hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
DSC_6198-1
Ilyen, ha csavarnak egyet a legfinomabb magyaros fogásokon
Egy étterem, ami a klasszikus magyaros fogásoknak pont annyi lazasággal megy neki, hogy feledhetetlenné váljon.
Szponzorált tartalom (X) Szöveg: Vass Adrienn, fotók: Csákvári Péter - szmo.hu
2018. március 13.


hirdetés

Körülbelül öt percre lakom a Liszt Ferenc tértől, és minden éttermet heti rendszerességgel végigmérek. Persze csak kívülről. Mert az ember hajlamos azt hinni, hogy azok a bizonyos turistacsalogató helyek nem neki vannak kitalálva. Hajlamosak vagyunk azt képzelni, hogy ezeken a helyeken minket nem akarnak lenyűgözni.

A Seasons is egy olyan jelenség volt, ami tetszett nagyon, de csak a kerülgetésig jutottam vele. Egészen a múlt hétig! Nagy volt tehát az izgalom, és ez az első falatig nem is múlt el. Mert bár az étterem ízlésesen berendezett, a tulajdonos szívélyes, a teríték modern és a személyzet profi, én nem erre voltam kíváncsi, én nem ezek miatt a dolgok miatt voltam drukkban. Arra vágytam, hogy meglepjenek, hogy az étel maradandó élményt nyújtson, és azt érezzem a végén, hogy bármikor szívesen visszajönnék és repetáznék belőle.

DSC_7432DSC_7433

Aztán megérkeztek az előételek és megnyugodtam. Annyira egyben volt minden, hogy onnantól kezdve képes voltam újra élvezni a körítést, és érdeklődni a hely egésze iránt.

Például érdemes egyszer egészen felfelé tekinteni, hiszen az eredeti formájában meghagyott boltív szépsége volt az egyik oka annak, hogy a tulajdonos belevágott a műemlék épület modernizálásba.

Aztán ki lehet olyan különlegességeket is szúrni, mint a jobbnál jobb borokat rejtő bárpult, vagy az asztal szélére helyezett, helyben sült kenyér.

Apró, de iszonyatosan fontos dolgok ezek.

A Seasons nem csak a külföldiek felé nyit. Háromhavonta megújuló étlapjuk, déli menüjük, és minden kreativitásuk arra vár, hogy a magyar közönség is próbára tegye őket.

A mi, nagyjából egész étlapot feltérképező ebédünk kiállta a próbát, és ezen a ponton azért adom át szakácsmesterségben is gyakorlott kollégámnak a stafétát, hogy a gyönyörű képeken túl ti is úgy olvashassatok az ételekről, hogy megjöjjön a kedvetek hozzá.

DSC_6212DSC_6208

Szakácsvélemény

Az előétel szekcióból már nagyjából fel is tudjuk mérni mit tud a Seasons. Klasszikus magyaros bisztró ételek, amik a klasszikus magyaros bisztró méretben érkeznek. Egy kis csavar azonban minden ételnek kijut, nem kell cigánypecsenyére meg pörkölt-nokedlira gondolni egyből. Előételünknek választott almás-zelleres-tormás reteksalátánk, ami tatai sonkával érkezik, egyből felébreszt a még meg sem fogalmazódott elő- kajakómából. A sonka szimplán isteni, de a nagy sztori a saláta maga, ami első ránézésre valami majonézes miegymásnak néz ki, de valójában egy kirobbanóan friss, ropogós ízorgia, valahogy így írnám le a húsvétot egy ízben. A zeller és az alma hadakozása az első falatnál annyira intenzív és tökéletesen egybesimuló, hogy mire feldolgozom már el is fogyott.

A második fogásunk egy igazi veterán kacsamáj, ami kalácson érkezik, kesudiós hagymalekvárral. Seasonék nem bízták a véletlenre a kacsamáj beszerzését sem, konkrétan a Four Seasons (mennyi Seasons) kacsamáj beszállítója hozza nekik ezt a páratlan szervet. Szerintem rajtam kívül még sokan vannak úgy vele, hogy örökké tudnák enni. Nos egy ilyen körítéssel megküldve az örökké után IS.

