hirdetés
erettsegi-mti-balazs-attila-1000x561.jpg

Itt vannak az első információk a matekérettségiről: ilyen feladatokat kaptak a diákok

A matekérettségi két részből áll, az elsőben van többek között mértani sorozat és geometria is.
Címkép: MTI/Balázs Attila - szmo.hu
2019. május 07.


hirdetés

Hétőn kezdődtek a 2019-es érettségik a magyar nyelv és irodalom tárgyakkal, kedden pedig a matematikatudásukról adnak számot a középiskola végzős diákjai. A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig tart és két részből áll. Az első, 10-12 feladatot tartalmazó lap az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét hivatott ellenőrizni. Már azt is lehet tudni, hogy milyen feladatokat kaptak idén az első részben a diákok.

"Mértani sorozat, módusz és medián, vektorok, százalékszámítás, geometria, gráfok, halmazok – többek között ilyen témájú feladatokat kaptak a diákok a középszintű matekérettségi első részében"

- írja az Eduline.

A portálnak nyilatkozó szaktanár könnyűnek tartja a feladatokat, szerinte jól jártak a vizsgázók, hiszen nem okozott meglepetést nekik az írásbeli első része.

A vizsgázókra viszont még vár a II. feladatlap, ami két részre oszlik: az A jelű rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A B jelű rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból áll, amelyből a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


PDO Adatbazis kapcsolodasi hiba: SQLSTATE[HY000] [2002] Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (11)