hirdetés
j.jpg

Így reagált a Jahn Ferenc kórház a bejáratánál hagyott epilepsziás kismama esetére

Rossz bejáratnál volt a beteg, a mentőporta állt, a portás pedig nem aludt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. június 02.


hirdetés

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főbejárata előtt kapott epilepsziás rohamot csütörtökre virradóra egy harminc év körüli, négy hónapos terhes nő. Több mint húsz percig feküdt az utcán, mert hiába kérték, nem küldtek hozzá mentőt, a főbejárat pedig zárva volt.

A teljes történetet itt olvashatod el, ha még nem tetted.

A kórház közleményben reagált az esetre; a következőeket állítják:

Először is, tudvalevő, hogy éjjel nem a főbejáraton lehet bemenni a kórházba, a mentőporta áll nyitva 23 és hajnali 4 óra között. Ezt kihelyezett tájékoztatók is tisztázzák.

Emellett a kórház szerint nem igaz az a híresztelés, hogy a portás aludt. "A biztonsági őr a szolgálati naplóban feljegyzést készített az eseményről, és az alkalmazott járőrellenőrző-pontok is igazolják a biztonsági szolgálat szabályszerű működését" - írták. A kórház mindenre kiterjedő vizsgálatot kezdeményezett, "amely után megállapítható, hogy veszélyeztető, illetve kórházi kezelést indokló állapot gyanúja nem merült fel.

hirdetés
"
Sajnálatos módon megállapítható továbbá, hogy egy ismert epilepsziás beteg esetében epilepsziás roham bármikor bekövetkezhet.

- írták a közleményben, melynek teljes szövegét is közöljük:

A napokban megjelent híresztelésekre reagálva – mely szerint egy beteg csütörtök hajnali 2 óra környékén a kórház épülete előtt epilepsziás rohamot kapott, ám nem tudott bejutni a kórház főbejáratán – a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház a következő tájékoztatást adja:

A Dél-pesti Kórházban a betegbiztonság fenntartása, illetve a hatékony vagyonvédelmi kötelezettségek teljesíthetősége érdekében az évek óta kialakított intézményi- és gyakorlati rend szerint éjjel 23:00 órát követően hajnali 4:00 óráig belépésre kizárólag a „mentő porta” áll a sürgősségi ellátást igénylő betegek, valamint a mentőszolgálat rendelkezésére, továbbá itt teljesít folyamatos jelenléttel szolgálatot a biztonsági őr is. A betegfogadási és belépési rendről megfelelő tájékoztatók kerültek kihelyezésre, ennek ismeretében vannak a területi ellátáshoz tartozó betegek – továbbá a mentőszolgálat, valamint a taxiszolgáltatók is.

A portaszolgálat írásbeli nyilatkozatában határozottan visszautasítja azon feltételezést, miszerint a főbejáratnál a portás aludt. A biztonsági őr a szolgálati naplóban feljegyzést készített az eseményről és az alkalmazott járőr ellenőrző pontok is igazolják a biztonsági szolgálat szabályszerű működését.

A Sürgősségi Osztályunkon megtörtént a beteg egészségi állapotának részletes, minden részletre kiterjedő, a szakmai előírásoknak megfelelő kivizsgálása, amely után megállapítható, hogy veszélyeztető, illetve kórházi kezelést indokló állapot gyanúja nem merült fel. A beteg ellátása megfelelő gondossággal, a szakmai előírások szerint történt. A beteg ismételt felvételét követően újra részletesen megvizsgálták, azonban rendkívüli helyzet akkor sem állt fent. Ezt követően a beteget – megfelelő tanácsokkal ellátva – kezelő orvosához irányították.

Sajnálatos módon megállapítható továbbá, hogy egy ismert epilepsziás beteg esetében epilepsziás roham bármikor bekövetkezhet.

Kiemelni kívánjuk továbbá, hogy a hatályos adatvédelmi rendelkezésekre való tekintettel, a beteg kifejezett írásbeli engedélye hiányában nem áll módunkban az egészségügyi ellátás részleteiről nyilatkozni.

Kérjük a fentiekben részletezett és a vonatkozó egészségügyi dokumentációban foglalt tényeknek megfelelő közlését.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
alagut-morahalom-hatar-police.jpg

A határzár alatt átvezető alagutat találtak Mórahalomnál

A kivezető nyílás még csak akkor készült, így még azelőtt rátaláltak, hogy használták volna.
MTI, fotó: police.hu - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

A határzár alatt átvezető alagutat találtak rendőrök és katonák Mórahalomnál - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, éjszaka "intenzív mozgás" volt az ideiglenes biztonsági határzár mentén Csongrád-Csanád megyében.

