hirdetés
zaklat1-crop.jpg

Ilyen szövegekkel alázzák a nőket az utcán nap mint nap

Egy Facebook-csoport arra kérte a magyar nőket, hogy egy készülő kampányhoz küldjék el a beszólásokat, amiket az utcán kapnak. A végeredmény döbbenetes.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. június 27.


hirdetés

Ezt a cikket történetesen egy férfi írta. Én azok közé a férfiak közé tartozom, akik nem szeretnek beszólni a nőknek nyilvános helyeken. Sosem gondoltam ezt olyan nagyon végig ezidáig, de tény, hogy valahogy akkor sem éreztem magam igazán jól, ha egy ismerősöm vagy egy barátom csinálta ezt, amikor én ott voltam. Arra pedig végképp nem gondoltam, mit érezhet ilyenkor egy nő.

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal most kampányt hirdetett a nőket sújtó verbális provokációk, nyilvános helyeken elhangzó megalázó mondatok, vagyis a férfiak részéről jelentkező utcai zaklatás ellen.

A #temitkapsz hashtaggel futó kampányban arra kérnek téged is, hogy kommentben vagy üzenetben írd meg nekik, milyen beszólásokat, kurjantásokat, megjegyzéseket, odaasziszegett mondatokat kaptál már az utcán sétálva, színházba menet, vagy a boltból hazafelé.

zak1

Ami engem illet, én ledöbbentem azokat a kommenteket olvasva, amiket a poszt alá írtak. Főleg azon, hogy milyen sok nőt érint ez a jelenség, egyáltalán nem tűnik elszigeteltnek. Most következzen néhány hozzászólás, a teljesség igénye nélkül:

"Helló kislány, de jól nézel ki! Nem hallod? Csini vagy! Halló, nem hallasz vagy mi bajod? Hozzád beszélek csajszi! Nézz már ide...!" Ekkorra már ordított, de én csak mentem tovább, rá se hederítve. Egy darabig még követett s ordított (a nyílt utcán, teszem hozzá, fényes nappal), de én csak mentem tovább. Aztán lemaradt. Ja és persze senki nem tett semmit, még rám néztek nagy szemekkel mintha valamit rosszul csinálnék..

"Megbasználak, cica!" "De [email protected]álak."

hirdetés

"Ezek a combok.... mikor nyitnak? De [email protected]á[email protected] a bugyidból."

Amúgy nekem mindig csak akkor szólnak be, ha ők ketten v többen vannak, én meg egyedül. aztán meg meglepődnek, ha visszapofázom. vagy kiröhögnek

"Mi az? nem ezért jártok bulizni csajok?" - egy férfi az utcán, miután megfogta a fenekemet.

"De nagy melled van, hány ital után foghatom meg?" "Mit szórakozol velem, tök sokszor meghívtalak ez a minimum" - azóta nem hagyom meghívatni magamat, mert félek, hogy erre megy ki.

Kutyasétáltatás közben olyan 14 éves koromban: "De aranyos, megsimogathatom a szőrét? És a kutyát?"

Tegnap éjszakai buszra vártam, amikor egy magas, nagydarab, erősen illuminált állapotban lévő férfi az arcomba mászva megkérdezte: "Mit csinálsz te ilyenkor egyedül, kislány?" Nem válaszoltam, és arrébb léptem kettőt, mire utánam jött, és azt mondta: "Tudod mit, majd én hazakísérlek és TELEl.V.M A S...D A GE..MMEL." Rajtunk kívül még három férfi állt a megállóban, mindenki szobornak tettette magát. Annyi volt a szerencsém, hogy jött rögtön a busz, és nem szállt fel utánam a faszi.

"Véresre b...m az összes lyukad" - ezt mondta röhögve, miközben a karomat szorította a haverjai körében a tömött buszmegállóban. Senki sem avatkozott közbe. Beért a busz, amivel mentem volna, és ők is. Elengedett, odavetette, hogy annyira nem vagyok jó csaj, hogy miattam késse le a buszt. Én eggyel későbbivel mertem csak hazamenni.

12 éves voltam, az apám egyik barátja mondta, hogy ledugná a nyelvét a torkomig. Elmondtam apámnak (aki egy beteg állat), aki csak hümmögött, hogy "áááá, csak viccelt". Előtte és utána mindig k.rvának nevezett (apám), mert a vacak ruháimban is látszottak a domborulataim.

