hirdetés
Izomfájdalom edzés után? Csillapítsd természetesen!
Álomláb vagy ólomláb? Edzés után használj izomlazító, fájdalomcsillapító gyógynövénykrémet, hogy a mozgás másnap is öröm legyen!
Szponzorált tartalom (x) Lektorálta: Dr. Apostol Éva bőrgyógyász, kozmetológus - szmo.hu
2019. április 26.


hirdetés

A meleg tavaszi napsugarak hatására sokan újra előveszik a téli hónapokra a szekrénybe száműzött futócipőt. A túlzott lelkesedés azonban már az első edzések után olyan izomlázhoz vezethet, hogy másnap még az ágyból kikelni is nehezünkre esik! Ilyenkor az izmok helyi keringését élénkítő gyógynövénykrémek segíthetnek abban, hogy másnap is elindulj edzeni!

Pihentetés és az izom keringésének serkentése – a legjobb módszerek izomláz ellen

Az izomsérülések okozta fájdalomérzettel szemben az izomláz a megerőltető edzés után nem azonnal, hanem jellemzően fél-egy nap múlva jelentkezik. A komolyabb izomláz gyakran a betegséghez hasonló levertség érzéssel társul, és ez az állapot a közérzetünket akár napokon át is meghatározhatja.

Az edzés után fellépő izomfájdalom kezelése kapcsán elterjedt az a nézet, hogy a további erőfeszítés hatására gyorsabban múlnak a tünetek. Ennek alapja az a feltételezés, hogy a fájdalom okozója az izomban a fokozott erőfeszítés során felhalmozódó tejsav, amelynek gyorsabb ürülését maga az izommunka segíti elő. Az újabb kutatások szerint azonban az izomláz kialakulásához az izomszövetben kialakuló mikroszkopikus méretű sérülések, illetve a körülöttük kialakuló gyulladás is hozzájárulhatnak.

A sérült izmot erőltetni nem szabad. Az izom vérkeringésének serkentése azonban nemcsak a tejsav gyorsabb távozását segíti elő, hanem az izomszövet regenerációját is támogatja. Hogyan tudod pihentetni a fájdalmas izmot úgy, hogy közben annak vérkeringése is élénkebb legyen? A keringésfokozó gyógynövénykrémek segítségével!

A helyi keringést serkentő gyógynövénykrémek a bőrbe masszírozva elősegítik

● a fáradt izmok ellazítását

● az edzés után fellépő ízületi és izomfájdalmak enyhítését,

● és az izomszövet apró sérüléseinek gyógyulását.

A bekent bőrfelszínt és az alatta elhelyezkedő izmokat átszövő hajszálerek keringését élénkítő, az izmokat átmelegítő, izomlazító hatású gyógynövény kivonatok közé tartozik

● a rozmaringolaj,

● az erdei fenyőtű olaj

● és a kúszó fajdbogyó olaj, vagy más néven télizöld olaj is.

Az izomfájdalom csökkentésére

● a természetes citrom- és bergamottolajat tartalmazó krémek

● és a hűsítő hatású mentolt tartalmazó készítmények is jól használhatók.

Az edzés után kialakuló izomfájdalom ellen tehát a helyi keringést élénkítő, izomlazító, fájdalomcsillapító hatású gyógynövénykrémek nagyon jó szolgálatot tehetnek. Sportoláshoz ráadásul nem is kell kétféle krémet venned: ezeket a gyógynövény készítményeket izomlazító hatásuk miatt az edzés előtti bemelegítéshez és edzés után, a fáradt izmok megnyugtatására egyaránt használhatod!


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Biszexuális nők mondták el, mi a különbség a női és férfi szeretők között
Számos hozzászóló szerint könnyebben lehet intim kapcsolatba lépni a nőkkel, mint a férfiakkal, a nőkkel jobban élvezik a szexet, mint a férfiakkal, mert tartalmasabbnak tartják.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. április 29.Biszexuális nők osztották meg tapasztalataikat a férfiak és a nők szerelméről egy egy Reddit-beszélgetésfolyamban - szúrta ki a Mens's Health. A testek fizikai különbségein túl is akadtak eltérések, például, hogy a nők „lágyabbak” szerelmi viszonyaik során.

„Ez lehet, hogy csak személyes tapasztalat, és nem a biszexuális nőkre általánosan alkalmazandó szabály, de én kevésbé érzem nyomás alatt magam a kapcsolat első napjaiban a nőkkel, ami a testemet illeti. Van egy elvárás a nőkkel szemben manapság azzal kapcsolatban, hogy mindig jól nézzenek ki és folyamatosan ápoltak legyek. Több férfival találkoztam, aki nem igazán tudja, milyen irreálisak néha ezek az elvárások, és mennyire lehetetlen minden pillanatban tökéletesnek lenni. Másrészt a nők azonnal megértik, mert ugyanebben a helyzetben vannak, így velük nem érzem olyan kényelmetlenül magam."

