hirdetés
DSC_6198-1
Ilyen, ha csavarnak egyet a legfinomabb magyaros fogásokon
Egy étterem, ami a klasszikus magyaros fogásoknak pont annyi lazasággal megy neki, hogy feledhetetlenné váljon.
Szponzorált tartalom (X) Szöveg: Vass Adrienn, fotók: Csákvári Péter - szmo.hu
2018. március 13.


hirdetés

Körülbelül öt percre lakom a Liszt Ferenc tértől, és minden éttermet heti rendszerességgel végigmérek. Persze csak kívülről. Mert az ember hajlamos azt hinni, hogy azok a bizonyos turistacsalogató helyek nem neki vannak kitalálva. Hajlamosak vagyunk azt képzelni, hogy ezeken a helyeken minket nem akarnak lenyűgözni.

A Seasons is egy olyan jelenség volt, ami tetszett nagyon, de csak a kerülgetésig jutottam vele. Egészen a múlt hétig! Nagy volt tehát az izgalom, és ez az első falatig nem is múlt el. Mert bár az étterem ízlésesen berendezett, a tulajdonos szívélyes, a teríték modern és a személyzet profi, én nem erre voltam kíváncsi, én nem ezek miatt a dolgok miatt voltam drukkban. Arra vágytam, hogy meglepjenek, hogy az étel maradandó élményt nyújtson, és azt érezzem a végén, hogy bármikor szívesen visszajönnék és repetáznék belőle.

DSC_7432DSC_7433

Aztán megérkeztek az előételek és megnyugodtam. Annyira egyben volt minden, hogy onnantól kezdve képes voltam újra élvezni a körítést, és érdeklődni a hely egésze iránt.

Például érdemes egyszer egészen felfelé tekinteni, hiszen az eredeti formájában meghagyott boltív szépsége volt az egyik oka annak, hogy a tulajdonos belevágott a műemlék épület modernizálásba.

Aztán ki lehet olyan különlegességeket is szúrni, mint a jobbnál jobb borokat rejtő bárpult, vagy az asztal szélére helyezett, helyben sült kenyér.

Apró, de iszonyatosan fontos dolgok ezek.

A Seasons nem csak a külföldiek felé nyit. Háromhavonta megújuló étlapjuk, déli menüjük, és minden kreativitásuk arra vár, hogy a magyar közönség is próbára tegye őket.

A mi, nagyjából egész étlapot feltérképező ebédünk kiállta a próbát, és ezen a ponton azért adom át szakácsmesterségben is gyakorlott kollégámnak a stafétát, hogy a gyönyörű képeken túl ti is úgy olvashassatok az ételekről, hogy megjöjjön a kedvetek hozzá.

DSC_6212DSC_6208

Szakácsvélemény

Az előétel szekcióból már nagyjából fel is tudjuk mérni mit tud a Seasons. Klasszikus magyaros bisztró ételek, amik a klasszikus magyaros bisztró méretben érkeznek. Egy kis csavar azonban minden ételnek kijut, nem kell cigánypecsenyére meg pörkölt-nokedlira gondolni egyből. Előételünknek választott almás-zelleres-tormás reteksalátánk, ami tatai sonkával érkezik, egyből felébreszt a még meg sem fogalmazódott elő- kajakómából. A sonka szimplán isteni, de a nagy sztori a saláta maga, ami első ránézésre valami majonézes miegymásnak néz ki, de valójában egy kirobbanóan friss, ropogós ízorgia, valahogy így írnám le a húsvétot egy ízben. A zeller és az alma hadakozása az első falatnál annyira intenzív és tökéletesen egybesimuló, hogy mire feldolgozom már el is fogyott.

A második fogásunk egy igazi veterán kacsamáj, ami kalácson érkezik, kesudiós hagymalekvárral. Seasonék nem bízták a véletlenre a kacsamáj beszerzését sem, konkrétan a Four Seasons (mennyi Seasons) kacsamáj beszállítója hozza nekik ezt a páratlan szervet. Szerintem rajtam kívül még sokan vannak úgy vele, hogy örökké tudnák enni. Nos egy ilyen körítéssel megküldve az örökké után IS.

