hirdetés
pecs_kiefer-2-1.jpg

Itt a bizonyíték, hogy a vihar bár félelmetes, mégis lenyűgöző látvány

A haragos felhőktől a távolban ömlő esőig, az első előbukkanó napsugaraktól a szivárványig fantasztikusan sokféle és varázslatos a nyári zápor.
Fotók: Kiefer Béla - szmo.hu
2020. június 01.


hirdetés

Komor sötét fellegekkel érkezik, a nemrég még színes tájat szürkeségbe burkolja. A napfényt elrejti és esőfüggönyt varázsol a távolba. Ahogy jött, olyan gyorsan tovább is száguld, de nyomában egy rövid időre minden megváltozik. Miközben szivárványt fest az égre, mások lesznek a vörösek, más a napsugár erőssége... Félelmetes, mégis lenyűgöző.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bankrablo_pecs_sebeszimaszk.jpg

Még videóval sem találják a lúzer pécsi bankrablót a rendőrök

Hiába keresik egy napja már videóval is a bankrablót, még senki nem jelentkezett, hogy ismerné a sebészi szájmaszkot az álla alatt viselő férfit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 19.


hirdetés

Egy hete rabolta ki a pécsi Komlói úton található egyik bankfiókot az a férfi, akit tegnap óta már videóval keres a rendőrség. A könnyen felismerhető bankarablót ennek ellenére sem találja a rendőrség, legalábbis a police.hu-n még mindig elérhető a rablásról készült felvétel.

A férfi május 12-én 15 óra 20 perckor Pécsett, a Komlói úton szájmaszkkal az arcán bement egy pénzintézetbe, majd közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követelt. Miután megkapta az összeget, elmenekült a helyszínről.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján egy körülbelül 175 centiméter magas férfit keresnek, aki középkorú, erősebb testalkatú és körülbelül 42-43-as méretű cipőt hord. A rendőrség honlapjának leírása szerint a bankrabló nyugodt, higgadt temperamentumú, kommunikatív, intelligens ember, aki jó helyismerettel rendelkezik.

A nyomozók megállapították, hogy a rablást megelőző időpontban a férfi a Balassa Bálint és a Búzavirág utca kereszteződésében a felvételen látható öltözetben várakozott.

A rendőrök várják azok jelentkezését, akik akár gyalogosan, akár gépjárművel közlekedve látták a férfit, illetve várják annak a szürke, Nissan Leaf típusú személygépkocsi vezetőjének a jelentkezését is, aki az említett helyszínen közlekedett.

hirdetés

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
orfu_kiefer.jpg

Ha csodaszép helyekre vágysz, akkor fedezd fel Orfű, Siklós vagy a Duna-Dráva Nemzeti Park látnivalóit

Egy remek családbarát vár, az egyik legszuperebb borút, egy varázslatos tórendszer, tanösvény, állatfarm és mesés környezet - mindez Pécs környékén vár rád. Segítünk, hogy merre érdemes elindulni.
Fotók: Kiefer Béla - szmo.hu
2020. május 18.


hirdetés

A szép és nyugis vidékeket, a történelmi helyeket, a finom borokat és a jó konyhát kedvelőknek már nem kell bemutatni a Pécs környéki helyeket. A járvány után azonban sokan még tanácstalanok, merre érdemes, lehet elindulni, ezért nekik is szeretnénk segíteni. Aki pedig még nem barangolta be ezt a gyönyörű és izgalmas tájat, annak szeretnénk felhívni a figyelmét erre a térségre. Meglátjátok, megéri útnak indulni.

Pécs megkezdte a „nyitást”, több szabadtéri hely is fogadja már a látogatókat, az éttermek, cukrászdák és szállások is felkészülnek/felkészültek a vendégfogadásra.

Ám a környező települések, a hegyek-völgyek, a tavak, várak és persze a borvidék is csábító program.

Siklós

hirdetés

A különleges, interaktív és családbarát Siklósi vár május 30-án nyit, és hidd el, kihagyhatatlan úti cél. És hogy mi vár rád?

A településen található Hotel Castello és a Thermal Spa május 29-re tervezi a nyitást. A többi turisztikához kapcsolódó szolgáltató várhatóan pünkösdtől fogadja majd a vendégeket. A városban működő éttermek, cukrászdák, pincészetek teraszai már kinyitottak, ide betérhetsz: Hanna cukrászda, Harmat cukrászda, Vineas Aborozó, Kalmár pincészet, Gergen pincészet harkányi kirendeltsége, Maestro pizzéria, City Café pizzéria, Hotel Agora terasza.