DSC_6241DSC_6223

Az előbb említett csavar azonban a főételeknél játszik leginkább. A Budapest bélszínt együtt kóstoltuk egy T-Bone steakkel (mert ugye miért ne), de a budapest mód itt a lényeg, ami nem a szokásos már-már halálciki ragu megoldás, hanem az elemek halmazállapotának játéka. Minden maradt, ami kell: a lecsó, a borsó és a gomba is, de a lecsó egy püré formájában, a borsó hüvellyel, a gomba pedig kucsmagombaként szerepelt a tányéron. Ez pont egy olyan újítás, ami még nem lövi ki a holdra az eredeti receptet, de kellően izgalmas. Parádés a végeredmény a gyönyörű, füstös ízvilágú bélszínnel, amit a sütők Lamborghinijében, egy Josper sütőben készítenek.

DSC_6263DSC_6252

A Josper egy kemence és egy grillsütő kombója, ami 100%-ban faszénnel működik és a szuperereje abban rejlik, hogy baromi gyorsan, baromi forró hőmérsékleten pörköl oda a husinak, ami ezáltal sokkal hamarabb elkészül, de mégsem süti meg az egészet. Ezután pihentetik a húst, amiben végbe megy az ozmózis folyamata, midőn a belső részek is szépen átmelegednek, a húslé kirándul egyet a húsban, de véletlenül sem szárad ki.

A kacsacombunk is hasonlóan ravasz, mint az előző fogás. Az elengedhetetlen párolt káposztát krémmé varázsolták, és polentával támogatták meg. A végeredmény nem csak izgi, de sokkal kényelmesebb fogyasztást szül. Kacsa levág, káposzta tunkol, aztán hajrá polenta. Király!

DSC_6283DSC_6297

Desszertnek egy lisztmentes csokitortát próbálunk még magunkba gyűrni, ami nem egyszerű, mert méretes adagokkal néztünk szembe az előzményekben. A tortában minden ott figyel, amitől egy puha, ragacsosan csokis torta megkoronázójává válhat egy menüsornak, ugyanakkor a gluténérzékenyek barátja alapjáraton. Aki ettől megrettenne, mert a múlt században ragadt, az nyugodtan ehet hozzá egy kanál lisztet.

DSC_6330DSC_6316

Szóval így kell összehozni úgy egy étlapot, hogy a külföldieket egyszerre csalogassa, és a városlakókat is megvehesse kilóra.

Szakértelem, minőség és vendégszeretet találkozik itt, és egy hangyányit sem színeztem vagy szépítettem. Térjetek be hozzájuk, és fogadok, hogy egyet fogunk érteni a végén!

DSC_7429DSC_7431DSC_7435DSC_7436DSC_7438DSC_7440DSC_7448DSC_7442DSC_6309
KÖVESS MINKET:




Megnyílt az ország első fasírtozója! - Teszteltük a Fasírt Kitchent
Tegye fel a kezét az, aki nem szégyelli és velünk együtt bevallja, hogy a fasírt régi nagy szerelme. Te vagy az? Akkor mutatjuk a helyet, ahol a szíved nagyot dobban majd.
Szöveg: Vass Adrienn, Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. február 12.


hirdetés

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekünk elég nehezen csúszik a tél. Még gasztronómiai kalandozásokra se szívesen indulunk, elvagyunk a jól ismert ízekkel, meg az otthon főzőcskézésekkel. De amikor az ember arról értesül, hogy megnyílt a város, mi több, az ország első fasírtozója, akkor bizony nagykabátot kell ragadni, és gondolkodás nélkül be kell rendelni egy nagy adag velőset!

A Fasírt Kitchen nagyon össze lett rakva. Állítólag egy évig gondolkodtak azon, hogy milyen étterem és koncepció hiányzik a magyar piacról, és nagyon úgy tűnik, hogy megérte kivárni az ötletet. Magunk sem hittük, hogy fasírtozó eddig még nem akadt hazánkban, de tényleg ők az elsők, akik ezt az egyszerű csodát az egekbe kívánják emelni.

A helyszínválasztás tökéletes. (Mondjuk ez köszönhető annak is, hogy a szomszédos Vakegér Tőzdekocsma tulajdonosai üzemeltetik.) A Paulay Ede utcától csak egy ugrásra van az Erzsébet tér, ahol jó időben, akár a fűben ülve is majszolhatunk majd fasírtot, de a dizájnos belső tér a tavasz érkezéséig kárpótol minket. Színes falak, kellemes hangulat és remek apró részletek rejtőznek a kétszintes helyen. A négyoldalú reszelőből kialakított lámpa ötletét például azonnal loptuk is.

