"Megszakad a szívem" - Jennifer Lawrence cáfolja, hogy lefeküdt volna Weinsteinnel az Oscarért
A többszörös szexuális zaklatással vádolt egykori filmmogul egyik áldozatának mesélt Lawrence-szel való viszonyáról.
Daily Mail - szmo.hu
2018. december 15.A 66 éves Harvey Weinsteinnek, az egykor szinte korlátlan hatalmú hollywoodi filmproducernek tulajdonképpen több mint egy éve "vége van", amióta sorra derülnek ki a szexuális bántalmazásairól szóló botrányok. A #metoo kampány immár ikonikusnak nevezhető, sokak által csak "szexuális szörnyetegnek" nevezett figurája ugyan producerként, üzletemberként és emberként is megbukott Hollywoodban, ám a neheze még csak most jön számára, és úgy tűnik, másokat is magával ránthat.

Weinsteint a héten vád alá helyezték egy "Jane Doe" fedőnevű nővel kapcsolatban (az amerikai bűnügyi gyakorlatban ezt a fedőnevet használják arra, aki szeretne inkognitóban maradni), akit Weinstein kétszer is szexuálisan bántalmazott.

Egyszer 2013-ban, a Sundance Filmfesztiválon, néhány hónappal később pedig New York-ban, egy szállodában, ahová egy filmszereppel kapcsolatos üzleti megbeszélésre hívta a feltörekvő színésznőt. Ez eddig nem újdonság, az azonban igen, hogy az áldozat részletes vallomása szerint a producer, miközben erőszakoskodott a nővel (a vád szerint fajtalankodott a nő szeme láttára, egyszer pedig váratlanul letámadta, magához szorította, és orális szexet hajtott végre rajta), azt mondta neki, hogy Jennifer Lawrence-szel is lefeküdt, és meg is lett az eredménye, Lawrence Oscar-díjas lett.

Lawrence azonnal cáfolta a vádat. Közleményt adott ki, amely így hangzik: "Megszakad a szívem minden nőért, aki Harvey Weinstein áldozata lett. Kettőnk között soha nem volt több szakmai kapcsolatnál. Ez az eset is jó példa arra a sok manipulációra és hazugságra, amellyel Weinstein megpróbálja elkábítani a védtelen nőket."

Weinsteint egyébként több mint nyolcvan nő vádolja szexuális zaklatással, többek között Salma Hayek is kiállt a nyilvánosság elé a saját megrázó történetével, miszerint a producer a Frida forgatása alatt többször is megalázta őt, és szexuálisan közeledett felé. Hayek azonban állítása szerint visszautasította.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x