hirdetés
29quiz1-videoSixteenByNineJumbo1600-1000x563.jpg

Izgalmas sorozat készült a világ leghíresebb köhögéséről

Bár ezzel a mutatvánnyal a mai vírushelyzetben leginkább egy jó kis állami karantént lehetne nyerni, majdnem húsz évvel ezelőtt néhány jól irányzott köhögés egymillió fontot ért.
Szerző: Polák Zsóka, fotó: HBO - szmo.hu
2020. július 25.


hirdetés

Az HBO GO-ra felkerült minden idők legismertebb és legfurcsább csalásának története egy háromrészes minisorozatban, a Kvízben, amely senkinek sem rágja a szájába az igazságot, inkább a néző elé tárja a bizonyítékokat nem kevés médiakritikával fűszerezve, hogy mindenki szűrje le maga, miben hisz.

Már a sorozat kerete is erre ösztönöz: a tárgyalóteremben vagyunk, ahol egy átlagosnak tűnő házaspár fölött mondanak ítéletet. A gyanú az, hogy hárman összejátszva, csalással szerezték meg a brit Legyen Ön is milliomos fődíját, mindezt arra alapozzák, hogy akkoriban

a tévézés egyik legfontosabb székében ülő Charles Ingram bámulatosan béna játékkal nyerte meg az egymilliót, a csalást szimatoló műsorkészítők pedig gyanús köhögésekre lettek figyelmesek az adás újranézése alatt.

A fináléban ismét a tárgyalóteremben vagyunk, és bár a bemutatott bizonyítékok alapján megszületik az ítélet, ám a Chris Tarrant műsorvezető csak nekünk ismét felteszi a kérdést: mi tehát a válasz?

hirdetés

A Kvíz egyik előnye, hogy nem hagyja elkényelmesedni a nézőt a szájbarágással: az elénk tárt bizonyítékok alapján mi magunk döntünk, hogy kinek hiszünk. Nem túl nagy spoiler, hiszen a kvízműsorok legismertebb balhéjáról van szó: a házaspárt és az őket segítő egyetemi tanárt bűnösnek találták, akik viszont a mai napig váltig állítják, hogy ártatlanok. A közvélemény ugyan a mai napig egyértelműen bűnösnek gondolja őket, a sorozat egyik legjobban eltalált karaktere, a vádlottak védőügyvédje remek szempontból világít rá a közvélemény által pillanatok alatt keresztre feszített pár mellett álló érvekre.

Ebben rejlik a Kvíz találó médiakritikája is, kisebb részben annak bemutatása, miként működik a média egy botrány alatt, nagyobb részben pedig az, hogyan csikorognak a profitéhes kereskedelmi tévécsatornák fogaskerekei, és hogyan is született meg az aztán egész világot letaroló játék.

Az egész széria egyik legnevetségesebb és legbeszédesebb pillanata, amikor az amerikaiak megjelennek, hogy megvegyék a kvíz lincenszét, vezérigazgatójuk pedig szó szerint földre borul a sorozat kitalálói előtt.

De felbukkannak az emberi befogadással kapcsolatos érdekes felvetések is: emlékeink csupán szubjektív látképek a valóságról, amelyek mindig valamilyen befolyással kreálódnak újra - ennek tükrében lehet-e egyáltalán dönteni arról a csalásról, amely a helyszínen jóformán senkinek sem tűnt fel? Közben pedig nagyon okosan, egyértelműen terhelő bizonyítékok nélkül leshetünk be az Ingram család életébe, ahol ott van két kvízfüggő testvér, és egy enyhén szólva is teszetosza, mégis jóravaló férj.

Na ebből a gigantikus kulimászból kéne kihámozni akkor azt a bizonyos igazságot, amit száz százalék bizonyossággal valószínűleg csak az a három ember ismer, akik részt vettek benne.

De nem is baj, ugyanis pont optimális hosszúságban – jóformán egy hosszabb egész estés filmként is lemehetne – könnyed és szórakoztató módon tálalja Ingramék kálváriáját Stephen Frears minisorozata.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
cimlap.jpeg

Rácz Jenő és Gyuricza Dóri nyerték a Nyerő Párost, Dér Heniék egy szavazatot sem kaptak

Rácz Jenőék és Járai Mátéék elképesztő küzdelmével és egy meglepő szavazással ért véget a show.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 16.


hirdetés

Soha nem volt még ennyire kemény feladat műsorban - mondta Balázs, és valószínűleg igaza volt. A döntőbe jutásért ugyanis majdnem két órát álltak Rácz Jenőék és Járai Mátéék a zuhogó, jéghideg esőben, miközben egy szélgép kavart körülöttük hatalmas szélvihart.

Itt már teljesen egyértelmű volt, hogy bármelyik páros is nyeri meg ezt a fordulót, az megérdemli a teljes győzelmet is.

VIDEÓ: a nagy küzdelem

Járai Máté énekléssel próbálta Kírában tartani a lelket, miközben Jenő és Dóri inkább azt mondogatták egymásnak, mennyire kemények. Közben mindkét lány remegett a fogvacogtató esőben. Az utolsó pillanatig nyitott kérdés volt, melyik pár adja fel.