De térjünk a lényegre, arra, hogy mit lehet itt enni.

Mert a fasírt egy dolog... jó, persze a névadó dolog, de sok más finomságért is érdemes lesz feléjük járni.

A koncepció menza jellegű. Tudom, ez a szó sokak számára elég pejoratívan hangozhat, pedig én hiszek benne, hogy a menzás életérzés nem feltétlenül a rossz minőségű étellel hozható csak összefüggésbe. A menza nekem emlék is, és bizonyos ételek ott vésődtek belém. Tehát amikor a Fasírt étlapján a napi menü kifejezést és a tematikus napokat olvastam, rögtön arra gondoltam, hogy itt végre újra ehetem majd a gyerekkorom fogásait, javított verzióban.

Hiszen lesz például rakott-nap, főzelék-nap és rántott-nap is. Ezeket a fogásokat déltől kettőig kérhetitek majd, az igazán barátságos, 990 forintos áron. (Mikor lesz rántott sajt? Mikor lesz rakott karfiol? Mikor lesz lencsefőzelék?)

Ha pedig se ez, se a fasírt nem ihlet meg titeket, akkor ehettek grillcsirkét vagy kolbászt is. Szóval aki jó, magyaros fogást keres, az nem marad éhen.

A részletes menüért csekkoljátok a honlapot: https://fasirt.com

Azért mi most elsőre az igencsak izgató névadóra repültünk rá, és még így sem volt könnyű a választás. Hiszen van hagyományos disznóhúsból készült golyócska, kacsás, velős és szarvasgombás-marhás verzió is.

Aztán ha tudod, hogy melyik ízt ennéd, döntened kell, hogy 6 db vagy 12 db fér-e beléd. És ha menüt választasz, egy finom szörppel is megkínálnak, továbbá a burgonyachips mellett az édesburgonya vagy a tócsni is lehet a köreted. És a salátákat fel sem soroltam!

Fizetés után pedig még külön fűszerezheted is a rendelésedet vagy isteni szószokat tehetsz rájuk. Mi a chilis ketchupba, a sörös mustárba és a citrusos majonézbe is belekóstoltunk.

Szerencsére nem kell sokat bajlódnom azzal, hogy bizonygassam, milyen finomak is voltak ezek a fasírtok, hiszen az étterem elérhető árakon dolgozik, így ha kedvet kaptok hozzájuk, akár egy hétköznapi ebédként is megjutalmazhatjátok magatokat a főztükkel.

Ha a hagyományos verziót választjátok menüben: 6 db fasírtért + burgyonachipsért + szörpért összesen 1480 forintot fogtok fizetni.

De a nagyétkűek sem tudnak 2300 forint fölé menni, bármilyen menüt is válasszanak.

Azért ez igazán baráti. Nemde?

Hajrá Fasírt!

FASÍRT KITCHEN

1061 Budapest, Paulay Ede u. 2.

https://fasirt.com 

https://www.facebook.com/fasirtkitchen

 

Nyitvatartás:

hétfőtől szerdáig:

11:30-22:00

csütörtök:

11:30-23:00

péntek - szombat:

11:30-01:00

vasárnap:

zárva


KÖVESS MINKET:



Gigantikus Rákóczi-túrós az ország egyik legjobb autópálya-éttermében
Az M7 Bistro Székesfehérvár az autópálya pihenőjében működik, előtörténete a 70-es évekre nyúlik vissza. Videóban mondjuk el, miért érdemes beugrani, ha arra jártok!
Vass Adrienn és Csákvári Péter - szmo.hu
2019. január 11.


hirdetés

A Panír alatt legújabb részében ezúttal a székesfehérvári autópálya-étterembe, az M7 Bistro Székesfehérvárba kalauzolunk el titeket. A hely az M7-es pihenőjében működik, előtörténete a 70-es évekre nyúlik vissza, amikor az autópályát elkezdték építeni Budapestről a Balaton felé, ekkor épült itt egy benzinkút, egy autószerelő-műhely és egy étterem - utóbbit a jelenlegi tulajdonos, Szakály Attila édesapja tervezte, majd '84-től ő is lett a vezetője.

