bicikli_cimkep
Elvitték a balesetveszélyes jelzőlámpát a Jászairól
A biciklisávot vágta ketté, de péntek délelőtt megoldották a problémát.
Címkép: Velvet - szmo.hu
2016. február 12.


A Velvet szúrta ki tegnap a Jászai Mari térnél felfestett, kissé furcsán mutató kerékpárutat, amely valószínűleg sok járókelőnek és biciklivel közlekedőnek szemet szúrt már:

bicikli_cim

Az egyedi módon megoldott festés előzménye egy júniusi poszt volt a Járókelő.hu oldalon, a következő szöveggel: "A Margit hídról Pestre érve a Jászai Mari teret megkerülve folytatódik a kerékpárút, de arra én nem akarok menni. Sokan vannak ezzel így, viszont infrastruktúra már nincs a Szent István körútra, a zebrákhoz nincs kerékpáros átkelő. Helyet viszont hagytak az aluljáró elbontása után kialakított gyalogátkelőnél, a kerékpáros átkelő azóta is várat magára. Mikor várható ennek megvalósulása?"

bicikli1

Íme a nyári állapot

A bejelentést több hivatalos levélváltás is követte, ahogy a bejegyzésben lefelé görgetve is látszik (többek között arra vonatkozóan, hogy a bejelentést rögzítette és nyilvántartásba vette a BKK, illetve hogy megindult a kerékpáros átvezetés kivitelezői közbeszerzési eljárása), de csak hónapokkal később született érdemi eredmény - az, amit a képen is láthattok.

bicikli2

A mai napon, pénteken aztán újabb fejlemények történtek az elrontott felfestés ügyében: a Járókelő Instagram-oldalára posztolt kép alapján úgy tűnik, valamit csinálnak a szakemberek a bicikliútba ékelődött közlekedési lámpával.

Valami történik a Jászai Mari téren. H Zs fotója. #mindekozben #kerékpárút #forgalomtechnika #budapest

Jarokelo.hu (@jarokelo) által közzétett fénykép,

Most pedig az is kiderült, mi történt: a Velvet olvasói fotóján látszik, amint eltávolítják a balesetveszélyes lámpát.

lampa

Ti mit szóltok hozzá? Írjátok meg nekünk kommentben!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x