DSC_6241DSC_6223

Az előbb említett csavar azonban a főételeknél játszik leginkább. A Budapest bélszínt együtt kóstoltuk egy T-Bone steakkel (mert ugye miért ne), de a budapest mód itt a lényeg, ami nem a szokásos már-már halálciki ragu megoldás, hanem az elemek halmazállapotának játéka. Minden maradt, ami kell: a lecsó, a borsó és a gomba is, de a lecsó egy püré formájában, a borsó hüvellyel, a gomba pedig kucsmagombaként szerepelt a tányéron. Ez pont egy olyan újítás, ami még nem lövi ki a holdra az eredeti receptet, de kellően izgalmas. Parádés a végeredmény a gyönyörű, füstös ízvilágú bélszínnel, amit a sütők Lamborghinijében, egy Josper sütőben készítenek.

DSC_6263DSC_6252

A Josper egy kemence és egy grillsütő kombója, ami 100%-ban faszénnel működik és a szuperereje abban rejlik, hogy baromi gyorsan, baromi forró hőmérsékleten pörköl oda a husinak, ami ezáltal sokkal hamarabb elkészül, de mégsem süti meg az egészet. Ezután pihentetik a húst, amiben végbe megy az ozmózis folyamata, midőn a belső részek is szépen átmelegednek, a húslé kirándul egyet a húsban, de véletlenül sem szárad ki.

A kacsacombunk is hasonlóan ravasz, mint az előző fogás. Az elengedhetetlen párolt káposztát krémmé varázsolták, és polentával támogatták meg. A végeredmény nem csak izgi, de sokkal kényelmesebb fogyasztást szül. Kacsa levág, káposzta tunkol, aztán hajrá polenta. Király!

DSC_6283DSC_6297

Desszertnek egy lisztmentes csokitortát próbálunk még magunkba gyűrni, ami nem egyszerű, mert méretes adagokkal néztünk szembe az előzményekben. A tortában minden ott figyel, amitől egy puha, ragacsosan csokis torta megkoronázójává válhat egy menüsornak, ugyanakkor a gluténérzékenyek barátja alapjáraton. Aki ettől megrettenne, mert a múlt században ragadt, az nyugodtan ehet hozzá egy kanál lisztet.

DSC_6330DSC_6316

Szóval így kell összehozni úgy egy étlapot, hogy a külföldieket egyszerre csalogassa, és a városlakókat is megvehesse kilóra.

Szakértelem, minőség és vendégszeretet találkozik itt, és egy hangyányit sem színeztem vagy szépítettem. Térjetek be hozzájuk, és fogadok, hogy egyet fogunk érteni a végén!

DSC_7429DSC_7431DSC_7435DSC_7436DSC_7438DSC_7440DSC_7448DSC_7442DSC_6309
KÖVESS MINKET:




hirdetés
Tel-Aviv a budapesti bulinegyed közepén: teszteltük az éttermet, ahol Izraelben érezheted magad
A TLV Eatery receptje nagyon egyszerű: a tel-avivi nyári éjszaka hangulatának visszaadása, egy rövid, de vibráló étlappal, és ütős izraeli koktélokkal.
Csákvári Péter - szmo.hu
2019. április 27.



Ha az izraeli konyháról van szó, Budapest nem fukarkodik a témában. A belvárosban egymást érik a humuszbárok, de istenigazából itt meg is áll a történet, ugyanis a kisebb humuszosokon és falafeleseken kívül talán egy-két vérbeli izraeli vendéglátóegység létezik, de azok sem elsősorban éttermek, inkább italozós helyeknek nevezném őket.

Nyitott azonban idén a Dob utcában egy olyan izraeli étterem, ami nemcsak egy konyha, nemcsak egy szórakozóhely, hanem konkrétan Tel-Aviv.

 

A TLV Eatery receptje baromi egyszerű: a tel-avivi nyári éjszaka hangulatának visszaadása, egy rövid, de vibráló étlappal és ütős izraeli koktélokkal.

