Ingyenes programokkal vár a Városháza park
A téli fesztiválon a „Családok évéhez” kapcsolódva a programok a gyerekek ünnepi felkészülésére lettek hangolva: gyerekkoncertek, kézműves foglalkozások, bábszínházi előadások várják a kicsiket.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2018. december 05.


Ahogy az adventi naptárak nyitogatásával és a vasárnapi gyertyagyújtással igyekszünk otthon megteremteni a karácsonyi hangulatot, úgy az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár a programjaival igyekszik felkészíteni minden korosztályt az ünnepekre.

Éppen ezért advent minden hétvégéjén a Városháza park fűtött hüttéjében egy sereg ingyenes programmal várják a családokat: lesznek gyerekkoncertek, bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, meseolvasások és koncertek is.

Hétköznap délelőtt hazai és határon túli iskolás és óvodás csoportok érkeznek a hüttébe, délutánonként pedig fiatal zenei formációk töltik meg zenével a helyszínt. Ezúttal a kulturális programok sokszínűsége mellett a közösségi eseményeken, az összetartozás élményén, a közös ünnepváráson lesz a fókusz a fesztiválon, ahol iskolai együttesek, kórusok és zenekarok, határon túli művészcsoportok és fiatal művészcsoportok is lesznek a fellépők között. Az ő segítségükkel és hagyományőrző műsoraikkal válik többé az advent, mint az illatok kavalkádja.

Azért persze azokról se feledkezzünk meg, hiszen nincs advent a forralt bor és a mézeskalács mámorító illata nélkül. A programok között nemcsak a karácsonyi ízeknek hódolhatunk, de a kézműves portékákat árusító faházak között is elbámészkodhatunk.

A főváros leghatalmasabb adventi koszorúja mellett apró karácsonyfa-installációk színesítik a parkot.

A „Környezettudatos karácsony” nevű program azt szeretné megtanítani a gyerekeknek, hogy nemcsak a készen vásárolt ajándék lehet szép és értékes, hanem az is, amit a saját kezükkel, szeretettel készítenek.

Erre szeretnék felhívni a figyelmet ezek a gyerekek által készített, természetes anyagokból és újrahasznosítható eszközökből, hulladékokból barkácsolt stilizált karácsonyfák, amik kivilágítva emelik a karácsonyi köntösbe bújt park fényét.

A környezettudatosság pedig nem csupán a fesztivál programjaiban jelenik meg a vásáron. A téren található apró, élő fenyőket azok vihetik haza ajándékként, akik a Budapesti Nyári Fesztivál ajándékkártyáját teszik majd a karácsonyfa alá.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x