Sötét volt már, eltévedtem és megszólítottam egy pasast, hogy "Tudna segíteni? Ezt és ezt az utcát keresem." Szépen elmagyarázta, hogy merre kell mennem, aztán megkérdezte, hogy "És maga tudna nekem segíteni?" - csak akkor vettem észre, hogy amíg lejegyzeteltem az irányt, elôvette a [email protected]ât.

27 év körül lehettem, kétliteres kolaval a kezemben sétálva: "Bár az én f...omat markolnád ilyen jól!" 22-23 lehettem, mikor is: "B...nálak, míg megérted, milyen jó" - nyilván megértettem volna... Két éve, a 30. szülinapom előtt, 40 fokban fagyit eszegetve kaptam: "De jó a melled, b...d, az én fagyimat is nyalhatnád!" - utóbbi úriember az egyetemről jött ki éppen... És ez csak 3 a vagy 103-ból...

Babakocsiban pár hetes fiam tolom, utánam szól egy fickó: "Csinálnék neked még egyet". Hajnali busszal járok dolgozni, két éve minden reggel ott volt egy pasi a megállóban. Nagyjából egy időben ért ki velem. Nem csinált semmit, nem szólt soha, csak állt és bámult. A frász tört ki tőle. A buszra sosem szállt fel, velem csak állt és nézte, ahogy elmegyek. Egy hét után már rettegtem. Végül megkértem a férjemet, hogy kísérjen ki, azután kopott le, majd átszoktam a másik megállóra. Azóta is bennem van a félsz miatta. :(

Még télen térdig gipszben, mankóval bicegtem, 30 körüli véglény utánam ordít: "Megb...nálak még így is, te nyomorék!"

zaklat1

Fotó: Wikipédia

A beszólásokból klip készül, amiben "szuper színészemberek" mondják majd fel az utcán hallott mondatokat. További hozzászólásokért katt az eredeti posztra!hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
agressziv-autos.jpg

„Ne állj meg kérlek légyszíves, nagyon félek!” - agresszív autós tombolt a Hungária körúton

Az őrült sofőr a felvételt készítő vezető visszapillantóját is leverte, miután megfenyegette őt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 07.


hirdetés

A Bp-i Autósok Közössége YouTube-csatornáján posztoltak egy videót, amin egy különösen agresszív sofőr veszélyes viselkedését láthatjuk.

Az eset sajnos nem mondható ritkának, de a belső kamerás felvételekből most láthatjuk és hallhatjuk, mennyire ijesztő tud lenni, amikor egy magából kikelt sofőr kezd ámokfutásba a budapesti forgalomban.

A felvétel készítője, Zoli kikanyarodott a péntek késő délutáni forgalomban a Hungária körútra, a Bethesda utcából, nem sokkal azután, hogy felvette a párját. Zoli hozzátette, hogy aki ismeri ezt az utcát, az tudja, hogy sajnos nem egyszerű a kijutás, mivel egy kanyarból jövő gyors, 70 km/h sebességkorlátozású útra kell kikanyarodni. Sajnos megint szabálytalanság történt, ugyanis a körúton két autó is parkolt balról aznap, ami akadályozta a kilátást - teszi hozzá az autós közösség.

„Amennyire tudtam átnéztem a parkoló autókon és egy megfelelő pillanatban elindultam. Én is és a párom is balra nézett és nem láttuk ezt az autóst. Vagyis nagyon gyorsan jöhetett... Kikanyarodás után egyszer csak valaki mögöttünk dudál őrült mód, én meg nem értettem, hogy mi történt, így nem akartam elhajtani onnan, ezért nem is gyorsítottam azonnal” - írja Zoli.

Ezután a dudáló autós eléjük vágott, kipattant az autójából és „Szálljál ki!” felkiáltással közelített Zoliék autója felé. Ahogy a sofőr írja, a felvételeken nem látszik, de az agresszív autós a visszapillantójukat is letörte.

hirdetés

A videó végén látszik, hogy a magából kikelt vezető még egyszer rádudál a párra, mikor elhúz mellettük, az anyósülésen ülő utas pedig még be is mutat nekik.

A közösség azt javasolja mindenkinek, hogy a hasonló esetekben őrizzük meg a hidegvérünket, mert nagy veszélyek is adódhatnak egy hasonló szituációból.