Villány-Siklósi Borút

Már nagyon várják a vendégeket, és a járvány utáni szabályok betartásával készülnek a fogadásukra. A kerthelyiségek, teraszok az aktuális korlátozásoknak megfelelően üzemelnek, a pontos nyitva tartásokról a pincészetek saját felületein tudsz tájékozódni.

Orfű

A kedvelt üdülőhely is fokozatosan nyit. Nem csak a tórendszer, hanem a völgyet övező táj is fantasztikus. Igazi relaxációs hely, ahol a vízparti andalgás, csónakázás mellett remek túrákra is érdemes elmenni. Egyre több hely nyit:

Az Orfűi Malmok/GARAT egyelőre a hétvégén látogatható, ám akkor a malomudvarban a teraszon kávét és süteményt is vehetsz.

Minigolf Center június 15-től az előírt higiéniai szabályok betartásával várja a vendégeket. Lesz kézfertőtlenítő és plexi fal is.

A Rácz Lovastanya szintén nyitva már, a családias hangulatú panzió nagy területén horgásztó, ménes, miniállatkert, játékterem (ping-pong, darts, biliárd) is van.

Aktív Víziturisztikai Központ, Bike OrFun – Kerékpárkölcsönző is fogadja az érdeklődőket, de telefonon előzetesen egyeztetni kell.

Mecsek Háza bejelentkezés alapján várja a vendégeket. Barlangtúrák még nem tarthatók, de felszíni- és éjszakai túrákra van lehetőség.

Az Orfűi Vitorlás Iskola júniustól indítja a gyermektáborokat és a felnőtt oktatásokat.

A Hertelendi Termál május 30-án megnyitja kapuit és lehet újra strandolni. A fürdőben lévő vendéglátóhelyek szintén várnak majd.

A kölcsönzők is kinyitottak a Pécsi-tó partján.

Az éttermek közül már vár a Mediterrán Étterem, Mauro Büfé, Árnyas Part Büfé, Szomjas Vándor. A Muskátli Vendéglő felújítás miatt tart zárva, de az utolsó információk szerint hamarosan nyit. A Mediterrán Étterem, a Muskátli Vendéglő, a Kajakos Büfé egyelőre csak hétvégéken van nyitva. Azt kérik, hogy előzetesen foglalj asztalt, ha mennél. Az Árnyas Part Büfébe és a Szomjas Vándor Büfébe már minden nap mehetsz, a teraszon az előírásoknak megfelelően tud helyet adni. A Mauro Büfé szintén hétvégén, míg a Horgász Büfé egész héten nyitva.

A Fishing On Orfű új időpontban lesz, augusztus 26-29-ig.

A Medvehagyma Ház Ökoturisztikai Látogatóközpont még zárva van.

Az Abaligeti Cseppkőbarlang sem fogad még vendéget.

Duna-Dráva Nemzeti Park

A szabadtéri ökoturisztikai helyszínek már látogathatók, így ismét lehetőség nyílik arra, hogy felfedezd az itteni különleges természetet. Többek között közelről megismerheted a régi magyar háziállatokat és az idén született kicsinyeiket is. A sírkertben pedig a mohácsi csata hősei előtt tisztelegnek. A szükséges óvintézkedések betartása mellett, kedvezményes árakkal várnak.

A Pintér-kert Arborétum szombat, vasárnap és ünnepnapokon nyit ki.

A Barcs-Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpont munkanapokon várja a látogatókat a szabadtéri területekre, az állattartó telepre és a tanösvényre. Előzetes bejelentkezéssel lehet bemenni, és a csoportlétszám is korlátozott.

A Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen szintén a szabadtéri terület látogatható, a kiállítás zárva tart. Az emlékhely területén minden nap kétszer, 11 és 14 órakor korabeli fegyverekből tartanak fegyverbemutatót.

A Szaporcán található Ős-Dráva Látogatóközpont már részlegesen nyitva, itt is csak a szabadtéri terület látogatható.

Pécsvárad

A pécsváradi vármúzeum a rendelkezés értelmében még zárva tart, de a várudvar látogatható – és kivételesen, a kivételes helyzetnek megfelelően térítésmentesen. Egy rövid ismertetőt lehet vásárolni, amely segít a várudvar felfedezésében és a műemlék fenntartásában. Az ismertetőhöz egy vártotó társul. Az István Király Étterem várterasza is újra fogadja vendégeit. Az István Király Szálloda nyitását május 26-ra tervezik.

