hirdetés
Innen ismered fel az érzelmileg elérhetetlen embert – még mielőtt beleszeretsz
Egy kicsit már beleestél, de falakba ütközöl. Vergődsz, de nem tudsz szabadulni. Mert NEM ELÉRHETŐ. Elmondjuk, miből derül ki.
IHeartIntelligence. Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. május 16.


hirdetés

Először csak titokzatosnak tűnik. Magába fordulónak. Nehezen mutatja ki az érzelmeit. Csak türelem kell, és megnyílik. Nos, a pszichológusok szerint nem. Sajnos vannak korai jelek, amelyek egyáltalán nem azt jelentik, hogy majd idővel minden jobb lesz. Hanem azt, hogy lelkileg soha nem lesz teljes értékű társ. Mert hiába érzed őt a nagy Ő-nek, érzelmileg áthatolhatatlan falak veszik körül. Íme a jelek.

1. Amikor már azt hiszed, minden tökéletes, hirtelen kihátrál

Egy érzelmileg elérhetetlen emberben épp az a rossz, hogy nem lehet vele egyről a kettőre jutni. Amikor végre közel kerültök egymáshoz, érzed végre a valódi intimitást, hirtelen lezár. Elég egy cinikus megjegyzés, pl. ha azt mondod neki, mennyire megnyugtat a közelsége, felnevet: “Na persze!”, vagy ami még bántóbb: “Blablabla!” Te pedig nem érted, miért ilyen kegyetlen, mit rontottál el.

Soha nem érzed, hogy eleget kaptál belőle, mindig úgy váltok el, hogy hiányérzeted van. Juttatott neked ugyan egy kis adagot, de ő maga kívülálló maradt.

2. Az érzéseid nem befolyásolják a cselekedeteit

Mivel a saját érzelmi világát sem tudja kezelni, ezért a tiédet is képtelen empátiával szemlélni. Egyszerűen nem fogja fel, hogy bizonyos cselekedeteivel, mondataival milyen fájdalmat okoz neked. Egy darabig nagyon cuki, aztán hirtelen flörtölni kezd mással, esetleg ghostingol, vagy beszól egy olyat, hogy csak pislogsz. Mondjuk egy szerelmes éjszaka után, egy átlagos beszélgetésben odaveti neked: “De hát még csak pár hónapja ismerlek, köztünk nincs semmi!” Ez részéről persze védekezés, de neked tőrdöfés a szívbe. Nem érti, nem érdekli. És sajnos soha nem is fogja.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
„Viszonyom van a lányom legjobb barátnőjével, mit tegyek?”
'Nagyszerű teste van' – mondja az apa a lányról, de azért ennél jóval bonyolultabb a helyzet.
The Sun, fotók: YouTube - szmo.hu
2019. május 15.A The Sun hasábjain gyakran jelennek meg valós történetek olyan emberekről, akik épp komoly kapcsolati krízisen mennek keresztül, vagy valami extrém fordulat történt a magánéletükben. Így van ezzel a levél írója, egy férfi is, aki forró viszonyról számol be közte és a lánya legjobb barátnője között. "Félek, hogy ha megtudná, a lányom nagyon kiakadna" - írja.

A férfi 39 éves, elvált (az exneje megcsalta egy munkatársával). A lánya 19 éves, vele él, az említett barátnő pedig szintén ennyi idős, és gyakran megfordul a család házában. "Nagyon vonzó lány, remek teste van. Egy csomószor azon kaptam magam, hogy méricskéltem, amikor a lányom épp nem volt ott."

A barátnő a hétvégéket is sokszor az apa lányával tölti. "Egyik éjjel zajra riadtam fel, lementem, hogy megnézzem, mi az. A konyhában volt és vizet töltött magának. Csak melltartót és bugyit viselt.

Elkezdtünk beszélgetni, és bevallotta, hogy egy picit mindig tetszettem neki. Először kinevettem, de közölte, hogy komolyan gondolja. Hozzám hajolt és megcsókolt.

Nem baráti csók volt: forró és szenvedélyes."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Ezeket a tulajdonságokat keresik a férfiak egy nőben – közel sem csak a külső számít
Egy kapcsolati szakértő mondta el a véleményét.
Marie Claire, fotók: Instagram - szmo.hu
2019. május 15.Azzal nem mond újat senki, hogy a vonzó nőket találják... hm, vonzónak a férfiak. A Marie Claire most annak járt utána, hogy egészen pontosan milyen tulajdonságok tesznek egy nőt ellenállhatatlanná a másik nem szemében. Egy, a Monmouth Egyetemen készült felmérés szerint nem a tűzpiros, telt ajkakról vagy a kerekded idomokról van szó.

Kiderült, hogy a személyiség fontos szempont, és csak ha ez megfelelő a férfi számára, akkor találja a nőt szépnek is.

A kutatás során arra kértek nőket és férfiakat, hogy mondjanak véleményt idegenek évkönyvi fotóiról. A tesztalanyok akkor ítélték fizikailag vonzónak a képen látható személyeket, ha a képeket pozitív személyiségjegyekkel párosították.

