hirdetés
Így verte át a teljes New York-i elitet a lány, aki gazdag örökösnőnek adta ki magát
Barátokat, hoteleket és bankokat tévesztett és károsított meg Anna Delvey, akinek eredetileg nem is ez a neve. A tárgyalásán olyan csinos volt, hogy öltözeteinek külön Instája van.
Huffington Post - szmo.hu
2019. április 27.


hirdetés

Tegnap óta az egész világsajtó felkapta annak az orosz származású fiatal nőnek a történetét, aki meglepően sokáig volt képes az egész manhattani elittel elhitetni, hogy ő egy gazdag német örökösnő. Intézményeket, embereket és cégeket vert át egész profi módon.

Instagram post by Anna Delvey * Aug 11, 2017 at 12:57am UTC

6,473 Likes, 0 Comments - Anna Delvey (@theannadelvey) on Instagram

A Kapj el, ha tudsz! című film is valós eseményeken alapult anno, és akárcsak a DiCaprio által alakított főhőse, a Szovjetunióban 1991-ben született Anna Szorokin is nagyban próbált csalni és

úgy akart bekerülni legfelsőbb körökbe, hogy ő maga is dúsgazdagnak adta ki magát.

Mit is csinált pontosan? Német örökösnőnek adta ki magát mindenkinek, akivel összehozta a sors: hotelekben, éttermekben, és még egy Vanity Fair-munkatársat is behülyített, miközben nagy lábon élt New Yorkban. Csütörtökön bűnösnek találta a bíróság, akár 15 évet is kaphat.

Anna Delvey-t, azaz Szorokint ámokfutásának vége felé már csak "The Soho Gifter"-ként emlegették, ami magyarul annyit tesz: a sohói ajándékos - mivel szívességekből élt. Nyolc vádpontban találták bűnösnek, többek között szolgáltatások jogosulatlan igénybevételében, illetve nagy értékű lopásban is. A vád szerint egy alkalommal 22 milló dolláros kölcsönt próbált megszerezni, hogy night clubot hozzon létre.

Szorokinnak ugyan orosz útlevele van, de sikerült elhitetnie meglepően sok emberrel, hogy német felmenőkkel rendelkezik - és hatalmas bankszámlával. 2016-ban és 2017-ben luxus boutique hotelekben lakott - például a 11 Howardban a Sohóban -,

menő éttermekben vacsorázott, és designer butikokban vásárolgatott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Két szupergazdag család élte át a legnagyobb tragédiát a Srí Lankán elkövetett támadások miatt
Egy héttel azután, hogy 250 embert megöltek az iszlám szélsőségesek támadásaiban, Srí Lanka teljes sokkban maradt.
Kép: Instagram - szmo.hu
2019. április 28.Két gazdag család tragédiáját foglalja össze a New York Times cikke - mindkét közösségnek hatalmas tragédiát kellett átélnie a Srí Lankán elkövetett, összehangolt bombamerényletek miatt.

Húsvét vasárnapján 9 órakor Dánia leggazdagabb embere, Anders Holch Povlsen éppen reggelizett a családjával az elegáns Shangri-La Hotelben, Colombóban.

Ugyanebben az időben Ilham Ibrahim, Srí Lanka egyik leggazdagabb fűszerkereskedőjének fia, beszállt a liftbe. Egy baseball sapka és egy nagy hátizsák volt rajta, és egy barátjával lépett be a felvonóba, aki ugyanezeket viselte.

A kamerás megfigyelőrendszer felvétele szerint közvetlenül az ajtók kinyílása előtt, Ibrahim egy széles mosollyal fordult társa felé.

A Povlsen és az Ibrahim család tagjaiban egy közös pont mindenképpen volt: hihetetlenül gazdagok voltak, ki-ki dollárban és rúpiában. Az egyik birodalom alapjait a ruhadarabok és kiegészítők adták, a másikét a fűszerek. Mindannyian ismert és elismert család tagjai voltak a maguk közösségében. Gyermekeik közül öt is ugyanazon a napon halt meg, - Ilham, Inshaf, Alma, Agnes és Alfred vesztették életüket a robbantásokban.

Az idős helyi vállalkozó, Ibrahim két fia - Ilham és bátyja, Inshaf - szintén az öngyilkos robbantók között voltak az egész országot megrázó, pusztító támadásokban. Srí Lanka-i muszlimok azóta is találgatják, hogyan volt képes ezt megtenni az egyik legmódosabb család két fia.

„Mindenki ugyanazt kérdezi” - mondta Hilmy Ahmed, a Srí Lanka-i muszlim tanács alelnöke. "Nem tudom, hogy valaha is lesz-e válasz" - teszi hozzá.

Egy héttel azután, hogy 250 embert megöltek az iszlám szélsőségesek támadásaiban, Srí Lanka teljes sokkban maradt.

A félelem szinte ráfagyott az arcokra és természetellenes csend tölti be a forgalmas utcákat és tereket is.

A több országból, köztük az Egyesült Államokból származó nyomozók még mindig a három szálloda és a három gyülekezet átfésülésével küzdenek, keresve a nyomokat arra, hogy egy homályos iszlám csoport, amelyet eddig nem jellemzett a súlyos erőszak, végrehajthatta-e az utóbbi évek egyik legnagyobb, összehangolt támadását.

A Shangri-La Hotel egy elegáns helyen fekszik Colomboban, egy 32 emeletes, acélból és üvegből készült szálloda. Ezt választotta a Povlsen család, akik a Sri Lanka-i tengerparti nyaralást a gyerekek húsvéti iskolai szünetére időzítették. A négy gyermekük közül a legnagyobb, Alma is csak 15 éves volt.

