"Jobbra húztam és lett egy vesém" - Nem csak párt, vesedonort is talált egy beteg lány a Tinderen
A 22 éves Cheyenne HanLee életét örökre megváltoztatta a párkereső telefonos alkalmazás.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 06.


Szó szerint az életét köszönheti a Tindernek egy 22 éves lány, aki bár csak ismerkedni szeretett volna a tárkereső alkalmazás segítségével, végül sokkal többet kapott tőle.

Két évvel ezelőtt történt, hogy Cheyenne HanLee szupercsillagot kapott egy Gavin nevű fiútól, ami azt jelenti, hogy nagyon bejött neki a lány. Miután mindketten jobbra húzták egymást, el is kezdtek ismerkedni, ám

a 22 éves lány nem beszélt arról, hogy beteg. Ő sem vett tudomást róla, hiszen "láthatatlan volt", de érezte, hogy valami nincs rendben vele.

Már hét hónapja járt együtt a két fiatal, amikor egy barátokkal töltött estén Cheyenne összeesett. A barátja kórházba vitte a lányt, akitől vért vettek, majd ez alapján megállapították, hogy már csak 2 százalékon működik a veséje, ami életveszélyesen alacsony. A legtöbb ember ilyen állapotban már meghal, és a fiatal lány sem élte volna túl, ha nem kap azonnal orvosi segítséget.

Cheyenne nagyon megdöbbent, amikor közölték vele, hogy veseelégtelenséget diagnosztizáltak nála, pedig már évek óta voltak erre utaló tünetei. Ezután viszont már komolyan kellett vennie a betegségét: minden este tíz órán át kapott dialízist, hogy eltávolítsák a testéből a felgyülemlett méreganyagokat.

A fiatal lányt nagyon megviselte a kezelés: nem volt ereje, depressziós lett, és már biztos volt abban, hogy meg fog halni. Mindenképpen új vesére volt szüksége, ezért barátja azonnal felajánlotta, hogy kivizsgáltatja magát. Kiderült, hogy nemcsak a Tinderen van meg köztük az egyezés, de a veséje is passzol szerelméhez.

Cheyenne először nem szerette volna, hogy Gavin legyen a donor, de mivel nem javult az állapota és szüksége volt a transzplantációra, végül belement a dologba. Október 24-én sikeres veseátültetést hajtottak végre rajta a san diego-i Sharp Memorial kórházban.

"Nem is tudom szavakkal elmondani, mit jelent nekem az, hogy megkaptam Gavin veséjét. Nagyon hálás vagyok neki. Szó szerint megmentette az életemet"

- áradozott Cheyenne a Barcroft-nak.

Bár ez egy nagyon nagy lépés volt a kapcsolatukban, a fiatalok nem gondolják, hogy a veseátültetés változtat valamit.

"Ha szakított volna velem, akkor is megtenném érte. Ha ezután szakítana velem, az is rendben lenne. Ez nem a kapcsolatunkról szól, hanem hogy esélyt adjak neki egy jó életre, és hogy egészséges és boldog legyen"

- mondta Gavin.

Cheyenne-nek immár nem kell dialízisre járnia ahhoz, hogy életben maradjon. Éppen szerelme veséje kellett neki ahhoz, hogy továbbra is problémamentes életet éljen.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x