cim
13 mese Mátyás királyról ingyen
Az egyik legkedveltebb hazai rajzfilmsorozat összes epizódja felrakták az internetre.
Képek: Youtube
2014. február 18.

A Pannónia Filmstúdió kecskeméti stúdiójának mára már szinte "kultrajzfilmmé" vált rajzfilmsorozata máig generációk kedvence, nem véletlenül. Gyönyörűen megrajzolt hátterek és karakterek teszik élvezetessé az igazságos Mátyás király kalandjait.

A történetek, amelyeknek a Mátyásról szóló népmesék, legendák, krónikák adják az alapját, fordulatosak, dramaturgiájuk jól kidolgozott, még felnőtt szemmel is izgalmasnak és tanulságosnak tűnnek.

kiralruhas

kovacs

A hangulatos, korhű zene, amit a Kaláka együttes játszott, tovább fokozza a "középkori" élményt. Ráadásul a rajzfilmfiguráknak olyan művészek kölcsönözték a hangjukat, mint például Helyey László, aki a királyt, vagy Sztankay István, aki az udvari bolondot szólaltatja meg.

Rajtuk kívül hallható az epizódokban (illetve a sorozat alapján készült Mátyás, az igazságos című egész estést rajzfilmben) Sinkó László, Székhelyi József, Körmendi János, Pécsi Ildikó, Haumann Péter, Tahi Tóth László, Juhász Jácint (aki ráadásul pont a juhász figurájának kölcsönözte a hangját) - és sokan mások.

Ízelítőnek itt az első epizód, Az igazmondó juhász:

Az interneten bármikor újranézhetitek kedvenc részeiteket, a 13 epizódból álló rajzfilmsorozat ugyanis tavaly a Youtube-ra is felkerült. A teljes lejátszási listáért KATT IDE!

paraszt

juhasz

kep

vege

A filmkészítők stáblistáját, illetve a közreműködő színészek névsorát ITT és ITT nézhetitek meg.

Ha te is szereted ezt a rajzfilmsorozatot, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!