hirdetés
gyerek1
Itt pár kattintással megtalálod a gyereknek az ügyeletet Budapesten
Ötletes honlapot indított önerőből Németh Franciska és Kovács Barbara. Nézzétek meg, hogy működik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. július 08.


hirdetés

Éjjel váratlanul megfájdul a gyerek füle, és fogalmad sincsen, mit csinálj vele? Esetleg megsérült, és nem tudod, melyik budapesti kórházba vidd? Akkor nagyon hasznosnak fogod találni a Gyermeksos.hu oldalt. Pontosan azért fejlesztették, hogy minél gyorsabban eljuss a kicsivel orvoshoz, ha váratlanul történik vele valami.

Gyakorlatilag pár kattintással megtalálod a megfelelő budapesti ügyeletet – és ugyanezen a felületen fel is hívhatod.

„Az ötlet onnan származik, hogy munka közben nap mint nap belefutottam abba, hogy a szülők tanácstalanul kérdezgették, hová kell menniük” - mondja Németh Franciska ápolónő, az egyik alapító. „Rájöttem, hogy egyáltalán nincsen az interneten olyan oldal, amely az összes gyermekügyeletet összefogná, és én sem tudnám, ha mondjuk a 12. kerületben élő szülő lennék, hogy éjjel hová vihetem a beteg gyermekemet. Ezért vágtunk bele Kovács Barbarával, és ezért dolgoztunk rajta munka után, gyakran hajnalig.”

radiobezs

Kovács Barbara és Németh Franciska nemrég a Rádió Bézs vendége volt - Forrás: Gyermek SOS Facebook-oldal

Így használd az oldalt: először is www.gyermeksos.hu nyitóoldalán válaszd ki a „keresett szakterület” ikonok közül azt, amelyik a kicsi betegségének vagy problémájának megfelel, például: Fül-orr-gégészet. Ezután picit lejjebb a Milyen problémával menjünk fül-orr gégészetre? pont alatt látható legördíthető menüben kiválasztod a lakóhelyednek megfelelő kerületet.

sos1sos3

Rákattintasz a Mutasd, hová kell vinnem a gyermekemet gombra. Ezután megjelenik a következő szöveg: „A mai napon ez a kórház fogad Titeket a kiválasztott szakterületen”, alatta pedig az ügyeletes kórház neve, címe, telefonszáma látható, illetve egy térkép, amelyen bejelölték, hol található.

sos4sos5sos6

Ha okostelefonon használod az oldalt, csak koppints a telefonszámra, és már hívja is neked a kórházat.

wp_ss_20160707_0001

Németh Franciska a kommunikációs szakmát és a modellkarriert hagyta ott azért, hogy betegeket láson el. „Mivel a munkám a hobbim, a hobbim a munkám, több, a szakmámhoz kötődő dologgal foglalkozom szabadidőmben egyfajta kikapcsolódásként – ezek közül az egyik a Gyermek SOS.”

Gyakran tapasztalja, hogy a szülők azzal sincsenek tisztában, hogy melyik probléma kezelése kihez tartozik. Munkahelyére, a Szent János Kórházba olyan esetekkel és olyan kerületekből is érkeznek amelyek sem területileg, sem osztályszinten nem hozzájuk tartoznak. „Ezért írjuk le az is az oldalon, hogy milyen probléma melyik osztályhoz tartozik.”

Honnan származnak a Gyermek SOS adatai?

Elsősorban az Országos Mentőszolgálat honlapjáról, ahol egy nyilvános pdf fájlban található a beutalási rend és az illetékességi terület. Ezt az adatbázist gyűjtik le, és dolgozzák fel naprakészen.

Amikor Kovács Barbara és Németh Franciska elmondta a programozóknak, hogy miért hozzák létre az oldalt és hogy saját fizetésükből és szabadidejükből valósítják meg, a programozók nem fogadtak el pénzt a munkáért.

„Fél évet ültünk a terveken, mert fontosnak tartottuk, hogy mobileszközökre is optimalizálva legyen az oldal.”

A kialakításkor arra is figyeltek, hogy szükség esetén, ha nagy a baj, rögtön a főoldalról hívni lehessen a mentőt. A szülők hálásak a Gyermek SOS-ért, hasznosnak találják, és a visszajelzéseik alapján Kovács Barbara és Németh Franciska következő lépése az applikáció fejlesztése lesz.

5 fontos dolog, amit jó, ha magaddal viszel a gyermekügyeletre

Ha gyermeked megbetegszik vagy megsérül, természetes, hogy megijedsz és nem vagy rögtön ura a helyzetnek. Gyakori, hogy a családok úgy érkeznek az ügyeletre, hogy a nyilvánvaló stressz miatt kulcsfontosságú dolgokat hagynak otthon, pedig ezek nekik és a kicsinek is sokat segíthetnek a nehéz időkben.