Az igazán fain dolog ebben pedig az, hogy bár utóbb tudomást szereztem ennek a szándékosságáról, én erre akkor eszméltem rá, amikor beléptem az ajtón, és egyből bevillantak a januári izraeli utunk emlékei.

Sötét miliő, hangos, de mégsem tolakodó technozene, és rengeteg tányér, bennük a fél étlappal. Izraelben kész áldás az éjszaka nyáron: végre nem olvaszt el a nap, a tikkadt szöcskenyáj-feelinget felváltja a lazulás, és az ember végre normálisan meg tud éhezni.

Az itt élők elbújnak árnyékos rejtekeiből, és szinte vágyakoznak arra, hogy több másikkal egy légtérbe zsúfolódjanak, és tökig tolják a technót. A TLV Eateryben minden stimmel, hogy ezt a hangulatot élhessük át.

Mivel gyakorlatilag egy mindent vagy semmit étlapból vállalhatunk magunkba ételeket, ha egy kiadós vacsora gondolata ül a fejünkben, mindenképpen a tálak irányába mozgolódjunk. A kétszemélyes hús- vagy vegatál egy kis körettel megtolva parádés vacsoraélmény lehet.

Ugyanakkor a gigászi grill adta lehetőségeket is érdemes beadni, steakfronton is erős a hely.

Én egy hústálat választottam társamul, amin gyakorlatilag az egész hely esszenciája felvonult. Csirkesaslik, argentín rib eye, báránykebab, egy jó adag humusz, édesköményes frizésaláta, és fattush saláta. Ehhez még egy jókora édesburgonyát is kértem, ami bár nem akar többnek látszani mint ami, mégis baromi jól esett. Rommá sütött, kívül ropogós, belül pedig már-már folyós burgonyát lapátolni epik élmény.

A grillkarfiol is hasonló adottságokkal bírt, ugyanazok a kérdések merültek fel bennem, mint az édesburival kapcsolatban: ez mindig is ilyen jó lehetett volna?

A hústál egyébként elképesztően izgalmas ízekkel van feltöltve, amiben minden halandó talál egy kedvencet, rangsorol, majd neveltetéstől és jellemfejlődéstől függően vagy felváltva kóstolgat, vagy betúrja a püspökfalatot, és kalandozik tovább a tálon úgy, hogy már tudja: semmi nem lesz olyan jó, mint az elején.

Alapvetően ez egy tök klassz élménnyel dúsítja az amúgy sem mindennapi gasztroélményt. A tálon lévő köretek közel-keleti fűszerezése, a menta örök jelenléte csak hatványozza az érzést, ráadásul fontos megjegyeznem, hogy ez a fajta gasztrokultúra a legegészségesebbekhez tartozik a világon, úgyhogy erősen javasolt kemény addikciót kialakítani.

Mivel a beszélgetést kicsit ordibálva lehet eszközölni – főleg ha a hely tele, és általában tele van – érdemes rámenni a koktélokra, hogy olajozottabban működjön a dolog.

Imádom ha egy helyen, úgy tudok nézni a koktéllapra, mint Rákosi a búzára, és azt a flesst, hogy akkor sem tudom, mi van bennük, ha le van írva.

"Aha, az nem tudom mi, ez gondolom az alkohol lehet? Tubi? Olyat mintha ittam volna...LICSI? Ez jó lesz!"

Pontosan ez teszi fel még az i-re a pontot, hogy teljesen elfelejtsük az unalmas vacsora gondolatát is. Valahogy a miliő minden eleme egy fülledt nyári zabálás felé püföl minket, és még le se kell izzadnunk.

Valószínűleg Tel-Avivban ez egy egyszerű, de nagyszerű hely lenne, de a Dob utcában még izgalmasabb hatást kelt, aminek ha belépsz az ajtaján, már pulzál is benned a nem oly távoli kelet annak minden ízével és technójával.

