hirdetés
"Bejött egy ijesztő motoros banda a kórházba, és a 6 éves kislány kezes báránnyá változtatta őket"
Több szempontból is tanulságos a történet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 04.


hirdetés

Az emberek nagy része előszeretettel hangoztatja, hogy előítéletek és általánosítás nélkül kellene élni az életünket, ám ha magunkba nézünk, pontosan tudjuk, hogy valójában ez nem mindig sikerül. Éppen erről tett tanúbizonyságot az az orvos is, akinek a sürgősségin eltöltött napja az egész világnézetét megváltoztatta, és élete legszebb élményeként gondol vissza arra, amit a kórházban átélt.

Mikka Luster Twitteren osztotta meg élményét, ami pár óra leforgása alatt az egész világot bejárta. A férfi történetének főszereplője egy 6 éves kislány, aki leesett otthon a lépcsőn, és eltörte a karját és kulcscsontját.

Mint kiderült, a gyereket számtalanszor bántalmazták otthon és az iskolában is, és az eset napján is drogfüggő anyja parancsolt rá, hogy vigye le a mosnivalót a magas lépcsőn. A gyerek akkor már szédült az éhségtől, és könnyen elvesztette az egyensúlyát, amikor lefelé botorkált.

A mentőt a szomszédok értesítették - az anyuka és a nevelőapa ugyanis észre sem vette, mi történt - , a kislány pedig hősiesen tűrte, amíg az orvosok és ápolók elvégzik rajta a szükséges vizsgálatokat.

Míg a gyerek a rendelőben volt, a kórházba érkezett egy motoros banda is.

"Az a fajta férfi jött be, akit ha meglátok, rögtön átmegyek az út túloldalára. Nagydarab, mogorva, izmos, szakállas, motoros pasi. Összeütközött valakivel az úton, de nem volt hajlandó többet mondani. Az egyik társa hangosan üvöltözött, hogy 'hugyoznia kell' és berontott a rendelőbe, ám mikor meglátta az ágyon ülő kislányt, hirtelen plüssmackóvá változott" - emlékezett vissza Luster.

A nagydarab férfi a kislány ágyára ült, és gügyögő hangon megkérdezte tőle, mi történt vele. Beszélgetésbe elegyedtek, a férfi megnevettette a gyereket, és a hajával játszott. Mondanunk sem kell, hogy a kórházi személyzet földbe gyökerezett lábbal figyelt, és persze rögtön értesítették a biztonsági embereket.

Azonban hamarosan bebizonyosodott, hogy az ijedelem felesleges volt. A motoros banda egy csapat jótündérré változott, akik bármit megtettek volna, hogy mosolyt csaljanak a sérült arcára.

"Mikor kimentem az épületből, utánam jött az egyik férfi, és könnyes szemmel megkérdezte, kik tették ezt a gyerekkel. 'Seggfejek' - válaszoltam, mire ő annyira dühbe gurult, hogy kijelentette, hogy soha többé nem hagyja, hogy hasonló történjen ezzel a kölyökkel. Innentől kezdve vált csak igazán furcsává a történet."

A kislány anyja bement a kórházba - természetesen ezúttal is drog hatása alatt állt - , és elkísérte a furcsa, szteroiddal teletömött párja is. Jelenetet rendeztek, morfiumot akartak kérni a "gyerek számára" az orvostól, a kislányon pedig azt a 20 dollárt követelték, amit a malacperselyéből vitt el aznap.

Ekkor előállt a motoros banda vezére, akiről kiderült, hogy a katolikus egyház felszentelt papjaként dolgozik (igen, jól olvastátok!), és védelmébe vette a kislányt. Hosszas szópárbaj után az anyuka és párja elhagyták az intézményt, a banda tagjai pedig úgy döntöttek, benn maradnak a következő pár napban, amíg a gyerek felépül.