A tradicionális ételek mellett többek között lazacot, tőkehalat is lehet kapni náluk, de az egyik legnagyobb kedvenc a brassói. Mi sajttal-sonkával töltött csirkét, disznótorost és persze a kihagyhatatlan gigantikus Rákóczi-túróst kóstoltuk - elmondjuk, milyen volt.


KÖVESS MINKET:





2018 legjobb helyei, legkülönlegesebb és legfinomabb pillanatai
Mielőtt belelendülnénk a 2019-es evésekbe és ivásokba, elevenítsük fel 2018-as kedvenceinket. Ezek azok a helyek, ahová visszavágyunk, és amiket szinte már kötelező jelleggel ajánlunk!
Vass Adrienn és Csákvári Péter - szmo.hu
2019. január 04.


hirdetés

Az idei fogadalmunk egyik része rátok, olvasókra vonatkozik:

Szeretnénk 2019-ben még több gasztrós tartalmat gyártani nektek, és szeretnénk ragaszkodni egy jól bevált szokásunkhoz is, miszerint csak olyan dolgokról írunk, amiket teszteltünk és amiket valóban megszerettünk!

Higgyétek el, ez nem olyan egyszerű a mai világban. Országszerte rengeteg a hely, és pénzért túl egyszerűen lehet szép fotókkal hazudni. Sokan lelkiismeretfurdalás nélkül meg is teszik ezt, de mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy senki nem kényszerít rá. Amit Panír Alatt néven találtok a világhálón, azért vállaljuk a felelősséget.

De mielőtt belelendülnénk a 2019-es evésekbe és ivásokba, elevenítsük fel 2018-as kedvenceinket. Ezek azok a helyek, ahová visszavágyunk, és amiket szinte már kötelező jelleggel ajánlunk!

Válasszátok helyszínt a mi listánkról, 2019 első gasztrorandevújához!

 

Legjobb Menüsor:

Mondanám, hogy nehéz volt választani, hiszen sokfelé jártunk, de 2018-ban két olyan vacsoránk volt, ami után majdnem sírva is fakadtunk.

 

Teavacsora

Az év vége felé részt vettünk egy délutáni összejövetelen, ami én csak Teavacsora néven emlegetek (amúgy Dilmah Tea Gastronomy). Tavaly lett ugyanis 30 éves a Dilmah tea. Ceylon leghíresebb teamárkájában az a legjobb, hogy az átlag fogyasztó számára is megfizethető, és hogy a márka képviselői folyamatosan keresik a gasztronómia kapcsolódásokat. Így történhetett meg az, hogy a St. Andrea Wine&Skybarban teás koktélok és a koktélokkal harmonizáló falatok mellett beszélhettük át a tea múltját és jövőjét.

A koktélokért Oláh Richárd head bartender felelt, a kísérőfogásokat pedig Győrffy Árpád vendégséf készítette. Le a kalappal előttük. Azóta is azon gondolkozom, hogy a saját konyhámban hogyan csempésszem be a teát úgy, hogy túlmutasson a forró ital szerepén.

Nektek azt javaslom, hogy ha a St. Andrea Wine&Skybarhoz nem is elég vastag a pénztárcátok, egy Dilmah teával ajándékozzátok meg magatokat, mert tényleg aprópénzért tudtok kiváló minőséghez jutni. És teából sem mindegy, hogy mit fogyasztotok!

 

Baraka

A másik 10/10 pontos vacsorát a Barakában kaptuk. Tökéletes hely, kiszolgálás, íz... Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róluk.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb Könyv:

Beh Marianna könyv

Idén annyira nem kattantunk rá a szakácskönyvekre, összefoglalót sem készítettünk belőlük karácsony. Valahogy azt éreztük, hogy sok az ismétlés, és nehéz már újat mutatni a piacon.

Volt azonban egy különleges kötet, amit még nem volt alkalmunk megosztani veletek, pedig megérdemli a figyelmet. Ha szeretitek a kertet, a növényeket, fűszereket, és szeretnétek róluk még többet tudni, ezt a könyvet nem csak a receptek miatt forgathatjátok majd haszonnal.

"Beh Mariann, a Bazsalikomos kert megálmodójaként ismert kertészmérnök, gyerekkora óta a természetben érzi magát igazán otthon. Kertjében egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadon termő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét.

