hirdetés
janosbacsi_cim.jpg

János bácsi, a nyuszis hajléktalan 150 gyereket szeretne megajándékozni

Ennyi édességcsomagot készített húsvét alkalmából, majdnem 100 ezer forintot költött rá. Mindenkit szeretettel vár állatai társaságában a Stadionoknál.
Láng Dávid - szmo.hu
2017. április 04.


hirdetés

Év elején már írtunk János bácsiról, arról a csupa szív, önzetlen hajléktalanról, aki nyuszijával szinte mindennap kijár a Stadionok autóbusz-pályaudvar lépcsőjéhez.

Fő mozgatórugója, hogy örömet okozzon a gyerekeknek, ezt pedig nem akárhogy teszi: decemberben 120 mikuláscsomagot állított össze, és mindet szét is osztogatta az arra járóknak.

Már akkor eltervezte, hogy következő akcióját húsvétra időzíti. Azonnal el is kezdett spórolni rá, a január óta kapott adományok legnagyobb részét félretette.

Ezúttal nem kevesebb, mint 150 ajándékcsomagot készített, amire közel 100 ezer forintot költött.

Majdnem tíz órán keresztül rakosgatta össze őket, mindegyikbe ugyanaz került: két csokinyuszi (egy kicsi és egy nagy), egy csokitojás, valamint egy állatka. Miután a szalagot is rájuk rakta, takarosan dobozokba rendezte őket, hogy így várják a kiosztást.

De nem állt meg ennyinél: ahogy karácsonykor, úgy most is valódi installációt kerekített. Akkor a szánkó és a feldíszített karácsonyfa volt a fő motívum, most pedig igazi tavaszi hangulatot csinált műfűvel és cserepes virágokkal. Sőt, még a ruhája is zöld.

IMG_0630k

Fotók: Mervai Márk

IMG_0574kIMG_0636k

Sajnos Nyuszó ebben már nem vehetett részt: január közepén elpusztult, valószínűleg a májbetegsége okozott nála valamilyen szövődményt. János bácsi természetesen meggyászolta és szépen eltemette őt, de egy percig sem volt kérdéses számára, hogy szeretne egy másik nyuszit helyette.

Már másnap be is szerezte az új jövevényt, akit Ugribugrinak keresztelt el. Ő sokkal kisebb, mint hatalmas termetű elődje, hiszen törpenyúl, de a cukiságfaktort ugyanúgy kimaxolja. Igaz, amikor ott jártunk, alig akart kibújni a hordozójából, de ebben valószínűleg az erős napsütés is közrejátszott.

"
Kicsit félénk még, és most melege is van, de délután 5 körül már elő szokott merészkedni. Olyankor beül az ölembe és nagyon jól elvan

– meséli gazdája, érezhető szeretettel a hangjában. Ráadásul a jó idő örömére két teknősét is magával hozta, ott úszkálnak mellette egy vízzel töltött ládában.

IMG_0643kIMG_0615k
IMG_0619k

A csomagokat hétfőn kezdte osztogatni János bácsi, az első nap mindössze három darab talált gazdára belőlük. Sajnos sok ember rettentően előítéletes, így lépten-nyomon visszautasításba ütközik. Ez volt a helyzet akkor is, amikor megkeresett egy iskolát és egy óvodát, hátha meg tudja beszélni, hogy egy csoportot vagy egy osztályt szervezetten elvigyenek hozzá.

Az egyik helyről egyszerűen elzavarták, a másikon pedig még csak válaszra se méltatták.

Valószínű, hogy a "szakállas bácsi édességet osztogat" sztereotípia váltja ki nagyon sokakból ezt az élesen negatív reakciót. Pedig az ő eseténél távolabb semmi nem állhatna ettől, tényleg őszinte jó szándék vezérli. A dolog tanulsága annyi, hogy a valóság gyakran nagyon más, mint amilyennek első ránézésre tűnik. Érdemes kicsit jobban utánanézni, helyes-e az első benyomás, mielőtt csípőből ítélkezne vagy döntene az ember.

IMG_0650kIMG_0658kIMG_0671k

"Azért remélem, elfogynak, ha már ennyit dolgoztam velük" – mondja bizakodva. Jövő hétvégéig biztosan mindennap kint lesz (kivéve nagyon rossz idő esetén), általában délután 2 körül érkezik és 7-ig marad.

Ha van gyereked, látogassatok el hozzá bátran, mindenkit örömmel fogad. És ha még egy kis adományt is tudsz adni neki cserébe – akár pénzt, akár ennivalót –, duplán meg fogja köszönni.

Ha segíteni szeretnél János bácsinak, de nem tudod személyesen felkeresni, az alábbi címre küldhetsz neki tárgyi adományt, illetve számlaszámra utalhatsz pénzt:

Nagy Enikő, 3142 Mátraszele, József Attila út 3.

11101404-74981630-33000006

Enikő rendszeresen látogatja őt, teljesen megbízható, mi is rajta keresztül tartottuk a kapcsolatot János bácsival.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
mom-sportkp-kigyulladt-gyerek-meghalt-mti-foto-1000x665-1.jpg

Megrázó sorokkal búcsúzik a gyászoló édesanya a MOM Sportközpontban meghalt kislányától

A BRFK a tűz keletkezésének okát büntetőeljárás keretében vizsgálja.
fotó: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2019. június 25.Ahogy korábban mi is megírtuk: egy 8 éves gyerek meghalt, miután kigyulladt egy 15-20 négyzetméteres fabódé a Csörsz utcában, a MOM Sportközpont tetején hétfő este - írta a rendőrség honlapján. A mentők tájékoztatása szerint további három sérültet kórházba vittek.

