magnet1
Ilyen még nem volt: egy bankfiók, ahol ügyintézés közben meg is ebédelhetsz
A MagNet Bank összefogott a Farmbistroval: kínálatukban csupa friss, egészséges alapanyagból készült étel szerepel. Budapest egyik legkülönlegesebb helyén jártunk.
Láng Dávid – Szponzorált tartalom (x)
2017. június 06.

Amikor nagyjából másfél éve az első MagNet Közösségi Pont megnyitóján jártam a Balassi Bálint utcában, az ajtón belépve az volt az első benyomásom: "Nahát, ez a kávézó tényleg nagyon jól néz ki, de hol van itt a bankfiók, a másik helyiségben?"

Persze, tudtam, hogy valami gyökeresen új koncepcióval álltak elő, de így is meglepve szembesültem vele, amikor kiderült: nincsen másik helyiség, minden ott zajlik egy légtérben.

Kényelmesen, egy szendvics és egy kávé mellett beszélgethetsz az ügyintézővel, legyen szó akár számlanyitásról, akár tanácsadásról, vagy bármi más banki műveletről.

A kezdeményezésnek akkora sikere lett, hogy nem volt kérdés, ezen az úton kell tovább haladniuk. Tavaly Székesfehérvárott nyitottak egy közösségi irodával ötvözött bankfiókot, majd megszületett a most debütált újbudai helyszín gondolata is, amit kezdettől fogva a Házikóval, a Farmbistro tulajdonosával közösen képzeltek el.

A Gárdonyi téren található üzlethelyiségben korábban is az ő fiókjuk üzemelt, de most rá sem lehet ismerni, olyan gyökeresen átépítették az egészet kívül-belül.

„Szeretjük megkérdőjelezni a dolgok rutinműködését” – mondta el a megnyitón Pozsonyi Gábor, a MagNet vezérigazgató-helyettese, az újhullámos banki helyszínek ötletgazdája. Szerinte a Házikó pontosan úgy gondolkodik a gasztronómiáról, mint ők a pénzügyekről, így náluk jobb "párválasztást" elképzelni sem tudott volna.

magnet2
magnet4magnet5

Mit takar a koncepció?

A Házikó által üzemeltetett Farmbistro a vidék színe-javát hozza a fővárosba. Friss, egészséges alapanyagait fenntartható gazdaságokból szerzi be, adalékanyagok nélkül, szívvel-lélekkel készíti el tányérra kerülő ételeit.

Így lesz minden nemcsak a legfinomabb, de átlátható is: az étel útja a tányérodig, a pénzed útja a gazdákig.

Bertényi Gábor, a Házikó alapító tulajdonosa azt vallja, minden az alapanyagnál kezdődik. A fenntartható gazdálkodási mód szerinte ma már nem posztmodern luxus, hanem egy alapszemlélet, ami amúgy a középtávú túlélésünk záloga. Ezért aztán mindenkinek szívesen elárulják, pontosan melyik kisgazdaságból származó alapanyagból készítették az adott ételt.

magnet3
"
Nagy kalandnak tekintjük a közös bank-bisztrót, ahol az ökológiai fenntarthatóság mellett az átláthatóság és lekövethetőség iránti igény is összekapcsol minket. Kíváncsian várjuk, milyen lesz majd egy olyan hely, ahol átlátható és felelős pénzügyi szolgáltatásokat lehet kapni lecsós batyuval és korhelylevessel

– fogalmazott. A választék széles, a szendvicsektől, croissant-októl, töltött batyuktól kezdve a salátákon át a levesekig terjed. Utóbbiak heti szinten változnak, mindennap kétféléből lehet válogatni. A szendvicsek összetevői is szezonálisak: mindig olyan zöldségek kerülnek a sonka/szalámi és a sajt mellé, amik éppen teremnek. Ha pedig megszomjaztál, többfajta kávé és kézműves szörp közül válogathatsz.

A croissant-ok 350, a batyuk 500, a szendvicsek ára 700 forintnál kezdődik. A saláták 690-750 forint között vannak, a kávék 450-től 700-ig terjednek, a szörpök decije 120-150 forint, a leveseket pedig egységesen 550 forintért kínálják. Ár/érték arányban ez teljesen rendben van, ha figyelembe vesszük az alapanyagok minőségét és hátterét.

magnet7magnet8magnet6
Miért érdemes még a MagNet Bankot választani?

Pénzügyek terén is jó néhány formabontó megoldás fűződik hozzájuk, amelyet egy másik bank sem alkalmaz rajtuk kívül. Például évről évre saját ügyfeleikre bízzák, hogy nyereségük 10%-át mely civil szervezetek kapják, emellett becsületkasszás számlavezetést, civileket segítő bankkártyát és különleges közösségi hitel- és megtakarítási formákat is kínálnak.

Utóbbiak keretében az ügyfelek határozhatják meg, mibe fektesse a bank a pénzüket: zöld autózásba, waldorf iskolák építésébe, vagy biogazdálkodásba.

Az Újbudai Közösségi Pont akadálymentes, baba- és kutyabarát helyszín, így érdemes akár a teljes családdal beugrani és megnézni, hogyan sikerült a bank-bisztró párosítás.

Cím: XI. ker. Bartók Béla út 34.

Nyitva tartás

H: 8-17 óráig

K-CS: 8-16 óráig

P: 8-15 óráig

Farmbistro:

H-P: 7:30 - 19 óráig

Szombat: 9-18 óráig


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!