hirdetés
zaklat1-crop.jpg

Ilyen szövegekkel alázzák a nőket az utcán nap mint nap

Egy Facebook-csoport arra kérte a magyar nőket, hogy egy készülő kampányhoz küldjék el a beszólásokat, amiket az utcán kapnak. A végeredmény döbbenetes.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. június 27.


hirdetés

Ezt a cikket történetesen egy férfi írta. Én azok közé a férfiak közé tartozom, akik nem szeretnek beszólni a nőknek nyilvános helyeken. Sosem gondoltam ezt olyan nagyon végig ezidáig, de tény, hogy valahogy akkor sem éreztem magam igazán jól, ha egy ismerősöm vagy egy barátom csinálta ezt, amikor én ott voltam. Arra pedig végképp nem gondoltam, mit érezhet ilyenkor egy nő.

A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal most kampányt hirdetett a nőket sújtó verbális provokációk, nyilvános helyeken elhangzó megalázó mondatok, vagyis a férfiak részéről jelentkező utcai zaklatás ellen.

A #temitkapsz hashtaggel futó kampányban arra kérnek téged is, hogy kommentben vagy üzenetben írd meg nekik, milyen beszólásokat, kurjantásokat, megjegyzéseket, odaasziszegett mondatokat kaptál már az utcán sétálva, színházba menet, vagy a boltból hazafelé.

zak1

Ami engem illet, én ledöbbentem azokat a kommenteket olvasva, amiket a poszt alá írtak. Főleg azon, hogy milyen sok nőt érint ez a jelenség, egyáltalán nem tűnik elszigeteltnek. Most következzen néhány hozzászólás, a teljesség igénye nélkül:

"Helló kislány, de jól nézel ki! Nem hallod? Csini vagy! Halló, nem hallasz vagy mi bajod? Hozzád beszélek csajszi! Nézz már ide...!" Ekkorra már ordított, de én csak mentem tovább, rá se hederítve. Egy darabig még követett s ordított (a nyílt utcán, teszem hozzá, fényes nappal), de én csak mentem tovább. Aztán lemaradt. Ja és persze senki nem tett semmit, még rám néztek nagy szemekkel mintha valamit rosszul csinálnék..

"Megbasználak, cica!" "De [email protected]álak."

hirdetés

"Ezek a combok.... mikor nyitnak? De [email protected]á[email protected] a bugyidból."

Amúgy nekem mindig csak akkor szólnak be, ha ők ketten v többen vannak, én meg egyedül. aztán meg meglepődnek, ha visszapofázom. vagy kiröhögnek

"Mi az? nem ezért jártok bulizni csajok?" - egy férfi az utcán, miután megfogta a fenekemet.

"De nagy melled van, hány ital után foghatom meg?" "Mit szórakozol velem, tök sokszor meghívtalak ez a minimum" - azóta nem hagyom meghívatni magamat, mert félek, hogy erre megy ki.

Kutyasétáltatás közben olyan 14 éves koromban: "De aranyos, megsimogathatom a szőrét? És a kutyát?"

Tegnap éjszakai buszra vártam, amikor egy magas, nagydarab, erősen illuminált állapotban lévő férfi az arcomba mászva megkérdezte: "Mit csinálsz te ilyenkor egyedül, kislány?" Nem válaszoltam, és arrébb léptem kettőt, mire utánam jött, és azt mondta: "Tudod mit, majd én hazakísérlek és TELEl.V.M A S...D A GE..MMEL." Rajtunk kívül még három férfi állt a megállóban, mindenki szobornak tettette magát. Annyi volt a szerencsém, hogy jött rögtön a busz, és nem szállt fel utánam a faszi.

"Véresre b...m az összes lyukad" - ezt mondta röhögve, miközben a karomat szorította a haverjai körében a tömött buszmegállóban. Senki sem avatkozott közbe. Beért a busz, amivel mentem volna, és ők is. Elengedett, odavetette, hogy annyira nem vagyok jó csaj, hogy miattam késse le a buszt. Én eggyel későbbivel mertem csak hazamenni.

