hirdetés
Ingyen biciklit biztosítanak a túlsúlyos embereknek - 'receptre' lehet felírni Walesben
A díjmentes kerékpárkölcsönzést az Országos Egészségügyi Szolgálat biztosítja. Ha beválik a kezdeményezés, kiterjeszthetik az ország más részeire is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 09.


hirdetés

Ingyen bicikliket biztosít a túlsúlyos embereknek az Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) Walesbe - írja a Telegraph.

Cardiff egyes részein a háziorvosok felajánlhatnak egy 6 hónapos, teljesen díjtalan biciklikölcsönzést az elhízással küzdő pácienseiknek. Minderre azért van szükség az NHS szerint, hogy a túlsúlyos emberek közül kevesebben haljanak meg fiatalon a fölösleges kilók miatt, esélyük legyen a sportolásra, és kevésbé szoruljanak gyógyszerekre az egészségük megőrzése érdekében.

Egy nemrég közzétett kutatás szerint a rendszeres biciklizés 46 %-kal csökkentheti a szívroham és 45 %-kal a rák kockázatát. Már azzal is sokat lehet tenni az ilyen komoly betegségek elkerüléséért, ha bringával mennek az emberek munkába.

A "receptre felírt" biciklizés gyakorlatát most tesztelik Cardiff nagyobb egészségügyi központjaiban, ha pedig sikeres lesz, az egész városban, sőt azon kívül is elterjedhet.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Szemüveg, kontaktlencse, lézeres szemműtét? - kiszámoltuk, melyik éri meg jobban
A nagy döntésnél persze nemcsak a pénz számít, hanem a biztonság, a kényelem, a hatékonyság is.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2019. május 08.A romló szem ma már nemcsak az idősebbekre jellemző. A folyamatos monitor- és mobilhasználat miatt sokan már fiatalabb korukban kénytelenek beruházni szemüvegre, kontaktlencsére, vagy épp egy lézeres szemműtétre.

De mi a legjobb megoldás, és melyik éri meg a legjobban?

Szemüveg

A régi klasszikus. A legtöbb optikusnál 30-100.000 Ft-ba kerül, de a határ a csillagos ég. Az árat nagyban befolyásolja, hogy milyen lencsére van szükségünk, milyen extrákat tetetünk rá, és milyen lesz a keret. Ha a szemüvegre hosszútávú befektetésként gondolunk, nem érdemes a legolcsóbbat választani. Legyen rajta UV-szűrő, kékfény-szűrő? A munkához igazítva monitorbámuláshoz való lencse, esetleg sportoláshoz, vezetéshez illő? Rengeteg kérdésre kell tudnunk ilyenkor válaszolni. És nem ez a legnehezebb része, hiszen még ott a keret. Ez lesz később az állandó kiegészítőnk, így fontos, hogy kényelmes legyen, jól álljon, és passzoljon az öltözködési stílusunkhoz is.

És akkor még nem számoltunk az olyan állandóan jelentkező, apróbb költségekkel, mint egy jó tok, törlőkendők, szemüvegtisztító folyadék, esetleg pótszemüveg. Ráadásul ha romlik a szemünk, a kiválasztási folyamat kezdődhet elölről. De szemromlás nélkül is általában ötévente le kell cserélni a szemüveget, hiszen ennyi idő alatt bőven karcolódik, sérül annyit, hogy újat kelljen venni.

Kontaktlencse

A kontaktlencse olcsóbb, mint maga a szemüveg, de folyamatos havi kiadást jelent. Nem beszélve arról, hogy elsőként le kell küzdeni azt a félelmet, hogy a saját szemünkbe kell nyúlni... Emellett állandó szervezést igényel. Például nyaraláskor gondoskodni kell róla, hogy elegendő lencsefolyadék legyen nálunk, hogy ne menjen tengervíz a szemünkbe, de már egy buli előtt sem árt végiggondolni, hogy mi van, ha csak reggel kerül ki a lencse. A kontaktlencsénél ugyanis nagyon fontos a napi ápolás, hogy ne alakuljon ki semmiféle fertőzés a szemben. Azt is ki kell tapasztalni, hogy milyen lencsét érdemes venni. Van, aki a 30 napos lencsére esküszik, más naponta cseréli. Akik hosszabb ideje lencséznek, szinte mindannyian tapasztaltak már valamilyen szemproblémát, hiszen akármilyen óvatos az ember, a szem könnyen fertőződik.

Bár az ára nagyon változó – attól függően, hogy milyen gyakori cseréjűt választunk, milyen márkájút vagy éppen milyen extra tulajdonsága van -, de egy havi cseréjű lencse esetében folyadékkal együtt háromhavonta nagyjából 15.000 Ft-tal érdemes számolni.

