Ilyen akciófilm még sosem készült Magyarországon – maguk a bv-sek forgatták le a börtönben
A fogvatartottak szemszögéből mutatják meg, mi történik az intézményben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 23.A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága egy egyedülálló projekt keretében, a büntetés-végrehajtási szervezet történetében első alkalommal egy olyan rövidfilmet készített, amelynek célja, hogy a börtönök világát a maguk valójában, a fogvatartottak szemszögéből mutassa be, valamint lerombolja azokat az évszázados sztereotípiákat, amelyek fogvatartottakat, dolgozókat egyaránt érintenek.

A BvOP nagyot álmodott akkor, amikor egy olyan produkció elkészítésére vállalkozott, amely filmszerűen mutatja be, ugyanakkor valósághűen tükrözi a fogvatartottak és őrzőik életét, a mindennapok kihívásait.

A büntetés-végrehajtási szervezet munkáját teljesen újszerűen ábrázoló film két fogvatartott történetén keresztül nyújt bepillantást a büntetés-végrehajtás zárt, ugyanakkor különleges világába. A történetben olyan valós eseményeket dolgoztak fel, amelyek egy börtön hétköznapjaiban előfordulhatnak.

A film két főszereplője a büntetés-végrehajtás személyi állományának tagjai. A filmjük saját munka, külső segítség nélkül készült.

VIDEÓ: Az igazság védelmében


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x