"Ne állj meg kérlek légy szíves, nagyon félek"! | "Szálljál ki!" - ordította az agresszív sofőr

Olvasónktól kaptuk, a múlt hét pénteki felvételt. Sajnos aki a budapesti forgalomba közlekedik, látott, halott, vagy rosszabb esetben tapasztalt már hasonlót...


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
down-Copy.jpg

Egy Down-szindrómás modell lett a Gucci Beauty új arca

A szépségmárka ezzel is szeretné segíteni a társadalmi érzékenyítést.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 06.


hirdetés

A 18 éves Ellie Goldstein lett a Gucci Beauty új arca. A szépségtermékeket kínáló luxusmárka legújabb kampányához egy Down-szindrómás modellt választott.

A Gucci és az olasz Vogue magazin közös projektjében fedezték fel a lányt. A márka elsőként ezzel is szeretne nagyobb lehetőséget adni a Down-szindrómások megjelenésének a szépségiparban.

A kampánynak az is célja, hogy elősegítse a társadalmi érzékenyítést

- írja a 24.hu.

The Instagram scouting partnership between #GucciBeauty and @vogueitalia is celebrated in a special editorial shot by @davidpdhyde-the first photographer selected through the scouting-featuring model Ellie @elliejg16_zebedeemodel wearing Gucci Mascara L'Obscur. #AlessandroMichele @gucci @alessandro_michele

null

hirdetés

A lány az Instagramon írta meg, hogy mennyire boldog, hogy részese lehet a közös munkának:

BTS - @gucci @guccibeauty @vogueitalia Best day EVER! ?? I feel so lucky and honoured to be chosen for this mascara campaign. @zebedee_management @alessiaglaviano #alessandromichele #model #downsyndromeawareness #downsyndromerocks

null

Love it #Gucci

null

Home , how is my makeup? #Gucci #Model

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
rendorseg_eletmentes2.jpg

80 kiló jéggel mentettek életet a rendőrök Érden

Pillanatok alatt feltalálták magukat, ez volt a felhevült testű férfi szerencséje.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2020. július 05.


hirdetés

Egy érdi társasház mélygarázsában talált rá egy helyi lakos egy autóban ülő, kormányra borult, eszméletlen férfira, aki nem reagált a szólongatásra. Az eset 2020. július 2-án történt - írja a Police.hu.

Segélyhívására a mentők és a rendőrök is kiérkeztek. A mentőorvos életmentő beavatkozásából az egyik rendőr is kivette a részét, és hasznosította mentőszakápolói képesítését.

A beteg 40 ˚C feletti testhőjét sürgősen csökkenteni kellett, a helyszínen azonban ehhez semmiféle eszköz nem állt rendelkezésre. Az egyenruhások egy közeli benzinkútra hajtottak, ahol 80 kilogramm jeget pakoltak a rendőrautó csomagtartójába, majd szállították a helyszínre.

A férfi további, biztonságos lélegeztetéséhez utánpótlásra volt szükség, ezért visszapattantak a szolgálati gépkocsiba, az érdi mentőállomásra száguldottak, ahonnan oxigénpalackkal tértek vissza.

A gyors beavatkozásnak köszönhetően a beteget végül stabil állapotban sikerült kórházba vinni.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
zente3.jpg

Videón Zente újabb csodálatos fejlődése - a kisfiú közben már megtanult nemet mondani is

A génterápiának hála, fizikailag és akaratában is egyre erősödik az SMA1-betegségből gyógyuló kisgyerek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 05.


hirdetés

Újabb jó hírek érkeztek Zente, az SMA1-beteg kisfiú háza tájáról.

Ahogy Facebook-oldalán olvashatjuk, a génterápia óta a hosszú karantén után lezárult az első intenzív fejlesztési hét a Borsóház-Pécs Nemzetközi Intenzív Terápiás Központban.

Az édesanyja szerint fantasztikusan sikerült a fejlesztés, Zente hozzáállása remek, akaratereje példás. Most egy extrahosszú videón mutatják be a hét történéseit.

Ahogy az anyuka írja, igyekezett minél rövidebbre szabni a videót, de túl sok volt a pozitív történés, amit nem lehetett kihagyni.

Az ajánlóban megköszönik a terápiás központ munkatársainak segítségét is. A kisfilmben az is jól hallható, hogy fizikai állapota mellett akaratereje is erősödik Zentének: már könnyen képes nemet mondani dolgokra, ha úgy tartja a kedve.

hirdetés

Fejlesztő hét Bence bácsival :)

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!