A lány Instagramján nem nagyon látni az arcáról képeket, melynek oka egy korábbi zsaroló fenyegetése volt. A családi nyaralásról is csak hátulról, vagy profilból készült képeket osztott meg.

Ez a tiokzatosság nagyon hasonló ahhoz, amit sokan mondtak az Ibrahimokról, akik szintén ritkán mutatkoztak nyilvánosan. Mohamed Ibrahim Colombo muszlim negyedében először szakácsként dolgozott, innen került a fűszerbizniszbe. Később a Colombo-i Kereskedők Szövetségének elnöke lett, millió dolláros kúriában élt Colombo külterületén, és hat autóból álló flottát tartott.

A családtagok azt mondták, hogy Ibrahim úr még 70 körül is fáradhatatlan munkás volt, aki 4 órakor elindult a mecsetbe, majd egy egyszerű reggelit evett otthon. A többi napot fűszergyárában töltötte, és folyamatosan vizsgálta termékeinek minőségét.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
A balkezesek tényleg kivételesek - íme a bizonyítékok
Előnyük van a sportban, a politikában és a kreatív területeken is.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. április 28.A Lafayette College és a Johns Hopkins Egyetem kutatói által végzett 2006-os tanulmány szerint a főiskolai végzettségű balkezes emberek 10-15 százalékkal többet keresnek, mint a jobbkezes társaik. A teljes népesség mindössze 10 százaléka balkezes, köztük olyan zsenik is akadtak, mint Leonardo da Vinci, Bill Gates, Arisztotelész és Marie Curie.

A Bright Side összeszedett néhány érdekes tényt a balkezes emberekről, és arról, mi teszi őket igazán különlegessé.

Albert Einstein is balkezes volt. Míg a balkezesek a teljes népesség mindössze 10 százalékát teszik ki, a legintelligensebb MENSA-tagoknak viszont 20 százaléka balkezes.

Az American Journal of Psychology-ban közzétett kutatások szerint a balkezes emberek a kreativitás tekintetében a legkiemelkedőbbek. Jobban felkutatják a problémát, és az esetleges alternatív megoldásokat - írta a tanulmány.

Az utóbbi öt amerikai elnök közül három, Obama, Bill Clinton és George HW Bush is balkezesek voltak, ahogy Gerald Ford, James Garfield és Harry Truman elnökök is.

Egy nemrégiben közzétett holland jelentés azt írta, hogy a balkezes politikusok a televíziós vitákban népszerűbbek. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a jobbkezes gesztusokat általában pozitívnak vesszük és balkezes gesztusokkal pedig a negatív dolgokat társítjuk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Furcsa magyarázata van annak, hogy miért leszünk rosszul utazás közben
Az agyad azt gondolja, megmérgeztek. De vannak megoldások arra, hogy meggyőzd arról, hogy minden rendben van.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. április 28.A ScienceAlert egyik legfrissebb cikkéből kiderül, miért leszünk rosszul olyan gyakran utazás közben. A legrövidebb válasz az, hogy a testünk megmérgezve érzi magát ilyenkor.

A portál úgy fogalmaz: amikor autóban vagyunk, az agy ellentmondásos üzeneteket kap a közvetlen környezetéből, hasonlóan ahhoz, mint amikor megmérgeznek valakit. És mindannyian tudjuk, hogy mi a legegyszerűbb módja a mérgektől való megszabadulásnak...

Szóval mi folyik itt, és miért zavarodik meg az agyunk egy időre?

A szakértők úgy vélik, hogy az "autóbetegség" azért következik be, mert az emberek még csak nem olyan régen kezdtek utazni olyan járműveken, mint az autók, a buszok és a csónakok, ezért az agyunk még nem teljesen alkalmazkodott hozzájuk.

Ugyanakkor az agyad is tudja, hogy bizonyos sebességgel haladsz előre, mert az egyensúlyérzékelők - kis folyadékcsövek - a belső füledben folyamatosan informálják erről. Az ezekben a csövekben lévő folyadék mozog, jelezve, hogy mozogsz, de a valóságban még mindig ülsz. Az agyad tehát vegyes üzeneteket kap.

A thalamus feladata, hogy összegyűjtse ezt az információt, és kitalálja, mi zajlik le a testben éppen, de gyakran arra a következtetésre jut, hogy mérgezés történt, ezért néha meg kell állnod az út szélén.

"Amint az agy összezavarodik, azt mondja, ó, nem tudom, mit tegyek - és folyamatosan aggódik az esetleges mérgezés miatt" - mondja a témát vizsgáló egyik tudós, Dean Burnett.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Csomagolásmentes május kihívás indul: vásárolj hulladék nélkül
Minden segítséget megkapsz ahhoz, hogy ezentúl környezettudatosan vásárolj, vagy vigyél magaddal élelmiszert.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 28.2019-ben is egész hónapos csomagolásmentes május kihívást hirdet a JÖN Alapítvány és a Háztartásom Hulladék Nélkül háziasszonya, Tóth Andi.

Ez az esemény nincs helyhez kötve, csak hozzád. Az egész hónapos

esemény célja, hogy minél többen vásároljanak tudatosabban, minél kevesebb hulladéktermeléssel, kerülve a túlzott fogyasztást és az agyoncsomagolt termékek megvásárlását.

Az akcióhoz te is csatlakozhatsz:

Készíts egy fotót, amin hulladék nélkül vásároltál, majd posztold ki #hulladéknélkül hashtaggel az Instagramon vagy a Facebookon is. Ezzel is bemutatva, hogy csomagolás-mentesen lehet vásárolni, kerülve az agyoncsomagolt termékeket.

VIDEÓ: Csomagolásmentes május 2019 - Csatlakozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x