hirdetés
osz-1.jpg

Jó időben mehetünk vasárnap választani

A jövő hét elején is kitart még a vénasszonyok nyara, lesz ahol 26 fokra is felmelegszik napközben a levegő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 12.


hirdetés

Továbbra is marad a kellemes őszi idő, még jó pár napig élvezhetjük a vénasszonyok nyarát.

Vasárnap is az ország döntő részén sok napsütésre, száraz időre számíthatunk többnyire kevés fátyolfelhő mellett. Éjszaka elsősorban a Dunántúlon, valamint az északi megyékben nagyobb területen képződik köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, amely az Alpokalján néhol akár délutánig makacsul tarthatja magát, másutt várhatóan még a reggeli, délelőtti órákban feloszlik. Napközben helyenként megélénkül a délies szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 12 fok között alakul, de az északi völgyek, valamint a homokhátságok derült, szélvédett részein ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 19 és 24 fok között várható, de az Alpokalja tartósabban ködös tájain ennél alacsonyabb értékek is valószínűek - írta az MTI.

A folytatás is jónak tűnik, az Időkép szerint

még jó pár napig kitart a vénasszonyok nyara. A jövő hét közepéig egészen biztosan folytatódik a kellemes őszi idő, de a hajnali, reggeli órákban továbbra is számolni kell ködös tájakkal.

Lapozz a további napokért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
D_KOS20191013006.jpg

Kilenc jelölt halt meg a választások előtt, 37-en az utolsó pillanatban léptek vissza

Az október 4-e után kiesett elöltek nevét a szavazás előtt lehúzzák a szavazólapról.
Fotó: MTI - szmo.hu
2019. október 13.A szavazólapokat nyomtató ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a voksolás előtt október 4-éig tudta "lekövetni" a visszalépéseket, azaz azok esetében, akik eddig az időpontig léptek vissza, a nyomda még új szavazólapot tudott nyomtatni. Az utolsó héten visszalépő jelöltek esetében azonban nem volt már mód új szavazólapok nyomtatására, ezért az ő nevüket le kell húzni a szavazólapról.

Minden választáson előfordul, hogy jelöltek a nyilvántartásba vételük után visszalépnek, elveszítik választójogukat vagy elhaláloznak. A mostani önkormányzati választáson a jelöltek nyilvántartásba vétele után 525-en estek ki.

Kilencen elhunytak, nyolcan elveszítették választójogukat, 508-an visszaléptek. Utóbbiak közül 22 polgármester- és 15 egyéni listás jelölt csak a voksolást megelőző pénteken lépett vissza.

A nemzetiségi választáson 269-en estek ki a jelöltek közül: hatan meghaltak, hárman elveszették választójogukat, 250-an visszaléptek.

A kiesés tényéről a szavazóhelyiségben hirdetményt kell elhelyezni, a szavazatszámláló bizottság pedig szükség szerint szóban is tájékoztatja a választópolgárokat a változásról.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
onkormanyzati-valasztas-szavazas-mti-foto-koszticsak-szilard-1000x667.jpg

Már közel 1,5 millióan szavaztak az önkormányzati választáson

Az is kiderült, melyik megyében adták le eddig a legtöbben és a legkevesebben a voksukat.
MTI, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. október 13.A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán vasárnap

délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 18,25 százaléka adta le szavazatát

a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Budapesten a választásra jogosult 1 millió 367 ezer választópolgárból a szavazók 17,48 százaléka, 239 057 választópolgár adta le szavazatát 11 óráig.

A megyék közül a részvételi arány 11 órakor Heves megyében volt a legmagasabb, 20,96 százalék, ami 51 045 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Hajdú-Bihar megyében volt: 16,64 százalék, 72 073 szavazó.

Az 1998-as önkormányzati választáson 15,51 százalék, a 2002-es választáson 17,91 százalék szavazott 11 óráig. A 2006-os önkormányzati választáson a választásra jogosultak 18,53 százaléka, kilenc évvel ezelőtt 16,31 százalék, öt évvel ezelőtt pedig 16,50 százalék voksolt 11 óráig.

Az NVI kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 13 óra után lesznek elérhetők az NVI honlapján.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
D_KOS20191013024.jpg

Orbán Viktor hétfőn elmondja a véleményét Borkairól, de előbb megvárja a győri eredményt

Ez a helyes sorrend - mondta, miután leadta a szavazatát a XII. kerületben. Azt kérte, a fővárosiak szavazzanak Tarlós Istvánra.
MTI, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. október 13.A miniszterelnök vasárnap Budapesten, felesége, Lévai Anikó társaságában adta le szavazatát a főváros XII. kerületében.

A kormányfőt kérdezték Borkai Zsolt, győri polgármester ügyéről is.

Orbán Viktor azt mondta: "a győrieket támogatom". A győriek elmondják a véleményüket ma, ő pedig hétfőn, ez a helyes sorrend - tette hozzá.

Orbán Viktor szerint ez egy olyan kampány volt, ami élesen elvált az országos politikától, és visszagondolva az elmúlt 30 évre ez volt a leginkább a helyi jelöltekre összpontosító kampány.

Szerinte a döntés, amit meg kell hozni, hogy lesznek-e alkalmas vezetők a városok és a falvak élén. "Alkalmas emberek alkalmas feladatra" - mondta. Azt kérte, a fővárosiak szavazzanak Tarlós István főpolgármester-jelöltre, a XII. kerületben pedig Pokorni Zoltánra, a kormánypártok polgármester-jelöltjére.

"Egyéb zavaró körülményekkel nem foglalkoztam" - reagált az ellenzéki összefogásra vonatkozó kérdésre.

Szerinte nem az a kérdés, az emberek mit gondolnak a kormányról, "bár ha valaki erről akar dönteni, ezt is tudomásul kell venni."

Orbán Viktor magas részvételre és "jó hangulatú vasárnapra számít".


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
fidesz-plakat-egetes-bp-1000x583.jpg

Fideszes plakátokat gyújtottak fel Budapesten

Videók is készültek az égő plakátokról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 13.Szombat éjjel több fideszes plakátot is felgyújtottak Budapesten, amiről Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és budapesti elnöke tett közzé videót.

A felvételen az is látszik, hogy a tűzoltóknak kellett eloltani a lángoló plakátokat.

"Kampány Baranyi Krisztina-módra" - írta a videóhoz Kocsis Máté.

Kocsis Máté - Kampány Baranyi Krisztina-módra

Kampány Baranyi Krisztina-módra

Kocsis Máté

null


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!