hirdetés
Itt a májusi hó: havazott a Bakonyban és a Kőszegi-hegységben is
A Kendig-csúcson fagypont körüli hőmérsékletre hűlt le a levegő, és olyan erősen fúj a szél, hogy vízszintesen esnek a hópelyhek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 05.


hirdetés

Havazást hozott a hétvégi hidegfront az ország magasabban fekvő részein: a Kendig-csúcson és a Bakonyban is megjelentek a hópelyhek.

Az Időkép webkameráján is látható, hogy

a viharos szélben vízszintesen esik a hó a Kőszegi-hegységben, ahol 0 fokig hűlt le a levegő, a szél sebessége pedig a 93 km/h-t is elérte.

A portál azt írja, vasárnap a déli órákban váltotta fel az esőt a havazás a Kendig-csúcson.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat képeken örökítette meg a fehérbe borult erdőt.

"500 méter felett havas eső, 600 méter felett hó hullik az Alpokalján, ami 700 méter felett meg is marad. Az Írott-kő 882 méteres csúcsán már délelőtt 1-2 cm -es volt a hótakaró, ami azóta csak gyarapodott"

- írta az OMSZ egyik munkatársa.

Fotó: OMSZ

Fotó: OMSZ

A Facebook-oldalukon azt is írják, hogy

a következő másfél napban a Bakony magasabb részein, illetve holnapra már az Északi-középhegységben is kifehéredhet a táj, de csak átmenetileg.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Elképesztő képeken a májusi havazás – fehérbe borult a táj
A meglepő tavaszi időjárást többen is megörökítették.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 05.Korábban már beszámoltunk róla, hogy havazást hozott a hétvégi hidegfront az ország magasabban fekvő részein: a Kendig-csúcson és a Bakonyban is megjelentek a hópelyhek. A májusi havazás és a borongós, sok helyen esős idő miatt inkább a lakásba vágynak a legtöbben, ugyanakkor voltak, akik az igazi ritkaságnak számító időjárás miatt inkább a természetet járták és fotókat is készítettek a nem mindennapi tavaszi látványról.

Ezeket a fotókat például Pintér András készítette a Kőszegi-hegységben vasárnap:

Lapozz a többi képért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Videókon a súlyos orosz repülőbaleset
Az utasszállító fedélzetén a személyzettel együtt 78-an voltak. Egyes források szerint a balesetnek halálos áldozata és több sérültje is van.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 05.Korábban beszámoltunk róla, hogy kényszerleszállást hajtott végre a moszkvai Seremetyjevo repülőtéren egy kigyulladt SSJ-100-as típusú utasszállító repülőgép vasárnap, fedélzetén 72 utassal és 6 főnyi személyzettel.

Az utasokat kimentették a gépről, egyes információk szerint ugyanakkor a balesetnek több sérültje és halálos áldozata is van. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy pontosan hányan haltak meg és szenvedtek sérüléseket a repülőgép utasai közül.

Többen is levideózták az égő gépet és a menekülő utasokról is több felvétel készült:

További videókért, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
41 ember halt meg az orosz gép moszkvai kényszerleszállása során
A túlélők közül 33-an utasok, négyen pedig a személyzet tagjai. A legvalószínűbb, hogy a tragédiát villámcsapás okozta, de nem kizárt a rövidzárlat sem.
MTI, fotó: Wikipedia - szmo.hu
2019. május 06.41-re nőtt a repülőbaleset halottainak száma - közölte vasárnap este a kiemelt fontosságú balesetek és bűnügyek esetében eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vasárnap este Moszkvában.

Az SSJ-100-as repülőgép 78 főnyi utassal és személyzettel a fedélzetén hajtott végre kényszerleszállást a seremetyjevói repülőtéren vasárnap délután. A szerencsétlenséget 37-en élték túl. A Rosszija 24 hírtelevízió tudósítása szerint legalább további két súlyos sérült is van.

