hirdetés
janosbacsi_cim
János bácsi, a nyuszis hajléktalan 150 gyereket szeretne megajándékozni
Ennyi édességcsomagot készített húsvét alkalmából, majdnem 100 ezer forintot költött rá. Mindenkit szeretettel vár állatai társaságában a Stadionoknál.
Láng Dávid - szmo.hu
2017. április 04.


hirdetés

Év elején már írtunk János bácsiról, arról a csupa szív, önzetlen hajléktalanról, aki nyuszijával szinte mindennap kijár a Stadionok autóbusz-pályaudvar lépcsőjéhez.

Fő mozgatórugója, hogy örömet okozzon a gyerekeknek, ezt pedig nem akárhogy teszi: decemberben 120 mikuláscsomagot állított össze, és mindet szét is osztogatta az arra járóknak.

Már akkor eltervezte, hogy következő akcióját húsvétra időzíti. Azonnal el is kezdett spórolni rá, a január óta kapott adományok legnagyobb részét félretette.

Ezúttal nem kevesebb, mint 150 ajándékcsomagot készített, amire közel 100 ezer forintot költött.

Majdnem tíz órán keresztül rakosgatta össze őket, mindegyikbe ugyanaz került: két csokinyuszi (egy kicsi és egy nagy), egy csokitojás, valamint egy állatka. Miután a szalagot is rájuk rakta, takarosan dobozokba rendezte őket, hogy így várják a kiosztást.

De nem állt meg ennyinél: ahogy karácsonykor, úgy most is valódi installációt kerekített. Akkor a szánkó és a feldíszített karácsonyfa volt a fő motívum, most pedig igazi tavaszi hangulatot csinált műfűvel és cserepes virágokkal. Sőt, még a ruhája is zöld.

IMG_0630k

Fotók: Mervai Márk

IMG_0574kIMG_0636k

Sajnos Nyuszó ebben már nem vehetett részt: január közepén elpusztult, valószínűleg a májbetegsége okozott nála valamilyen szövődményt. János bácsi természetesen meggyászolta és szépen eltemette őt, de egy percig sem volt kérdéses számára, hogy szeretne egy másik nyuszit helyette.

Már másnap be is szerezte az új jövevényt, akit Ugribugrinak keresztelt el. Ő sokkal kisebb, mint hatalmas termetű elődje, hiszen törpenyúl, de a cukiságfaktort ugyanúgy kimaxolja. Igaz, amikor ott jártunk, alig akart kibújni a hordozójából, de ebben valószínűleg az erős napsütés is közrejátszott.

"
Kicsit félénk még, és most melege is van, de délután 5 körül már elő szokott merészkedni. Olyankor beül az ölembe és nagyon jól elvan

– meséli gazdája, érezhető szeretettel a hangjában. Ráadásul a jó idő örömére két teknősét is magával hozta, ott úszkálnak mellette egy vízzel töltött ládában.

IMG_0643kIMG_0615k
IMG_0619k

A csomagokat hétfőn kezdte osztogatni János bácsi, az első nap mindössze három darab talált gazdára belőlük. Sajnos sok ember rettentően előítéletes, így lépten-nyomon visszautasításba ütközik. Ez volt a helyzet akkor is, amikor megkeresett egy iskolát és egy óvodát, hátha meg tudja beszélni, hogy egy csoportot vagy egy osztályt szervezetten elvigyenek hozzá.

Az egyik helyről egyszerűen elzavarták, a másikon pedig még csak válaszra se méltatták.

Valószínű, hogy a "szakállas bácsi édességet osztogat" sztereotípia váltja ki nagyon sokakból ezt az élesen negatív reakciót. Pedig az ő eseténél távolabb semmi nem állhatna ettől, tényleg őszinte jó szándék vezérli. A dolog tanulsága annyi, hogy a valóság gyakran nagyon más, mint amilyennek első ránézésre tűnik. Érdemes kicsit jobban utánanézni, helyes-e az első benyomás, mielőtt csípőből ítélkezne vagy döntene az ember.

IMG_0650kIMG_0658kIMG_0671k

"Azért remélem, elfogynak, ha már ennyit dolgoztam velük" – mondja bizakodva. Jövő hétvégéig biztosan mindennap kint lesz (kivéve nagyon rossz idő esetén), általában délután 2 körül érkezik és 7-ig marad.

Ha van gyereked, látogassatok el hozzá bátran, mindenkit örömmel fogad. És ha még egy kis adományt is tudsz adni neki cserébe – akár pénzt, akár ennivalót –, duplán meg fogja köszönni.

Ha segíteni szeretnél János bácsinak, de nem tudod személyesen felkeresni, az alábbi címre küldhetsz neki tárgyi adományt, illetve számlaszámra utalhatsz pénzt:

Nagy Enikő, 3142 Mátraszele, József Attila út 3.

11101404-74981630-33000006

Enikő rendszeresen látogatja őt, teljesen megbízható, mi is rajta keresztül tartottuk a kapcsolatot János bácsival.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Megtalálták az apát, aki egy órával a tűz előtt a Notre-Dame-nál pörgette a kislányát
A megható fotó az egyik utolsó, amin még épen látszik a katedrális.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 18.Tízezrek látták és osztották meg a Twitteren a képet, amelynek jó esélye van arra, hogy bevonuljon a történelembe. A fotón egy megható pillanat látható, egy apuka pörgeti meg a kislányát a Notre-Dame-nál, mindössze egy órával azelőtt, hogy lángra kapott a katedrális tetőszerkezete.

