hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
"Bejött egy ijesztő motoros banda a kórházba, és a 6 éves kislány kezes báránnyá változtatta őket"
Több szempontból is tanulságos a történet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 04.


hirdetés

Az emberek nagy része előszeretettel hangoztatja, hogy előítéletek és általánosítás nélkül kellene élni az életünket, ám ha magunkba nézünk, pontosan tudjuk, hogy valójában ez nem mindig sikerül. Éppen erről tett tanúbizonyságot az az orvos is, akinek a sürgősségin eltöltött napja az egész világnézetét megváltoztatta, és élete legszebb élményeként gondol vissza arra, amit a kórházban átélt.

Mikka Luster Twitteren osztotta meg élményét, ami pár óra leforgása alatt az egész világot bejárta. A férfi történetének főszereplője egy 6 éves kislány, aki leesett otthon a lépcsőn, és eltörte a karját és kulcscsontját.

Mint kiderült, a gyereket számtalanszor bántalmazták otthon és az iskolában is, és az eset napján is drogfüggő anyja parancsolt rá, hogy vigye le a mosnivalót a magas lépcsőn. A gyerek akkor már szédült az éhségtől, és könnyen elvesztette az egyensúlyát, amikor lefelé botorkált.

A mentőt a szomszédok értesítették - az anyuka és a nevelőapa ugyanis észre sem vette, mi történt - , a kislány pedig hősiesen tűrte, amíg az orvosok és ápolók elvégzik rajta a szükséges vizsgálatokat.

Míg a gyerek a rendelőben volt, a kórházba érkezett egy motoros banda is.

"Az a fajta férfi jött be, akit ha meglátok, rögtön átmegyek az út túloldalára. Nagydarab, mogorva, izmos, szakállas, motoros pasi. Összeütközött valakivel az úton, de nem volt hajlandó többet mondani. Az egyik társa hangosan üvöltözött, hogy 'hugyoznia kell' és berontott a rendelőbe, ám mikor meglátta az ágyon ülő kislányt, hirtelen plüssmackóvá változott" - emlékezett vissza Luster.

A nagydarab férfi a kislány ágyára ült, és gügyögő hangon megkérdezte tőle, mi történt vele. Beszélgetésbe elegyedtek, a férfi megnevettette a gyereket, és a hajával játszott. Mondanunk sem kell, hogy a kórházi személyzet földbe gyökerezett lábbal figyelt, és persze rögtön értesítették a biztonsági embereket.

Azonban hamarosan bebizonyosodott, hogy az ijedelem felesleges volt. A motoros banda egy csapat jótündérré változott, akik bármit megtettek volna, hogy mosolyt csaljanak a sérült arcára.

"Mikor kimentem az épületből, utánam jött az egyik férfi, és könnyes szemmel megkérdezte, kik tették ezt a gyerekkel. 'Seggfejek' - válaszoltam, mire ő annyira dühbe gurult, hogy kijelentette, hogy soha többé nem hagyja, hogy hasonló történjen ezzel a kölyökkel. Innentől kezdve vált csak igazán furcsává a történet."

A kislány anyja bement a kórházba - természetesen ezúttal is drog hatása alatt állt - , és elkísérte a furcsa, szteroiddal teletömött párja is. Jelenetet rendeztek, morfiumot akartak kérni a "gyerek számára" az orvostól, a kislányon pedig azt a 20 dollárt követelték, amit a malacperselyéből vitt el aznap.

Ekkor előállt a motoros banda vezére, akiről kiderült, hogy a katolikus egyház felszentelt papjaként dolgozik (igen, jól olvastátok!), és védelmébe vette a kislányt. Hosszas szópárbaj után az anyuka és párja elhagyták az intézményt, a banda tagjai pedig úgy döntöttek, benn maradnak a következő pár napban, amíg a gyerek felépül.

Bár ez ütközik a rendszabállyal, az édesanya nem mert rendőrt hívni, hiszen felmérte, hogy saját magát keverné a legnagyobb bajba.

"Pár héttel később újra találkoztam a banda egyik tagjával. Azért jött a kórházba, mert leütötte valaki egy baseball ütővel.

Elmesélte, hogy miután a kislány hazament, a bandával együtt meglátogatták a családot és az osztályfőnököt is. Arra a "közös megállapodásra" jutottak velük, hogy a motorosok egyik tagja, aki véletlenül pont tanárként végzett, segít a kisiskolás tanulmányaiban, a banda többi fenegyereke pedig egészen addig kísérgeti őt az iskolába, amíg a többi kölyök abba nem hagyja a csúfolódást."

