hirdetés
jobbik.jpg

Jobbik: az EP-választástól függ a párt megmaradása

Úgy vélik, ha elegendő szavazatot kapnak, akkor a Fidesz nem meri betiltani a pártot.
MTI, fotó: Mohai Balázs - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

A Jobbik megmaradását nevezte a májusi európai parlamenti választás fő tétjének Szilágyi György frakcióvezető-helyettes és szóvivő szombaton, a párt rendkívüli kongresszusát követő sajtótájékoztatón.

Ha elegendő voksot kapnak, "a Fidesz nem meri betiltani a Jobbikot", amely jelenleg az ellenzék legerősebb pártja

- mondta.

"A mi célunk csak az lehet, hogy minél több szavazatot kapjunk és ezzel is megroppantsuk a nemzeti együttműködés rendszerét" (ner). Ebben a küzdelemben az igazság a Jobbik fő ereje és fegyvere, ezért nem tudja őket legyőzni az igazságtalanságot megtestesítő Orbán Viktor és Fidesz. Az igazság és a hősiesség a Jobbik mai lelke - mondta az ellenzéki politikus.

Egy olyan diktatúra ellen küzdenek, amelynek "a zsarolás, a korrupció, a felhalmozott vagyon, az állami szervek kézi irányítása, a saját médiabirodalom adja a fő erejét".

Szilágyi György szerint "Orbán Viktor fél a következményektől és ezért fél a Jobbiktól", mert ez a párt képes lebontani a nert és elszámoltatni annak vezetőit.

A tanácskozáson elfogadott alapszabály-módosítás alapján "különösen indokolt esetben", a pártelnökség írásos jóváhagyásával más - a jövőben létrehozandó - pártba is beléphetnek a Jobbik tagjai - mondta el. De ezzel csak egy lehetőséget teremtettek meg, hogy "legyen eszköz a kezünkben, hogy tudjunk továbblépni" szükség esetén.

Az is napokon belül kiderül, kapnak-e részletfizetési lehetőséget az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott szankcióra, amelyet igazságtalannak, törvénytelennek tartanak, de igyekeznek befizetni, ugyanakkor az újabb szankció miatt is nemzetközi jogi fórumhoz fordulnak.

Arra számítanak, hogy a jövőben sorozatosan megbünteti őket az ÁSZ, függetlenül leadott jelentéseik tartalmától.

A küldötteknek is az volt a véleménye, hogy a Jobbik jó irányba halad - jelentette ki. Az alapszabály módosítását 99 százalékos többséggel, a párt kiáltványát pedig egyhangúlag fogadta el a kongresszus.

Szerinte a vezetőség élvezi a Jobbik tagságának és küldötteinek bizalmát, "amely egy szebb jövőt vizionál abban az esetben, ha tudunk tovább dolgozni és nem szüntetik meg a legnagyobb ellenzéki pártot".

"Egy nehéz tíz hónapos időszakon vagyunk túl, amelyben sorozatos, nemtelen támadások érték a Jobbikot a Fidesz részéről és aminek végén egy érezhető tisztulási folyamat is volt" - jelentette ki. A tanácskozáson érezhető volt, hogy a párt "nemhogy nem roppant meg ebben a tíz hónapban, de elszántabb, mint valaha is volt". A Jobbik egyik fő erénye napjainkban a kitartás, és ez így lesz a jövőben is - közölte.

Az utóbbi időben 44 új szervezetük alakult, 400 új tagot vettek fel. A kongresszus célul tűzte ki, hogy duplázzák meg ezt a bővülést. Hosszú távú célként a kongresszus a most nem vagy alig létező középosztály megteremtését jelölte meg, mondván ma "mintegy kétezer család az, aki támogatja Orbán Viktor diktatórikus rendszerét" és további 120-150 ezer "kiszolgáló család" létezik.

Az ellenzéki pártok közül szoros együttműködést csak az LMP-vel tudnak elképzelni, de ügyek mentén elengedhetetlen az összefogás a többiekkel is - mondta Szilágyi György.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
66491977_1385553078265749_7556894738545115136_n.jpg

Megmagyarázta a kormány, miért pózolt Orbán Viktor a költségvetési csalással gyanúsított Simonka Györggyel

A kormányfő az összes mandátummal rendelkező kormánypárti képviselőt meghívta az említett koccintásra.
Kép: Facebook / Simonka György - szmo.hu
2019. július 22.Írásbeli kérdésben érdeklődött Vadai Ágnes arról, miért fogadta hivatalában Simonka Györgyöt – vette észre a 24.hu. Vadai Ágnes úgy fogalmazott: meghökkentőnek tartja Simonka Facebook-bejegyzését, amiből kiderül, hogy a miniszterelnök vendégül látta őt a Karmelita kolostorban.

A fideszes képviselőt ugyanis az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítja.