Bár ez ütközik a rendszabállyal, az édesanya nem mert rendőrt hívni, hiszen felmérte, hogy saját magát keverné a legnagyobb bajba.

"Pár héttel később újra találkoztam a banda egyik tagjával. Azért jött a kórházba, mert leütötte valaki egy baseball ütővel.

Elmesélte, hogy miután a kislány hazament, a bandával együtt meglátogatták a családot és az osztályfőnököt is. Arra a "közös megállapodásra" jutottak velük, hogy a motorosok egyik tagja, aki véletlenül pont tanárként végzett, segít a kisiskolás tanulmányaiban, a banda többi fenegyereke pedig egészen addig kísérgeti őt az iskolába, amíg a többi kölyök abba nem hagyja a csúfolódást."

Nem tudhatjuk, hogy a "közös megállapodás" valójában mit jelentett a gyakorlatban, de az biztos, hogy a motoros srácok a szárnyaik alá vették a bántalmazott gyereket.

Luster kifejtette, hogy ez a történet az egész életét gyökerestül megváltoztatta, és úgy érzi, ennél csodálatosabb tanítást sosem kaphatott volna.

Forrás: BoredPanda


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Hősnek tartják a magyar buszsofőrt a Horvátországban kigyulladt busz utasai
Tapssal köszönték meg a turistabuszon utazók, hogy a sofőr megmentette őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 20.Tapssal hálálták meg a magyar buszsofőrnek az utasok, hogy épségben kivezette az alagútból a lángra lobbanó turistabuszt. Ahogy arról mi is beszámoltunk, pénteken Horvátországban gyulladt ki a busz, amivel a magyar turisták a Krk-szigetre tartottak. A Rijekai autópálya egyik alagútjában haladtak, amikor a hátul ülő utasok fura hangokra lettek figyelmesek, majd észrevették, hogy tűz keletkezett a buszban.

Szerencsére a buszvezető még időben ki tudta vezetni a buszt az alagútból, így minden utas épségben megúszta a balesetet. A sofőr még a bőröndöket is kipakolta a lángoló járműből, így csak az ülések feletti tárolókban hagyott táskák és ruhák égtek el a tűzben.

Az utasokat egy horvát busz vitte el a szállodáig. A mentesítő járaton tapssal köszönték meg a hős buszvezetőnek, hogy megmentette őket.

"Ha az alagútban maradunk, biztosan megfulladunk, egy hős volt a busz vezetője"

- mondta az egyik férfi az Indexnek nyilatkozva.

Az utazást szervező utazási iroda vezetője azt írta az RTL Híradónak, hogy már 7 éve az egyik legmegbízhatóbb szolgáltatótól bérlik a buszokat, és eddig egyikkel sem volt gond. Közlésük szerint az autóbuszvezető nem érzi magát hősnek, csak tette a dolgát legjobb tudása szerint.

Az már kiderült, hogy a busz motorterében csaptak fel a lángok, de egyelőre még nem tudni, miért.


KÖVESS MINKET:hirdetés
A világ legkisebb, 26 dekásan született kisfiúját hazaengedték a kórházból
Amikor októberben világra jött, akkora volt, mint egy alma.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 19.Ryusuke Sekiya 2018 október elsején jött a világra Japánban, egy tokiói kórházban. A kisfiút császármetszéssel szülte meg édesanyja, Toshiko, 25 hét terhesség után. Az újszülött mindössze 258 grammot, tehát alig 26 dekát nyomott, hossza pedig 22 centiméter volt - írja az Inquirer.

Azonnal a koraszülött intenzív osztályra vitték, ahol inkubátorban tartották életben, hónapokon át. Csöveken át táplálták, anyatejjel átitatott orvosi tampont tettek a szájához, hogy a tej így szivárogjon le a torkán. A kisfiú szépen cseperedett, és mostanra születési súlya 13-szorosát nyomja, azaz több, mint három kilós.