Az egyik nő azt mondja, más kritériumoknak kell megfelelnie akkor ha a nők, és megint másoknak akkor, ha a férfiak számára akar vonzó lenni.

"Valahogy megértőbb vagyok a nők külső tökéletlenségeivel szemben, sőt, tetszenek is.

A férfitest akkor szexi, ha úgy néz ki, mint a reklámokban, de a nőknél nem keresem a tökéletességet és tetszik, ha valaki különbözik" - írta egy felhasználó.

Számos hozzászóló azt mondta, hogy könnyebben lehet intim kapcsolatba lépni a nőkkel, mint a férfiakkal. Azt is megállapították, hogy a nőkkel jobban élvezik a szexet, mint a férfiakkal, mert tartalmasabbnak tartják.

Ami a szexet illeti, sok nőnek szüksége van egy kis játékra, miközben együtt van a partnerével:

„Egy idő után elkezdett zavarni, hogy a férfiak azt gondolják, hogy az ő orgazmusukkal ér véget a szex. A nőknek sokkal több eszköze van a hálószobában, és nagyobb a hangsúly az előjátékon is"

- emelte ki.

A férfiak flörtje sokkal egyértelműbb. "Úgy vélem, hogy a nőknél nehezebb megállapítani, hogy flörtölnek, vagy csak haverkodnak. Ez egy randi, vagy csak eljöttünk valahova? Flörtölsz velem, vagy csak kedves vagy? A nőknél néha nagyon nehéz eldönteni" - árulta el az egyik felhasználó.


KÖVESS MINKET:hirdetés
9 jel, hogy kiszúrd a szűklátókörű, begyöpösödött embert, akivel nincs értelme vitázni
Hidd el, értékes heteket, sőt hónapokat, éveket spórolsz meg vele. És rengeteg energiát.
A címkép illusztráció: Pexels - szmo.hu
2019. május 01.Van egy mondás, amely szerint kétféle ember létezik: akivel lehet értelmesen vitázni - vitázni, nem veszekedni! - és akivel nem. Az utóbbit jobb messziről elkerülni, mert csinálhatsz te akármit, mindig neki áll majd feljebb, te leszel leoltva, kiosztva, vagy akár megalázva.

Az IHeartIntelligence nevű önismereti weboldal pszichológusok bevonásával összeszedte azt a 9 bombabiztos személyiségjegyet, amit ha már az elején kiszúrsz egy emberen, jobb, ha azonnal menekülőre fogod. Mert egy szűklátókörű emberrel van dolgod, aki nem tud és nem is akar az orránál tovább látni.

1. Ítélkezik

Mindegy, hogy valakit nem ismer, semmit nem tud az életéről, sőt, talán egyetlen percet sem bírna ki a helyében, ő akkor is megmondja a tutit - a másik emberről. A szűklátókörű ember valós ismeretek, beleélés, empátia és többrétegű gondolkodás híján kockákba akar rakni mindent és mindenkit. Tudja, mi a helyes, mindenben. És természetesen mindig az a helyes, ami nem tér el az általa elfogadottól.

2. Csak neki lehet igaza

Ez az első szabálya. A második pedig: ha nem neki van igaza, akkor az első szabály lép életbe. A viccet félretéve: el sem tudja képzelni, hogy valamit nem ő lát, gondol helyesen. Az önreflexió és az önkritika is teljesen ismeretlen dolgok számára. Ha meg akarod győzni valamiről, gyakorlatilag mintha egy betonfalba ütköznél. Egy jottányit sem enged az álláspontjából, mert "csak".

3. Homofób, rasszista, nőgyűlölő...és társaik

Abban mindannyian egyetértünk, hogy elfogadni valamit, ami számunkra szokatlan, idegen, netán viszolygást keltő, nagyon nehéz dolog. De a széles látókörű, nyitott emberekben épp ez a jó. Nem élik meg fenyegetésként, ha valaki más, mert hisznek az "élni és élni hagyni" elvében. Egy begyöpösödött ember ennek épp az ellenkezője.

Ha valami vagy valaki nem illeszkedik az ő kis behatárolt világába, élből elutasítja, sőt bántja, gyalázza, vagy levegőnek nézi. Képtelen elfogadni, hogy a világ sokféle. És mivel mindenfajta másságot fenyegetésként él meg, ezekben a dolgokban gyakran nyilvánul meg agresszívan.

4. Sokat panaszkodik, de soha semmit nem tesz a változásért

Ezt mindannyian ismerjük. A panaszládát, akiknek tűrhetetlen a főnöke, hülye a férje/felesége, hálátlanok a gyerekei, ráhamuzik a fejére az erkélyről a fenti szomszéd. Aki állandóan beteg, migrénje van, folyamatos fájdalomban él, ráadásul őt mindenki kihasználja, bántja, sértegeti. Az élete úgy en bloc szörnyű, csak éppen az égvilágon semmit sem tesz azért, hogy ez megváltozzon. Ha megoldásokat javasolsz neki, elengedi a füle mellett, és kántál tovább.

