hirdetés
12163703396_bce0c990ca_k.jpg

Jelentkezett a 10 milliárdért az Eurojackpot legnagyobb hazai nyertese – elárulta, mire költi a pénzt

Névtelenül válaszolt a kérdőívben feltett kérdésekre.
MTI; illusztráció: Tim Reckmann/Flickr - szmo.hu
2020. január 15.


hirdetés

Jelentkezett nyereményéért az a szerencsés, aki minden idők legnagyobb hazai lottónyereményét vihette haza - közölte a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a tavaly november 22-i Eurojackpot-sorsoláson egy magyar bruttó 30 millió eurót, azaz több mint bruttó 10 milliárd forintot nyert.

A játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kellett jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél, ezt a napokban meg is tette.

A cég azt írta, Magyarországon nagyon ritkán lehet a lottónyertesekről személyes információkat megtudni, de az Eurojackpot hazai nyertese névtelenül kitöltötte az úgynevezett nagynyertesek kérdőívét, így megosztott néhány információt játékszisztémájáról, életéről.

hirdetés

A játékos elárulta például, hogy vidéken adta fel a nyertes szelvényét, amelyet önállóan, saját számok megjelölésével játszott meg. Kiderült az is, hogy több éve minden héten játszik az Eurojackpoton és korábban még nem nyert nagy összeget.

Egyetlen rituáléja, hogy mindig ugyanazon a napon adja fel a szelvényét. Egy lottózóból értesült arról, hogy nyert, amiről azonnal értesítette házastársát.

A játékos közölte, hogy utazásra, autóra, lakásra biztosan jut majd a jackpotból, de jótékonykodni és befektetni is fog, amelyhez pénzügyi befektető segítségét is igénybe veszi. Emellett úgy nyilatkozott, hogy szűkebb családja is részesül majd az összegből.

Arra a kérdésre pedig, hogy a nyeremény felvétele után abbahagyja-e a lottózást, egyértelmű választ adott: esze ágában sincs, tovább fog játszani.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolójahirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Felhőszakadás, áradás és viharok csapnak le Ausztrália déli részére a tűzvész után

A tűzvész után a hatalmas esőzéssel kell megküzdenie az ausztráliai Új-Dél-Wales és Victoria államoknak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 16.


hirdetés

Súlyos esők öntötték el Sydney-t, Melbourne-t és a környező városok utcáit, és több heves vihar is végigsöpört rajta. Az előrejelzések szerint a hét második felében nagyobb esőzések várhatók az országnak éppen azokon a területein, amelyeket eddig a bozót- és erdőtüzek pusztítottak – írta a Guardian

Avalonban alig fél óra alatt 44 mm eső esett szerdán, 110 km/órás szelekkel kísérve. St.Albanra ugyanennyi idő alatt 54 mm csapadék zúdult, a helyi meteorológusok óriási jégesőket sem tartanak kizártnak a régióban.

Az időjárás vezető témává vált az ausztrál közösségi portálokon, az esőt nagy megkönnyebbüléssel fogadták, és reménykednek abban, hogy vége lesz a krónikus szárazságnak, ami a tüzeket okozta. Igaz, most a villámok nyomán csaptak fel a lángok több helyen is. Volt, aki posztjában a meteorológiai szélsőségekre hívta fel a figyelmet, amelyek a most folyó ausztrál nemzetközi teniszbajnokságot is érintették.

hirdetés

Az elmúlt hetekben az ausztráliai tűzvészben több mint 10 millió hektárnyi terület és több ezer ház égett le, a katasztrófában 28 ember halt meg és már több mint egymilliárd állat pusztult el.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés

„Menteni kellett az életünket” - mindent elveszített egy magyar nő és párja az ausztrál tűzvészben

Melinda és élettársa az idei bozóttüzek által leginkább érintett Új-Dél-Wales államban éltek egy önellátó farmon. 2019. december 31-én néhány óra leforgása alatt elvesztették mindenüket. Idejük sem volt összepakolni, olyan gyorsan terjedt a tűz.
K. U. D. - szmo.hu
2020. január 16.


hirdetés

Melinda gyerekkora óta arról álmodozott, hogy Ausztráliában fog élni: közel az óceán, egész évben meleg van, és hatalmas, érintetlen, természetközeli területek vannak. 2007-ben költözött Brisbane-be, ahol 10 évig élt. Aztán egy Balin tett látogatás alkalmával megismerkedett Massimilianóval, aki egyébként szintén Ausztráliában élt egy farmon, az Új-Dél-Wales állambeli Bembokában.

Melinda hamarosan odaköltözött hozzá. Ez egy off-grid, vagyis az elektromos, gáz-, víz- és csatornahálózatoktól független, önellátó farm, az ausztrál fővárostól, Canberrától kb. 2 és fél órányira, Sydney-től pedig 6 órányira.

Melindáék háza a tűz előtt

"Gyümölcsös erdőnk volt, hatalmas zöldséges kert. Az élettársam szobrász, ő építette fel a házat. Az volt a tervünk, hogy létrehozunk a farm területén egy jóga és meditációs központot" – mondta Melinda.

2019. december 31-én néhány óra leforgása alatt azonban mindenüket elveszítették.

