hirdetés
janosbacsi_cim.jpg

János bácsi, a nyuszis hajléktalan 150 gyereket szeretne megajándékozni

Ennyi édességcsomagot készített húsvét alkalmából, majdnem 100 ezer forintot költött rá. Mindenkit szeretettel vár állatai társaságában a Stadionoknál.
Láng Dávid - szmo.hu
2017. április 04.


hirdetés

Év elején már írtunk János bácsiról, arról a csupa szív, önzetlen hajléktalanról, aki nyuszijával szinte mindennap kijár a Stadionok autóbusz-pályaudvar lépcsőjéhez.

Fő mozgatórugója, hogy örömet okozzon a gyerekeknek, ezt pedig nem akárhogy teszi: decemberben 120 mikuláscsomagot állított össze, és mindet szét is osztogatta az arra járóknak.

Már akkor eltervezte, hogy következő akcióját húsvétra időzíti. Azonnal el is kezdett spórolni rá, a január óta kapott adományok legnagyobb részét félretette.

Ezúttal nem kevesebb, mint 150 ajándékcsomagot készített, amire közel 100 ezer forintot költött.

Majdnem tíz órán keresztül rakosgatta össze őket, mindegyikbe ugyanaz került: két csokinyuszi (egy kicsi és egy nagy), egy csokitojás, valamint egy állatka. Miután a szalagot is rájuk rakta, takarosan dobozokba rendezte őket, hogy így várják a kiosztást.

hirdetés

De nem állt meg ennyinél: ahogy karácsonykor, úgy most is valódi installációt kerekített. Akkor a szánkó és a feldíszített karácsonyfa volt a fő motívum, most pedig igazi tavaszi hangulatot csinált műfűvel és cserepes virágokkal. Sőt, még a ruhája is zöld.IMG_0630k

Fotók: Mervai MárkIMG_0574kIMG_0636k

Sajnos Nyuszó ebben már nem vehetett részt: január közepén elpusztult, valószínűleg a májbetegsége okozott nála valamilyen szövődményt. János bácsi természetesen meggyászolta és szépen eltemette őt, de egy percig sem volt kérdéses számára, hogy szeretne egy másik nyuszit helyette.

Már másnap be is szerezte az új jövevényt, akit Ugribugrinak keresztelt el. Ő sokkal kisebb, mint hatalmas termetű elődje, hiszen törpenyúl, de a cukiságfaktort ugyanúgy kimaxolja. Igaz, amikor ott jártunk, alig akart kibújni a hordozójából, de ebben valószínűleg az erős napsütés is közrejátszott.

"
Kicsit félénk még, és most melege is van, de délután 5 körül már elő szokott merészkedni. Olyankor beül az ölembe és nagyon jól elvan

– meséli gazdája, érezhető szeretettel a hangjában. Ráadásul a jó idő örömére két teknősét is magával hozta, ott úszkálnak mellette egy vízzel töltött ládában.IMG_0643kIMG_0615kIMG_0619k

A csomagokat hétfőn kezdte osztogatni János bácsi, az első nap mindössze három darab talált gazdára belőlük. Sajnos sok ember rettentően előítéletes, így lépten-nyomon visszautasításba ütközik. Ez volt a helyzet akkor is, amikor megkeresett egy iskolát és egy óvodát, hátha meg tudja beszélni, hogy egy csoportot vagy egy osztályt szervezetten elvigyenek hozzá.

Az egyik helyről egyszerűen elzavarták, a másikon pedig még csak válaszra se méltatták.

Valószínű, hogy a "szakállas bácsi édességet osztogat" sztereotípia váltja ki nagyon sokakból ezt az élesen negatív reakciót. Pedig az ő eseténél távolabb semmi nem állhatna ettől, tényleg őszinte jó szándék vezérli. A dolog tanulsága annyi, hogy a valóság gyakran nagyon más, mint amilyennek első ránézésre tűnik. Érdemes kicsit jobban utánanézni, helyes-e az első benyomás, mielőtt csípőből ítélkezne vagy döntene az ember.IMG_0650kIMG_0658kIMG_0671k

"Azért remélem, elfogynak, ha már ennyit dolgoztam velük" – mondja bizakodva. Jövő hétvégéig biztosan mindennap kint lesz (kivéve nagyon rossz idő esetén), általában délután 2 körül érkezik és 7-ig marad.