A honvédség szolgálatot teljesítő járőre és a szegedi határrendészeti kirendeltség szolgálatirányítója péntekre virradóra

egy körülbelül 40 centiméter átmérőjű és 24 méter hosszú alagutat fedezett fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre.

A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították, hogy a kivezető nyílást annak elkészültekor találták meg, az alagúton keresztül nem léptek határsértők magyar területre - tudatta a százados. A szerb féllel közös vizsgálat után betemetik az alagutat.

hirdetés

Korábban már két hasonló, a magyar-szerb határ alatt átvezető alagutat fedeztek fel a rendőrök.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
elhunyt-22-eves-valogatott-birkozo-toth-bendeguz.jpg

Edzés közben rosszul lett és meghalt egy 22 éves válogatott birkózó

Bendegúz társai már a mentők kiérkezése előtt elkezdték az újraélesztést, a kórházban is másfél óráig küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni.
MTI, Címkép: Magyar Birkózó Szövetség/Facebook - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Huszonkét éves korában elhunyt Tóth Bendegúz, az ESMTK válogatott birkózója.

A magyar szövetség csütörtökön közölte:

a sportoló szabadtéri edzés közben lett rosszul. Társai a helyszínen elkezdték szakszerűen újraéleszteni, amit folytattak a kiérkező mentőegységek is. Tóth Bendegúzt a Honvédkórházba szállították, ahol azonban hiába küzdöttek mintegy másfél órán át az életéért.

Hozzátették: a halál okát az orvosszakértői vizsgálat után lehet megtudni.

Tóth Bendegúz a magyar szabadfogású birkózás nagy ígéreteként 2014-ben kadet Európa-bajnoki ezüstérmet, 2017-ben U23-as Eb-ezüstöt, 2018-ban mindkét fogásnemben egyetemi világbajnoki ezüstöt szerzett. Bekerült a felnőtt válogatottba is, részt vett a tavalyi vb-n és az idei Eb-n.

hirdetés

Tóth Bendegúzt a Magyar Birkózó Szövetség saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
megkinzott-macska-cegled.jpg

Döbbenetes állatkínzás: durván megcsonkítottak egy macskát Cegléden

A cicának levágták a lábait, el kellett altatni. A helybéliek már több mint félmillió forintot felajánlottak a nyomravezetőnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

Döbbenetes és felzaklató állatkínzás történt Cegléden. Ahogy a 24.hu-nak Soltész Lászlóné, a helyi Állatmenhely Nyílt Alapítvány elnöke elmondta, egy helyi lakos értesítette, hogy bekúszott az udvarára egy macska, aminek le volt vágva a két hátsó és az egyik mellső lába is.

„Borzasztóan szenvedett, a farkát is már csak a szőr tartotta össze. Annyira rettenetes állapotban volt, hogy muszáj volt elaltatni, megváltás volt számára a halál. A cica gazdája azt mondta, hogy ez már az ötödik macskája volt, amit megmérgeztek vagy elpusztítottak az állatkínzók”

- mondta el a lapnak a menhely vezetője. A közelmúltban a környéken több macska is hasonló sorsra jutott.

Az állatmenhely kezdetben 50 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segíteni tud az állatkínzó felkutatásában.

A településen élő felháborodott lakók felajánlásainak köszönhetően azonban ez az összeg péntek délre (mindössze három óra alatt) 570 ezer forintra duzzadt.

hirdetés

A Facebook-bejegyzésben a menhely dolgozói némi pontosítást is adnak azoknak, akik szeretnék megtalálni a felelősöket.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
godi-strand.jpg

Koronavírus-gyanú miatt bezárták a gödi strandot

Egy dolgozónál merült fel a fertőzés gyanúja, a létesítmény a fertőtlenítés alatt ideiglenesen zárva tart.
Fotó: Gödi Körkép/Facebook - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a gödi lakosok és a vendégek biztonsága érdekében a mai napon a strand ideiglenesen bezárt” - írja a Gödi Körkép Facebook-oldala.

Ahogy írják,

„a strandon dolgozók közül egy személy esetében gyorsteszttel végzett vizsgálat alapján nem zárható ki teljességgel a koronavírus-fertőzöttség.”

A strandot teljes körűen fertőtlenítik és elvégzik a szükséges vizsgálatokat, ezalatt a létesítmény zárva tart. Amennyiben a vizsgálatok biztonságosnak minősítik a fürdőhelyet, a tervek szerint jövő hét közepén újra megnyitják a vendégek előtt.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!