hirdetés
holocaust.png

Íme, a legújabb TikTok-őrület: holokausztáldozatoknak adják ki magukat a tinik

Állítólag oktató jelleggel készítik őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 24.


hirdetés

Rettentő bizarr jelenség terjed a Tiktokon, amelyhez egyre több tinédzser csatlakozik: a felhasználók holokausztáldozatoknak adják ki magukat, és úgy tesznek, mintha a mennyből posztolnának mintegy tanulságként - írta meg a Business Insider.

A rövid videókban jellemzően valamilyen mai popslágerrel a háttérben mesélik el a tinik, hogyan vitték el őket a nácik otthonaikból, és ölték meg őket Auschwitzban. A hatás kedvéért még véraláfutásokat és foltokat is sminkelnek az arcukra, és igyekeznek korhű öltözéket felvenni.

Az egyik videóban például az egyik lány elmondja, hogy családjával egy gázkamrában ölték meg őt, egy másik azokat a szörnyűségeket ecseteli, hogyan ragdták el saját otthonából a nácik, és rakták zsúfolt vonatokra. A rövid videókat természetesen a megfelelő hashtagekkel is ellátják: szerepel a #holocaust és a #heaven, azaz menyország címke is a posztokban.

Az új trend rengeteg emberből váltott ki felháborodást mondván, hogy a tinédzserek kihasználnak egy szörnyű korszakot arra, hogy több követőt szerezzenek. Sokan "traumapornónak" nevezték a jelenséget, egy Twitter-felhasználó pedig azt írta, hogy nem éppen a holokausztot kéne témaként felhasználni ahhoz, hogy csiszolhassák sminkelési képességeiket.

hirdetés

Diane Saltzman, az amerikai Holokauszt Múzeum egyik vezetője elmondta, hogy "a holokauszt imitálása tiszteletlenség az áldozatok emlékével és családjával szemben, és elbagatellizálja a történelmet." Hozzátette: nagyon fontos, hogy a fiatalok tudjanak a holokausztról és a szörnyű korszak tanulságairól, és a múzeum bátorítja is ebben őket. Ám valószínűleg nem éppen erre gondolt.

A lapnak sikerült elérnie az egyik készítőt, aki neve elhallgatásával beleegyezett abba, hogy mesél a felvételről.

A 17 éves lány elmondta: edukációs célzattal készítette a videót, úgy érezte, hogy "fontos megosztani ezeket a történeteket".

"Mindig érdekelt a holokauszt története, és csupán egy olyan kreatív videót akartam létrehozni, ami erről informálja az embereket Tiktokon. Egyáltalán nem sértő célzattal készült" - nyilatkozta a lány.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
szajer-memek5.jpg

Ellepték a netet a mémek Szájer József orgiázós botránya után

Leginkább az ereszcsatornás menekülés ihlette meg a mémgyárosokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 01.


hirdetés

Egy hete még George Clooney és a magyar kormány harcáról szóló mémek lepték el az internetet, most azonban egy magyar politikus, Szájer József botránya indította be a mémgyárat, miután kiderült, hogy múlt pénteken részt vett egy házibuliban, amit a rendőrség oszlatott fel.

A hírt belga lapok írták meg először. A Brussels Times szerint a rendőrség pénteken éjszaka csapott le egy szexpartira Brüsszelben. Az orgián 25-en vettek részt, főleg férfiak, köztük több diplomata, és egy európai parlamenti képviselő is, aki ezután lemondott. A helyszínen drogokat is találtak.

Szájer József magyar EP-képviselő kedd délután egy közleményben tudatta, hogy ő is ott volt a bulin, és elismerte, hogy megsértette a gyülekezésre vonatkozó szabályokat.

hirdetés

A történtek után elkezdtek terjedni a sztorival kapcsolatos mémek a közösségi médiában. Ezek közül mutatunk most néhányat:

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
800px-Morgue_inddor_Pic.jpg

Bebalzsamozás közben ébredt fel a halottnak hitt kenyai férfi

Akkor riadt fel, amikor elvégezték a kivéreztetéshez és a formalinos cső bejuttatásához szükséges bemetszést.
Fotó: Delwar Hossain / Wikipedia - szmo.hu
2020. november 28.


hirdetés

Már éppen elkezdték kivéreztetni a bebalzsamozáshoz a halottnak hitt kenyai férfit, amikor a fájdalom hatására felébredt és üvölteni kezdett - írja a Ladbible.