A kérdésre végül a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal megbízásából Dömötör Csaba válaszolt. Azt írta:

a kormányfő az összes mandátummal rendelkező kormánypárti képviselőt meghívta az említett koccintásra a költségvetés elfogadása alkalmából.

Az indoklás szerint szerint a koccantás oka az volt, hogy a költségvetés jól szolgálja Magyarország további erősödését: több pénz jut a családokra, a biztonságra, és az adócsökkentések is folytatódnak.

„Sajnáljuk, hogy önök nem támogatták ezt a költségvetést” – tette hozzá.


KÖVESS MINKET:hirdetés
autoszallito-treler-1000x568.jpg

Súlyos balesetet okozhatott volna egy román autótréler az M1-esen – rendőrök fotózták le

A képeken jól látható, miért nem engedték továbbmenni a sofőrt ezzel a szerelvénnyel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 22.Balesetveszélyesen rögzített, túlsúlyos rakománnyal közlekedett egy autószállító tréler szombaton délután az M1-es autópályán.

A román rendszámú Mercedes Sprinter a hozzákapcsolt trélerrel a pálya Budapest felé vezető oldalán hajtott, amikor a rendőrök kiszúrták.

A police.hu oldalon azt írják,

a Sprinter három autót és köztük egy keresztben elhelyezett utánfutót szállított, amelynek egy része a tréler szélétől körülbelül egy méterre kilógott.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az Autópálya Alosztályra vezették a sofőrt, aki a vontatási szabályok megsértése és a túlsúlyos rakomány elhelyezése miatt helyszíni bírságot kapott, a rendőrök pedig nem engedték, hogy ezzel a szerelvénnyel továbbmenjen.

Ezeken a képeken jól látható, miért:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
eugen-negoe-szivroham-1000x541.jpg

Meccs közben, a kispadon kapott szívrohamot a Dinamo Bukarestet vezető volt Fradi-focista

Eugen Neagoe rosszulléte miatt félbeszakadt a mérkőzés – a helyszínen kellett újraéleszteni a román edzőt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 22.Szívrohamot kapott Eugen Neagoe, a Dinamo Bukarest román labdarúgócsapat vezetőedzője a vasárnapi bajnoki mérkőzésen. A csapat az Universitatea Craiova ellen játszott hazai pályán vasárnap este, amikor

a 25. percben az edző hirtelen rosszul lett a kispadon.

A meccset közvetítő Digisport.ro beszámolója és videója alapján a korábban a Ferencváros csapatánál focizó szakember nehezen vette a levegőt, ezért gyorsan innivalót adtak neki, de az állapota rohamosan romlott. A kispadon ülő csapattagok nagyon megijedtek, ezért heves gesztikulációkkal jelezték a játékvezetőnek, hogy állítsa le a meccset.

A helyzet annyira súlyos volt, hogy egy mentőautót is be kellett hívni a pályára. Végül a kispadon elfekvő edzőt a mentőknek kellett újraéleszteni szívrohama után.

A kamera közben mutatta a játékosok és a Dinamo stábtagjainak arcát, akik ijedten, a fejüket fogva figyelték az eseményeket.

Volt, aki elsírta magát, olyan is, aki imádkozott az edzőért, a hazai szurkolók pedig a nevét énekelték.

Neagoe-t még a stadionban ellátták az orvosok, defibrillátorra is szükség volt állapota stabilizálásához. A legfrisebb hírek szerint az edző már jobban van, a kórházban magához tért, és beszélt is az orvosokkal.

A félbeszakadt mérkőzést végül befejezték, a vendégcsapat nyert 2-0-ra.

A videóért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
betores-pixa.jpg

Kiderült, melyik a legveszélyesebb és legbiztonságosabb megye Magyarországon

Az adatokból az is látszik, hogy Budapesten belül melyik kerületben a legnagyobb a bűnözés, legalábbis a lakásbetörések tekintetében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 23.Rendőrségi adatok alapján készített térképet a Pénzcentrum.hu, amelyből világossá vált, melyik magyarországi megye a legveszélyesebb a bűnözés szempontjából és melyik a legbiztonságosabb.

A statisztika a 2018. december 24. és 2019. június 22. között eltelt fél évben történt betörések számából készült. Ebből kiderült, hogy bár Budapesten volt a legtöbb ilyen bűncselekmény, de megyénként 100 ezer lakosra számolva nem Pest megye a legveszélyesebb.

Az első helyen Heves megye áll, ahol 39 betörést regisztráltak 100 ezer lakosra fél év alatt.

Nem sokkal lemaradva, 33 betöréssel Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye következik a második helyen, a harmadik legtöbb betörés (29) pedig Baranya megyében történt ezidő alatt.

A felmérés szerint

Vas megye a legbiztonságosabb Magyarországon, ott 100 ezer emberre csak 5 betörés jutott az elmúlt fél évben.

Azonban Csongrád és Komárom-Esztergom megyében is csak 6-6 ilyen bűncselekményt regisztráltak, Veszprém megye pedig 7 betöréssel áll a harmadik helyen.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x