hirdetés
Harley-Davidson-and-the-Marlboro-Man-Mickey-Rourke-Don-Johnson-movie.jpg

"Bejött egy ijesztő motoros banda a kórházba, és a 6 éves kislány kezes báránnyá változtatta őket"

Több szempontból is tanulságos a történet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 04.


hirdetés

Az emberek nagy része előszeretettel hangoztatja, hogy előítéletek és általánosítás nélkül kellene élni az életünket, ám ha magunkba nézünk, pontosan tudjuk, hogy valójában ez nem mindig sikerül. Éppen erről tett tanúbizonyságot az az orvos is, akinek a sürgősségin eltöltött napja az egész világnézetét megváltoztatta, és élete legszebb élményeként gondol vissza arra, amit a kórházban átélt.

Mikka Luster Twitteren osztotta meg élményét, ami pár óra leforgása alatt az egész világot bejárta. A férfi történetének főszereplője egy 6 éves kislány, aki leesett otthon a lépcsőn, és eltörte a karját és kulcscsontját.

Mint kiderült, a gyereket számtalanszor bántalmazták otthon és az iskolában is, és az eset napján is drogfüggő anyja parancsolt rá, hogy vigye le a mosnivalót a magas lépcsőn. A gyerek akkor már szédült az éhségtől, és könnyen elvesztette az egyensúlyát, amikor lefelé botorkált.

A mentőt a szomszédok értesítették - az anyuka és a nevelőapa ugyanis észre sem vette, mi történt - , a kislány pedig hősiesen tűrte, amíg az orvosok és ápolók elvégzik rajta a szükséges vizsgálatokat.

Míg a gyerek a rendelőben volt, a kórházba érkezett egy motoros banda is.

"Az a fajta férfi jött be, akit ha meglátok, rögtön átmegyek az út túloldalára. Nagydarab, mogorva, izmos, szakállas, motoros pasi. Összeütközött valakivel az úton, de nem volt hajlandó többet mondani. Az egyik társa hangosan üvöltözött, hogy 'hugyoznia kell' és berontott a rendelőbe, ám mikor meglátta az ágyon ülő kislányt, hirtelen plüssmackóvá változott" - emlékezett vissza Luster.

A nagydarab férfi a kislány ágyára ült, és gügyögő hangon megkérdezte tőle, mi történt vele. Beszélgetésbe elegyedtek, a férfi megnevettette a gyereket, és a hajával játszott. Mondanunk sem kell, hogy a kórházi személyzet földbe gyökerezett lábbal figyelt, és persze rögtön értesítették a biztonsági embereket.

Azonban hamarosan bebizonyosodott, hogy az ijedelem felesleges volt. A motoros banda egy csapat jótündérré változott, akik bármit megtettek volna, hogy mosolyt csaljanak a sérült arcára.

"Mikor kimentem az épületből, utánam jött az egyik férfi, és könnyes szemmel megkérdezte, kik tették ezt a gyerekkel. 'Seggfejek' - válaszoltam, mire ő annyira dühbe gurult, hogy kijelentette, hogy soha többé nem hagyja, hogy hasonló történjen ezzel a kölyökkel. Innentől kezdve vált csak igazán furcsává a történet."

A kislány anyja bement a kórházba - természetesen ezúttal is drog hatása alatt állt - , és elkísérte a furcsa, szteroiddal teletömött párja is. Jelenetet rendeztek, morfiumot akartak kérni a "gyerek számára" az orvostól, a kislányon pedig azt a 20 dollárt követelték, amit a malacperselyéből vitt el aznap.

Ekkor előállt a motoros banda vezére, akiről kiderült, hogy a katolikus egyház felszentelt papjaként dolgozik (igen, jól olvastátok!), és védelmébe vette a kislányt. Hosszas szópárbaj után az anyuka és párja elhagyták az intézményt, a banda tagjai pedig úgy döntöttek, benn maradnak a következő pár napban, amíg a gyerek felépül.

Bár ez ütközik a rendszabállyal, az édesanya nem mert rendőrt hívni, hiszen felmérte, hogy saját magát keverné a legnagyobb bajba.

"Pár héttel később újra találkoztam a banda egyik tagjával. Azért jött a kórházba, mert leütötte valaki egy baseball ütővel.

Elmesélte, hogy miután a kislány hazament, a bandával együtt meglátogatták a családot és az osztályfőnököt is. Arra a "közös megállapodásra" jutottak velük, hogy a motorosok egyik tagja, aki véletlenül pont tanárként végzett, segít a kisiskolás tanulmányaiban, a banda többi fenegyereke pedig egészen addig kísérgeti őt az iskolába, amíg a többi kölyök abba nem hagyja a csúfolódást."

Nem tudhatjuk, hogy a "közös megállapodás" valójában mit jelentett a gyakorlatban, de az biztos, hogy a motoros srácok a szárnyaik alá vették a bántalmazott gyereket.