Ha van gyereked, látogassatok el hozzá bátran, mindenkit örömmel fogad. És ha még egy kis adományt is tudsz adni neki cserébe – akár pénzt, akár ennivalót –, duplán meg fogja köszönni.

Ha segíteni szeretnél János bácsinak, de nem tudod személyesen felkeresni, az alábbi címre küldhetsz neki tárgyi adományt, illetve számlaszámra utalhatsz pénzt:

Nagy Enikő, 3142 Mátraszele, József Attila út 3.

11101404-74981630-33000006

Enikő rendszeresen látogatja őt, teljesen megbízható, mi is rajta keresztül tartottuk a kapcsolatot János bácsival.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
zente-sma-keresztelo.jpg

Megkeresztelték Zentét – áhitattal hallgatta a koncertet és az istentiszteletet az SMA-s kisfiú

Anyukája a Facebookon számolt be a megható eseményről, sok-sok fotóval.
Címkép: Kurdi József - szmo.hu
2020. augusztus 10.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Zente nemrég kipróbálta a templomi orgonát a lelkész segítségével, sőt a világ legdrágább gyógyszerével kezelt kisfiú még énekelgetett is. Erről Zente anyukája egy videót is megosztott a Facebookon.

Abban is elhangzik, hogy éppen a keresztelőre készülnek. Vasárnap pedig meg is keresztelték Zentét a Kozármislenyi Református Templomban. Az eseményről a kisfiú anyukája fotókat is megosztott a Facebook-oldalukon. Zente édesanyjának beszámolója szerint egy nagyon szép és megható szertertást köszönhetnek Nagy Mariann lelkipásztornak, "akihez rengeteg közös emlék fűzi Zentét és minket, hiszen a kezdetektől tevékenyen állt a gyűjtés és Zentike gyógyulás mellé!"

"Az esemény különlegessége volt Tasi Csaba orgonaművész csodás előadása is, így valóban felejthetetlen pillanatokat éltünk át!

Zente egyébként rendkívül fegyelmezetten, egyetlen hang nélkül, mondhatni áhitattal hallgatta végig szépen nyugodtan a koncertet és az egész istentiszteletet. Nagyon büszkék voltunk rá, bár igazából nem is vártam mást, hiszen tudtam, hogy ha zenét hall akkor más nem is nagyon érdekli. Illetve kiemelném, hogy akkor sem sírt egy pillanatig sem amikor vizes lett a bukisja, pedig véletlenül egész sokat kapott"

hirdetés

- írta le élményeiket Zente anyukája, aki több fotót is megosztott az eseményről.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
ajandek.jpg

Összefogás indult az édesanya nélkül maradt budapesti családért

A nőre másfél hete zuhant rá egy férfi, aki kiugrott XI. kerületi panelházukból. Mindketten meghaltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 11.


hirdetés

Összefogás indult az édesanya nélkül maradt budapesti családért. A nőre másfél hete zuhant rá egy férfi, aki kiugrott XI. kerületi panelházukból. Mindketten meghaltak. Férje azóta egyedül próbál helytállni, de rengeteg segítséget kap - hangzott el az RTL Híradójában. Gyerekjátékokat, babakocsit és ruhákat adományoztak nekik. Több tejdajka pedig anyatejet is biztosít az anya nélkül maradt fél éves kislánynak.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
apuka-segitsegevel-szuletett-meg-a-baba-illusztracio-pixabay.jpg

A hősiesen helytálló apuka segédkezett gyermeke születésénél, amíg a mentők oda nem értek

A 39 hetes kismamánál otthon indult be a szülés. A hős apuka tartotta a frontot, amíg a szakemberek kiértek hozzájuk.
A címkép illusztráció: Pixabay/ThorstenF - szmo.hu
2020. augusztus 07.


hirdetés

Néhány napja írtunk arról, hogy a családtagok vezették le a szülést egy zuglói kismamánál, mire a mentők kiértek, már megszületett a baba.