A 32 éves Peter Kiplangat Kigent a családja szállíttatta kórházba, amikor a Bureti településen levő otthonában összeesett. Nem sokkal később a kórházban azt mondták a férfi testvérének, hogy Kigen gyomorproblémák következtében elhunyt, a család át is szállíttatta őt a hullaházba.

Négy órával később meg is kezdték a férfi testének bebalzsamozását, amelynek első lépéseként ki akarták véreztetni a testet.

A boncmester ennek elősegítése érdekében és azért, hogy ott vezesse majd be a tartósításhoz szükséges formalint, elvégzett egy bemetszést a tetszhalott férfi lábán, aki az éles fájdalomtól visszanyerte emlékezetét, felébredt, és üvölteni kezdett.

Kigent azonnal visszaszállították a kórház élő emberekkel foglalkozó osztályára, ahol összevarrták a sebét.

hirdetés

A család rendkívül dühös a kórházra, amiért tévesen nyilvánították halottnak Kigent. A férfi azóta is a kórházban lábadozik, és nem érti, hogyan tudták őt halottnak nézni.

"Fogalmam sem voltam, hol vagyok, amikor visszanyertem az eszméletemet"

- nyilatkozta.

Időközben megszólalt a kórház egyik vezetője is, aki szerint nem ők hibáztak, hanem a család: nem várták meg a halotti bizonyítvány kiállítását, hanem hamarabb elszállíttatták a hullaházba a férfit. Azzal is érvelt, hogy akkor éppen rengeteg beteg jutott az orvosokra, ezért volt türelmetlen a család, emiatt cselekedtek elhamarkodottan.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ryanair_Boeing_737-800_EI-EBX.jpg

Reagált a Ryanair a brüsszeli orgiára: „menekülnél Brüsszelből? Velünk 15 eurótól megteheted!”

Meglepő marketinghúzással állt elő egyből a botrány kirobbanása után a légitársaság.
Fotó: Michael Oldfield/Wikimedia Commons - szmo.hu
2020. december 01.


hirdetés

Ma írt arról két belga lap is, hogy az Európai Parlament egyik képviselője is részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a rendőrség oszlatott fel.

A Brussels Times szerint a rendőrség pénteken éjszaka csapott le egy szexpartira Brüsszelben. Az orgián 25-en vettek részt, főleg férfiak, köztük több diplomata, és egy európai parlamenti képviselő is, aki ezután lemondott. A helyszínen drogokat is találtak.

A képviselő a beszámolók szerint az ereszcsatornán próbált elmenekülni, de a rendőrök elkapták.

A Kreatív vette észre, hogy a Ryanair légitársaság kapva kapott az alkalmon, és gyorsan ki is írta Twitterre: "Gyorsan menekülnél Brüsszelből? Velünk 14,99 eurótól megteheted (ebben az esetben nem ajánljuk az ablak melletti ülést)".

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tescos-bevasarlo-kocsi-gyujto.jpg

65 elhagyott Tescós bevásárlókocsit gyűjtött egy férfi, és most a kertjében állnak

Az angol Bernie Lucker korábban a Tesco-nál dolgozott. Egy este leforgása alatt 30 bevásárlókocsit talált csak a saját környékén, és elhatározta, hogy hazaviszi őket.
Címkép: Northfoto/Solent News & Photo Agency - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

Mivel a vírus miatt nem szükséges egyfontos érme a használatukhoz, Lucker szerint nagyobb a kísértés, hogy a vásárlók eltulajdonítsák a kocsikat.

A férfi három héten belül majdnem megduplázta a kollekcióját, felesége legnagyobb bosszúságára. Most Lucker abban reménykedik, hogy az áruházlánc végre megszabadítja tőle, miután többször is jelentkezett náluk ez ügyben.

“Szerintem több ezer fontot érhet, ami most a teraszomon áll. Kész röhej! Gondolom, az emberek kevesebbet járnak vásárolni a vírus miatt, így olyankor jól telerakják és hazagurítják a kocsikat”

- mondta el a Ladbible-nek.

hirdetés

A Tesco a sokadik megkeresésre reagált, hogy nem sokára jönnek a gyűjteményért.

“A feleségem, Jackie lesz a legboldogabb. Mindig azt mondja, takarítsd már el ezeket az átkozott kocsikat!” - zárta Lucker.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!