Jocó bácsi: Tényleg egy kisfiú halálát, megkínzását kell kívánni azért, mert hibázott?
Jocó bácsi kifejtette véleményét Zara, a vemhes szurikáta elpusztulásával kapcsolatban: az állatot egy gyerek vágta a földhöz a Kecskeméti Vadasparkban.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2018. május 16.Jocó bácsi Facebook-posztban írta meg véleményét Zara, a Kecskeméti Vadaspark vemhes szurikátájának elpusztulásával kapcsolatban. Mint megírtuk, a vemhes állatot egy kisfiú vágta földhöz. Jocó bácsi most kifejtette véleményét arról, kinek a hibája volt valójában, hogy a tragédia bekövetkezett.

A bejegyzést változtatás nélkül közöljük.

"Az egész országot megrázta tegnap Zara, a kis szurikáta halála. Ahogy engem is. Órák óta gondolkodom, hogy megszólaljak-e, de nem bírok csendben maradni. Borzasztóan sajnálatos ez az eset, ami történt. Sok mindent nem is értek.

De!

Olvasom a sok kommentet, bejegyzést a témában. Igen, a gyerek hibázott, méghozzá hatalmasat. Nem gondolom, hogy szándékosan tette, valószínűleg megijedt. Attól még megtette.

Felnőtt emberek ítélkeznek, kívánják a kisfiú halálát, megkínzását. Egy gyerekét, aki hibázott. Hogy gondolja bárki, aki ilyen mondatokat leír, hogy különb bárkinél?! Mert egy jottányival sem az, sőt. Könyörgöm, a Talio-elv ideje már lejárt.

Igen, ennek a gyereknek szüksége van arra, hogy valami olyan dolgot tegyen, amivel feldolgozhatja a történteket, és megtanulhatja a leckét. Ha olvassa a róla szóló írásokat, akkor egy pszichológusra is szüksége lesz. Szerintem olyan segítő munkát kell neki adni, ahol állatokkal kell foglalkoznia, gondoskodni róluk, természetesen felnőtt felügyeletével. Akár ugyanott, ahol ez a szörnyű eset történt. Az biztos, hogy ez egész életére el fogja kísérni.

De kérdem én, ez nem mindenki felelőssége is?

Mert ez a gyerek nem tanulta meg a szabályok betartását.

Mert ebben a gyerekben nem alakultak az önszabályozó reflexek.

Mert ez a gyerek nem tanulta meg a helyes viselkedést.

Mert ez a gyerek nem tanulta meg az állatok és a természet tiszteletét.

Mert ez a gyerek nem tanulta meg, mit szabad és mit nem.

Mert ennek a gyereknek nem tanították meg, hol, hogyan kell viselkedni.

Kérdem én, egy gyereknek ezeket magától kell tudnia? Szerintem nem.

Kérdem én, hogy ezeket a dolgokat nem a felnőtteknek kellene megtanítani a gyerekeknek? Szerintem igen.

Nem menthető fel a gyerek a tette alól, ahogy a vele kapcsolatban lévő felnőttek sem az alól, amit elmulasztottak.

Sőt, az sem, hogy egyáltalán be tudott nyúlni egy állathoz, amit bevallom, nem értek hogyan.

A támadások, a mocskolódás helyett inkább mindenkinek el kellene gondolkodnia, és levonni a tanulságokat, mert abból van bőven. És igen is meg kell tanítani neki mindent, amit tudnia kell.

Oda kell rá figyelni, hogy ilyen még egyszer ne történhessen meg. Ahogy az sem, hogy naponta háziállatok haljanak meg a felelőtlen állattartás miatt...

Bocsánat, ha valakit megbántottam, nem volt szándékomban. Csak a véleményemet fogalmaztam meg, egy kicsit hátrébb lépve, a dühömet leküzdve, higgadtan."


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x