Kedvenc növényeit Szendeff Lőrinc fotós örökítette meg, akinek köszönhetően különleges képi világ született. Mariann mesél az ehető növények termesztéséről, gyűjtéséről, feldolgozásáról, ír saját pestójáról, herbateáiról, és megosztja a négy évszak alapanyagaiból készült 48 receptjét is."

 

Legjobb Nyitás:

Jöttek-mentek az új helyek 2018-ban is. Volt olyan, ami a nyitás után olyan gyorsan be is zárt, hogy oda sem értünk letesztelni. Kiválasztottunk azonban hármat, ami remélhetőleg 2019-ben is sokaknak szerez örömet.

 

Elements

Az Elements nyitópartiján nagyon jól éreztük magunkat. Remek koktélokat és falatkákat kóstoltunk, de még a komplett vacsora előttünk áll. Megelőlegezzük a bizalmat, mert nagyon izgalmas a koncepció.

"Egy helyszín, három étterem! Az Elements Budapest egy modern, csúcsdizájnnal rendelkező találkozási pontja az orosz, a kaukázusi és a magyar konyhának, ahol az otthon ízeitől kezdve a legmagasabb luxusig minden szerepel a kínálatban."

https://www.facebook.com/elementsbudapest

 

Stand

2018 legjobban várt nyitása a Stand volt. Ugye nem kérdés, hogy Szulló Szabina és Széll Tamás éttermét miért vártuk ennyire? Ha van kérdés, akkor olvassátok el a tavalyi cikkünket.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Brew Dog

Végre van Brew Dog is Magyarországon! Peti alaposan végigitta a kínálatot, és szerintük megéri az árát a hely.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb rendezvény:

A Gourmet Fesztivál se volt rossz, de tavaly a Fehér Vacsora volt az abszolút kedvencünk.

 

Fehér vacsora - Diner en Blanc

2018-ban komoly vihar csapott le a rendezvényre, de ettől csak még izgalmasabb lett az egész.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb Forgatás:

Mindig a legutolsóra emlékszünk a legnagyobb szeretettel, de Bacsó András személye miatt tényleg különleges volt ez az alkalom.

Bujdosó Székely Vendéglő 

Lejátszási lista, ahol az összes videónkat megtaláljátok:

https://www.youtube.com/playlis

 

Legjobb Reggelizőhely:

À la Maison Grand

Még mindig nincs párja a városban. Olyan választék van, amiből lehetetlen csak egy finomságot kiválasztani.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb Bár:

High Note SkyBar

Örök kedvencünk 2018-ban sem hagyott cserben minket. Az új tematikát, miszerint filmek által inspirált ételek és italok találhatóak a bárban, egészen március végéig folytatják, így még ti is letesztelhetitek őket.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb Vidéki Étterem:

Szomszéd kertje

Sok vidéki éttermet teszteltünk, és értek minket óriási pozitív meglepetések, de a Szomszéd kertje mind közül kiemelkedett.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb Arcok:

 

Jamie Oliver

Hihetetlen, de igaz! Idén itt járt nálunk Jamie Oliver. Imádjuk az éttermeit, és őt is.

ITT írtunk róla bővebben!

 

Szabó Gyuri bácsi, a füvesember

Hazai hűsünk Szabó Gyuri bácsi. 90 éves, de változatlanul ontja magából az igét. És érdemes figyelni a szavára!

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legjobb Helyszín:

360 Bar Igloo Garden

Hihetetlen, de az Igloo Garden még csak egy éve színesíti a város látképét. Ha még nem jártatok ott, tavaszig mindenképpen pótoljátok az élményt!

ITT írtunk róla bővebben!

 

Legdurvább adag kaja:

Bónusz díj tőlünk - Marika néninek. Nála kellett a legdurvább adag kajával megbirkóznunk.


KÖVESS MINKET:





Ciprus télen. Megéri? Kipróbáltuk, érdemes-e odautazni főszezonon kívül
A szigetország inkább tavasz végén és nyáron populáris úti cél, de a téli hónapokban is izgalmas élményt nyújthat. Ráadásul jóval olcsóbb ilyenkor.
Vass Adrienn - szmo.hu
2019. január 19.


hirdetés

Miért dönt az ember úgy, hogy télen látogat meg egy mediterrán szigetet? Kettő alapvető előny van ilyenkor: minden olcsóbb és kevesebb a turista.