Itt egy lista azokról a holmikról, amiket érdemes lehet felkapni indulás előtt:

1. A gyermek számára legfontosabb tárgy

2. Telefon, tablet és a töltők

3. Gyermeked “kedvence”

4. Fehérnemű és kényelmes ruha

5. A gyógyszereid (igen, a szülőé)

A teljes bejegyzésért kattints erre a linkre: http://gyermeksos.hu/2016/03/26/5-fontos-dolog-amit-jo-ha-magaddal-viszel-a-gyermekugyeletre/


KÖVESS MINKET:
hirdetés
25 éves debreceni lány reformálhatja meg a hazai mosószerpiacot
Csegény Zsófia által vezetett cég terméke nem tartalmaz káros vegyszereket és minimális ökológiai lábnyomot hagy.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 10.Fiatal debreceni közgazdász által vezetett cég terméke nem tartalmaz káros vegyszereket, minimális ökológiai lábnyomot hagy, és ugyanúgy kiveszi a makacs foltokat, mint a kőolajszármazékokkal is operáló mosóporok.

A 25 éves Csegény Zsófia által igazgatott Sansin Globe Zrt. célja, hogy a szinte 100 százalékban természetes mosószer kiszolgálja azoknak a fiataloknak és családoknak az igényeit, akik nem szeretnék szervezetüket feleslegesen vegyi anyagokkal terhelni.

A Sansin valamennyi terméke környezettudatos és vegán, amivel hozzájárul az ökológiai lábnyom csökkentéséhez. Az esztétikus csomagolás olyan gyártási folyamat során készül, amelyben az alapanyag az újrahasznosított HDPE regranulátum.

– A külcsín nem mehet a környezetvédelem rovására. Felelős nőként és leendő anyaként mindennél fontosabb számomra, hogy milyen környezetben élek, és milyen bolygóra tervezem az utódaim életét – mondta Csegény Zsófia.

De mi köze az állatoknak a mosószerhez?

Egy igen elszomorító adat aszerint az EU éves műanyaghulladék-termelése 20 millió tonna, amelyből csak 14%-ot hasznosít újra az emberiség, a többi zömmel a természetben köt ki, többnyire az óceánokban és az édesvízi folyókban.

A közösségi oldalakon naponta felbukkannak műanyag zacskók között fulladozó állatok fotói, és elrettentő adatok arról, milyen szörnyű kínokat állnak ki a rengeteg kemikália és műanyag szemét miatt. Ezért Csegény Zsófia hisz abban, hogy az élhető jövő felé vezető út környezetbarát, bio- és vegán termékekkel van kikövezve. Ez mind szép és jó – de pont mosószer?

Ha környezettudatos vagy, kezdd a mindennap használt termékekkel

A fiatal hazai vállalkozó szerint először a takarítószereket érdemes felülvizsgálni. Például a mosószert. Ha nem egyszemélyes háztartást vezetünk, a mosás napi feladat, és sem nekünk, sem a környezet számára nem közömbös, mit rejt a csomagolás.

Vannak az összetevők között káros vagy gyanús vegyszerek? Lehet, hogy mérgeznek engem és a környezetemet? A gyártójuk szívén viseli a természetet fenyegető veszélyeket? Ha az első két kérdésre igen, a harmadikra pedig nem a válasz, akkor ideje váltani. De van egyáltalán olyan mosószer, amely bio, sőt, vegán, nem tartalmaz a környezetre káros anyagokat, a lehetséges allergiás reakciók kockázatát a minimálisra csökkenti, csomagolásához újrahasznosított anyagokat használnak fel, és még a salsafoltot is kiveszi? Kapaszkodj meg: van. Ez a Sansin.

Még egyszer az állatokról: a Vegan Society minősítés

Az állatok védelme nem merül ki az általános környezetvédelmi elvekben. A Sansin mosószerek és öblítők megkapták a hivatalos Vegan Society (Vegán Társaság) pecsétet, ami azt jelenti, hogy a termékek 100%-ban vegánok. Mi több, a márka támogatja a Vegán Társaságot céljai elérésében, amelyek között szerepel az állatok elleni erőszak visszaszorítása és az állatkísérletek betiltása is. Vagyis a Sansin nem pusztán egy kiváló mosószer, hanem túlnőve önmagán a környezettudatos és állatvédelmi szemléletet is szimbolizálja.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Magyar játékos lett a Bundesliga legjobbja
Gulácsi Pétert a Bayern München elleni meccsen mutatott teljesítményéért díjazták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 13.hirdetés
Kijutottak a vb-re a 17 éves focistáink, Belgiumot verték az Eb-n az 5. helyért
A vb ősszel lesz, Brazíliában. Magyar U17-es csapat mindössze egyszer jutott ki, még 1985-ben.
MTI - szmo.hu
2019. május 16.A magyar válogatott 1-1-es rendes játékidő után tizenegyes-párbajban legyőzte Belgiumot az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon, így ötödik lett és kijutott az őszi, brazíliai világbajnokságra.

