hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
corrector
Íme a 15 legdrágább folyadék a világon – te is biztos sokat használsz közülük
Elsőre biztosan rávágod, hogy 'nem, én soha'. Pedig meg fogsz lepődni, milyen hétköznapi folyadékok tartoznak a TOP15-be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. január 22.


hirdetés

Mindenki máshogy áll a pénzhez, azonban vannak olyan dolgok, amik kétség kívül mindenki szerint drágák. Ki gondolná, hogy folyadékok is vannak, amelyek megdöbbentően sokat érnek? Nem aranyról és gyémántokról van szó, hanem sok meglepően általános, hétköznapi dologról, amelyeknek előállítása nagyon sokba kerül.

A Bright Side összeszedte a világ legdrágább folyadékjait.

1. Hibajavító – 10 000 forint/liter

Egyszerű fehér festéknek tűnhet, de valójában nem az. Összetevői miatt ugrik ilyen magasra az ára, hiszen oldószerbenzint, diszpergálószereket és illatanyagokot is tartalmaznak a kis flakonok. Egy-egy elírt szó után gyakran nyúlunk érte, hogy mentsük a menthetőt.

2. Penicillin – 15 000 forint/liter

A penicillin egy antibiotikum csoport összefoglaló elnevezése, amely magában foglalja a V penicillin, a G penicillin, és prokain benzil-penicillin változatokat is. A penicillint elsősorban különböző fertőzések kezelésére használják.

3. Pacsuliolaj – 42 000 forint/liter

Ez a drága illóolaj a pogostemon, vagy más néven a büdösmenta friss vagy szárított leveléből készül.

Az olaj felhasználása igen széleskörű: fertőtlenítő hatású, amely a láz, a gombás fertőzések, sőt még a vesekövek kezelésében is segít. Ráadásul a rossz testszagokat is elnyomja.

4. Emberi vér – 92 000 forint/liter

Egy felnőtt emberi testben nagyjából 5 liter vér van, és a test életképtelen lenne nélküle. Ma már sokan adományoznak vért, de annak szállítása és raktározása igen drága folyamat, ezért ér ilyen sokat.

5. GHB, vagy Gina – 152 500 forint/liter

A GHB - gamma-hidroxibutirát – a narkolepszia és inszomnia, a kataplexia és az alkoholizmus ellen használt, a természetben is megtalálható vegyület. A GHB egy igen elterjedt randidrog, nagyon sok országban illegális.

6. Körömlakk – 152 000 forint/liter

Ez az ár az Essie termékei alapján lett kiszámolva, amely a világ egyik legjobb minőségű, és egyben legtrendibb lakkja. De nagyon sok luxus cég van, amelyek még ennél is többet kérnek el a szépségápolási termékért.

kromlakk

Pixabay

7. Fekete nyomdafesték – 164 000 forint/liter

Nem csoda, ha meglepődsz ezen, hiszen ez aztán tényleg egy mindennapi folyadék. Ez az ár a legjobb minőségű és leghíresebb márkák alapján lett kiszámolva. A gyártók pedig nagyon sok pénzt fektetnek abba, hogy a legjobb minőségű nyomdafestéket megtalálják.

8. Higany – 205 000 forint/ liter

A higany az egyetlen fém, amely szobahőmérsékleten folyadék formájában létezik. Főleg hőmérők előállítására használják, de a vegyipar, a fémgyártás és a mezőgazdaság is széleskörűen hasznosítja.

9. Inzulin – 904 000 forint/liter

Az inzulint a hasnyálmirigy természetes módon termeli a szervezetben. Megemeli a glükózszintet a vérben, és így segíti az anyagcsere folyamatait. Az inzulin a cukorbetegség kezelésére szolgáló elengedhetetlen gyógyszer.