Most is az egyik családtag segítette a mentősök munkáját, ugyanis otthon indult be a szülés egy 39. hétben lévő kismamánál.

"A Nyírábrányi Mentőállomás esetkocsiját riasztották ma hajnalban ahhoz a 39. hetes kismamához, akinél otthonában indult be a szülés. A mentésirányító instrukcióit addig a hősiesen helytálló apuka követte, az ő segítségével vált láthatóvá az újszülött hajas fejbőre"

- számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

hirdetés

A mentők hamar kiértek a helyszínre, a szakemberek átvették a szülés vezetését és végül egészséges kisfiút segíthettek világra.

Időközben ráadásul speciális koraszülött mentőegység is csatlakozott az ellátáshoz. Végül az anyukát és a kis Gáborkát is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők, a hős apuka kíséretében.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
wagner-kata-vizimento.jpg

A strandolók segítségével mentette meg egy fürdőző életét a vízimentő Sopronban

Példaértékű összefogással sikerült kimenteni, majd újraéleszteni a tóban elmerült férfit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 12.


hirdetés

Életet mentett egy vízimentő a soproni Tómalom fürdőben vasárnap - számolt be róla a Vízimentők oldala.

A délutáni órákban két férfi besétált a partról a vízbe és úszva elindult a tó vízén kihelyezett úszósziget irányába. A sziget felé félúton megálltak, csapkodó, kapálózó mozdulatokat tettek, de közben nevettek, ami arra utalt, hogy csak szórakoznak. Majd az egyikük elkezdett kifelé úszni a part irányába, a másikuk pedig ottmaradt.

A szolgálatban lévő vízimentő, Wágner Kata folyamatosan figyelte őket, így amikor észrevette, hogy az egyik férfi nem jött vissza a partra, már tudta, hogy ez nem vicc.

Azonnal beugrott a vízbe és odaúszott a 60 év körüli úrhoz, aki közben elmerült. A vízimentő kikiabált a strandolóknak, hogy azonnal hívjanak mentőt, ő pedig lemerült, hogy megkeresse a bajbajutottat a víz alatt.

Azon a területen, ahol a férfi elmerült, mély a víz, a meder pedig laza szerkezetű iszappal borított. Kata többször is lemerült, de nem találta a férfit. Ekkor ismét hangosan kiabált a strandolóknak, hogy aki nagyon jól tud úszni, az menjen oda hozzá és segítsen a keresésben. A laikus segítőktől, az ő biztonságuk érdekében azt kérte, hogy ne fejjel bukjanak le és a kezükkel próbálják megkeresni, hanem függőlegesen, lábbal a mederfenék irányába ereszkedjenek lefelé a vízben és azonnal szóljanak neki, ha a lábukkal megérzik a bajbajutott testét.

hirdetés

Hamarosan egy férfi, aki részt vett a keresésben jelezte, hogy a lábával hozzáért az elmerült férfihez, ott van a mederfenéken. A vízimentő, a fürdő úszómestere és még néhány segítő azonnal lemerült, hogy felhozzák. Miután kihúzták az úszószigetre, Wágner Kata azonnal megkezdte az eszméletlen férfi újraélesztését.

Közben többen odaúsztak, hogy megkérdezzék, tudnak-e valamiben segíteni. Volt egy hölgy, aki felajánlotta, hogy átveszi a mellkaskompressziót, mert sürgősségi osztályon dolgozik, így van tapasztalata, de a vízimentő azt kérte tőle, hogy inkább figyelje a férfi pulzusát.

A strand területén van kihelyezett defibrillátor, melyet a Malomtó fürdő egyik alkalmazottja vízibiciklivel juttatott el az úszószigetre. Miközben folyamatosan végezte a mellkaskompressziót, a vízimentő az egyik strandolónak elmagyarázta, hogy nyissa ki a defibrillátort és azt, hogy miként kell helyesen felhelyezni a tappancsokat (elektródákat), de eközben a másik hölgy – aki a pulzust figyelte – jelezte, hogy visszajött a férfi pulzusa. Az úr hörögni kezdett, ekkor az oldalára fordították, hogy a folyadék távozni tudjon a légutakból, majd visszafordították, hogy Kata folytatni tudja a mellkaskompressziót.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!