Lézeres szemműtét

Nem csoda, hogy egyre többen választják a szemüveggel vagy a konktaktlencsékkel szemben a lézeres szemműtétet, hiszen egyszeri idő és anyagi ráfordítással nyerhetik vissza a "szabadságukat".

Nem kell többé a kontaktlencsével bajlódni, vagy a szemüveget keresgélni, aggódni a nyaraláson, bulizás vagy sportolás közben.

Kollégánk, aki már bevállalta a lézeres szemműtétet, úgy fogalmazta meg egy mondatban a különbséget, hogy „végre tudom, milyen 100%-osan, 3D-ben látni a világot.”

Sokan tartanak magától a műtéttől, azonban ez csak egy néhány percig tartó, fájdalommentes eljárás, ami biztonságosabb bármilyen más szemészeti bevavatkozásnál.

A lényege, hogy a legmodernebb lézeres technológiákkal megváltoztatják a szaruhártya alakját, és ezzel pillanatok alatt helyreállítják a látás élességét. Ezzel a rövidlátás és a távollátás a legtöbb esetben egyformán orvosolható. Az eredmény pedig azonnali, az úgynevezett lebenyképzéssel járó kezeléseknél már másnap szinte teljes a látásélesség.

De mi a helyzet az árral? Megnéztük, hogy a lézeres szemműtét ára például az OPTIMUM Látásjavító Lézerközpontban, technológiától függően szemenként 150.000 Ft és 285.000 Ft között van. Egy összegben kifizetve ez elsőre soknak tűnhet, viszont náluk van lehetőség a részletfizetésre. A kezelés egy befektetés, hiszen hosszú időre szól, és nincsenek járulékos költségei.

Így hosszú távon anyagilag is jobban megéri,

mint folyton szemüveget cserélni, vagy évente minimum 60.000 Ft-ot elkölteni kontaktlencsére. A biztonság, a hatékonyság és a kényelem szempontjából pedig egyértelműen a lézeres szemműtét a legjobb megoldás.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Őszinte posztban vall a szép modell: egy plusz kiló elég volt, hogy kiessen a divatvilág pixiséből
A korábbi Miss Universe-győztest ejtették: elvették tőle a kifutós munkáit, és új kategóriába helyezték a modellek között.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 07.A 26 éves Paulina Vega 2014-ben nyerte meg a Miss Universe rangos nemzetközi szépségversenyét, ám számára ez a győzelem egyenlő volt azzal, hogy nem sokkal később betekintést nyerhetett a divatipar árnyoldalába is.

A modell nemrég egy őszinte blogbejegyzésben vallott arról, hogy a megmérettetés után egy New York-i modellügynökség szerződtette, ám az együttműködés nem pont úgy alakult, ahogy az egykori szépségkirálynő gondolta volna.

Érdekes tény, hogy mostanában az ágazat egyre több szereplője fakad ki a csillogás mögött rejlő nehézségekről és igazságtalanságokról - Leanne Maskell például könyvet is írt a témában.

Paulina az ügynökséget ugyan nem nevezte meg, azt viszont elárulta, hogy mondhatni lefokozták: elvették tőle a kifutós munkáit és új kategóriába helyezték a modellek között.

Összesen 1 kilót szedett fel egyébként irigylésre méltó alakjára - amit egy avatatlan szem nyilván észre sem venne - mégis átkerült a "plus-size", vagyis lényegében "molett" kategóriába, ahol szintén sok gyönyörű lány kap helyet, de ettől még nem ez a megfelelő megnevezés Vega testalkatára nézve. Nemrég talán leghíresebb hazai modellünk, Palvin Barbi is hasonló cipőben járt.

A fiatal lány elmondta, hogy őt korábban sosem érdekelték a "vékony vagy telt" jelzők, ezen a ponton azonban nála is betelt a pohár.

Extrañando la plaiaaaaaaaaaa

282.3k Likes, 1,841 Comments - Paulina Vega Dieppa (@paulinavegadiep) on Instagram: "Extrañando la plaiaaaaaaaaaa"

"Nem olyan régen volt egy igazán különleges élményem, ami aztán elgondolkodtatott: tényleg ezt akarom én magamnak? Amit most elmesélek, az másfél évvel a Miss Universe utáni 'uralkodásomat' követően történt"

- írta.

"Akkoriban rengeteget utaztam és többet aludtam repülőkön, mint a saját otthonomban. Próbálgattam a lehetőségeimet az Egyesült Államokban és fel is vett egy modellügynökség Miami-ban. Pontosan az, amelyiknek a New York-i állományát szerettem volna erősíteni. Természetesen aláírtam a szerződést.