A további részletekért és a baba mostani fotójáért kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Egy nap alatt több 10 ezer játékot adományoztak a Szent János Kórház Gyermeksebészetének
Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész indította el a gyűjtést, ami olyannyira sikeres lett, hogy már 24 óra alatt megteltek a kórház raktárai.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 20.Rengeteg játékot adományoztak a budapesti Szent János Kórház Gyermeksebészeti osztályának a jótékonykodók, hogy legyen mivel megjutalmazni a gyerekeket a vizsgálatok, kezelések és műtétek végén - számolt be az adománygyűjtő akció sikeréről az RTL Híradó.

A gyűjtést dr. Kőnig Róbert gyermeksebész indította el szerdán saját Facebook-oldalán.

Leírta, hogy a kórházban elfogytak azok a játékok, amikből a kezelések végén a kis betegek választhattak maguknak egyet bátorságukért. Hogy továbbra is legyen "jutalomjáték", az orvos arra kérte a szülőket, nagyszülőket és az internetezőket, hogy ha van használt, de jó állapotú kisautójuk vagy plüssjátékuk otthon, adják a kórháznak.

Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész

FRISSÍTÉS: Kedves Internet Népe, Anyukák, Apukák, Nagyszülők! ? Alig több min 24 órával a kérés után jelentem raktáraink megteltek. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Természetesen az elindult kis meglepetéseket...

Az akció annyira sikeres volt, hogy alig egyetlen nap alatt több tízezer adomány érkezett a gyermeksebészeti osztályra. Dr. Kőnig Róbert csütörtökön már arról számolt be Facebook-oldalán, hogy 24 óra alatt megteltek a kórház raktárai a játékokkal.

Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész

Kedves Internet Népe, Anyukák, Apukák, Nagyszülők! ? Alig több min 24 órával a kérés után jelentem raktáraink megteltek. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Természetesen az elindult kis meglepetéseket fogadjuk és...

Az orvos szerint azért is fontos a jutalomjáték, mert ez is hozzájárul a gyógyulás folyamatához.

Az RTL Híradó riportja:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Két éve még az utcán élt, mára tévés sztár lett Kevin
A Pacsi! című műsorban a menhelyi kutyák ügye mellett kampányol gazdájával együtt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.Két éve került menhelyi gondozásba Kevin kutya, aki azóta nem csak szerető családra talált, de a média világába is belekóstolhatott. Az RTL Klubon futó, Pacsi! című kutyás reality-magazinban szombat délelőttönként újra az örökbefogadás fontossága mellett kampányol gazdája, Molnár Karesz oldalán.

„Kevint egy csepeli kertből dobta ki előző gazdája, és bár a chipszáma alapján visszajuttatták volna az utcán talált kutyust, de a továbbiakban már nem volt kívánatos a jelenléte előző otthonában.

Április 16-án került az utcáról az Illatos úti ebrendészeti telepre, majd a Vigyél Haza Alapítvány gondozásába, ahol nagyon szerencsés módon alig másfél hónapot kellett eltöltenie, amíg örökbe fogadtuk” – árulta el a Pacsi! műsorvezetője, Molnár Karesz.

„Sajnos azonban nagyon kevés olyan kutyáról tudunk, akinek ilyen hamar rendbe jön a felelőtlen gazdája miatt kisiklott élete. Tele vannak a menhelyek otthontalan, kidobott kutyusokkal, miközben sokan rengeteg pénzt kiadnak egy-egy négylábúért. Sajnos még mindig az a beidegződés, hogy egy olyan kutyánál, aki nem kölyök korában kerül a családba, nehezen, vagy egyáltalán nem alakul ki kötődés. Ez hatalmas ostobaság!

Szakemberek segítségével az ilyen, és ehhez hasonló sztereotípiákra is reflektálunk a Pacsi!-ban.”

A kutyás-reality magazin harmadik évadában a praktikus, informatív tartalom mellett számos megható történetet is megismerhetnek az RTL Klub nézői.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x