Nem tudhatjuk, hogy a "közös megállapodás" valójában mit jelentett a gyakorlatban, de az biztos, hogy a motoros srácok a szárnyaik alá vették a bántalmazott gyereket.

Luster kifejtette, hogy ez a történet az egész életét gyökerestül megváltoztatta, és úgy érzi, ennél csodálatosabb tanítást sosem kaphatott volna.

Forrás: BoredPanda


KÖVESS MINKET:
Sorstársait keresi, és küzd a lehetetlennel a szegedi édesanya
A diagnózis szerint disszociatív (konverzió) zavar miatt ráng mindene. Sem dolgozni, sem magát, sem gyermekét nem tudja ellátni. Most sorstársakat, vagy gyógymódot keres.
Dobó Maitz Petra cikke - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

Szabó Szilviát (43) kilenc éve ismerem. Akkoriban még hosszú haja volt és annyira vágyott saját gyermekre. Egy teljesen energikus, pozitív szemléletű harmincas nőt ismertem meg benne, aki olyan volt, mint bármelyik kortársa.

Részesei voltunk egymás életének akkor, amikor megszületett a kisfia, aki ma már másodikos általános iskolás. És akkor is, amikor úgy döntött, a hosszú haj helyett egy cuki, rövidebb frizurára vált.

Aztán elsodródtunk egymás mellől, míg tavaly decemberben nagyon keresett engem. Arra kért, szóljak a férjemnek, hogy menjen el érte autóval és vigye őt a kórházba, mert baj van. Mert nagy a baj.

Egész teste rángatózott, szinte alig tudott a korlátba kapaszkodva lejönni az ötödik emeleti lakásából. Ezt követte sok-sok hétnyi kórházi ápolás, benne karjaikat széttáró orvosok hadával, akik számtalan vizsgálat, koponya MRI, EEG, röntgen után sem tudták megmondani, konkrétan mi a baja.

Ő változatlanul remegett, önműködően, tehát nem ő irányítja és ez a remegés azóta is az élete része.

Szilvi régen és most:

Saját felelősségére immár otthon van, édesanyja ápolja, gyógyul, de ... nem gyógyul. Mert semmilyen biztatót nem mondanak neki. Csupán a diagnózis született meg: disszociatív (konverzió) zavar.

A történetbe már a közepén folytunk bele, volt egy előzménye is 2018 szeptemberében. Ekkor Szilvinél a pánikbetegség jelei mutatkoztak, amire gyógyszert kapott. A gyógyszerek viszont inkább ártottak, mint segítettek, hiszen ennek lett a folyománya ez a bizonyos remegés. Ma már mindössze egy gyógyszert, Seduxent szed a tünetekre.

Szilvi élete eközben romokban hever. Ő küzd, de egyelőre kilátástalan minden perce.

A munkahelyén elköszöntek tőle, határozott időre vették fel az előző helyre, ami lejárt december 31-én. A munkaügyi központba nem tud bejelentkezni, hiszen egyrészt nem tud eljutni oda, másrészt a központ által kiadott munkahelyekre sem, sőt, tanfolyamokra sem tudna beülni.

A rokkantosítási folyamat egyelőre nem játszik, hiszen Szilvia egyrészt még bizakodik, hogy egyszer majd elmúlik ez az egész és a jövőben nem lesz más, mint rémálom, másrészt maga a diagnózis is nem olyan régen fogalmazódott meg.

A kisfia az elmúlt hónapokban az édesapánál és annak új kedvesénél van. Az egész történetben talán ez a legnagyobb tragédia.

A gyereket ellátni nem tudná, de nem is tenné ki őt annak a látványnak, amely Szilvia életét most kíséri. Karácsonykor, Szentestén egyszer hazamehetett a kórházból és akkortájt megölelhette a fiát.

"Zombi vagyok, ugráló lábakkal, kezekkel" - fogalmaz és arra is utal, hogy bár a Seduxen szorongásgátló, nyugtató gyógyszer, de aludni immár hetek óta képtelen. 1-3 óra a maximum, amikor már a végkimerültségtől alszik, de alvás közben is tart a remegés, így az minden, csak nem pihentető.

Néha hajnal 5-kor, 6-kor képes valamennyit aludni, de napközben erre már képtelen,

akkor azonnal hányinger fogja el. Nagyon fontos, hogy tudd, ez nem epilepszia.

Szilvi mindig is filigrán, vékony nő volt, akin az is meglátszódott azonnal, ha egy kisebb vírus miatt 1-2 kilót fogyott. Jelenleg mínusz 7 kilónál tart és nekem nincs jogom kimondani olyat, hogy csont és bőr, de tényleg nagyon lesoványodott.