12 éves voltam, az apám egyik barátja mondta, hogy ledugná a nyelvét a torkomig. Elmondtam apámnak (aki egy beteg állat), aki csak hümmögött, hogy "áááá, csak viccelt". Előtte és utána mindig k.rvának nevezett (apám), mert a vacak ruháimban is látszottak a domborulataim.

Sötét volt már, eltévedtem és megszólítottam egy pasast, hogy "Tudna segíteni? Ezt és ezt az utcát keresem." Szépen elmagyarázta, hogy merre kell mennem, aztán megkérdezte, hogy "És maga tudna nekem segíteni?" - csak akkor vettem észre, hogy amíg lejegyzeteltem az irányt, elôvette a [email protected]ât.

27 év körül lehettem, kétliteres kolaval a kezemben sétálva: "Bár az én f...omat markolnád ilyen jól!" 22-23 lehettem, mikor is: "B...nálak, míg megérted, milyen jó" - nyilván megértettem volna... Két éve, a 30. szülinapom előtt, 40 fokban fagyit eszegetve kaptam: "De jó a melled, b...d, az én fagyimat is nyalhatnád!" - utóbbi úriember az egyetemről jött ki éppen... És ez csak 3 a vagy 103-ból...

Babakocsiban pár hetes fiam tolom, utánam szól egy fickó: "Csinálnék neked még egyet". Hajnali busszal járok dolgozni, két éve minden reggel ott volt egy pasi a megállóban. Nagyjából egy időben ért ki velem. Nem csinált semmit, nem szólt soha, csak állt és bámult. A frász tört ki tőle. A buszra sosem szállt fel, velem csak állt és nézte, ahogy elmegyek. Egy hét után már rettegtem. Végül megkértem a férjemet, hogy kísérjen ki, azután kopott le, majd átszoktam a másik megállóra. Azóta is bennem van a félsz miatta. :(

Még télen térdig gipszben, mankóval bicegtem, 30 körüli véglény utánam ordít: "Megb...nálak még így is, te nyomorék!"

zaklat1

Fotó: Wikipédia

A beszólásokból klip készül, amiben "szuper színészemberek" mondják majd fel az utcán hallott mondatokat. További hozzászólásokért katt az eredeti posztra!hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
bucsuuzenet-scaled.jpg

Percekkel késte le koronavírusos férje halálát a feleség – aztán megtalálta a búcsúüzenetét

Amikor a nő bekapcsolta halott férje telefonját, akkor vette észre, hogy próbálta hívni őt. És ott volt az üzenet is, amit zokogva olvasott el.
Kép forrása: Katie Coelho / SWNS.COM (Northfoto) - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

A koronavírus áldozatául esett 32 éves Jonathan Coelho utolsó erejével feleségének, Katie-nek és két gyermekének üzent. Az asszony hét perccel azután érkezett meg a Connecticut állambeli Danbury egyik kórházának intenzív osztályára, miután férjét halottnak nyilvánították.

A 33 esztendős anya minden bizonnyal megőrzi az üzenetet mindaddig, amíg a két kisgyermek a kétéves Braedyn és az egyéves Penelope megértik azt. Jonathan búcsúsorait egy nappal azelőtt írta, hogy lélegeztetőgépre tették. Ebben még olyan gyakorlati tanácsokat is adott párjának, hogy kit hívjon fel a munkahelyén, milyen jelszavakat kell ismernie és miként fizesse ki jelzálog-hitelüket. Ekkor tudta meg az asszony, hogy van egy bankszéfjük is. A legfontosabb mondatok azonban így hangzottak.

„Szeretlek benneteket egész szívemmel, és a legszebb életet kaptam tőletek, amire valaha is vágytam. Szerencsés vagyok, és büszke arra, hogy a férjed, és Braedyn és Penny apja lehetek”. A jelenidőből is kitűnik, hogy Coelho nem készült a halálra, de számolt vele.