10. Chanel No.5 – 1 608 000 forint/liter

A legendás parfümöt mindenki ismeri. Először 1922-ben került a boltok polcaira, de a Chanel No.5 még mindig igen népszerű termék. A ritka virágszirmokból és gyökerekből kinyert olajok teszik ennyire drágává a parfümöt.

chanel

Pixabay

11. Tőrfarkú rákfélék vére – 3 675 000 forint/ liter

Ennek a rákfélének a vére nem tartalmaz hemoglobint, ehelyett hemocianint tartalmaz, amitől a rák vére kékszínű. Amikor kórokozók vagy baktériumok kerülnek a vérbe, az nagyon gyorsan alvadni kezd. Ez a tulajdonsága nagyon fontos a gyógyszeriparnak, és a legtöbb gyógyszert a tőfarkú rákok vérében tesztelik. (A rákokat szabadon engedik, miután vért vettek tőlük.)

12. LSD – 7 538 000 forint/liter

Ez a veszélyes pszichedelikus drog nagyon népszerű volt a hippik körében. Ma az LSD a világ legtöbb országában illegális.

13. A királykobra mérge – 9 367 000 forint/liter

Ez a kobra a világ egyik legveszélyesebb kígyója. Egyetlen marása képes egy felnőtt elefánttal végezni. A mérgük összegyűjtését végző emberek, saját életüket kockáztatják a veszélyes faladat közben. Az anyag mégis nagyon értékes, a Parkinson, Alzheimer, skizofrénia és depresszió elleni gyógyszerek kutatásában.

14. A skorpió mérge – 2,5 milliárd forint/liter

A skorpió mérgében található fehérjét sok betegség kezelésben használjak. A sclerosis multiplex és gyulladásos bélbetegségek is ezek köze tartoznak.

15. A világ legdrágább alkoholos itala – 9,3 milliárd forint/üveg

Hihetetlen, de az D’Amalfi Limoncello Supreme egy palackja bizony ennyibe kerül. Az italt az olasz Amalfi partvonalon termesztett citromokból készítik, de nem ettől ennyire drága a likőr. A palack nyakát 3 darab 13 karátos gyémánt díszíti, és egy különleges 18 és fél karátos darab csillog a közepén.

Íme az üveg:

Az talán nem annyira meglepő, hogy eddig csak 2 üveggel készítettek az italból...


KÖVESS MINKET:
Soha többé nem nyit ki újra Illés bácsi, a gödöllői cukrász, akinek be kellett zárnia a boltját
Se magának, se másnak nem süt, és az kis üzlethelyiségbe rajta kívül a lábát be nem teheti senki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

"Még most is gyakran utánam kiabálnak a városban, mikor nyitok ki újra" - mondja a Story Magazinnak a most 81 éves Barna Illés, gödöllői cukrász, akinek 2016-ban kellett bezárni kis üzletét.

"De senki kedvéért nem nyitok ki, nem tenném ki magam senki rosszindulatának. A gépeket szétszedtem, senki sem teheti be a lábát az üzletbe rajtam kívül.

Néha bejárok, mégiscsak én szenvedtem érte, én hoztam létre. 64 évet dolgoztam keményen, még az általános iskola nyolcadik osztályát is kihagytam. A szüleim tisztességre neveltek, egész életemben erőmön felül dolgoztam. Nagyon hiányzik a cukrászda, az egész életem ráment"

– nyilatkozta a lapnak Illés bácsi. Azt is elmondta, hogy

se magának, se másnak nem süt.

2016-ban "Illés bácsi gödöllői cukrászdájában mintha megállt volna az idő" című cikkünkben mutattuk be az idős cukrászmestert és az üzletét. Ezt követően több híroldal és satótermék is írt Illés bácsiról. Majd mindezek után, néhány héttel később,

a NÉBIH egy bejelentés nyomán ellenőrzést tartott a cukrászdában és az elöregedett ház, az elavult berendezések miatt elrendelte, hogy be kell zárni a boltot - 2016. május 15-én lakat került az ajtóra.

Az ügyben illetékes hatóságok ugyanis a cukrászda teljes felújítására kötelezték az üzemeltetőt vagy a cukrászda bezárását írták elő.

Barna Illés cukrászért rengetegen kiálltak, amikor kiderült, hogy be kell zárnia az 50 éve működő cukrászdáját az elavult gépek és a cukrásztermékek készítésének körülményei miatt. A gödöllői üzletben az ATV stábja járt, Illés bácsi beengedte őket cukrászdája hátsó traktusába, a konyhába, és megmutatta, hol készültek a fagylaltok és a sütemények.