Édesanyja közösségi oldalán jelentette be a tragédia hírét. A nő posztjában ezt írta:

"Mély fájdalommal tudatom, hogy a mai napon kislányom elhunyt! Nagyon hiányzol kicsi szívem, ki fog most mellettem aludni, átölelni, puszilgatni?"

A BRFK a tűz keletkezésének okát büntetőeljárás keretében vizsgálja, és gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen – írta a rendőrség.


KÖVESS MINKET:hirdetés
marci.jpg

Ritka betegsége miatt már 5 naposan kemoterápiát kapott az életvidám pécsi kisfiú

A másfél éves Marcival csak este tudnak kimenni a lakásból. A család összefogása példás, de jelenleg nincs arra keretük, hogy a házukat átalakítsák akadálymentesre a kisfiúnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 22.Ladányi Lilla másfél éve édesanya. Várandósága alatt minden a lehető legnagyobb rendben ment: a magzat egészségesen fejlődött, és semmi nem utalt arra, hogy bármilyen probléma lenne a kicsivel.

A tökéletes, gondtalan jövőről szőtt álma Marci születésének napján tört össze. A kisfiú neurogliális tumorral született, ilyen típusú tumort újszülöttnél még sohasem regisztráltak.

Először azt gondolták, hogy egy genetikai betegség miatt nem mozognak a végtagjai, de a későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy a gerincén lévő daganatok okozták a bajt. Öt napos volt, mikor az első kezeléseket kapta, aminek köszönhetően a tumor csökkent, és a kezei már mozognak. A lábait mozgató idegek azonban annyira sérültek, hogy csoda lenne az orvosok szerint, ha azokat is mozgatni tudná. Még most is kap kezeléseket, de nyár végére várható, hogy életében először már megfürödhet.

Az édesanya nagyon büszke a családjára, mert mindent megtesznek a kisfiúért. A házat is át kell alakítaniuk, hogy akadálymentes legyen. A gyógyszerek is sokba kerülnek, de bíznak abban, hogy sikerülni fog méltó életet teremteni a kisfiúnak.

Mivel a kemoterápiás kezelések miatt Marci immunrendszere nagyon gyenge, nem mehet közösségbe, hiszen könnyen elkaphatja a betegségeket, amelyek számára akár halálosak is lehetnek.

Csak sötétedés után tudnak kimenni a lakásból, mert a kemoterápia miatt szemei nem bírják a napfényt.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
omsz-ujraelesztett-tanar.jpg

Kollégái élesztették újra a tanárt, aki rosszul lett a nyári továbbképzésen

Megmentették az életét.Újabb szerencsés életmentésről számolt be a Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Időről időre közzétesznek ugyanis megható történeteket vagy sikeres eseteket.

Ezúttal egy pedagógussal történt baj.

"Beköszöntött a nyári szünet az iskolákban, de a tanárok még továbbképzéseken vesznek részt"

- írja a Mentőszolgálat.

"Az egyik Hajdú-Bihar megyei tanintézményben éppen az egyik ilyen képzés alatt lett rosszul egy pedagógus.

Kollégái azonnal hívták a mentőket, azonban időközben a beteg légzése és keringése leállt.

Kollégái a mentésirányítóval folyamatosan vonalban maradva

megkezdték az újraélesztését, amit a mentők kiérkezéséig folytattak.

Bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, mely a laikusoknak is köszönhetően sikerre vezetett. A helyszíni ellátásban esetkocsi és mentőhelikopter vett részt, a férfit stabil állapotban a helikopter szállította kórházba. A betegnek mielőbbi felépülést kívánunk és gratulálunk a közös életmentéshez!"

Országos Mentőszolgálat

LAIKUSOK ÉLESZTETTEK ÚJRA EGY TANÁRT Beköszöntött a nyári szünet az iskolákban, de a tanárok még továbbképzéseken vesznek részt. Az egyik Hajdú-Bihar megyei tanintézményben éppen az egyik ilyen...


KÖVESS MINKET:
hirdetés
thai-csapat.jpg

A thaiföldi barlangban rekedt fiúk megünnepelték kiszabadulásuk első évfordulóját

Hálásak azokért a lehetőségekért, amelyeket az elmúlt egy évben az élettől kaptak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 24.Megmenekülésük egyéves évfordulóját ünnepelték edzőjükkel a thaiföldi focista gyerekek, akik tavaly június 23-án hetekre a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedtek a monszun okozta hirtelen áradások miatt, írja az MTI. Bár a szabadulásuk időpontja július 10, mégis ma, azon a napon ünnepeltek, amikor benn rekedtek a barlangban.

A csoport tagjai elmondták, hogy hálásak azokért a lehetőségekért, amelyeket az elmúlt egy évben az élettől kaptak.

"Ez nagyon fontos esemény számunkra, mert Dzsa Szamot a második apánkként tartjuk számon", mondta egyikük a thai haditengerészet egykori búvárjára, a 38 éves Szaman Kunanra utalva, aki életét vesztette a mentés során.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x