Végül Máté volt az, aki azt mondta, hagyják abba. Utána mindannyian összeborultak.

hirdetés

Ehhez képest maga a döntő már jóval kevesebb izgalmat tartogatott, bár az azért eléggé meglepte még Balázst is, hogy

a végig taktikázó Dér Heniék egyetlen szavazatot sem kaptak.

VIDEÓ: a szavazás

Mind a hat pár Jenőékre adta a voksát, még Máté és Kíra is. A séf mindenáron győzni akarása, és az, ahogy időnként Dórival bánt, sokakat irritált a versenyzők közül, de azt mindenki elismerte, hogy óriásit küzdöttek, és végül meghajoltak a közös teljesítményük előtt.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
bika.jpg

Álarcos énekes: A Bika lepleződött le

A nyomozók megint tévúton jártak, egyikük tippje sem volt jó, sőt korábban sem merült fel az álarc mögött megbújó énekes neve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 18.


hirdetés

Nagy Zsolt, Kovács Koko Istán, Növényi Norbert, Mészáros Árpád Zsolt neve is felmerült a Bikával kapcsolatban. Ám a végén

Kozsó bújt ki az álarc alól.

VIDEÓ: A Bika produkciója

VIDEÓ: Leleplezve! Ő volt a Bika álarc alatt


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
apatigris.jpg

Visszatér az Apatigris sorozat, amiből eddig csak egy részt adtak le a tévében

A mi kis falunk szünetre megy, helyette Scherer Péter vígjátéksorozatát láthatjuk szombat esténként az RTL Klubon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 17.


hirdetés

Október 17-től ismét képernyőre kerül az Apatigris című sorozat az RTL Klubon, amely először áprilisban debütált a csatornán. Akkor azonban csak az első részt adták le a tévében, a többi epizódot az RTL Most+-on lehetett megnézni.

Az RTL szerint azonban most eljött az idő, hogy a tévé képernyőjén is taroljon a teljes egészében saját fejlesztésű heti vígjátéksorozat.

Most szombaton A mi kis falunk című sorozat után, este 9-kor kerül adásba az Apatigris első része, jövő héttől pedig már a sikeres falus széria helyett, este 8 órakor kezdődik majd minden szombaton.

A mi kis falunk ugyanis most egy ideig szünetelni fog. A most futó ötödik évadból eddig négy rész ment le a tévében, ma lesz az ötödik, a többi epizódot pedig várhatóan majd a jövő év első felében láthatják a rajongók, ahogy eddig is.

Scherer Péter a Válótársak után az Apatigrisben is megnevetteti a nézőket:

hirdetés

Az Apatigris főszereplője Péter (Scherer Péter), az egyedülálló apa, aki egész életét annak szentelte, hogy három lányát apatigrisként felnevelje. Most, hogy Vivien (Rujder Vivien), Laura (Schmidt Sára) és Szandra (Michl Juli) kirepülnek és önálló életet kezdenek, Pétert is megcsapja a szabadság szele, és „az ötven az új harminc” jegyében maga is elszánt párkeresésbe kezd. Online és offline, szárazon és vízen, vicces és kínos szituációkban keresi azt a bizonyos tűt a szénakazalban. Szerelmes lesz, csalódik, de megy tovább, ismerkedik, randizik, remél, miközben lányai ugyancsak szerelmi bánatukban egyesével visszaköltöznek hozzá.

Íme egy kis ízelőt az Apatigris első részéből:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tv-adas.png

Megszűnik az RTL Spike, tiniknek szóló csatorna indul helyette

A TeenNick a Viacom negyedik „gyerekcsatornája” lesz.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. október 20.


hirdetés

Megszünteti a Viacom az RTL Spike-ot, tiniknek szóló tévét indítanak helyette - számolt be róla a SorozatWiki.

A közel négy éve, 2016 decemberében debütált RTL Spike-on az utóbbi időben szinte csak amerikai szériák voltak láthatók, nézettsége az elmúlt két évben már nagyon alacsony volt, feltehetőleg ez az oka a döntésnek.

Az RTL Spike helyett TeenNick néven új, tiniknek szóló tévét indítanak, mely a Nickelodeon, a Nick Jr és a Nicktoons után a Viacom negyedik „gyerekcsatornája” lesz

- jelentette be Harsányi Gábor, a ViacomCBS Networks International közép-kelet-európai és izraeli vezérigazgatója.

Az új adón élőszereplős vígjáték-sorozatok lesznek. A nemzetközi vezérigazgató egyelőre arról nem beszélt, hogy mikor cserélik le a Spike-ot a TeenNickre.

hirdetés

A Viacom másik tévécsatornáját, a Paramount Channelt érintő fontos változást is bejelentettek, melyet Paramount Networkre neveznek át.

Harsányi Gábor azt is elmondta, hogy a Paramount+ videótáruk egyre sikeresebb és 2020 első 7 hónapjában kétszer annyi tartalmat fogyasztottak rajta, mint 2019-ben. Bejelentette továbbá, hogy a video-on-demand szolgáltatás az ősz végére az Antenna Hungaria Mindig TV ügyfelei számára is elérhetővé válik.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!