Informatikai átállás miatt késhetnek a nyugdíjak
Rengetegen álltak országszerte a pénzintézetek előtt ma reggel, hogy készpénz formájában felvehessék a számlájukra utalt összeget, hiába.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 11.Mi is hírt adtunk arról, hogy pénteken reggel nem érkeztek meg a nyugdíjak, amelyeket ekkor kellett volna folyósítani.

A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint technikai hiba a csúszás oka, de közleményükben azt ígérik, még a mai nap folyamán jóváírják az összegeket. Azt is kijelentették, hogy nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésénél.

Ezzel rácáfoltak az OTP oldalán délelőtt közzétett tájékoztatására, amiből az derül ki, hogy hétfőnél előbb biztosan nem érkezik meg a nyugdíj (mint írják, ebben nem a bank rendszere a felelős). A CIB Bank szintén a honlapján értesítette az ügyfeleit, hogy nem érkeztek meg a nyugdíjak a Magyar Államkincstártól.

Más állami juttatások kifizetése is akadozhat, legalábbis ebből a fórumból ez derül ki. Például az ápolási díj, az árvaellátás és rokkantsági járadék sem érkezett meg időben, ahogy várták.

Korózs Lajos MSZP-s politikus szerint egy informatikai átállás a késedelem oka. Korózs Facebook-videójában azt mondta, több mint egymillió nyugdíjas érintett a problémában. Tudomása szerint ezrek, tízezrek álltak országszerte a pénzintézetek előtt ma reggel, hogy készpénz formájában felvehessék a számlájukra utalt összeget, hiába.

Korózs emlékeztetett, hogy uniós forrásból korábban több milliárdos informatikai fejlesztésen esett át a Magyar Államkincstár, amihez becsatornázták a nyugdíjmegállapítást és a nyugdíjfolyósítást is. A képviselő szerint minimum le kellett volna megfelelően tesztelni a fejlesztést.

A kormány a decemberi nyugdíjak folyósítása előtt bejelentette, hogy az év végi összegeket már 3-án elutalják, főleg a karácsonyra való tekintettel. Ez viszont azt eredményezi, hogy sok nyugdíjas negyven napja nem kap apanázst.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x