„Nem hiszem, hogy ha én Jonathan helyében lettem volna, eszembe jutott volna egy ilyen üzenetet írni. De ő ilyen volt. Nagyon nehéz elképzelni, hogy milyen lelkiállapotban lehetett, de mégsem meglepő, hiszen annyira szeretett engem és szerette a gyerekeket. Kapcsolatunkban ő volt a felnőtt” – mondta Katie a a Mirrornak.

Amikor az asszony bekapcsolta férje telefonját, akkor vette észre, hogy próbálta őt hívni, és mellette ott volt az üzenet, amit zokogva olvasott el.

hirdetés

Jonathannél migrén, majd ízvesztés voltak az első tünetek. Március 25-én lett pozitív a koronavírus-tesztje, másnap kórházba szállították erősödő légúti problémákkal. Március 31-én lélegeztetőgépre tették, de egy hét múlva levették róla. Akkor azt mondta feleségének, hogy hamarosan hazaengedik. Április 22-én hajnalban azonban az orvosok felhívták Katie-t, hogy jöjjön azonnal, mert el kell búcsúznia férjétől. Az asszony azonban hét percet késett.

Jonathan hamvait a család két kakukkos órában helyezte el: az egyik Braedyn, a másik Penelope születési idejét mutatja.

Jonathan és Katie a connecticuti állami egyetemen ismerkedtek meg, 2013 Valentin napján otthonukban, pólóban kötöttek házasságot. „Soha nem bíztam önmagamban annyira, mint amikor a felesége lettem. Igazi párom volt. Nem vágytam semmi másra, minthogy mindent megosszunk egymással. Jonathan állhatatos volt és tudtam, hogy szeret” – idézte fel immár elmúlt közös életüket az asszony.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
apolono.jpg

Könnyfakasztó találkozás: így fogadták gyermekei az ápolónőt, miután 9 hétig nem látták

Teljes titokban mögéjük lopakodott – amikor észrevették, az a pillanat minden pénzt megér...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

Nemcsak a karantén szakított el világszerte családokat: egészségügyi dolgozók tízezrei nélkülözték szeretteiket, mert mások életéért küzdöttek. Ebben a helyzetben volt a norfolki Suzie Vaughan is. A 43 éves ápolónő, aki 20 évvel ezelőtt választotta ezt a hivatást, több mint két hónapig volt távol egyedül nevelt két kislányától, a kilencéves Bellától és a nála két évvel fiatalabb Hettie-től, mert a koronavírus-válság első vonalában dolgozott.

Még születésnapját is külön töltötte, mert önkéntes vállalás alapján 12 órás váltásban dolgozott az intenzív osztályon, és kénytelen volt távol tartani magát gyermekeitől, nehogy átadjon nekik valami fertőzést. Nagyon nehéz döntés volt, hiszen nem tudta, hogy meddig tarthat ez a folyamatos szolgálat. Maga sem hitte volna, hogy 9 hétig nem láthatja őket viszont.

Szerette volna meglepni a lányokat, akik a járvány kitörése óta nővérénél laktak. Suzie borzadva idézi fel, hogy amikor hazament, temetői csend fogadta otthon, senki sem szaladt eléje, hiányoztak a közös éneklések, táncok. Egy idő után már elkezdett egy visszaszámlálást magában, várva, hogy mikor találkozhatnak ismét.

Most mögéjük lopózott, és sikerült megörökíteni azt a pillanatot, amikor a kicsik feleszméltek, hogy édesanyjuk öleli át őket. A hatalmas örömsikolyt sírás követte, ekkor értették meg mindhárman igazán, hogy végre visszakapták egymást.

