hirdetés
mti-jakab-1.jpg

Jakab Péter Orbánnak: „Miniszterelnök úr, nem érzi, hogy rendkívül ciki?”

„Sértődősek most a tolvajok...” – mondta kicsivel később a Jobbik elnöke, Kövér László ekkor megvonta a szót tőle.
Fotó: MTI/Kovács Tamás - szmo.hu
2020. június 29.


hirdetés

Az országgyűlés nyári, rendkívüli ülésén Orbán Viktor kormányfőtől is lehetett kérdezni, várható volt, hogy lesznek szóváltások, és rögtön egy éles vitával kezdődött a napirendi pont:

"Most a Soros 2.0-nál járunk, majd választások előtt lesz 3.0. Miniszterelnök úr, nem érzi, hogy rendkívül ciki?"

- kérdezte Jakab Péter a felszólalásában a miniszterelnököt.

"Nem tudjuk eldönteni, hogy a magyarokat nézi hülyének, vagy ön az. Soros-propagandából hatalmat lehet építeni, de országot nem"- tette hozzá a Jobbik elnöke.

A kérdés után Kövér László házelnök figyelmeztette Jakabot: az országgyűlésben van, "nem egy kocsmában a jobbikos haverjaival".

hirdetés

"Az első kérdés, amit tisztáznunk kell, hogy van ott még valaki?" - vágott vissza Orbán.

"Az a helyzet, hogy általában egy kérdést tesznek fel a képviselők, ön egy fél tucatot is feltett, amik nincsenek egymással logikai kapcsolatban, és rengeteg fals információt tartalmaznak" - mondta a miniszterelnök.

Orbán szerint Jakab "rendkívül faragatlan beszédmódban" tette fel a kérdéseit.

Jakab Péter erre azt reagálta, hogy milyen "sértődősek most a tolvajok..."

Kövér László ekkor elvette szót a Jobbik elnökétől.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
ketrecben-tartott-gyerek.jpg

Egy ketrecben találtak rá a másfél éves kisfiúra egy állatokkal és szeméttel teli amerikai házban

Borzalmas körülmények között, 600 különféle állattal élt együtt a kisgyerek. A szüleit és még egy embert letartóztatott a rendőrség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 01.


hirdetés

Elképesztő körülmények között tartottak egy másfél éves kisfiút egy nashville-i házban az Egyesült Államokban. A gyereket egy kutyaketrecben találták meg, körülötte rengeteg szemét, állat és ürülék volt - számolt be róla az RTL Híradó.

Egy menhely emberei mentek ki a helyszínre, elsősorban a házban nem megfelelő körülmények között tartott állatok miatt, ezért igencsak megdöbbentek, amikor megtalálták a kisgyereket az egyik ketrecben.

Az állatmenhely munkatársa szerint kígyókkal, rágcsálókkal, csirkékkel, kutyákkal és sok más állattal élt együtt a kisfiú. Elmondása szerint mindenhol legyek voltak, csótányok szaladgáltak, és voltak olyan kutyák, amelyeket a konyhaszekrényben tartottak. Összesen 600 különféle állatot szedtek össze, a gyereket pedig azonnal elvitték.

A kisfiút rokonoknál helyezték el, ugyanis a szüleit és még egy embert letartóztattak.

A rendőrök a házkutatás során 20 fegyvert és egy több mint 120 tőből álló marihuána-ültetvényt is találtak.

hirdetés

Az RTL Híradó beszámolója:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
renner.png

A Kúria döntése: börtönben marad a lúgos orvos

Az áldozat, Renner Erika azt mondja, hogy megkönnyebbült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 01.


hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, februárban az Alkotmánybíróság elrendelte a Kúrián a lúgos orvosként ismert B. Krisztán ügyében 2018 júliusában hozott jogerős ítélet felülvizsgálatát. A tárgyalás előtt leváltották az addigi bírót, Pákozdi Zoltán Rudolfot és női bírót neveztek ki a lúgos orvos ügyének tárgyalására.

A Kúria most lezárult vizsgálata nem változtatta meg a korábbi ítéletet, így B. Krisztián börtönben marad 11 évre.