Az összeállítás elkészítésében az Irány Pécs Nonprofit Kft. Tourinform volt a Szeretlek Magyarország segítségére.

Bővebb információkat Pécs ITT Orfűről ITT talász.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
a-nyar-ezernyi-szine-pecs-kornyeken.jpg

Napkeltétől napnyugtáig - ilyen a nyár ezernyi színe Pécs környékén

Festői képek - csak ennyit mondhatunk.
Fotók: Kiefer Béla - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

A nyári napsugár sokszor elvakít, az erős fényben szinte káprázik a szemünk. Ám egy fotós objektívjén át megannyi finom részlet, csodás látványosság kel életre. A hajnal első narancsos sugara, a párából átsejlő zöldek, a ragyogó kékek, a napszítta sárgák vagy az este elköszönő fénysugár vörös pírja megunhatatlan.

Láthatjuk nap, mint nap, de mégis mindig rabul ejt. Tarts velünk egy pár perces relaxációra Pécs környékére. Lazíts, engedd el magad, és élvezd mindazt, amit a természet nyújt nekünk.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
pecs7.jpg

Pécs: Kinyitott az Állatkert és bobpályán vagy hófánkon is csúszhatsz

Elindult a Zselici Csühögő, a városban sétálók pedig már több teraszra is kiülhetnek, sőt néhány szálloda, apartman is fogad már vendégeket.
Fotó: Kiefer Béla - szmo.hu
2020. május 13.


hirdetés

A járvány után sorra nyitnak meg a szabadtéri attrakciók, települnek ki egyre nagyobb számban a vendéglátóhelyek az utcákra, terekre és a szállásadók is készülnek a látogatók fogadására. Pécs is nyit, a sokak által kedvelt városban is lehet már sétálni, nézelődni, sőt akár több napos pihenést is tervezhetsz már ide.

A pécsi Tourinform iroda érdeklődésünkre elmondta, hogy a nyitás lassan, fokozatosan történik a városban. A szakma bizakodó, úgy látják, hogy egy jó nyári szezonjuk lehet, de elsősorban a belföldi vendégekre számítanak. Mindannyian úgy vélik, hogy a legfontosabb a biztonság, minden szolgáltató erre törekszik, hogy a vendég kényelemben, de biztonságban érezhesse magát. Az iroda éppen ezért naprakész tájékoztatást szeretne nyújtani a szabályokról, az egyes attrakciók, vendéglátóhelyek és szállások nyitva tartásáról.

Itt egy lista, hogy jelenleg, május közepén mi vár rád, ha Pécsre utazol:

Az Pécsi Állatkert nehéz időszakon van túl. A kényszerű bezárás miatt komoly anyagi nehézségeik voltak, de rengeteg támogatást, szeretetet, adományokat kaptak, így sikeresen átvészelték az elmúlt hónapokat. Most újra megnyitottak, ami az állatokra is jó hatással volt. Beszámolójuk szerint: "érzékeltük, hogy az elmúlt, ingerszegényebb időben némely egyednél fokozódott az agresszió, ez várhatóan a vendégek érkezésével enyhülni fog, hiszen a látogatók jelenléte is hat az állatra. A nyitást biztonsági intézkedések mellett tesszük, óvni szeretnénk a munkatársainkat, látogatóinkat és az állatokat is. Így programokat, látványetetéseket nem tartunk egészen addig, amíg ezt nem érezzük biztonságosnak, illetve fokozottan ügyelünk a fertőtlenítésre, be- és kilépők elkülönítésére, a nagyobb tömeg kialakulásának megelőzésére. Az állatkertben egy időben 400 fő tartózkodhat, az akvárium-terrárium felső szintjét lezárjuk majd és kérjük a szájmaszkok viselését". Azt kérik, hogy tartsuk be a 1,5 méteres távolságot, kérik a szájmaszk viselését, és belépéskor kötelező a kézfertőtlenítőt használni. Az éttermek, szolgáltatók is nyitva tartanak.

Bővebb információk ITT

hirdetés

A Mecsextrém Park szabadidős programlehetőségei is fokozatosan indulnak újra. Hétvégétől már birtokba lehetett venni a Mecsextrém Park egyes játékait Árpádtetőn. Az erdei bobpályán és a hófánk csúszdapályákon is lehet már suhanni. Mindkét játék 50 perces turnusokra foglalható, és ebben az időszakban csak egy háztartásból érkező vendégek használhatják a pályákat. Csak előzetes bejelentkezéssel lehet menni, és kötelező a szájmaszk. Úgy tervezik, hogy az Airsoft pálya is nemsokára használható lesz.