TLV Eatery

1074 Budapest, Dob utca 19.

H-V: 17:00-02:00


KÖVESS MINKET:



hirdetés
A vidék első Sky Wellnesse is Sopronban van! - egy napra való programot gyűjtöttünk össze a városból
Sopronba nem csak a VOLT fesztivál miatt érdemes ellátogatni. Szívesen maradtunk volna akár egy hétre is.
Készítők: Vass Adrienn, Csákvári Péter - szmo.hu
2019. április 09.



Tavasz és Sopron. Remek párosítás. Az éledő természet kirándulni hív az erdőbe, miközben a belvárosi teraszok délutáni, lustálkodós kávézásért kiáltanak. Ha szeretitek a semmittevést, a wellnesst, és fontos, hogy az étterem is izgalmas fogásokat kínáljon, a Hotel Sopront jó szívvel ajánlhatjuk.

A pezsgőfürdő és a szauna náluk rendhagyó módon a legalsó szint helyett a harmadik emeletre került, így olyan panorámát kaptok fürdőzés közben, hogy garantálom, nem sok kedvetek lesz kikecmeregni a jakuzziból...

Azért a jó soproni borokat csak meg kell kóstolni egy finom ebéd vagy vacsora mellett.

Tapasztalataim szerint elég változó, hogy egy hotelnek milyen éttermet sikerül üzemeltetnie, de a Hotel Sopronéba nem csak a kontinentális reggeli miatt érdemes benézni.

Az új tavaszi étlap nagyon friss, nagyon izgalmas. Gyakorlatilag nem találtunk benne hibát.

Sok helyi alapanyaggal dolgoznak, és ízletes, bőséges adagokat kínálnak. A tálalás pedig magáért beszél: ezekre a színekre van szükségünk így tavasszal!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Húsevőként is degeszre ettük magunkat a Vegan Gardenben
A Vegan Garden második éve üzemel a Dob utcában, a Rácskert szabadtéri placcán, és a felhozatal erre a szezonra kissé át is alakult.
Vass Adrienn, Csákvári Péter - szmo.hu
2019. május 01.



Ha megszakadok sem értem, hogy mi a bajuk a húsevőknek a vegánokkal (fordítva még talán...). Nyilván nem lehet és nem is kell senkit kényszeríteni, hogy mit egyen vagy mit ne egyen, de a lehetőségek gyarapodásának csak örülni kell.

Tegyük fel, hogy van némi eszed, és érted, hogy nem tesz jót se a földnek, se neked, ha megállás nélkül húst zabálsz. Tegyük fel, hogy azért néha beiktatsz egy-egy napot, amikor nem tömöd a parizert. Vagy tegyük fel, hogy elsétálsz egy kert előtt, ahol helyes food truckok állnak, betérsz egy hambira, és nem játszod el, hogy a marhapogácsa nélkül már élvezni sem tudod az ízeket.

Tegyük fel... tedd meg! Ha másért nem, hát azért, mert izgalmas, új, más és finom. És ennyi akkor is bőven elég kell, hogy legyen, ha "tegyük fel", leszarod a bolygót.

A Vegan Garden második éve üzemel a Dob utcában, a Rácskert szabadtéri placcán, és a felhozatal erre a szezonra kissé át is alakul. Páran kiköszöntek, de jöttek is helyettük kellemes újoncok. Lássuk, miből lehet választani a belvárosi vegánmekkában.

Vexicana

Ez az a hely, ami húsevőként is a legkönnyebben csúszik. Ha nem mondom, észre se veszed, hogy szejtán ragura van a marha kicserélve, csak tömöd a ízletes chimichangát és burritót. A sok fűszertől ismerősen hat a dolog, és a rizs, bab meg kukorica telít is rendesen.

És van egy szósz, egy titkos paprikás mártogatós, ami végképp megborított minket. Azt mindenképpen vadászd le, ha jót akarsz.

Facebook: Vexicana

Las Vegan's

Ha szereted a jó burgert, akkor ezt is imádni fogod! Szerintem pont mindegy, hogy miből van az a sajt, ha ilyen gyönyörűen nyúlik. És aki nekem azt próbálja beadni, hogy a gombás pogácsától nem esik szerelembe azonnal, az hazudik... vagy nem szereti a gombát... de akkor meg ott van a répás!

