22
Miért fontos játszva tanulni? – erről szól Jocó bácsi legújabb könyve
A népszerű töritanár legjobb szakmai cikkeit és szórakoztató írásait gyűjtötte össze a Tanulj szabadon, taníts szabadon! című könyvben. Olvass bele!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. április 14.


A sikeres Kamaszharc után új könyvvel jelentkezik Balatoni József, Jocó bácsi, a tetkós töritanár, aki tisztában van vele, hogy ismertsége és népszerűsége dacára nem mindentudó. Néha bizony gyűrött a pólója, krétaporos a nadrágja, olykor fáradt és nyűgös, hiszen ő is csak "emberből van". Mégis rendületlenül igyekszik elérni, hogy minél több gyerek szeressen iskolába járni, szeressen tanulni. Jocó bácsi ízig-vérig pedagógus, akinek három alaptézise az őszinteség, az egyenrangúság és a bizalom. Meg van győződve róla, hogy legjobb tanítómesterei maguk a gyerekek.

Legújabb könyvében a WMN.hu-n, illetve a Felelős Szülők Iskolájában megjelent szakmai cikkeit és könnyed, szórakoztató írásait gyűjtötte egy csokorba.

jocokonyv

Azt vallja, a gyerekekhez vezető út a játék. Akkor az iskolában nem tanulni kell? De igen, csak másképp. Erre a legmegfelelőbb módszernek az élmény alapú oktatást tartja, mert ott nem kész ismereteket kapnak a gyerekek, ott felfedezéseket lehet tenni, határokat feszegetni, játszva tanulni és tanulva játszani. A cél: élvezetessé, változatossá tenni a tanulást, szabadságot adva olyan képességeket kifejleszteni, úgy nevelni, hogy értelmes, nyitott, életrevaló gyerekek kerüljenek ki az iskolából.

Ízelítő a Tanulj szabadon, taníts szabadon! című könyvből:

j1j2
jocokonyv_1jocokonyv_2jocokonyv_3jocokonyv_4

Jocó bácsi még egy nagyon fontos dolgot tud: azt, hogy a kamaszoknak törődésre, őszinteségre van szükségük, arra, hogy valaki meghallgassa őket, figyeljen rájuk. Visszajelzéseket várnak a munkájukról, a tetteikről, a személyiségükről. Jocó bácsi igyekszik a legjobb képességei szerint mindezt megadni nekik – mert szereti őket.

A Tanulj szabadon, taníts szabadon! olyan könyv, amelyben pedagógus, szülő és gyerek élményeket és módszereket talál ahhoz, hogy a kíváncsiságát és a nyitottságát megőrizve tudjon, szeressen tanulni és tanítani, kérdezni és felfedezni – akár fejen állva is.

A beszélgetéssel egybekötött könyvbemutató április 22-én lesz a Millenárison, bővebb infóért KATT IDE!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x