Ciprus nyáron a strandolni és napozni vágyók Mekkája. Júliusban és augusztusban olyan nagy a szárazság és a forróság, hogy az már bizonyos embereknek sok is lehet. Nekem például biztosan, így én maximum tavasszal vagy ősszel mentem volna szívesebben.

Egy jó áprilisi vagy májusi napon langyos tenger és 25 fok lehet az ide látogató jutalma. De ahogy haladunk a nyár és a strandidő felé, annál borsosabban vehetjük ki a szállásokat, és foglalhatunk helyet a repülőn.

Persze ha az ember strandolni akar, akkor nincs mit tenni, de ha másféle kalandokra vágyik, akkor sokkal olcsóbban töltődhet fel a holtszezonban.

Szóval mi főként anyagi megfontolásból céloztuk be a telet, de a hőmérséklet is vonzó volt számunkra. 20 fok, míg mások itthon megfagynak. A "tavaszi időjárásban" az egyetlen zavaró tényező a zivatar, ami elég sokszor le is csapott. Ezért, és a távolságok leküzdése miatt is érdemesebb kocsit bérelni, és úgy felfedezni a környéket.

Pafoszon például számtalan hajóronccsal lehet találkozni. Érdemes egy ilyen roncs meglátogatására építeni az egyik kirándulásunkat. Az Edro III nevű hajó, ami St. George közelében futott zátonyra még 2011. december 7-én, leírhatatlanul szép látvány naplementében.

A tengerpart tiszta, a levegő friss. Simán el lehet ücsörögni a parton egy délutánon keresztül. És ebben az időszakban ezek a lassú séták esnek jól igazán. Ha az időjárás nem szól közbe gyalogoljatok, nézelődjetek. A sok turistahülyítő piac és csecsebecseárus ilyenkor nyitva sincs, így tényleg óriási nyugalomban lehet bandukolni a citromfák, a banánültetvények és a különböző partszakaszok mentén.

És majdnem mindenhol lesz egy kedves macska is, aki út közben rátok köszön.

A belvárosban sem ölik egymást ilyenkor az eberek. Van egy gigantikus pláza, ahol nyilván zajlik az élet, de a többi kis utca boltjában gyakran üresség tátong. Az éttermekben is könnyen kap az ember helyet hétköznap.

Az ételekkel mi nagyon meg voltunk elégedve. Sok friss kagylót, rákot, polipot ettünk. Konkrétan tengeri illata volt a herkentyűknek. És sok finom péksüteménybe és édességbe is belefutottunk. A ciprusi utcákon legtovább azok a "pékségfélék" vannak nyitva, ahol levelestésztákból és sziruptól tocsogó finomságokból nincs hiány, úgyhogy hiába is vágytunk volna egy nagy tál salátára..

Kirándulás közben néha elcsentünk 1-1 citrusfélét a nyaralókból az utcákra lógó ágakról. Ez is az az élmény volt, amit nem lehet megvásárolni. Narancsot közvetlenül narancsfáról enni a legjobb!

Beszélhetnénk a negatívumokról, hogy ilyenkor a kihalt utcákon jobban szembejön az emberrel a szemét is és a hanyatlás, de nekünk még mindig többet adott ez, mintha a turistákkal kellett volna verekedni a napozóágyért.

Ha télen kirándultok mediterrán helyre, a séták mellett szánjatok időt a gasztronómiára, térjetek be a helyi boltokba és vízipipázásra is alkalmas kocsmákba. Ilyenkor sokkal könnyebben lehet vegyülni a helyiekkel, és sokkal jobban megmutatja a sziget a valódi, sallangmentes arcát.

10 dolog, amit mindenképpen próbálj ki Cipruson:

- egyél egy doboz Turkish Delight-ot vagy Cyprus Delight-ot (zselés édesség)

- kérj friss tengeri herkentyűt egy étteremben (például a Christos Grill & Seafood-ban, Páfoszon)

- szedj friss mandarint vagy narancsot fáról

- nézz meg egy hajóroncsot közelebbről

- sétálj egy fél napon keresztül

- bámuld a tengert órákig

- ülj be egy shisha bárba és vizipipázz

- reggelizz édes, ragacsos süteményt

- beszélgess egy taxissal vagy egy eladóval

- igyál egy erős, török kávét


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x