A köretek is emberesek és ízletesek. A fokhagymás mártogatós + édeskrumpli kombó egy komplett ebéd is lehet.

Facebook: Las Vegan's

Kristóf's Kitchen

Steiner Kristóf a magyar vegánok újkori JézusKrisztiusSzupersztárja! És higgyétek el, nem véletlen a rajongás. A Kristóf receptes könyveiben található fogások valóban működnek. És mivel világlátott ember, sok olyan ízt és hangulatot mutat, ami nekünk nem hétköznapi, de pont ettől érdekes.

A Vegán Gardenben az ő kicsikocsija a legmenőbb újdonság!

A gombás ragu kifogott rajtam, így esőben futva mentettem végül haza, mert bűn lett volna egy morzsát is kidobni belőle.

Facebook:

Kristóf's Kitchen

Kürtős Legenda

A kürtőskalácsot ismeritek, ugye? Megnyugtatlak titeket, a vegánosítás semmit nem változtatott az eredményen. Ráadásul itt színes, unikornisos kalácsot is lehet kérni. Szóval ha nem félsz a liszttől és a cukortól, boldog gyerekként majszolhatsz egy ilyen hungarikumot.

Facebook: Kürtős Legenda

Az anyaintézmény, a Rácskert alkalmas kávézós-limonádézós ücsörgésekre is, nem kell feltétlenül a félelmetes zöldségekből enni.

Lehet mindenmentes fagyit is majszolni (B’ nice), amivel a meleg, nyári napok élményét is teljessé tehetjük, és bulikompatibilis is a hely, hiszen például a sör is lehet vegán...

Vegan Garden

Dob utca 40.

Nyitva minden nap: 11:00-23:00


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Bitangjó kaják remek hangulattal – a legújabb/legjobb helyek Budapesten, amelyekért érdemes a zsebedbe nyúlni
Nagyszerű új helyek nyíltak tavasszal a városban, és ha hajlandóak vagytok fizetni a minőségért, nem fogtok csalódni!
Szöveg: Vass Adrienn, Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2019. május 20.



 

Mostanában igen óvatosak lettünk az új helyekkel kapcsolatban. Nem egy nyitásnál ültünk már ott lelkesen... majd egy év múlva törölhettük is ki a sorainkat a hirtelen bezáró étterem apropóján. Szóval ma már gondos kutatás és tesztelgetés után keressük csak fel a helyeket azzal a szándékkal, hogy írjunk róluk. Próbálunk aktuálisak lenni, de ez az óvatosabb hozzáállás nyilvánvalóan azzal jár, hogy nem tudunk nektek az legelső pillanatokról beszámolni. Viszont amint megbizonyosodunk róla, hogy kinccsel állunk szemben, elétek tárjuk a gyűjtést, pont mint most.

Ízlésről nehéz vitatkozni, de mi ki merjük jelenteni, hogy: Ezek a helyek jók! Nagyon jók!

Eredetiek, izgalmasak, kreatívak. Üde színfoltot képviselnek Pesten és Budán, és kívánjuk nekik, hogy tartsanak... örökké!

De persze ehhez kevesek a szavak. A vendégeken múlik majd, hogy hajlandóak lesznek-e fizetni az egyre gyarapodó minőségi helyekért.

Te hajlandó vagy mélyebben a zsebedbe nyúlni egy igazán jó helyen?

Laurel

Könyvesbolt, fine dining étterem, borbár, tapasbár, kávézó, rendezvényközpont, bortrezor... Igen, ez mind, egy helyen.

A Laurel és a hozzá Kapcsolódó Babérliget Könyvesbolt igazán zavarba ejtő dolog így első hallásra, hiszen ahol ilyen sok mindent akarnak egyszerre letolni a torkunkon, az általában őskáoszba fullad. A Laurel azonban működik. Valóban működik, és az egyes elemek nem zavarják egymást. Sőt!