It was an intense moment for Luisa, but #CatalinaSandinoMoreno and @vancityjax are all laughs when the camera stops rolling. #TheAffair #Showtime

2,696 Likes, 58 Comments - The Affair on Showtime (@sho_theaffair) on Instagram: "It was an intense moment for Luisa, but #CatalinaSandinoMoreno and @vancityjax are all laughs when..."

Vagyis a személyiség legalább annyira fontos párválasztási szempontból, mint a külső - sőt, vonzóbbá is tehet valakit, ha számunkra izgalmas tulajdonságokkal rendelkezik.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
„A fiam exe nem engedi hozzám a kislány unokámat, mert szerinte nem jó neki, ha egy öregemberrel van”
Ezt írta egy 58 éves nagyapa a The Sun párterapeutájának. Nagyon hiányzik neki a kislány, tanácsot kért, mit tegyen.
The Sun - szmo.hu
2019. május 16.Az 58 éves, brit férfi végső elkeseredésében kért tanácsot. "A fiam összejött egy lánnyal, és született egy kisunokám. Kislány, most négy éves. Bár a fiam rengeteget volt vele, szerintem nagyon jó apa, a kapcsolata a barátnőjével mégis tönkrement, szakítottak. Az ex-menyem (bár nem házasodtak össze, de akkor is van egy közös gyerekük) külön költözött, és azóta gyakorlatilag ő szabja meg, hogy én és a feleségem mikor láthatjuk a kislányt. A feleségemmel már mi is régen elváltunk, de jóban vagyunk, és nagyon sokat vigyáztunk a kicsire, hiszen az unokánk.

Most viszont az anyja egyfolytában kifogásokat talál ki, hogy ne kelljen áthoznia hozzám a kislányt, mert szerinte "nem tesz jót neki", ha egy ilyen öregemberrel van. Nem értem, 58 éves vagyok, ő meg harmincegynéhány, ez nem érv.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
10 dolog, ami közös a boldog és jól működő párkapcsolatokban
Ha ezek hiányoznak a ti kapcsolatotokból, akkor kezdjetek el máris dolgozni rajtuk!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 16.Egyikünk sem úgy indul neki az életnek, hogy eleve rossz és boldogtalan kapcsolatot akar. Menet közben romlanak el a dolgok, ráadásul úgy, hogy számos tényezőt mi magunk alakítunk, így elég gyakran a mi hibánk is, ha valami félresiklik és tönkremegy a házasság vagy a párkapcsolat.

Akad azért jó néhány trükk, illeve módszer, amellyel javíthatsz a kapcsolaton, a kommunikáción és a szerelmi életeden. A Psichology Today az egyik cikkében például 8 olyan tényezőt sorol fel, amely a szerző szerint a boldog és működő párkapcsolatokra jellemző.

A fordítottja is igaz: a diszfunkcionális kapcsolatban, a nem vagy rosszul működő házasságokban ezek hiányoznak. Vagyis ha az alábbiakat nem tapasztalod a saját kapcsolatodban, kezdjetek el minél előbb dolgozni rajta. Ha ez sehogyan nem megy, szakember segítségével sem, gondolkodjatok el azon, érdemes-e együtt maradnotok és mindkettőtöknek kínlódni még évekig.

A boldog kapcsolatokról szóló anyag szerzője azt javasolja, csak kezdd el használni ezeket a módszereket, és hamarosan pozitív változásokat tapasztalhatsz a kapcsolatodban.

A lap javaslaihoz hozzátettük mi is a tapasztalatainkat, így született az alábbi összeállítás.

Gondoskodás, törődés

A párunkkal való törődés elvileg olyan egyszerű, mint kinyitni egy ajtót. Ennek hangot adni azonban nem feltétlenül. Sokaknak esik nehezére, hogy kimondják a kedvesüknek: „szeretlek”. Ám mindenképpen módot kell arra találni, hogy éreztesd vele: tényleg szereted, fontos a számodra. Érdekel téged, foglalkozol vele. Számos olyan gesztus akad, amellyel szavak nélkül is biztosíthatod őt a szerelmedről, szeretetedről. Ezekből egy listát össze is állítottunk korábban.

Figyelem

A cselekedeteidből és reakcióidból is leszűrheti a párod, hogy mennyire veszed komolyan és valóban figyelsz-e rá. Hogy csupán mellette vagy vele élsz. A boldog pároknál is előfordulhat, hogy lankad a figyelmük, azonban törekednek arra, hogy éreztessék a másikkal, hogy fontos számukra, és tekintettel vannak az ő igényeire is.

Kommunikáció

A sikeres kapcsolatban élőkre az jellemző, hogy vágynak a megfelelő kommunikációra és tesznek is érte. Annyi, de annyi módja létezik annak, hogy beszélj a szerelmeddel vagy írj neki. Nme csupán a szerelmi vallomásról van szó, hanem arról is, hogy közös életeteket, terveiteket, mindennapjaitokat megbeszélitek. Akár segítségre van szüksége valamelyikőtöknek, akár a hétvégi programot akarjátok megszervezni, akár csak arról van szó, ki intézze aznap a hivatalos ügyeket vagy ki vásároljon be.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x