"Reggel megnéztük a Fire Near Me nevű applikációt, ami jelezte, hogy tőlünk 11 kilométerre tűz van. Beszéltünk a tűzoltókkal, rákérdeztünk, mik a kilátások, mi történik, de azt mondták, ne aggódjunk, minden rendben, nincs veszély. Ez volt 11.30 körül. Délután 2 - fél 3 környékén már nagy füstöt láttunk, és tudtuk, hogy baj van. Gyorsan összepakoltunk egy bőröndnyi ruhát, meg amit feltétlenül szükségesnek láttunk. Menteni akartuk a napelemeket és az élettársam szobrászathoz használt szerszámait is, de a tűz gyorsan terjedt, kevesebb, mint 2 óra alatt elérte a farmot. Nem maradt időnk a szerszámokra és a napelemre sem. Menteni kellett az életünket. Mindenünk odalett"

hirdetés

– mondta Melinda.

A különböző farmok egymástól néhány száz méterre fekszenek, mindenki a saját tulajdonát védte, nem is lett volna idejük egymásnak segíteni. Mivel kisvárosban élnek, mindössze két tűzoltóautó volt, ami ugyan próbálta oltani a tüzet, de nem bírtak a hatalmas lángokkal.

Melinda és Massimiliano

"Több tényező is van, ami miatt a mostani bozóttüzek ekkora pusztítást végeznek. Az egyik a tavaszi aszály. Nálunk február óta nem volt jelentős eső. Üresek a víztározók, nincs elég víz. Közben tombol a hőség, száraz villámlások voltak, amik tüzet okoznak. Hatalmas területek lángolnak, az oltáshoz nincs elég víz, ráadásul hatalmasak a távolságok is és sok olyan terület is lángra kapott, amit autóval nagyon nehéz megközelíteni. Repülőkre lenne szükség"

– magyarázta Melinda, aki az élettársával ideiglenesen barátoknál húzta meg magát.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
tv-Copy.jpg

Az NMHH felszólította az M1-et, hogy a jövőben ne fűzzenek hírolvasói kommentárt a politikai hírekhez

Az M1 Híradó arról számolt be, hogy Hadházy Ákos a miniszterelnök parlamenti beszédét előre nyomtatott szövegezésű táblák felmutatásával zavarta meg. A hírolvasó pedig ezt minősítette.
MTI - szmo.hu
2020. január 16.


hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén úgy döntött, hogy az M1 Híradó 2019. október 21-i három adásában a médiaszolgáltató megsértette a politikai hírekhez fűzött hírolvasói kommentár tilalmát.

A hatóság közölte, hogy az említett összeállításban Hadházy Ákos ellenzéki képviselő a miniszterelnök parlamenti beszédét előre nyomtatott szövegezésű táblák felmutatásával zavarta meg, és ezt minősítette a hírolvasó.

A testület felszólította a szolgáltatót, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló jogsértésektől. A szabályozás nem általában véve a vélemények közzétételét korlátozza, hanem a nézők, hallgatók befolyásolását a hírek értelmezésében azzal, hogy a hírolvasó saját véleményt fűz a hírekhez.

A hírek és a vélemények elkülönült bemutatását nem korlátozza a törvény - fejtették ki.

Közölték azt is, kétszázezer forintos bírságot szabott ki a grémium az RTL Klub szolgáltatójára, amiért a Reggeli című magazinműsor egy szeptemberi adásában egy, a műsorban termékmegjelenítés részeként szereplő parkolási mobilalkalmazásról olyan többletinformációkat adtak, amelyek a termék használatára ösztönözhették a nézőket. Részletesen bemutatták a szoftvert, illetve egy a felhasználóikat érintő nyereményjátékot is megemlítettek, mindez pedig ellentétes a jogszabályokkal.

hirdetés

A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét - hangsúlyozták.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
europai-parlament-ulesterem-1000x565.jpg

Megszavazta az Európai Parlament: romlott a jogállamiság helyzete Magyarországon

Hatalmas többséggel szavazták meg az állásfoglalási indítványt.
MTI - szmo.hu
2020. január 16.


hirdetés

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén csütörtökön megszavazta a Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárással összefüggő, a két uniós tagállamot elmarasztaló állásfoglalási indítványát.

Az Európai Parlament szerdai ülésén vitázott a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről.

A vitát követő csütörtöki szavazáson 446 szavazattal, 178 ellenében, és 41 tartózkodás mellett elfogadott, nem kötelező érvényű határozatában az EP elsősorban az igazságszolgáltatás függetlensége, a szólásszabadság, a korrupció, a kisebbségek jogai, valamint a bevándorlók és menekültek helyzete miatt fejezte ki aggodalmát.

Az állásfoglalás arra figyelmeztetett, hogy a Magyarországgal és Lengyelországgal folytatott uniós egyeztetések még nem vezettek eredményre az uniós alapértékek tiszteletben tartása terén,

a jogállamiság a korábbinál rosszabb állapotban van a két tagállamban.

hirdetés

A képviselők felkérték az Európai Unió tagországait tömörítő Tanácsot, hogy az uniós jogszabályok tiszteletben tartásának garantálása érdekében adjon határidőket is magába foglaló, konkrét ajánlásokat az érintett országoknak.

Továbbra is "aláássa a közös európai értékek integritását, a kölcsönös bizalmat és az unió egészének hitelességét" az, hogy a Tanács nem alkalmazza hatékonyan az uniós szerződés 7-es cikkét - jegyezték meg.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!