hirdetés
jo-ember-volt-george-floyd-igy-gyaszolja-volt-parja-es-gyermeke.jpg

„Jó ember volt” – mondta könnyek közt George Floyd 6 éves kislányának anyja

Fotó: Northfoto/ZUMA Press - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

"Azt akarom, mindenki tudja meg, mit vettek el a rendőrök. Mert ők hazamehetnek, és a családjukkal lehetnek.

Giannának nincs apja. Soha nem látja őt felnőni, érettségizni. Nem fogja az oltárhoz kísérni. Ha gondja lesz, és az apjára lenne szüksége, az apja már nem lesz ott"

- mondta Roxie Washington.

Az egykori NBA játékos, Stephen Jackson azt ígérte, segítséget nyújt Gianna felneveléséhez.

"Én fogom az oltárhoz kísérni, ott leszek mellette, ott leszek, hogy letöröljem a könnyeit."

Via: USA Today


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
benedek-tibor-emlekezo-iras.jpg

Megható történettel emlékezett Benedek Tiborra egykori osztálytársa

Csak egyszer találkoztak, de az az egy alkalom nagyon emlékezetes maradt Dunai Ede számára. Most a nyilvánossággal is megosztotta a történetet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 30.


hirdetés

Kedves történetet idézett fel a nemrég elhunyt Benedek Tiborról egykori osztálytársa a Facebookon. A legendás vízilabdás június 18-án halt meg hosszan tartó, súlyos betegség után. Volt osztálytársa egy Facebook-bejegyzésben megosztott írásával emlékezett Benedek Tiborra.

Az írást változtatás nélkül közöljük:

"EGY OSZTÁLYTÁRS EMLÉKÉRE

1988-ban - csillogónak induló futballkarriemet szem előtt tartva - a kőkemény Könyves helyett egy másik újpesti gimibe jelentkeztem át. A Megyeri és Fóti út sarkán található iskolában nem követeltek sokat, így teljes erőmmel a focira koncentrálhattam.

Osztálytársaim között megannyi tehetséges sportoló volt. Atléták, vívók, úszók, tucatnyi reménység. Osztályzat nem volt, csupán félévi és évvégi vizsga, amelyre a legjobb tudásunk szerint próbáltunk felkészülni, hiszen ezen állt vagy bukott minden.

hirdetés

A vizsgákon gyakran új arcok is feltűntek. Ők voltak a magántanulók. Egy fülledt júniusi reggelen irodalomból kellett felelnünk.

Ilyenkor a folyosóról ABC-szerint szólítottak be minket. A névsor első negyedében voltam, tudtam, hogy Balogh Pista után én következem, ám a szőke kézilabdás már jó ideje bent volt, nekem pedig egyre hevesebben vert a szívem. Nem mondanám, hogy felkészült voltam, sokkal inkább abban bíztam, hogy olyan tételt húzok majd, amelyet amúgy is szeretek. Például József Attilát, akinek az élete nyitott könyv volt a számomra, és akinek vagy félszáz költeményét tudtam fejből. Mondtam is a többieknek, ha van isten, akkor most rámkacsint, és József Attilát húzom ki.

Egyszer csak nyílott az ajtó, Pista fújtatva lépte át a küszöböt:

- Ebből bukás lesz! Schiller élete... - zihálta, én pedig a szívemhez kaptam. Ha ezt húzom, abből nem sok jó fog kisülni. De már szólítanak is, gondoltam.

Ezúttal viszont a megszokottól eltérően Balogh Pista után nem engem hívtak. Egy kisportolt, széles mosolyú, jóképű srác ugrott fel a székéről, amint meghallotta a nevét.

- Ez meg kicsoda? - kérdeztem a mellettem helyet foglaló osztálytársaimtól, miközben reszkető térdekkel visszaültem a helyemre.

- Egy nagyon tehetséges vízilabdás. Azt mondják, hogy szupersztár lehet belőle.

- Igen, Benedek Tibor a neve - jöttek a válaszok jobbról-balról.