A könyvesbolt polcai remek hangulatot teremtenek a kávézáshoz, de este sem zavarnak be, amikor a felső rész átlényegül borbárrá. Az alsó szint pedig térben olyannyira elkülönül a többitől, hogy a lassú vacsorára vágyók nyugodtan figyelhetik a séfek munkáját egy ablakon keresztül.

Minden elemnek megvan a maga szerepe, de mégis kapcsolódik egymáshoz, és nagyjából ugyanazt a típusú embert szólítja meg. Az egész olyan lazán elegáns, az a bizonyos casual.

És természetesen az egész komplexum lelke az étel, ami már az első látogatásunkkor térdre kényszerített minket. Mede Ádám séf minden fiatalos lendülete és kreativitása benne van a fenti tapasbáros és a lenti fine dining étlapban is. Ha azonnal a mélyvízbe vetnétek magatokat, nevezzetek be egy komplett degusztációs menüre (akár vegán verzióban!), de ha csak tapogatóznátok, akkor kérjétek ki a lassú borozás legtökéletesebb kísérőjét, a sertés körömpörköltet bodaggal.

Még egy óriási pozitívumot ki kell emelnem: Ez az a hely, ahol az édes vonalat is komolyan veszik. Ötvös Zsuzsanna személyében olyan cukrász van a csapatban, hogy a tányérdesszertek szinte már könnyeket csaltak a szemünkbe. Nekem még epret, tökmagot és paradicsomot nem hozott így harmóniába senki.

 

Facebook: Laurel Budapest

Kertész utca 29.

http://www.baberligetbudapest.hu

NYITVATARTÁS:

Hétfőn és Vasárnap zárva.

Könyvesbolt és a kávézó:

Keddtől szombatig: 9:00-17:00

Bor- és tapas-bár:

Keddtől szombatig: 17:00 - 00:00

Étterem:

Keddtől szombatig: 18:30 - 0:00

Felix

Az Ybl-gépház kioszkjának reneszánsz stílusú épületében új fejezet kezdődött. Az eredetileg vízház, később szórakozóhely, kaszinó és kávézó épülete most a csúcsgasztronómiába fordult át, és megszületett a FELIX.

A Várkert Bazárt is tervező Ybl Miklós egyetlen fia, Félix inspirálta a hely tulajdonosait a névadásban, és a hangulat remekül egyensúlyoz múlt és jelen között. Az épületből áramló történelem szilárd alapot ad egy ilyen maximálisan trendi étterem működtetéséhez. Megadja azt az elegáns körítést, ami ünneppé varázsolhat egy étkezést.

Bár az étterem reggelit is kínál, nehezen tudom elképzelni, hogy csak úgy berohannék ide egy virslire. A belső design és a személyzet is lelassításra ösztönzi az embert. Ide egy igazi brunchra tér be aki jót akar.

A séf az a Kovács Árpád, akit én tűzön-vízen át követek, és még mindig igazam van. Az ételek az otthon ízeiből építkeznek, de kivitelezésükben, megjelenésükben végül sokkal többet adnak.

Csirkepaprikás, de fenségesen. Aranygaluska, de úgy, ahogy azt egy uralkodónak tálalnád fel. És az a magyar tarkából készített steak... önmagában is bitangjó eledel, de itt olyan és annyiféle köret kerülhet mellé, hogy a tapasztaltabb gasztrósnak is leesik az álla.

Próbálok én a Felixről érthetőbben és egyszerűbben beszélni, csak sajnos az lehetetlen, mert ez művészet!

 

Facebook: Felix Kitchen&Bar

Ybl Miklós tér 9.

https://felixbudapest.com

NYITVATARTÁS:

7:30 - 00:00

Cacao

Nemrég Cacao néven pékség nyílt az Émile földszintjén. És nekem ez működőképes koncepciónak tűnik.

Az Émile Ház intenzív útkeresésben van, de ez becsülendő dolog. Meg akarják találni azt a felállást, amire a budaiaknak leginkább szükségük van. És a felső szinten található étterem mellett bőven maradt kihasználatlan tér, ami abszolút ideális környezetet biztosít most egy pékségnek.

