hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Ilyen akciófilm még sosem készült Magyarországon – maguk a bv-sek forgatták le a börtönben
A fogvatartottak szemszögéből mutatják meg, mi történik az intézményben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 23.


hirdetés

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egy egyedülálló projekt keretében, a büntetés-végrehajtási szervezet történetében első alkalommal egy olyan rövidfilmet készített, amelynek célja, hogy a börtönök világát a maguk valójában, a fogvatartottak szemszögéből mutassa be, valamint lerombolja azokat az évszázados sztereotípiákat, amelyek fogvatartottakat, dolgozókat egyaránt érintenek.

A BvOP nagyot álmodott akkor, amikor egy olyan produkció elkészítésére vállalkozott, amely filmszerűen mutatja be, ugyanakkor valósághűen tükrözi a fogvatartottak és őrzőik életét, a mindennapok kihívásait.

A büntetés-végrehajtási szervezet munkáját teljesen újszerűen ábrázoló film két fogvatartott történetén keresztül nyújt bepillantást a büntetés-végrehajtás zárt, ugyanakkor különleges világába. A történetben olyan valós eseményeket dolgoztak fel, amelyek egy börtön hétköznapjaiban előfordulhatnak.

A film két főszereplője a büntetés-végrehajtás személyi állományának tagjai. A filmjük saját munka, külső segítség nélkül készült.

VIDEÓ: Az igazság védelmében


KÖVESS MINKET:

Letartóztatták a 104 éves nénit – ezzel élete álma vált valóra
Anne Brokenbrow szerette volna kipróbálni, milyen 'törvényt szegni', hát a bristoli rendőség bilincset rakott rá, és bevitte.
Metro - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

A 104 éves Anne Brokenbrow élete nagy álma vált valóra, amikor a bristoli rendőrkapitányság két tisztje, Stephen Harding és Kelly Foyle őrizetbe vette.

Szabályosan történt minden, bilincset raktak rá, felolvasták a jogait, aztán beültették a rendőrautóba – ahol ezúttal elöl ülhetett, hogy jól lássa az utat. A bristoli Stokeleigh Idősotthon lakója – aki egész életében egy nagy cég titkárnőjeként dolgozott, és most már időskori demenciában szenved – a hírek és a fotók tanúsága szerint élvezte a "törvényszegés" minden pillanatát.

Bevitték a kapitányságra, ahol fotózkodott a rendőrökkel, sőt még egy saját rendőrsisakot is kapott, mielőtt biztonságban hazaszállították. Ahogy arról mi is beszámoltunk, az otthon, ahol a néni lakik, csatlakozott a "Wishing Washing Line" nevű, jótékonysági kezdeményezéshez. Ennek az a lényege, hogy az időseket megkérik: írják le egy cetlire a legnagyobb kívánságukat. A celtiket aztán feltűzik egy szárítókötélre, amelyet a legközelebbi bevásárlóközpont mellé feszítenek ki. Az arra járó emberek elolvashatják a kívánságokat, és ha módjukban áll, teljesíthetik azokat.

Anne Brokenbrow kívánsága persze kitűnt a több közül, annyira szokatlan volt: azt kérte, egyszer tartóztassák le, mert még soha életében nem szegte meg a törvényt, és szeretné kipróbálni, milyen. A kérés eljutott a helyi rendőrkapitányhoz, aki azt mondta: szíves-örömest teljesítik a néni vágyát, és így is lett.

A kezdeményezés már idős emberek ezreinek okozott örömet Anglia-szerte. Abban az otthonban, ahol Anne néni él, több más öregnek is voltak kívánságai: volt, aki egy kézmasszázst kért, volt, aki egy kiskutyát szeretne megölelgetni, de olyan is akadt, akinek az a vágya, hogy egy Rolls Royce-ot vezethessen.


