hirdetés
Így verte át a teljes New York-i elitet a lány, aki gazdag örökösnőnek adta ki magát
Barátokat, hoteleket és bankokat tévesztett és károsított meg Anna Delvey, akinek eredetileg nem is ez a neve. A tárgyalásán olyan csinos volt, hogy öltözeteinek külön Instája van.
Huffington Post - szmo.hu
2019. április 27.


hirdetés

Tegnap óta az egész világsajtó felkapta annak az orosz származású fiatal nőnek a történetét, aki meglepően sokáig volt képes az egész manhattani elittel elhitetni, hogy ő egy gazdag német örökösnő. Intézményeket, embereket és cégeket vert át egész profi módon.

Instagram post by Anna Delvey * Aug 11, 2017 at 12:57am UTC

6,473 Likes, 0 Comments - Anna Delvey (@theannadelvey) on Instagram

A Kapj el, ha tudsz! című film is valós eseményeken alapult anno, és akárcsak a DiCaprio által alakított főhőse, a Szovjetunióban 1991-ben született Anna Szorokin is nagyban próbált csalni és

úgy akart bekerülni legfelsőbb körökbe, hogy ő maga is dúsgazdagnak adta ki magát.

Mit is csinált pontosan? Német örökösnőnek adta ki magát mindenkinek, akivel összehozta a sors: hotelekben, éttermekben, és még egy Vanity Fair-munkatársat is behülyített, miközben nagy lábon élt New Yorkban. Csütörtökön bűnösnek találta a bíróság, akár 15 évet is kaphat.

Anna Delvey-t, azaz Szorokint ámokfutásának vége felé már csak "The Soho Gifter"-ként emlegették, ami magyarul annyit tesz: a sohói ajándékos - mivel szívességekből élt. Nyolc vádpontban találták bűnösnek, többek között szolgáltatások jogosulatlan igénybevételében, illetve nagy értékű lopásban is. A vád szerint egy alkalommal 22 milló dolláros kölcsönt próbált megszerezni, hogy night clubot hozzon létre.

Szorokinnak ugyan orosz útlevele van, de sikerült elhitetnie meglepően sok emberrel, hogy német felmenőkkel rendelkezik - és hatalmas bankszámlával. 2016-ban és 2017-ben luxus boutique hotelekben lakott - például a 11 Howardban a Sohóban -,

menő éttermekben vacsorázott, és designer butikokban vásárolgatott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Tragédia: meghalt a repülőbalesetben elhunyt Emiliano Sala édesapja is
Horacio Sala három hónappal fia elvesztése után kapott végzetes szívrohamot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 26.Szívrohamban elhunyt Emiliano Sala édesapja, Horacio Sala. A focista alig három hónapja veszítette életét, miután a magánrepülő, amivel új csapatához utazott, lezuhant a La Manche-csatornánál. A gépen rajta kívül csak a pilóta tartózkodott, egyikük sem élte túl a balesetet.

A 28 évesen elhunyt Salát február közepén temették el szülővárosában, most viszont újra gyászolhat a családja. Édesapja, Horacio április 26-án halt meg, miután szívrohamot kapott - írja a Metro.

Julio Muller, a Sala család szülővárosának polgármestere elmondta, hogy hajnali ötkor a férfi felesége felhívta őt telefonon, a hangja pedig nagyon szomorú volt.

Orvost hívtak Horacióhoz, de már nem tudtak segíteni rajta. Mire a városvezető odaért az otthonukhoz, a férfi már meghalt.

Muller hozzátette, nem tudja elhinni, hogy ismét ilyen szomorú tragédia történik a városukban.

Emiliano Sala apját egyébként nagyon megviselte fia elvesztése. Pár nappal a repülőszerencsétlenség után azt nyilatkozta: ez csak egy rossz álom lehet.


KÖVESS MINKET:hirdetés
A Parlament előtt tüntettek a diákok, hogy ne legyen kötelező a nyelvvizsga a felvételihez
Szerintük a közoktatás keretein belül nem lehet középfokú nyelvvizsgára felkészülni, a drága különórákat pedig nem mindenki tudja megfizetni. A kormány szerint politikai célok miatt demonstráltak.
Címkép: MTI fotó, Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. április 26.Törölje el a kormány, hogy csak érvényes középfokú nyelvvizsgával lehessen felvételizni a felsőoktatásba - ezért tüntettek délután a parlament előtt diákok és pedagógus szervezetek, ellenzéki pártok is csatlakoztak.