A túlélők közül 33-an utasok, négyen pedig a személyzet tagjai.

A Moszkva-Murmanszk járat a földet érést követően gyulladt ki, az utasokat felfújt csúszdán mentették a gépből. A Szuhoj repülőgépgyár SSJ-100-as típusú gépe 28 perccel a felszállás után hajtott végre kényszerleszállást, amely során a jelentések szerint az utasszállító vagy az egyik, vagy mindkét hátsó hajtóműve megrongálódott.

A műveletet az Aeroflot szerint az előírt 90 helyett 55 másodperc alatt hajtották végre. Az üzemanyaggal csaknem teletankolt repülőgép ezután teljesen kiégett.

Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a SU-1492-es járat csak másodszorra tudott leszállni. Első alkalommal túl nagy volt a gép sebessége, második alkalommal pedig felmondta a szolgálatot a jármű automatikája.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök elrendelte, hogy a tragikus kényszerleszállás körülményeit egy állami bizottság vizsgálja ki. Az SZK a történtek miatt büntetőeljárást indított.

A hírügynökségi jelentések szerint az elsődleges feltételezések alapján a legvalószínűbb, hogy a tragédiát villámcsapás okozta, de nem kizárt a rövidzárlat sem. A repülőgéppel a vészjelzés leadását követően megszakadt a földi irányítók összeköttetése.

Az incidens miatt a moszkvai repülőtereken több mint száz járatot késleltettek vagy töröltek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Súlyos légi baleset történt Moszkvában, halálos áldozatok is vannak
A gépen a személyzettel együtt 78-an voltak. Kényszerleszállás közben orral a kifutópályának ütközött és kigyulladt.
MTI - szmo.hu
2019. május 05.Kényszerleszállást hajtott végre a moszkvai Seremetyjevo repülőtéren egy kigyulladt SSJ-100-as típusú utasszállító repülőgép vasárnap, fedélzetén 72 utassal és 6 főnyi személyzettel.

A TASZSZ hírügynökség este kórházi forrásokra hivatkozva azt közölte, a balesetben 13 ember életét vesztette, és több mint tízen orvosi ellátásra szorultak. Az Interfax hírügynökség viszont azt írja, a hivatalos lista szerint a kigyulladt gépen tartózkodó 13 ember sorsa ismeretlen, információik szerint 6 ember szenvedett égési és a menekülés közben szerzett sérüléseket.

A RIA Novosztyi szerint, amely 5 sérültről tud, az összes utast sikerült felfújható csúszdán kimenekíteni a hátsó részén lángban álló járműből.

Az orosz fővárosból Murmanszkba tartó gép a TASZSZ értesülése szerint az egyik hajtóműben kiütött tűz miatt fordult vissza. Az Interfax úgy tudja, hogy a gépnek csak másodszorra sikerült leszállnia, amikor orral a kifutópályának ütközött, és kigyulladt.

A repülőgéppel megszakadt a földi irányítók kapcsolata, miután a pilóta vészjelzést adott le. Az utasszállító közép-európai idő szerint 17 órakor szállt fel, és mintegy 40 perc múlva ért földet, miután több kört is leírt Moszkva megye fölött. A TASZSZ egy névtelen informátora azt állította, hogy a repülőt villámcsapás érhette. A balesetet túlélt pilóták is azt mondták, valószínűleg villám okozhatta a tüzet.

Az Interfax szerint a tüzet sikerült eloltani. A Rosszija 24 hírtelevízió azt jelentette, hogy a baleset miatt késnek a járatok Seremetyjevón, de a repülőtéren nem állt le a repülőgépek indítása és fogadása.

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök elrendelte, hogy a tragikus kényszerleszállás körülményeit egy állami bizottság vizsgálja ki. A kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság a történtek miatt büntetőeljárást indított.

Az égő gépről és a menekülő emberekről több videó is felkerült a Twitterre.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x