Friss, helyben készült péksütemények, kovászos kenyerek, szendvicsek, egészséges reggelik és smoothie-k várják a reggelizni, dolgozni, töltődni vágyókat. Be lehet ugrani csak egy elviteles finomságért is, de azért érdemesebb leülni és kihasználni, hogy Budapest egyik legszebb teraszán kávézhatunk.

A pékárú a Gerbeaud termelőműhelyében készül, és a kávé Molnár Attila, négyszeres barista bajnok, One Eleven névre keresztelt speciality kávépörkölőjéből érkezik.

Nem tudom, hogy létezett-e eddig a luxus péksütiző fogalma, de én ezt ítélném most oda a Cacaonak. Ezek ugyanis nem azok a fojtogatós, gyomronrúgós, tisztatésztaseholtöltelék termékek, hanem pont az ellenkező oldal: kisebbek az átlagnál, de sokkal markánsabb ízzel rendelkeznek és minden harapásból érezni a minőségi összetevőket és a harmóniát.

Szóval ezek azok a finomságok, amikkel csak egy kicsit csalunk, de nagy élvezetben részesülünk.

 

Facebook: Émile - Cacao

Orló utca 1

https://emile.hu/cacao

NYITVATARTÁS

Hétfő – Péntek: 7:00 - 19:00

Szombat: 8:00 - 19:00

Vasármap: 8:00 - 18:00

Schrödinger Macskája Pub

A Hard Rockot, a Zinget és a Hildát is megjárt tulajdonosnak ez az első, saját helye, és rögtön egy olyan névvel nyitott, amire fel kellett kapnunk a fejünket.

A Schrödinger Macskája azt a vonalat képviseli, ami ha rajtam múlna, egy az egyben leváltaná az olcsó és rossz minőségű kocsmákat. Korrekt italválaszték, hozzáértő pultos, remek belső design.

Nyilván nem kettőhúszért kapsz öt cent vodkát, de szerencsére úgy tűnik, hogy egyre több ember nyitott a mértékletes és minőséget is figyelembe vevő alkoholizálásra.

Azért itt is meg lehet borulni 2-3 gin-tonic után, vagy némi rum és sör keverékétől... de a Kertész utcában, a bulinegyedtől nem túl távol (ugyanakkor pont elég közel) talán több esély van az értelmes eszmecserére. Ezek azok a helyek, ahol nem a zenét túlüvöltve kell kommunikálni, és ahol talán ismerkedni is érdemes a szomszéd asztallal.

 

Facebook: Schrödinger Macskája Pub

Kertész utca 42-44.

NYITVATARTÁS:

Keddtől szerdáig:  17:00 - 00:00

Szerdától szombatig: 17:00 - 01:00

+ 1

Pad Thai

A Pad Thai nem új és nem is annyira luxi, mint az előző négy versenytárs (bár azért olcsó kategóriás étkezdének sem mondanám), de mindenképpen bele akartuk passzítani ebbe a listába, mert remek példa arra, hogy van az a koncepció, ami nálunk is megél, és közben nem felejt el minőségi alapanyagokkal dolgozni.

Ráadásul egy csomó újdonság van most feléjük.

Például a borivók kedvére tettek, amikor a hónap elején bevezettek a kínálatukba 4 új Kristinus bort, amelyek remekül passzolnak az ázsiai ízekhez, és a növényi étrenden lévők örömére az egyik tétel még vegán is!

A vári dűlőben szüretelt sárgamuskotály készítése során semmilyen állati eredetű anyaggal nem érintkezett, ízében pedig virágos és citrusos jegyeket hordoz. Nem csak a vegánok fogják szeretni, ebben biztos vagyok!

A másik hír pedig még kissé ködös, hiszen a házhoz szállítás pontos napja még nincs kihirdetve... de lesz, ígérik hogy lesz. Nem is olyan sokára!

https://www.padthaiwokbar.com 


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x