A fotót egy Brooke Windsor nevű turista készítette, ő tette fel a netre is, mert szerette volna megtalálni a rajta szereplő családot. Korábban azt mondta, "jó lenne, ha a kislány megkapná ezt a képet, biztosan értékes emlék lenne neki."

Az internet segítségével megtalálta a családot. A BBC-nek elmesélte, hogy a család maga jelentkezett, miután megtudták, hogy ez az egyik utolsó fotó az ép templomról. Azt azonban nem árulta el a 23 éves nő, hogy kik vannak a képen, mert nem szeretné felfedni a kilétüket.

A Notre-Dame gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében hétfőn kora este keletkezett tűz. A lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és odaveszett a teljes tetőszerkezet. Sokáig azt sem lehetett tudni, hogy sikerül-e megmenteni a székesegyházat. A katedrális fő szerkezete és mindkét nagy torony azonban megmenekült. Emmanuel Macron francia elnök azt mondta, újjáépítik a Notre-Dame épületét, ehhez pedig már egyre több adomány érkezik.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Bács Ferenc lánya a hírekből értesült róla, hogy meghalt az apja – teljesen összetört
Nem volt jó a viszonyuk, Bács Kati így arról sem tudott, hogy apja nagyon beteg volt.
Címkép: MTI/Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2019. április 18.Korábban beszámoltunk róla, hogy súlyos betegségben, 82 éves korában elhunyt Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész. Bács Ferenc özvegye nehezen viseli a gyászt, de teljesen összetört a színész lánya, Bács Kati is.

Bács Katit azért rendítették meg nagyon a történtek, mert csak hírekből értesült arról, hogy meghalt az édesapja. Évek óta nem tartották a kapcsolatot, mert nem voltak jóban, de a hír nagyon megrázta őt.

"Nagyon sírok, nem tudtam átölelni, senki sem tájékoztatott semmiről..."

- idézi a Ripost Bács Katit, aki a közösségi oldalán a profilképét is egy égő gyertyára cserélte.

Bács Kati azt is hozzátette, hogy ő arról sem tudott, milyen beteg az apja. Most a barátai próbálják vigasztalni és tartani benne a lelket.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
16 évesen meghalt a népszerű gyereksztár – világszerte gyászolják
Mya-Lecia Naylor népszerű sorozatokban és mozifilmekben is szerepelt már, fiatal kora ellenére.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 18.Április 7-én tragikus hirtelenséggel elhunyt a 16 éves Mya-Lecia Naylor - tudta meg a BBC. A fiatal lány népszerű gyereksztár volt, annak ellenére, hogy még csak kamasz volt rengeteg sikeres tévésorozatban és mozifilmben is szerepelt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

What is your favourite flower? (Comment flower emojis ???) • • •

- ̗̀ ???-????? ̖́- (@mya.lecia) által megosztott bejegyzés,

A kislány egyévesen tűnt fel először az Absolutely Fabulousben, de szerepelt az Almost Never és a Millie Inbetween nevezetű sorozatokban is. Sőt, Tom Hanks és Halle Berry oldalán feltűnt a Felhőatlasz című filmben is 2012-ben - írja a DailyMail.

A 16 éves Mya halálának körülményeiről egyelőre semmit sem lehet tudni.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Hősnek tartják a magyar buszsofőrt a Horvátországban kigyulladt busz utasai
Tapssal köszönték meg a turistabuszon utazók, hogy a sofőr megmentette őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 20.Tapssal hálálták meg a magyar buszsofőrnek az utasok, hogy épségben kivezette az alagútból a lángra lobbanó turistabuszt. Ahogy arról mi is beszámoltunk, pénteken Horvátországban gyulladt ki a busz, amivel a magyar turisták a Krk-szigetre tartottak. A Rijekai autópálya egyik alagútjában haladtak, amikor a hátul ülő utasok fura hangokra lettek figyelmesek, majd észrevették, hogy tűz keletkezett a buszban.

Szerencsére a buszvezető még időben ki tudta vezetni a buszt az alagútból, így minden utas épségben megúszta a balesetet. A sofőr még a bőröndöket is kipakolta a lángoló járműből, így csak az ülések feletti tárolókban hagyott táskák és ruhák égtek el a tűzben.

Az utasokat egy horvát busz vitte el a szállodáig. A mentesítő járaton tapssal köszönték meg a hős buszvezetőnek, hogy megmentette őket.

"Ha az alagútban maradunk, biztosan megfulladunk, egy hős volt a busz vezetője"

- mondta az egyik férfi az Indexnek nyilatkozva.

Az utazást szervező utazási iroda vezetője azt írta az RTL Híradónak, hogy már 7 éve az egyik legmegbízhatóbb szolgáltatótól bérlik a buszokat, és eddig egyikkel sem volt gond. Közlésük szerint az autóbuszvezető nem érzi magát hősnek, csak tette a dolgát legjobb tudása szerint.

Az már kiderült, hogy a busz motorterében csaptak fel a lángok, de egyelőre még nem tudni, miért.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x