A találkozásról szóló videó hamarosan nagy sikert aratott a Twitteren – írta a Sun

hirdetés

„Most már nem engednek ki a látókörükből. Amikor leteszem őket az ágyba, mindketten azt mondják: „Álmodom, mama?” – meséli boldogan Suzie.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
halalra-gazolta-fiat-apa.jpg

Véletlenül gázolta halálra ötéves kisfiát az ausztrál apa, szívszorító levélben búcsúzott tőle

A kisfiú imádta az apukáját, a nyomdokaiba lépve ő is kamionsofőr szeretett volna lenni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Doug Sproule a családi vállalkozásuk területén akart leparkolni a 100 tonnás teherautójával, de tolatás közben nem vette észre, hogy az ötéves kisfia, Harry a jármű mögött áll. A kisfiú beszorult a két pótkocsi közé. A mentők kórházba szállították a kicsit, de már nem tudták megmenteni Harry életét - számolt be news.com.au.

Az eset még május 22-én történt, a kisfiút két héttel később temették el. A temetésen az édesapa egy szívszorító levélben búcsúzott el Harrytől, aki a család négy gyermeke közül a legkisebb volt. Az apuka levelében arról írt, hogy Harry imádta az autókat, már hároméves korában meg tudta különböztetni őket. De gyakran az édesapját is elkísérte dolgozni.

"Hat hónapot töltöttél a zöld Western Starban velem. Ez lett a kedvenc színed, a zöld"

- írta levelében Doug.

A kisfiút mindenki nagyon szerette, amikor az apjával volt, mindig segített neki a munkában: ellenőrizte az abroncsokat és segített rögzíteni a hevedereket is.

hirdetés

"A legteljesebb, a legkalandosabb életet élted, a két bátyáddal és a nővéreddel, akik nagyon szerettek téged"

- fogalmazott az édesapa Harryről. A kisfiú édesapja nyomdokaiba szeretett volna lépni, a halála után a család ugyanis feltett egy fotót róla a Facebookra, amin egy táblát tart a kezében azzal, hogy mi szeretne lenni, ha felnőtt lesz: kamionsofőr.

"Minden alkalommal, amikor mostantól vezetek, kicsi H, minden kamion fényszórójából te fogsz világítani rám. Mindig velünk leszel! Az anyukádnak és az apukádnak hiányozni fogsz. Majd újra látjuk egymást! Tudjuk, hogy fent vagy a mennyben. Hajts tovább, kisember!"

- olvasta fel a kisfiú édesapja.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
toth-bendeguz-megemlekezes.jpg

Gyertyákkal és mécsesekkel emlékeztek a 22 évesen elhunyt Tóth Bendegúzra

A fiatal birkózó edzésen lett rosszul. Versenyzőtársai pszichológus segítségével próbálják feldolgozni a lelki traumát.


hirdetés

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) péntek délelőtt a Körcsarnok előtt gyertyagyújtással emlékezett meg a csütörtökön elhunyt Tóth Bendegúzra, a szabadfogású válogatott tagjára.

A 22 éves, U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres egyetemi vb-második tehetség szabadtéri edzésen lett rosszul.

Társai a helyszínen elkezdték szakszerűen újraéleszteni, amit folytattak a kiérkező mentőegységek is.

Tóth Bendegúzt a Honvédkórházba szállították, ahol azonban hiába küzdöttek mintegy másfél órán át az életéért.

hirdetés

A pénteki megemlékezésen az MBSZ vezetői, Németh Szilárd elnök, Bacsa Péter ügyvezető alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató és Farkas Tibor főtitkár mellett jelen voltak a szövetségi kapitányok (Dvorák László, Ritter Árpád, Sike András), valamint mindhárom szakág válogatottjának tagjai és edzői, illetve a szövetség apparátusának tagjai.

A megemlékezésen Dvorák László szabadfogású szakvezető tartott rövid beszédet, méltatva az ESMT sportolójának szakmai és emberi értékeit. A résztvevők maguk és az egész magyar birkózócsalád nevében gyertyát helyeztek el a Körcsarnok bejáratánál kialakított emlékhelyen.

A szövetség hírlevelében azt is közölte, hogy a versenyzők ezután a válogatott mellett dolgozó pszichológus segítségével megkezdték a lelki trauma feldolgozását.

Tóth Bendegúzt az MBSZ saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!