Áldozata, Renner Erika ügyvédje a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal írásában megerősítette, hogy ők is megkapták a döntésről szóló írást:

"Kevés olyan bűnelkövető van, akinek a jogrendszer ennyire kényesen szem előtt tartotta a jogait, mindeközben az áldozatának ennek a töredékét sem biztosította. Az összes jogi fórum most már egyértelműen bizonyította a bűnösségét. Vége. Itt az ideje, hogy több, mint hét év után a jogrendszer a bűncselekmény által elszenvedett károkkal is foglalkozzon!”

„Megkönnyebbültem, remélem, végre valóban vége az ügynek”

hirdetés

- mondta a nő a Blikknek.

Az MTI beszámolója szerint a Kúria szerdai közleményében azt írta, hogy a Kúria megállapítása szerint nem sérült a barátnőjét lúggal leöntő orvos fellebbezéshez való joga. Ezt Kónya István, a legfőbb bírói fórum elnökhelyettese egy sajtótájékoztatón mondta el.

A Kúria elmúlt féléves tevékenységét értékelve jelentette be, hogy befejezték az Alkotmánybíróság (Ab) által előírt felülvizsgálatot és megállapították, hogy a bíróság alkalmazta átmeneti rendelkezés nem üresítette ki a vádlott másodfokú fellebbezésének valós jogi tartalmát.

Az Ab februárban döntött arról, hogy alkotmányellenes a büntetőeljárási törvény egyik átmeneti rendelkezése, amelyet a Kúria harmadfokú eljárásában alkalmazott. Ugyanis a bírósági eljárás alatt megváltozott szabályok kizárták az indítványozó által már benyújtott, az előző törvény által megengedett másodfellebbezés - a másodfokú döntés elleni rendes jogorvoslat - elbírálását a konkrét ügyben. Ezért az Ab megsemmisítette a támadott rendelkezést, és elrendelte a jogerős bírói döntéssel lezárt eljárás felülvizsgálatát.

Az Ab nem foglalt állást a bírói döntés érdemi részéről.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
eladta-a-baratnojet-stricinek-elfogtak-a-futtatokat-a-rendorok.jpg

Eladta egy férfi a 19 éves barátnőjét a striciknek, hogy azok prostituáltként dolgoztassák

Több mint 10 millió forintot kerestek a szerencsétlen áldozaton. Mutatjuk, hogyan fogták el a lány futtatóit a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 02.


hirdetés

A rendőrség többek között emberkereskedelem miatt folytat nyomozást egy 40 éves szegedi férfi és társai ellen.

A férfi a feleségével közösen 2017 elején megvette az akkor 19 éves lányt annak barátjától.

A szegedi férfi és felesége elvette a lánytól az iratait, megverték és fenyegetéssel rávették, hogy előbb szegedi lakásukban, majd egy másik ingatlanban, később pedig Németországban és Ausztriában prostituált legyen.

A lány Nürnbergben egy problémás vendéggel való konfliktusa után megpróbált elszökni, de a stricik utolérték, összeverték és életveszélyesen megfenyegették.

A nyomozás adatai szerint a lánytól több, mint 10 millió forintot vett el a házaspár.

hirdetés

A rendőrök elfogták az emberkereskedőket, akik éveken keresztül dolgoztatták a sértettet prostituáltként. Videót is közzétettek az elfogásukról.

VIDEÓ: A rendőrség felvétele:

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
24-eves-no-halt-meg-balesetben-szolnok-kulteruleten.jpg

24 éves nő halt meg közúti balesetben Szolnok külterületén

Frontálisan ütközött egy másik járművel.
Fotó: Illusztráció/Google Street View - szmo.hu
2020. július 02.


hirdetés

Közúti közlekedési baleset történt 2020. július 1-jén 19 óra 45 perc körül a 4-es számú főút 93. kilométerszelvényében, Szolnok külterületén - írja a police.hu.

Az elsődleges adatok szerint egy autó vezetője eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba.

Ott frontálisan összeütközött egy járműszerelvénnyel.

A balesetben súlyosan megsérült 24 éves nőt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, de az orvosi ellátás ellenére elhunyt.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!