A tiltakozók szerint az iskolai nyelvoktatás alacsony színvonalú, így csak azok tudnak majd felvételizni, akik drága különórákra járhatnak

- számol be az RTL Klub Híradója.

A diákok szerint ugyan valóban szükség van nyelvvizsgára, de erre a közoktatás keretében biztosított nyelvoktatás egyáltalán nem elég.

A Civil Közoktatás Platform felhívta arra is a figyelmet, hogy

az országgyűlési képviselők olyan tudást kérnek számon a diákokon, amelynek többen maguk sincsenek birtokában. 62 százalékuk ugyanis jelenleg nem rendelkezik középfokú nyelvvizsgával.

A kormány úgy reagált, hat éve ismert, hogy 2020-tól csak nyelvvizsgával lehet felvételizni, és anyagilag is támogatják a nyelvoktatást, azzal pedig szintén anyagi terhet vesznek le a szülőkről, hogy ingyenessé teszik az első sikeres nyelvvizsga letételét. Szerintük a tüntetőknek politikai céljai vannak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a "Soros-hálózat" és az ellenzék kampányakciója volt a tüntetés.

A tárca oktatásért felelős államtitkársága ezt délután, még a demonstráció előtt közölte az MTI-vel. Közleményükben azt írták: négy héttel az európai parlamenti választás előtt a "Soros-szervezetek, Gyurcsányék és a többi ellenzéki párt" ismét politikai kampányakciókhoz akarja felhasználni a diákokat.

A tüntetést élőben is közvetítettük a helyszínről:

Az RTL Klub riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
A kávézacc helyettesítheti a pálmaolajat, amiből egyre kevesebb van a világon
Két fiatal vállalkozó ismerte fel, hogyan lehetne hasznosítani a kávéfőzés során kidobott szemetet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 27.Két skót vállalkozó állt elő azzal az ötlettel, hogy a kávéfőzés során megmaradt zaccból kinyert olajat hasznosítani lehetne, ami a pálmaolajat is helyettesítheti - írja a BBC.

A pálmaolaj a legnagyobb mennyiségben felhasznált növényi olaj, sok háztartásban megtalálható, például a margarinban, a csokoládéban, kozmetikai termékekben, mint a szappanban vagy a samponban, de kenőanyag és dízel is készül belőle. A természetben azonban egyre kevésbé fellelhető, ugyanis az esőerdők kipusztulása és kiirtása miatt az olajpálmakészlet is csökken.

Scott Kennedy és Fergus Moore szerint viszont a kávézaccból kinyert olaj megoldás lehet a pálmaolaj pótlására. A fiatal vállalkozók egyetemi éveik alatt több kávézóban is dolgoztak, ekkor figyeltek fel arra, hogy milyen sok, még hasznosítható alapanyag veszik kárba ezeken a vendéglátóhelyeken.

Elmondták, hogy egy kávézóban a kidobott szemét nagy része a kávéfőzés során keletkezik. Skóciában az így keletkezett hulladék körülbelül 40 ezer tonnára tehető évente, az Egyesült Királyságban pedig félmillió tonna.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Esővel és erős széllel érkezik a hidegfront – keddre 14 fokkal lehet hidegebb, mint pénteken
Egyelőre annyi a nyárias időnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 27.Szombatra egy hidegfront vonul át térségünk felett. Eleinte többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, délután a keleti tájakra koncentrálódik a csapadék - írja az Időkép. A Dunántúlon felszakadozik a felhőzet, de egy-egy zápor, esetleg zivatar a nyugati-délnyugati határnál előfordulhat. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 16-22 fokot mérhetünk.

Vasárnap szeles, északkeleten, keleten többfelé csapadékos, máshol változóan felhős-napos időre készülhetünk. Délután 13-21 fok várható, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Hétfőn a gyakran megnövekvő felhőzetből több helyen előfordulhat eső, zápor, helyenként, főként a Dunától keletre zivatar. Az ország északi, északnyugati felén továbbra is élénk, erős lesz a szél, délkeleten mérséklődik. 12-20 fokos maximumokat mérhetünk.

Kedden marad a felhős idő, kezdetben elsősorban délen, délkeleten, majd keleten számíthatunk esőre, záporra, de napközben az ország nyugati felén is számíthatunk szórványosan záporra, néhol zivatarra. Az északnyugati szél élénk, erős, a Dunántúlon viharos lehet. A csúcshőmérséklet 11-18 fok között alakul.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x