Hittem is, meg nem is, mindenesetre gyorsan beleolvastam Schiller életébe, hogy legalább valami halvány fogalmam legyen a dologról. Öt perc sem telt el, Tibor magabiztosan kilépett az ajtón, és nevetve csak ennyit mondott:

- Ez könnyű volt! József Attilát húztam.

- Szerencsés... - suttogtam magamban, de ebben a pillanatban felhangzott a nevem.

Tibivel a folyosó közepén értünk egymás mellé. Biccentettünk, de ő egy másodpercre megállt velem szemben, rám kacsintott, és csak ennyit mondott:

- A József Attila a gyűrött. Összegyűrtem neked.

Megszólalni sem volt időm, nagyokat nyelve beestem Tóth tanár úr színe elé. Az asztalára néztem, tucatnyi papiros hevert rajta egymás hegyén-hátán.

- Dunai úr, húzzon egyet!

A szemem ide-oda járt, kerestem a gyűröttet, de mindegyik cetli ugyanolyan volt. Sima, egyenletes, mintha egyenesen a nyomdából érkeztek volna.

- Nem tud választani? Várjon, megigazítom! - szólt a tanár, majd akkurátusan arrébb rakott két-három papírt. És ekkor előbukkant a kincset érő lapocska, egy-két apró gyűrődéssel a közepén.

- Azt szeretnem! - csaptam le rá, mint vércse az áldozatára, majd izgatottan megfordítottam. Ez állt rajta:

József Attila élete és egy versének elemzése.

Majdnem elsírtam magamat örömömben, de igyekeztem palástolni a dolgot, és belekezdtem abba a tananyagba, amelyet mindennél jobban szerettem. A Thomas Mann üdvözlése című verset elemeztem, miután fejből elszavaltam. Rögvest megkaptam az ötöst, és magamban legbelül nem győztem hálát adni Tibi jólelkűségéért.

Ekkor találkoztunk utoljára... Mire én kijöttem, ő már nem volt sehol. Állítólag edzőtáborba kellett sietnie, így arra sem volt időm, hogy megköszönjem neki a segítségét. Aztán Benedek Tibiből valóban szupersztár lett, és én ahányszor megláttam őt a televízióban, mindig eszembe jutott az a bizonyos irodalomvizsga. Az az isteni kacsintás.

Ilyenkor mintegy reflexként, azonnal elmormoltam magamban a Thomas Mann üdvözlésének utolsó nyolc sorát. Ahogy a vers végéhez értem, mindig felcsillant egy büszke mosoly a szájam szegletében, és megjelent előttem az a kép, amelyet amíg élek nem fogok elfelejteni.

A vagány kacsintás, és ahogy helyet cserélünk a tanterem ajtaja előtt...

Ma reggel aztán megváltozott minden...

Későre jár, besötétedett, de ez még mindig ugyanaz a szörnyű nap, és én immár századjára szavalom el a Thomas Mann üdvözlését.

"Arról van szó, ha te szólsz, ne lohadjunk,

de mi férfiak férfiak maradjunk

és nők a nők - szabadok, kedvesek

- s mind ember, mert az egyre kevesebb...

Foglalj helyet. Kezdd el a mesét szépen.

Mi hallgatunk és lesz, aki csak éppen

néz téged, mert örül, hogy lát ma itt

fehérek közt egy európait."

Ez a csodálatos vers eddig is rád emlékeztetett....ám ez a vers 2020. június 18-ától önfeledt mosoly helyett csupán fájdalommal átitatott könnycseppeket csal majd az arcomra.

KÖSZÖNÖK MINDENT, TIBI! ♥"

A bejegyzést 3600-an osztották meg és 13 ezer reakció érkezett rá a Facebookon.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mentos-lanykeres-semmelweis-nap.jpg

Élőben közvetítették, ahogy egy mentőápoló megkéri mentős barátnője kezét

A vőlegény stílusosan mentőautóval érkezett, és pont a magyar egészségügy napján térdelt le szerelme elé, aki természetesen igent mondott. Mutatjuk a videót.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 01.


hirdetés

A magyar egészségügy napján, azaz július elsején kérte meg egy mentős a szintén mentősként dolgozó barátnőjét. A megható pillanatot élőben közvetítették az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Gáspár Róbert az örkényi, párja, Budai Gabriella pedig a dabasi mentőállomáson dolgozik, és volt már példa arra, hogy együtt is végezték a munkájukat. Szerelmük már majdnem három éve tart, a férfi pedig úgy gondolta, eljött az idő, hogy eljegyezze a barátnőjét.