Bővebb információk ITT

A Zselici Csühögő újra menetrendszerűen közlekedik hétvégenként és ünnepnapokon, egyelőre kizárólag a nyitott kocsikkal. Almamellék állomásról indul Sasrétre, majd vissza. Az utasok létszáma korlátozott, ezért előzetes regisztráció szükséges, valamint az állomáson és az utazás során kötelező a szájmaszk viselete.

Bővebb információk ITT

A Püspökség intézményei most még zárva vannak, de úgy tervezik a nyitást, hogy a hivatalos rendelkezésekhez igazodva nyitják majd meg a beltéri kiállításokat, múzeumokat. Már gondolkoznak azon, hogy milyen módon alakítsák át a tereket, hogy a látogatókat kellő biztonsággal tudják fogadni. Az online szentmiséket továbbra is közvetítik a Dzsámiból. A Székesegyházban restaurálási munkálatok zajlanak. A szentmisék a Pécsi Egyházmegye honlapján/Facebook oldalán és a YouTube csatornán érhetők el.

Bővebb információk ITT

A Zsolnay Kulturális Negyedben még nincs nyitási dátum. Készül a terv az újranyitás lépéseire, pl. hogyan korlátozzák a látogatók számát a jövőben egy tárlatvezetésen, milyen ütemben indulhat el az újranyitás. Addig pedig virtuális sétát lehet tenni a Zsolnay Negyedben.

Bővebb információk ITT

A Janus Pannonius Múzeumok még zárva, de Digitális barangolás címmel napi sorozatot indítottak a JPM honlapján, ebben a gyűjteményeik különlegességeit, és az egyes műtárgyakhoz, kiállításokhoz kapcsolódó érdekességeket mutatják be.

Bővebb információk ITT

A Jakovali dzsámi még zárva.

Az Idrisz baba türbéje újra fogad látogatókat, időpont egyeztetés a 20-400-9301-en. Egyéb programok: múzeum pedagógiai órák (Oszmán Pécs, Dervisek) Gyertyafényes tárlat a szufikról. "A török Pécs" séta idegenvezetéssel. Időpont egyeztetés itt is szükséges. Többféle sétaútvonal is lehetséges.

A TV-torony is még zárva.

Néhány szálláshely is fogad már vendégeket. A legutóbbi információk szerint nyitva van a Hotel Árkádia, a Fordan Hotel várja a vendégeket (előzetes foglalás szükséges), a Hotel Laterum pünkösdkor nyit meg teljesen, a Hotel Diánában előzetes bejelentkezést kérnek és reggelit nem tudnak adni. Az apartmanok közül várja a vendégeket a Toldi Apartmanok Pécs, a Liszt Apartman (kontaktmentes kulcsátadást is tudnak biztosítani), Barária Apartmanház (az apartmanok önállóan használhatóak, kontaktmentességet tudnak biztosítani), Hatház Apartman (a jövő héten nyit). A Danubius Hotel Palatinus június 1-i nyitást tervez.

A többi hotel, vendégház, apartman, kemping júniusra, júliusra tervezi a nyitást.

A vendéglátóhelyek közül több belvárosi éttermem, kávézó terasza kinyitott, a biztonsági előírások betartása mellett. Az I Love Pécs Kávézó teraszára már ki lehet ülni, de elvitelre is vásárolhatsz. A Corso Étterem május 18-tól nyitna, napi menüt kínálna. A Balkán Bisztró belső kertjét is a héten nyitják meg. A fagyizók, kávézók és más vendéglátóhelyek is fokozatosan nyitnak, a közösségi oldalaikon is tudsz tájékozódni. A Tettye Vendéglő újra megnyitott, egyelőre csak a kerthelyiségben, de ételrendelést felvesznek.

A pécsi helyzet feltérképezésében a pécsi Tourinform iroda volt a Szeretlek Magyarország segítségére.

A pécsi Tourinform iroda telefonon és e-mailben elérhető munkanapokon 9-17.00-ig, Tel: 72/213-315, 72/511-232, E-mail: [email protected], [email protected] Szombat-vasárnap zárva vannak, és szünetel a személyes ügyfélfogadás is.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!