélnek a kisfiú életéről, a kezelésről, a fejlődéséről. Arról is írtak, hogy a gyűjtés ideje alatt nagyon sok levelet, üzenetet kaptak, amelynek megválaszolásában egy egész kis csapat segített nekik.

A levél végén pedig azt kérik, hogy aki tudja, támogassa a hasonló betegségben szenvedő gyerekeket.

"Most pedig a lényeg!

Mutatom a képeket, ők szintén SMA betegek akiket lehet támogatni. Tettem egy felhívást, melyre ők jelentkeztek. Egy személyt biztosan nem fogok kijelölni, ebben én már nem döntök. Válasszatok, de rossz választás itt nincsen! Mehet nekik is támogatás segédeszközre, terápiára. Köszönöm, ha nekik is juttatok valamennyit a Zentének szánt adományokból!"


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x