KÖVESS MINKET:
Lemosott a szikláról egy fotózkodó turistalányt egy óriáshullám Balin
A balesetről videó is készült. A szemtanúk szerint nem sokon múlt, hogy a lány túlélte.
Daily Mail - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

Az "Ördög Könnye" Szikla Bali egyik legkedveltebb turistalátványossága. Gyönyörű a tengerpart, és a sziklán megtörő hullámok látványa is. Turisták százai fotózkodnak itt naponta, ám ez a fiatal lány egy kicsit elszámította magát.

Egészen a szikla szélére merészkedett ki, és arra kérte a barátját, hogy fotózza le, amint kitárt karral áll a szirten, és a háttérben tombol a tenger. Tombolt is, méghozzá annyira, hogy egy óriáshullám egy pillanat alatt lesodorta a lányt a szikla széléről.

A balesetről egy turista videót is készített, amely néhány óra alatt bejárta a közösségi médiát, tízezrek nézték és osztották meg. A videón szerencsére az is látszik, hogy a lány nagyon szerencsés volt: nem merült el a tengerben, hanem még meg tudott kapaszkodni, és kimentették. Az is látható, ahogy később, kissé sokkos állapotban, ázottan ül egy széken, és próbál regenerálódni.

A helybeliek arra figyelmeztetik a turistákat, legyenek nagyon óvatosak a híres sziklával, húsz méternél közelebb ne menjenek közelebb a széléhez, ugyanis a "kaland" akár tragédiába is torkollhat.


KÖVESS MINKET:

Videón, ahogy egy bika a fenekénél felökleli és a levegőbe dobja a matadort
A 47 éves férfinek egy 12 centis seb lett a hátsóján, és térdszalagszakadást is szenvedett.
Daily Mail - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

Nem mindennapi videófelvétel készült a spanyolországi Valenciában arról, hogy mi történik, ha egy bikaviadalon a bika kerekedik felül. Az évente megrendezett Fallas nevű fesztiválon az egyik legtapasztaltabb matador, a 47 éves Enrique Ponce esett áldozatul "ellenfelének", egy több, mint 500 kilós bikának.

Egy óvatlan pillanatban az állat a férfi háta mögé került, és szabályosan felöklelte őt a fenekén. A matador a levegőbe repült, aztán visszazuhant a földre, a térdére. Egy ideig csak feküdni tudott a fájdalomtól, majd feltápászkodott, mire az orvosi személyzet beszaladt érte, és kihozták.

Enrique Ponce-t – aki egyébként kétgyerekes családapa – kórházba szállították, állapota súlyos, de nem életveszélyes. Egy 12 centis seb van a fenekén, és az eséstől térdszalagszakadása is van, amelyet műteni kell. Néhány spanyol állatvédő szervezet üdvözölte az eseményeket, egy állatvédő azt írta a videó alá: "szeretem a happy endet."


KÖVESS MINKET:

Szívszorító: 1 hónapig őrizte halott társát két kutya az út szélén
A kóbor állatok egy kínai falu mellett strázsáltak, kivárták, amíg a helybéliek eltemették a 'barátjukat.' Mutatjuk a videót is.
Daily Mail - szmo.hu
2019. március 20.


hirdetés

A kínai Csingjang tartomány egyik kis falujában egy helybéli asszony lett figyelmes a két kutyára. Egy hónapja kitartóan "táboroztak" a falu melletti út szélén, pontosan ugyanazon a helyen, nem voltak hajlandók mozdulni.

A lakók közelebb merészkedtek, a két kutya akkor egy ideig elfutott, és csak ekkor derült ki, mit is őriztek: egy halott társukat. A harmadik kutya ott pusztulhatott el egy hónappal ezelőtt, és társai nem voltak hajlandóak magára hagyni a tetemet.

A helybéliek ásókat hoztak, és elhantolták a halott állatot. A Daily Mail videójában látszik, ahogy a két hűséges kóbor eb a közelből figyeli a "temetést", és csak utána futnak el.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x