Róbert stílusosan egy mentőautóval érkezett meg a csodaszép eljegyzési gyűrűvel és egy csokor virággal Gabriella munkahelyére. A hölgy nagyon meghatódott, amikor párja elmondta, hogy vele szeretné leélni az életét, majd letérdelt és odanyújtotta neki a gyűrűt. Gabriella természetesen igent mondott a lánykérésre. Kollégáik nagy tapssal és ujjongással gratuláltak a párnak.

Íme a videó, amit élőben közvetített a mentőszolgálat a Facebookon:

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
zente-gyogytornasz-fejlesztes-1.jpg

Zente szinte egy másik gyerek lett a génterápiának köszönhetően, sokkal erősebb és izmosabb

Gyógytornásza szerint egyértelmű és fantasztikus a változás az SMA-beteg kisfiúnál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 30.


hirdetés

Újabb remek hírekről számolt be Zente édesanyja a Facebookon. Az SMA1-beteg kisfiút tavaly kezelték egy olyan génterápiával, amely a világ legdrágább kezelése, 700 millió forintba kerül. A család ezt önerőből nem tudta volna kifizetni, de szerencsére az ország összefogott, és végül össze is gyűlt ez a hatalmas összeg.

Zente meg is kapta a Zolgensma nevű gyógyszert, azóta pedig folyamatosan fejlődik. Édesanyja rendszeresen beszámol a kisfiú állapotáról a Facebookon, most éppen arról, hogy a gyógytornász szerint is látványos a fejlődés Zenténél.

"Kíváncsi voltam egy olyan szakember véleményére, aki napi szinten foglalkozott Zentivel a Zolgensma előtt. Nos ez az első alkalom azzal telt, hogy minden izmát átnézte, nyugalmi helyzetben és terhelés alatt is.

Olyan jókat mondott, amiket itt hosszú lenne idézni, de a lényeg: egyértelmű és fantasztikus a változás gyógytornász szemmel /kézzel! Zente szinte egy másik gyerek lett, erős, "izmos", szuperül fejleszthető.

hirdetés

Így aztán Bencének is nagy várakozásai és tervei vannak. Természetesen megbeszéltünk, hogy szépen lassan szisztematikusan haladunk. Nem sietünk el semmit, nincs is okunk rá. A lényeg, hogy elérjük a vágyott célokat!"

- írta bejegyzésében az édesanya.

Lapozz a videókért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kutyu.png

Emberségből jeles: esernyőt tartott a gazdáját váró kutya fölé a biztonsági őr a szakadó esőben

Egy glasgow-i bolt előtt örökítették meg a kedves pillanatokat.
Fotó: Mel Gracie Twitter - szmo.hu
2020. június 29.


hirdetés

Szívmelengető jelenet zajlott le egy szupermarket előtt Glasgowban: az üzlet biztonsági őre egy esernyőt tartott affölé a retriever fölé, aki gazdáját várta a bolt előtt, ám közben eleredt az eső - írja a Daily Mail.

A kutyát gazdája kötötte ki a bolt elé amíg ő bement, ám közben szakadni kezdett az eső, az eb pedig nem volt éppen védett helyen. Ekkor sietett a segítségére Ethan Dearman, a bolt őre, aki egy esernyővel óvta meg a kutyát a megázástól. A pillanatot egy arra járó tetoválóművész, Mel Gracie örökítette meg, a közösségi médiában pedig azonnal elterjedt a fotó, az internet népe pedig egy emberként borult le a biztonsági őr nagyvonalúsága előtt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!