5. Általánosít

Minden nő hisztis, minden férfi hűtlen disznó, minden gyerek neveletlen ("bezzeg az én időmben" stb.), a kolléganő azért sikeresebb nála, mert lefekszik a főnökkel, lehetne sorolni. Itt megint a már fent említett kocka-effektus lép életbe. Egy begyöpösödött ember az egész világot rekeszekbe akarja tenni, mert képtelen a komplex látásmódra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Elárulta a hosszú élet titkát a 105 évig élő japán doktor
Dr. Shigeaki Hinohara tanai saját bölcsességéből és tapasztalataiból származtak. Ő maga 1911-ben született és 105 évet élt meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 29.Dr. Shigeaki Hinohara Japán egyik legismertebb, illetve legtöbb évet megélt orvosa volt, aki főként annak szentelte karrierjét, hogy a minőségi és hosszú élet titkait vizsgálja és megfejtse.

Az orvostudományt gazdagon segítő tanai saját bölcsességéből és tapasztalataiból származtak. Ő maga 1911-ben született és 105 évet élt meg - írja a BusinessInsider.

Az, hogy anyaországában a világon a legmagasabbak közé tartozik a születéskor várható élettartam, jórészt az ő egészségügyi reformjaihoz köthető - például, hogy az ötvenes években bevezette az éves szűrővizsgálati rendszert.

A japán Times újságírónőjével, Judit Kawaguchival készített interjújában számtalan alapkövet és iránymutatást lefektetett az egészséges és hosszú élettel kapcsolatban, melyek közül az egyik legmeglepőbb a nyugdíjba vonulás témáját feszegeti.

Hiába hinnénk, hogy a stressz és számtalan faktor okán kedvezőbb a korai "visszavonulás" a munka világából, a doktor nem ezen a véleményen volt.

Dr. Shigeaki Hinohara azt tanácsolta, hogy lehetőség szerint ne menjünk nyugdíjba - ha pedig muszáj, akkor mindenképp jóval 65 éves korunk után.

Az említett interjúban azt is elmagyarázza, hogy miért.

Japánban a nyugdíjkorhatárt 65 évre állították, míg az átlagosan várható élettartam a döntés meghozatalánál 68 év volt.

Mostanra azonban ez a szám szerencsés növekedésnek indult: 2015-ben például majdnem 84 évre saccolták egy átlagos japán ember élettartamát.

Ez pedig szerinte azt jelenti, hogy a nyugdíjazás is későbbre tolódhat. Természetesen mindez akkor igaz, ha az ember szereti az adott munkát.

Így akár életünk végéig is dolgozhatunk, alkothatunk, ha valóban örömünket leljük benne - akárcsak ő. Ez pedig nem csak az elménket tartja frissebben, de az időskori depressziótól is megóvhat minket.

A doktor 2017. július 18-án hunyt el, ám a The New York Times szerint további 5 évre voltak bejegyzett páciensek a naptárában és naponta 18 órát dolgozott.

"Abban hitt, hogy az élet mozgatórugója a közreműködés, így benne is megvolt ez a hihetetlen állandó késztetés, hogy segítse az embereket, naponta korán felkeljen, hogy valami csodálatosat vihessen végre a társadalomért. Ez volt az, ami motiválta és életben tartotta"

- idézte fel az újságírónő, aki maga is mentorának tartotta az orvost. Szerinte a doktor aznapra, másnapra és a következő öt évre is tervezett.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
„Félek, hogy a férjem meg fog csalni, ha terhes leszek - pedig ő is akarja a babát”
Családot akar, de a szexet sem akarja 'elveszíteni' a férj a felesége szerint. Szakértő ad tanácsot az aggódó nőnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 30.A terhesség a legtöbb párnak áldás, hiszen a nő szerelmük gyümölcsét hordozza a szíve alatt, akivel immár nemcsak egy pár, hanem család lesznek. A hálószobában viszont sok változást hozhat az, ha van egy baba a házban, sőt már a terhesség idején is a feje tetejére állhat az addig akár tökéletes szexuális élet is.

Emiatt aggódik már előre egy 27 éves nő, aki boldog házasságban él, de attól tart, hogy ha teherbe esik, a férje meg fogja csalni őt. A panaszát Deidre Sandersnek, a The Sun tanácsadójának írta meg levélben.

"Három éve vagyunk házasok a férjemmel, és elég aktív a szexuális életünk. Hétköznaponként egyszer vagy kétszer szeretkezünk, hétvégente viszont akár hatszor is. Hamarosan viszont családot szeretnénk, ami miatt már most ideges vagyok.

A folytatásért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x