Meg voltam elégedve a testemmel, boldognak éreztem magam. Körülbelül három hónappal később visszamentem az ügynökséghez. Időközben egy kiló felcsúszott. A megbeszélésen aztán azt mondták, hogy többé nem tartanak rám igényt, mint kifutói és címlap modell, mivel nem tartozom többé a 'skinny' kategóriába. Átminősítettek 'plus size' modellé."

Mégis ki az, aki eldönti, hogy mit takar pontosan a plus size? Ki határozza meg ezeket a szabványokat? Ilyen és ehhez hasonló kérdések repkedtek a fiatal lány fejében.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Kiakadtak a kommentelők a Telekom anyák napi videóján
'Felháborítónak tartom ezt a spotot!' 'Anyák napján masszív felelősségre vonás... Hát, gratulálok! Kinek az ötlete volt?' - írják alatta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 09.Anyák napjára videót készített a Magyar Telekom. A "Bocsi Anyu! – Egy rendhagyó Anyák napja" című rövidfilmet YouTube-on tették közzé.

A videó egy osztályteremben játszódik, ahova anyák napi ünnepségre érkezik néhány nő. Leülnek, és az elsötétített teremben egy kivetítőn a gyermekeik jelennek meg, akik

különféle kifogásokat mondanak nekik, arról, hogy mit kell csinálniuk, miért ilyen elfoglaltak, és miért nem tudnak velük foglalkozni, elmenni az előadásukra stb.

Ezután a nagy kivetítőn csak ezt a feliratot mutatják az anyáknak:

"Ismerős kifogások?"

A reklámfilmet nem hagyták szó nélkül a kommentelők. Bár akadt, akinek tetszett, és azt írta, megkönnyezte a végén, a nézők többsége felháborodott.

Ha látni akarod a videót és a kommenteket, lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
7 eset, amikor megkérték valakinek a kezét, és az visszautasította
És még úgy sincs kizárva a happy end. Az élet a legfurfangosabb forgatókönyvíró.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. május 07.Lehet, hogy nem éppen ez az eddigi legmelegebb tavaszunk, de attól még a szerelem évszaka lassacskán rügyet bont és egyre több eljegyzésről szóló hír tűnik fel a láthatáron.

A zp1995 nevezetű Reddit felhasználó a témán felbuzdulva úgy döntött, hogy utána jár, ha valaki mégis nemet mondana egy ilyen meghatározó pillanatban, ugyan miért is teszi - a válaszok pedig csak úgy záporoztak. Íme néhány példa:

#1

"A mostani feleségem noszogatott, hogy kérjem meg a kezét. Kértem egy kis időt gondolkodásra, de végül nemet mondtam. Azt gondoltam, hogy csak hátráltatnám. A boltom a bezárás közelébe került és két hónappal azelőtt, hogy ez bekövetkezhetett volna, nemet mondtam egy másik munkahelyi ajánlatra. Így tudtam, hogy egy darabig munka nélkül maradok. Ő nem fogadta jól a dolgot és pár évig nem is beszéltünk. Végül az útjaink ismét összetalálkoztak és kiderült, hogy mindketten rendkívül hiányoltuk a másikat.

Egyik este aztán így szólt hozzám: 'Szóval molekulám, meggondoltad már magad?' Azonnal kitört belőlem a nevetés és két hét múlva összeházasodtunk."

#2

"Három év után megkértem a barátom kezét. Ő erre azt válaszolta, hogy szeret engem, viszont még nem áll készen, mivel a szülei házassága borzasztó volt, és őszintén szólva nem tudja, hogy valaha meg tud-e házasodni. Kisírtam a szemeimet, ő pedig átkarolt, de még ha gyengéd is volt, továbbra is hajthatatlan maradt.

Egy idő után beletörődtem, hogy nem fogunk összeházasodni és örültem annak, hogy együtt vagyunk és szeretjük egymást. Két évvel később megkérte a kezem. Immár 12 éve vagyunk házasok!"

#3

"Én a történet másik felét képviselem, de attól még ez egy jó sztori. Évekkel ezelőtt történt. A barátnőm és én elmentünk egy barátunk esküvőjére, engem pedig magával ragadott a helyzet romantikája és rögtönöztem egy lánykérést a recepción. Ő nemet mondott, és azzal magyarázta, hogy nem pont egy ilyen emléket képzelt el a Nagy Kérdéshez. Azt mondta, hogy furcsa lenne ezt a különleges pillanatot egy másik pár nagy napjához kötni, és megkért, hogy kérdezzem meg máskor, más körülmények között. Konkrétan pár perccel később bejelentették, hogy az ara el fogja dobni a csokrot.

Valamennyi lány felsorakozott, a csokor a levegőbe repült és egyenesen a barátnőm karjaiban landolt. Ő nevetett, felém fordult és azt mondta: 'Ez a pillanat elég megfelelő. Oké, azt hiszem el vagyunk jegyezve.'"

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x