Luster kifejtette, hogy ez a történet az egész életét gyökerestül megváltoztatta, és úgy érzi, ennél csodálatosabb tanítást sosem kaphatott volna.

Forrás: BoredPanda


KÖVESS MINKET:
hirdetés
haldoklo-no-fogjak-kezet.png

Végig fogta a haldokló 40 éves nő kezét a nővér és az orvos a sürgősségin, mert nem volt vele rokon

A szívszorító videót egy brit tévécsatorna mutatta be. 'Csak vele akartunk lenni az utolsó perceiben' - mondta a nővér.
The Sun - szmo.hu
2019. augusztus 23.A pillanatot, amikor egy ember élete véget ér - ráadásul tragikusan fiatalon - az emberek többsége többnyire csak a filmvásznon vagy a tévében látja, a valóságban szerencsére csak nagyon ritkán.

Épp ezért rázta meg a brit tévénézőket, majd a közösségi oldalakon az egész világot az a videó, amely egy valódi halált mutat be.

A halálba menő beteg inkognitóját természetesen megőrizték, a felvételt is azért mutatta be a brit Channel 5 tévécsatorna, hogy a sürgősségi betegellátásban dolgozó alkalmazottak emberségének egy szép példája nyilvánosságra kerüljön.

A 40 éves nőbetegről csak annyit mondtak el, hogy szívproblémákkal szállították be a Yorkshire-i Barnsley kórház sürgősségi osztályára, ahol az orvosok hosszú ideig küzdöttek az életéért, de nem jártak sikerrel. A nő szíve leállt, és az orvoscsoport meghozta a nehéz döntést: elengedik, lekapcsolják a gépekről.

A többi orvosnak már rohannia kellett a következő páciensekhez, egy sürgősségi osztályon nincs idő a gyászra.

Egy fiatal orvos, Dr. George Kay és egy nővér, Hannah Ryan mégis úgy döntöttek, a haldoklóval maradnak utolsó pillanataiban, és vigyáznak rá, amíg elmegy, mivel a kórházba nem jött vele senki.

A videóért kérjük, lapozz.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
kanari.png

Magyar fiú halt meg tragikus balesetben a Kanári-szigeteken - most gyűjtenek, hogy hazakerüljön a holtteste

A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 21.Vízbe fulladt egy magyar fiatal, miután megcsúszott egy sziklán, a Kanári-szigetek egyik strandján, számol be az RTL Klub híradója.

A barátai hiába próbáltak segítséget hívni, a térségben pusztító erdőtüzek miatt túlterheltek voltak a vonalak. Az egyre nagyobb hullámok miatt a fiú már nem tudott kijutni a vízből. A testét mentőhelikopterrel emelték ki az óceánból. Ezután 20 percen át próbálták újraéleszteni, de hiába.

A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét. A fiú a német fizetéséből finanszírozta a nyaralását, itthon élő családja azonban nincs jó anyagi körülmények között, ezért gyűjtést indítottak.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
crown-inn-pub-anglia.jpg

Napi száz adag ingyen ételt ajánlott fel a rászoruló gyerekeknek a nyári szünetben egy angliai pub

A vendéglátóhely tulajdonosa azokra az iskolásokra is gondolt, akik a nyári szünetben nem tudnak meleg ebédet enni. Megható kezdeményezés.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 21.Példás gesztust tesz a rászoruló gyerekekért egy angliai pub: ingyen ételt adnak azoknak a diákoknak, akik a nyári szünidő alatt másképp nem tudnának meleg ebédhez jutni.

Angliában csak július végén kezdődött az iskolai nyári vakáció, ami hat hétig tart. Ez ez időszak, csakúgy mint Magyarországon, nehéz lehet a szegényebb körülmények között élő családoknak, ahol a gyerekek lehet, hogy csak a sulis menzán tudnak meleg ételt enni, mivel azt ingyen kaphatják.

A Keynshamben működő Crown Inn nevű vendéglátóhely nekik szeretne segíteni azzal, hogy minden nap 100 adag ingyen ételt ad az éhező gyerekeknek a nyár hátralévő részében, sőt a szüleik is ingyen ehetnek velük. A gyerekek kapnak egy ingyen szendvicset és egy meleg ételt is, amit akár haza is vihetnek és otthon is megehetik melegítés után.

The Crown Inn Keynsham

Sunday Roasts are still flying out! Your choice of Rare Topside of ... Beef Minted Lamb Shank Belly of Pork Butterfly Chicken Breast Chef's Nut Roast Served with roasted & mashed potato,stuffing balls, seasonal vegetables, roasted vegetables, cauliflower & broccoli cheese bake and a yorkshire topped with loads of meaty gravy!

Mindezt azután találta ki a hely tulajdonosa, David Yeomans, hogy múlt hónapban egy ételbanknak adományozott egy csomó ételt. Akkor jutott eszébe, hogy akár a saját pubjában is adhat ingyen ételt a rászorulóknak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x