Magyar U17-es csapat ezt megelőzően egyszer, 1985-ben szerzett vb-re részvételi jogot, akkor a negyeddöntőig jutott.

Az idei vb-t Brazília öt városában, Brazíliavárosban, Cuiabában, Manausban, Natalban és Recifében rendezik. A torna pontos időpontja egyelőre nem ismert.

Magyarország-Belgium 1-1 (0-0) - 11-esekkel 5-4

gól: Komáromi (61.), illetve Kalulika (56.)

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese három győztes csoportmérkőzése után hétfőn büntetőpárbajban alulmaradt a spanyolok elleni negyeddöntőben, ám mivel benne volt a két legjobb kiesőben, megküzdhetett az ötödik helyért Belgiummal. Az Eb-selejtezők elitkörében - már egyaránt biztos Eb-résztvevőként - találkozott egymással a két csapat, akkor a belgák 4-2-re nyertek.

A dublini első félidőben - az európai szövetség honlapja szerint - a magyarok elsősorban a védekezésre koncentráltak, de letámadással többször is zavarba hozták a belga válogatottat. A rivális kétszer is a kapufát találta el, de Preisinger Sándor együttese is többször veszélyeztette az ellenfél kapuját.

A második játékrészre felpörögtek az események: a belgák Kalulika közvetlen közelről esett találatával vezetést szereztek. Néhány perccel később Kosznovszky Márk kísérleténél a belgák kapusa, Vandevoordt még védeni tudott, a 61. percben azonban Komáromi György fejesével egyenlített a magyar csapat. A folytatásban mindkét válogatott előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, ám a két hálóőr nagy védéseinek is köszönhetően a lefújásig már nem változott az eredmény.

Az U17-es kontinensviadalon ha nincs döntés a rendes játékidőben, rögtön tizenegyesek következnek: ebben a belgák harmadik embere rontott, és mivel magyar részről minden játékos betalált, Preisinger Sándor csapata szerezte meg a vb-kvalifikációt érő ötödik helyet.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Autószerelő volt, ma a 30 legsikeresebb fiatal listáján szerepel a cégével
Pál Zoltán Gábor mostanra az ország egyik legjobb keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberévé vált.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 14.Pál Zoltán Gábor, a 27 éves SEO szakértő és cége, az ALH Consulting Kft. már több mint 130 internetes áruház motorháztetője alatt dolgozott. Számos díjat is bezsebeltek és 2019-ben sikerült megháromszorozniuk az ügyfélkörüket, talán ennek is köze van ahhoz, hogy Zoltán néhány napja felkerült a Forbes "30 sikeres fiatal 30 alatt" magyar listájára.

A Forbes magazin idén is összeállította a 30 év alatti sikeres fiatalokat bemutató 30 fős listáját. A válogatásba olyanok kerülhettek be, akik fiatal koruk ellenére feljutottak a csúcsra és a teljesítményük miatt meg kell ismernie őket az országnak. Nem csak az üzleti életből, hanem a kultúra és a sport világából is válogattak.

Pál Zoltán Gábor nevét még kevesen ismerik, munkáival azonban a legtöbb magyar már biztosan találkozott. A 27 éves SEO szakember cégének, az ALH Consulting Kft.-nek jelenleg is 100 aktív ügyfele van, amik vezetik a Google találati listáit.

Zoltán autószerelőből lett az ország egyik legjobb keresőoptimalizálással foglalkozó szakembere.

Kiemelt területe a technikai SEO és a linkmarketing. Cége ügyfélkörét jellemzően kkv-k teszik ki, de többek között a Body Shopnak és a Játékszigetnek is dolgoznak, idénre százmillió feletti árbevételt becsülnek.

"Az egyik célom volt, hogy felkerüljek a Forbs 30-as listájára, így nagyon boldog vagyok, hogy teljesült. Nagyon jó, hogy ezáltal is többen ismerhetnek meg bennünket"

- mondta el.

A fiatal cégtulajdonos jelenleg közel húsz fős csapattal segíti a webáruházak SEO-ját, de ez nem volt mindig így, mert ez a piac nagyon dinamikusan változik, így mindig a felmerülő igényekhez igazodik a csapat mérete és összetétele.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x