Illés bácsi akkor felháborodva mesélt az életéről. Elmondta, hogy több mint 60 éve dolgozik a szakmában, és nemcsak cukrászként, de szakácsként, szállodavezetőként és pincérként is megállta már a helyét, sőt, 17 évig évig a gödöllői ipartestületet is ő vezette.

VIDEÓ: Az ATV riportja Illés bácsiról

Annak idején petíciót is indítottak Illés bácsi cukrászdájának megmentéséért: "Fontosnak tartjuk a törvények és HACCP előírások betartását, de fontosabb az az ember, aki a terméket lelkiismeretesen és magas szakmai tudással készíti. Inkább tanítani kellene az általa alkalmazott tudást, nem pedig megalázni őt". 41 ezren írták alá a petíciót, de hiába.


KÖVESS MINKET:Egy 19 éves lány százmillió forintot keresett azzal, hogy közel 700 ezer kisbabának adott nevet
Elképesztő vállalkozást indított Beau Jessup.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Beau Jessup még csupán 19 éves, de már csaknem 100 millió forintot keresett azzal, hogy kínai csecsemőknek ad nevet – írta a LadBible.

Az ötlet egy kínai utazással kezdődött, amikor is a lány rájött, hogy rengeteg távol-keleti szülő szeretne nyugati nevet adni a kisbabájának. Ennek az a legfőbb oka, hogy az angol neveket könnyebb kimondani és leírni, így a gyerekek felnőttkorukban könnyebben juthatnak munkához.

A másik fontos tényező, hogy Kínában kevés névválasztással kapcsolatos honlap érhető csak el, ezért Jessup létrehozott egy vállalkozást és egy honlapot, ahol a "gyerek személyiségéhez illő nevet" választhatnak a szülők.

Az elmúlt három évben közel 100 millió forintot gyűjtött össze a lány, amit elmondása szerint saját tanulmányaira szeretne költeni.


KÖVESS MINKET:

Iszonytató méretű, furcsa halat vetett partra a víz Ausztráliában
Lenyűgöző fotók készültek róla!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Szerencséje volt két horgásznak Ausztráliában. Egy tekintélyes méretű holdhalat vetett partra a víz, és fotót készíthettek róla. A képeket elküldték a helyi nemzeti parknak, amelyik posztolta a Facebook-oldalán.

A holdhal a világ legnehezebb csontos hala, tömege akár egy tonnás is lehet. A fotón látható példány 1,8 méter hosszú.

A holdhalnak néhány éve fedezték fel egy új faját, amelyik két tonnásra és 3 méter hosszúra is megnőhet is lehet.

A sunfish, vagyis holdhal magyar neve valószínűleg a lapos és széles alakjára utalhat, az angol nyelvben viszont azért ez a neve (naphal) mert az állat szeret a vízfelszínen lebegni, mintha napozna.

National Parks South Australia

Our Park of the Month at Coorong National Park served up an unusual surprise for two fishers on the weekend - a sunfish that washed up on to the beach. These huge beauties are the world's largest...

Portugáliában egyébként néhány évvel ezelőtt, mint arról a hvg.hu beszámolt, a napokban lefotózott ausztráliai holdhalnál nagyobb példányt láttak búvárok. Lefotózták és videót is készítettek róla.

VIDEÓ: 2013-as felvétel egy holdhalról:


KÖVESS MINKET:

A hely, ahol Kalasnyikovval állítják meg a lakodalmas konvojt
És óriási küzdelem folyik azért, hogy a menetben a te autód foglalja el a legjobb helyet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 21.


hirdetés

Magyarországon az a szokás, hogy a gyerekek kötéllel állják a konvoj útját és szednek vámpénzt. A Kaukázusban sokkal férfiasabban adják meg a módját, hogyan állítsák meg az esküvői menetet: géppisztoly-sorozat a levegőbe, mert úgy a menő - talált erről szenzációs videókat a Vezess.hu.

Egy ingusföldi lagzira menet pedig az történik, hogy az autósok a jobb helyért küzdenek a konvojban...

Azért még előkerül a piros Zsiguli is arrafelé...


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x