Hogy miért is született ez a cikk? A saját eszközeimmel szeretnék abban segíteni neki, hogy a története nyilvánosságot kaphasson. Sorstársak jelentkezését várja a szasziszi@gmail.com e-mail címre. Hátha van, aki ezt a betegséget már maga mögött tudhatja. Hátha van egy olyan közeg, ahová fordulhat, ahol sorstársakra lel, ahol megértik mindazt, amin keresztül megy. Vagy valaki, aki ebből már sikeresen kigyógyult és tudja, mi a gyógyír.

Arra kérlek, ha tudsz ilyenről, írj!


KÖVESS MINKET:
Az utolsó pillanatban mentették meg az egyéves gyerek életét, aki félrenyelt egy csokidarabot
A kicsit autóval vitték szülei a mentők elé, félúton találkoztak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

Csokoládédarabkát nyelt félre az az egyéves kisgyermek, akihez a gyöngyösi mentőket riasztották egy közeli településre - számolt be az esetről Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A szülők pánikba esve hívták a segélykérő vonalat, miközben próbálták eltávolítani a szemmel nem látható idegentestet a kicsi torkából. A mentésirányító azonnal indította a legközelebbi esetkocsit, miközben folyamatosan instruálta a szülőket, hogy mit tegyenek. Miután a csoki eltávolítása sikertelen volt, a gyermeket azonnal saját autójukba tették a szülők és elindultak a mentővel szembe.

A pár perces út felénél találkoztak a mentővel, talán az utolsó pillanatban. Az esetkocsi személyzete, az akkor már eszméletlen gyermeket, gyér légzéssel, és éppen megtartott keringéssel vette át a szülőktől.

A kiérkező mentőtiszt gyorsan, és helyesen az azonnali emelt szintű légútbiztosítás mellett döntött, ami megmentette a gyermek életét. A kicsit ellátás után, végül stabil állapotban szállították kórházba.


KÖVESS MINKET:

Gödörbe esett cicát mentettek a budapesti tűzoltók
A felszínen már állatvédők vártak a megrémült állatra, akit végül alpintechnikával sikerült felhozni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

Tűzoltók mentettek ki egy tíz méter mély gödörbe esett macskát Budapesten, a XVIII. kerületi Alacskai úton - szúrta ki a Blikk.

A folyamatról a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tett közzé a Facebookon egy videót, amiből kiderül: pontosan hogyan segítettek a bajba jutott állaton. A budapesti tűzoltók alpintechnika használatával mentették ki a pórul járt macskát. A cicát a felszínen már állatvédők várták.


KÖVESS MINKET:

Scully is rátelefonált az Országos Mentőszolgálatra, érdekelte az időutazás
Újabb fergeteges videóval jelentkeztek a mentősök, amiben az FBI ügynöke azt firtatja, hogyan jutnak el a Szomszédok szereplői a február 26-i táblaavatásra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

"Mentők, Budapest, miben segíthetek?" "Itt Dana Scully az FBI-tól. Tudom, hogy furcsán hangzik, de egy időutazás ügyében folytatok nyomozást, amit állítólag a mentők szerveznek."

A fenti párbeszéd zajlik le a mentősök legújabb videójában, ami a szomszédok tábla avatását promotálja.

Scully ügynököt az érdekli, mi lesz ez az esemény, kik lesznek ott a régi magyar sorozatból, és hogyan jutnak el a helyszínre.

Mi is írtunk róla: az Országos Mentőszolgálat táblaavatással állít emléket február 26-án, 10:00-kor Budapesten Magyarország legnézettebb sorozatának, a Szomszédoknak, amiért 12 éven keresztül öregbítette a mentők jó hírnevét.

Az eseményen találkozhattok a Magenheim doktort alakító Kulka Jánossal, a sorozat többi színésze közül Simorjai Emesével, Malek Andreával és Lakatos Péterrel is,

beülhetek a sorozat egykori mentőibe, sőt: megnézhetitek a Markó utcai forgatások helyszínét is, ahol újraélesztés oktatást is tartanak.

Az eseményt itt találod.

Az OMSZ mostanában fergeteges videókat és elgondolkodtató, ütős és hatásos posztokat tesz közzé a Facebook-oldalán. Imádtuk például azt a karácsonyi felvételt, amin bemutatták, hogy nagyon érzik, mi is az a lip sync, a másik kedvencünk pedig a mentősök szilveszteri posztja volt.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x